19-02-2024, 17:11
|
Tabancaya Red Dot takilmasi
|
|
24-02-2024, 01:26
(Son Düzenleme: 24-02-2024, 01:26, Düzenleyen: turkmenoglu.)
Sn Antuan;
Emeğiniz için teşekkür ederim. "Tabancaya Red Dot takilmasi" yerine "Stoeger STR9’a Vortex Venom Red Dot takılması" konu başlığı ile paylaşılırsa daha geçerli olacaktır kanısındayım. Zira ben konuya bakınca tabancaya reddot takılmasının teknik ve işlevsellik yönünden incelenmesini okuyacağımızı veya genel olarak reddot montajının tabancalara nasıl yapılacağının açıklandığını veya montaja ait önemli hususların açıklandığını sandım. Saygılarımla
24-02-2024, 01:34
Yorum için teşekkürler. Ben aksesuar başlığı altında, konuyu bu şekilde yazmayı uygun bulmuştum. Yanlış anlamazsanız bu şekilde tutmak istiyorum.
24-02-2024, 07:51
Sn Antuan;
Neden yanlış anlayayım. Başlığın yanıltıcı olabileceğini düşünerek görüşümü paylaştım. Siz yanlış anlamadığınız için teşekkür ederim. Saygılarımla
16-04-2024, 08:54
Sn. Antuan_53’ün ifade ettiği gibi, “Tabancaya Red Dot Takılması” başlığını konu içeriğinden önde tutarak devam edeceksek, ben de kendi red dot’um ile ilgili uyguladığım işlemi yazarak katkıda bulunayım.
Öncelikle red dot’un kitapçığında veya montaj spesifikasyonlarını paylaştıkları sayfalarda belirtilen tork değerini öğrendim. Aimpoint Acro için belirtilen değer 3.0 Nm. Sonrasında, önceki montajdan kalan Loctite kalıntılarını temizlemek için tabancanın montaj yuvasını, plakasını, vida yuvalarını ve vidalarını alkol ile silerek temizledim. Özellikle plakanın ve red dot’un altında yağ kalıntısı kalmamasına özen gösterdim. Vida sıkma işlemini dijital olmayan tork ayarlı (dinamometrik) bir tornavida ile gerçekleştirdim. Yalnız burada şöyle bir yol izledim; 3.0 Nm ne kadar üreticinin belirttiği değer olsa da, ben tamiri temini zor olan hassas cihazlarda sınırlarda gezmekten kaçınırım. O yüzden tornavidayı 2.5 Nm torka ayarlayıp farkı Loctite ile telafi etmeyi tercih ettim. Loctite uygulamalarından sonra genellikle bağlantılara basınç bindirmemek için atış ve sürgü manipülasyonu yapmadan 1 gün kadar kuruma süresi tanırım. İçime sinene kadar da her atış gününün sonunda gevşeme sallanma var mı diye kontrol ederim. Gevşek şekilde tutturulmuş bir optiğin hareketli bir sürgü üzerinde kırılmaya daha yatkın olacağını düşünüyorum.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
16-04-2024, 09:03
Açıklayıcı ve tanamlayıcı bilgiler için teşekkürler. Red dot arızalı çıktığı için, montajımın ne kadar dayanıklı olduğunu maalesef test edemedim.
16-04-2024, 09:13
(Son Düzenleme: 06-05-2024, 09:05, Düzenleyen: sentinel.
Sebep: font boyutu düzeltme
)
(16-04-2024, 09:03)Antuan_53 yazdı: Açıklayıcı ve tanamlayıcı bilgiler için teşekkürler. Red dot arızalı çıktığı için, montajımın ne kadar dayanıklı olduğunu maalesef test edemedim. Geçmiş olsun, en pahalı ve en kaliteli ürünlerde bile her zaman yaşanabilecek bir ihtimal ama bizim gibi ilgili ve hevesli kişiler için en ufak aksaklık bile insanın beynine kan sıçratacak etki yaratabiliyor. Tabanca kutusuyla ilgili olarak da uygun kalınlıkta ucuz bir kamp matı veya dolgu kaplaması ve biraz el işçiliği ile üstesinden gelebilirsiniz. Bu arada videolarınızı keyifle takip ediyorum, umarım paylaşımlara devam edersiniz. İyi günler dilerim.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
16-04-2024, 09:18
Teşekkür ederim
26-07-2024, 04:43
(Son Düzenleme: 26-07-2024, 04:49, Düzenleyen: BalistikMarket.)
Sn. Sentinel’in yazısını okurken küçük bir katkıda bulunmak istedim.
Uzun zamandır çeşitli tabanca ve elektronik nişangahların montajını yapmış biri olarak, dikey olarak yani üstten vidalama yapılan Vortex, Holosun, Mecanik gibi markaların tamamında 13 in-lbs (inç-pound/in-lb) torklama işlemi yapmaktayız. Sahada aktif görevde bulunan veya poligonlarda sportif atıcılık yapan arkadaşlara da genelde bu şekilde tavsiyelerde bulunuyoruz. Şu ana kadar istisnasız hiçbir şikayet almadık. Ancak burada özellikle belirtmek isterim ki, yukarıdan yani dikey 2 vida ile sıkıştırdığımız optik modellerini kastediyorum. 13 in-lbs tork değerine genellikle ürünlerin kullanım kılavuzlarında rastladığımız için bu değeri kullanıyoruz. Belki 15 in-lbs’e kadar çıkılabilir, fakat bu durum optiği riske atma ihtimalini ortaya çıkarabilir. Çünkü okuduğumuz teknik verilerde 13 in-lbs maksimum seviye olarak belirtilmektedir. Herhangi bir cıvata sabitleyici (Loctite gibi) istisnai durumlar haricinde kullanmıyoruz. Kullanmak zorunda kalırsak, Loctite ürünlerini yüksek mukavemeti, pahalı oluşu ve saklama koşullarının zorluğu nedeniyle tercih etmiyoruz. Genellikle Winkel marka düşük mukavemetli cıvata sabitleyici kullanıyoruz. Umarım bu bilgiler faydalı olur. Herkese güvenli ve keyifli atışlar dilerim. |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

![[+]](https://www.tabancatufek.com.tr/images/collapse_collapsed.png)