MKE Silah satınalma belgesi ve devir işlemlerine dair...
Selamlar arkadaşlar, mevcut taşıma ruhsatlı 2 adet silahım var ve 3.sü için de MKE'den silah satın alma belgem var ancak hala istediğim silah MKE'ye gelemedi. Satın alma belgemin de süresi neredeyse dolmak üzere. Sorum şu; Zaten satın alma belgesi düzenlenmiş olmasından ruhsat başvuru iznim ve sürecim neredeyse tamamlanmış olduğuna göre, acaba başvurumu MKE'den satınalma yerine bir devir başvurusuna dönüştürmek mümkün mü? Sıfırdan devir başvurusu da elbette yapabilirim ama bir şekil mevcut onaylar v.s. alınmışken süreci daha hızlı sonlandırma ihtimali de var mı onu araştırıyorum şu an...  

Benzer bir operasyon yapmış olanınız var mı?
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
Geçen seneye kadar bir dilekçeyle yapılıyordu.Artık yasak.Belgenizin süresi dolduğu zaman dilekçeyle başvurup harcınızı iade alacaksınız.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bilgi için çok teşekkürler... Silah MKE'ye gelmezse muhtemel başka bir silah alırım zira taşıma ruhsat harcı 80.000 TL iken almıştım. Smile
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
Bul
Sn. Yavuzg

Çok istediğiniz silah neydi ? Merak ettim doğrusu .
Bul
Aylardır Colt Python bekliyorum Smile Önce Eylül/Ekim gibi satışa çıkacak dendi ancak ithalatı her ay gecikti... Şimdi Mart deniyor ama benim pek ümidim yok bu tarihden de. Artık satın alma belgemin süresinin dolmasına 1 hafta kala hala Python ortalıkta yoksa başka bir şey alırım diyorum... Belki 45 ACP bir 1911 Big Grin
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-02-2026, 10:50)yavuzg yazdı: Aylardır Colt Python bekliyorum Smile Önce Eylül/Ekim gibi satışa çıkacak dendi ancak ithalatı her ay gecikti... Şimdi Mart deniyor ama benim pek ümidim yok bu tarihden de. Artık satın alma belgemin süresinin dolmasına 1 hafta kala hala Python ortalıkta yoksa başka bir şey alırım diyorum... Belki 45 ACP bir 1911 Big Grin

Bakalım benimde aslında niyetim var ama Mayıs sonuna kadar netleşmesi lazım.. Yoksa belge süresi dolacak.. Aslında CZ75 comp. da çok iyi görünüyor ama işte piton fiyatını görsem karar vereceğim..
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için LocLu'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi