TABANCA MODİFİKASYONLARI (Podcast)
Değerli forumdaşlarımız,

Forum yönetimi olarak günümüzün iletişim yöntemlerinden Podcast tarzı yayınlar yapmaya karar verdik. Eğer beğenilirse değişik konularda bunu sürdürmeyi düşünüyoruz. İlk podcast "Tabanca Modifikasyonları" konulu forum üyelerimizden Sn. Kanuni ile:

Yorumlarınızı bekliyoruz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Sabri ve Sn. Kanuni gerçekten çok değerli bilgiler aktardığınız bir içerik olmuş. Özellikle Sn Kanuni’nin görev tabancaları ve tetik ağırlıkları ile ilgili söylediklerini çok yerinde buluyorum. Ülkemizde maalesef bazı silah ustaları(!) görev tabancalarında iğne pim blok yayı kesimi veya tetik mafsalının iğneyi tuttuğu yerde derin eğeleme gibi tabanca güvenliğini zedeleyecek tadilatlar yapıyor.
Tabanca modifikasyon kısmına gelince, zamanında Glock 19 gen4 tabancama Zev kit temin etmiştim. Özellikle yumuşak iğne yayı tetiği yeterince ileriye ( tetik emniyetini aktif edecek kadar) götürmüyor ve kapsüle yeterince sert vurmadığı için sık sık tutukluluğa sebep veriyordu. Minus connector ile ilgili tecrübem hafızam beni yanılmıyorsa Sn. Kanuni’nin belirttiğinin aksine daha akıcı bir deneyimdi. Temin ettiğim bu Zev kiti sadece poligonda kullanıyordum ve sonrasında orijinallerini kullanıyordum hatta bu kiti de forumdan bir forumdaşına satmıştım.
Sn. Sabri elbette yabancı forum sitelerini takip edip konuyu araştırmıştır ama Mos serisi harici Glock sahipleri için sürgüye müdehale etmeden de gez yuvasına takılacak reddot ayakları olduğunu hatırlatmak isterim.
Değerli içerik için teşekkür ederim, saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Onyedi-Cetinkol'e teşekkür ederiz.
Bul
(15-02-2026, 23:03)Onyedi-Cetinkol yazdı: Minus connector ile ilgili tecrübem hafızam beni yanılmıyorsa Sn. Kanuni’nin belirttiğinin aksine daha akıcı bir deneyimdi. Temin ettiğim bu Zev kiti sadece poligonda kullanıyordum ve sonrasında orijinallerini kullanıyordum hatta bu kiti de forumdan bir forumdaşına satmıştım.

Sn. Sabri elbette yabancı forum sitelerini takip edip konuyu araştırmıştır ama Mos serisi harici Glock sahipleri için sürgüye müdehale etmeden de gez yuvasına takılacak reddot ayakları olduğunu hatırlatmak isterim.

Sn Onyedi-Cetinkol,

İlginiz için teşekkür ederim.

Glock siteminin gıcırtılı tetik çekişi, yarı kurulu iğnenin tam kurulu hale getirilmesi esnasındaki sürtünmelerden dolayı ortaya çıkar. 

Yorumunuza Sn. Kanuni'in yanıtı şöyle: "Bu konu, konnektörünün yüzeyinin, ona temas eden tetik barı yüzeyinin pürüzsüzlüğü ile çok alakalı bir konu.  Ama teorik olarak pürüzsüzlük açısından aynı olan iki konnektörü kıyasladığımızda konnektör değişimi direkt olarak hissedilen kıtırtıyı azaltmaz.  Minus konnektörde tetik barı daha geniş bir açıyla konnektöre temas sağlar, dolayısıyla tetik çekiş ağırlığı düşer.  Eğer tetik barının gövdeye, sürgü düşürme mandalına ve / veya blok emniyete temas ettiği kısımlarda polisaj isteyen yüzeyler varsa tetik yumuşadıkça bunlar daha da belirgin olur"

Gez yuvasında takılacak aparatı biliyorum, ancak bu uygulamada Reddot Optik, sürgü kesimli çözüme göre çok daha yüksekte kalır, Co-witness  çok zor olabilir, Vida ve montaj gevşemesi riski (Loctite ve doğru tork önemli), Estetik ve denge açısından daha “yüksek profil” sunması gibi dezavantajları var.

Ayrıca Dovetail red dot plate / mount (gez yuvasına oturan plaka) benim Glock Gen3 klonu Stoeger STR9C modeli ile de uyumlu değil. Fabrika ile yazışmalarımda sürgüye ısıl işlem uygulanmış olduğundan CNC ile reddot yuvası açmayı da red ettiler.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar, Karagöz Silahın yaptığı işlere bi göz atmanızı tavsiye ederim.
Cajun Gun Works, İmpact Machine, MK3 Firearms, Landers Weapons, Langdon Tactical, Floyds Custom v.b custom işler yapan butik atölyelerini aratmayacak hatta bir çoğundan daha fazla ürün yelpazesi olan silah atölyesi.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için 137'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-02-2026, 21:12)137 yazdı: Selamlar, Karagöz Silahın yaptığı işlere bi göz atmanızı tavsiye ederim.
Cajun Gun Works, İmpact Machine, MK3 Firearms, Landers Weapons, Langdon Tactical, Floyds Custom v.b custom işler yapan butik atölyelerini aratmayacak hatta bir çoğundan daha fazla ürün yelpazesi olan silah atölyesi.

Karagöz Silahın işçilik ve teknik bilgisine şahit oldum, bugüne kadar da gönül rahatlığı ile tadilat/tamirat işi olanlara tavsiye ettim.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi