Yorumları: 19
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 12 mesajda 24
Teşekkür Verildi: 89
05-03-2026, 22:50
(Son Düzenleme: 05-03-2026, 22:51, Düzenleyen: Gunduz.)
Selamlar,
Forumun bunlar, havalı/CO2/PCP tabanca ve tüfekler, hakkındaki yaklaşımı nedir diye sormak için yazıyorum. Pek paylaşımın olmadığı bu tür ateşsiz silahların, yivli olsun yivsiz olsun ateşsiz silahların alternatifi olmasalar da atıcılık adına, silah bilincini aile fertlerinde geliştirmek adına faydalı olduklarını düşünüyorum.
Bunlar için paylaşım yapmanın en doğru yeri bu kategori midir, bunlar forumun ilgi alanında mıdır?
Saygılarımla
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Gunduz'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Gunduz'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (09-03-2026), Oceanborn (09-03-2026)
Yorumları: 39
Teşekkür Alındı: 31 mesajda 81
Teşekkür Verildi: 112
Merhaba. Sanırım burası uygun yer. Çocukluğumdan beri havalı tüfek kullanırım. Tuka ht30 4.5 ile başladım. Yıllar içinde bir çok marka ve model kullandım. Son yıllarda Fx m4 kullanıyordum ki nazlılığından bıktığım için sattım. Şu sıralar yeni bir marka ve model için bekliyorum. Havalı tüfekler son yıllarda inanılmaz gelişti. İnanılmaz mesafelerden atışlar yapılıyor. Bizde yasak fakat çok yüksek kalibreler ve güçlere ulaşan bu tüfeklerle ciddi avlar yapılıyor artık. Özellikle benim gibi yivli tüfek merakı olanlar için de çok güzel bir antrenman aracı. Kısacası her eve lazım
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
• Gunduz (11-03-2026), Hyuksek (28-05-2026)
Yorumları: 1
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 1 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 1
Merhaba
Hedef atıcılığını seviyorum. Fakat 9 mm bulundurma ruhsatlı tabancam ile bu her zaman mümkün olmuyor. Ayrıca fişek fiyatlarından dolayı külfetli oluyor. Bu sebeple 2016 yılında Zoraki HP 01 pnömatik havalı tabanca aldım. Yivsetli namlusu var ve 4.5 mm pellet atıyor. 25 metrelere kadar çok hassas atış yapabiliyor. İstediğim zaman istedğim yerde atış yapabiliyorum. Evimin içi dahil. Tam olarak gerçek tabanca ile aynı değil tabi ama gez arpacık, nefes ve tetik kontrolü gibi konularda faydası oldu. Şimdi de yivli tüfek merakımdan dolayı havalı tüfek düşünüyorum.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için palçıka'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için palçıka'e teşekkür ederiz.
• Gunduz (18-03-2026), Oceanborn (12-03-2026)
Yorumları: 19
Teşekkür Alındı: 12 mesajda 24
Teşekkür Verildi: 89
Havalı tabancayı bu konuda pek fikrim yokken almıştım. Mekan gezerken insanı dürter ya.. Ben de olanlar arasından Gamo P25'i seçmiştim. Blowback, 4.5mm, CO2 tüplü, şarjörü 2x8 adet pellet alan bir havalı tabanca.
İptidai bir hedef yapıp atışlarımın belli bir şekilde saptığını görüp ilk anda sıfırlamadandır falan diye cahilce düşündükten sonra tetikteki işaret parmağının duruşunun etkisini gösteren materyali İnternet'te keşfedince faydasını görmeye başladım.
Yorumlamak ölçüm yada karşılaştırma yapabilecek şekilde tecrübesi olanların işidir. O yüzden daha fazla ileriye gitmiyorum ancak tabanca kültürü edinmeye bir başlangıç noktası olarak faydasını gördüm.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Gunduz'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Gunduz'e teşekkür ederiz.
• ibrahimo (26-03-2026)