HK P7
Sn.Lupus'un 10-03-2008 tarihli yazısı :(Resimler silinmiş, resimleri ben ekledim)

HK P7:

Arkadaşlar,

HK denince benim aklıma gelen makinalardan birisi budur.
Makina diyorum, çünkü gerçekten makinadır.

[Resim: dubg7my.jpg]

Şu anda kafayı kırıp, bir P7 almak üzereyim.
Ama M13 olmasından dolayı kabze konforunda biraz problemim var, ama bu tabancayla atış yapıp, bir kez de tamamen sökme imkanım oldu ( Gene kendim geri toplayabildim, ABD'de daha önce Virginia'daki merkez, şimdi de Alabama Trusville'deki merkez paso benim gibi meraklıların P7 lerini toplamakla meşgulmüş ), inanın bu silahı görünce diğer silahlara ödenen paralara acır oldum.

[Resim: suftd6a.jpg]

Aşağıda da HK P7 nedir ne değildir ayrıntılı açıklamasını bulacaksınız.
Dünyada en iyi yüzey perdahlaması olan tabancalardan birisinin HK olduğunu kesindir.
Ancak en sert ve korozyon dayanıklılığı en iyi olan yüzey perdahı kesinlikle Glock'tadır.
Yurt dışı sitelerdeki yazılardan takip ettiğim kadarı ile hem HK, hem de Glock marka tabancası olan tüm kullanıcılar bunda hemfikirdir.
HK, Dow-Corning adı verilen, aslında Tenifer'in bir başka formu olan, nitro karbürizasyon tekniği ile yapılan bir yüzey perdahı kullanmaktadır.

[Resim: m5es7kv.jpg]

SigSauer, karbon çelik, bükme ve kaynaklı kızaklarında ( folded stamped steel, örneğin P228 ), son derece dayanıksız ucuz bir fosfatlama tekniği kullanmaktadır.
Siyah renkli, paslanmaz blok çelik kızaklarında ise '' Nitron '' adını verdiği, aslında PTFE / Teflon bazlı bir kaplama olan yüzey perdahını kullanmaktadır.
Daha önceleri ise, bazı silahlarında opsiyonel olarak, K-Kote tabir edilen resin bazlı püskürtme bir fırın boya da kullanmışlardı.
Alüminyum alaşım gövdelerinde ise, klasik anodlanma ile yapılan eloksel kaplama kullanılmaktadır.

Walther, artık yeni modellerinde, Tenifer'in bir başka formu olan yüzey perdahlama işlemini kullanmaktadır.

HK'nın kendi fabrikalarında, yine tamamen kendi üretimi olan makina parkını kullandığı doğrudur. Tarihi zaten yüksek teknoloji ürünü ağır sanayi makinaları üretimi ile başlayan bir firma için bundan daha doğal bir şey olamaz.

Ancak gerek Walther, gerekse de Sauer'in makina parkını HK'dan tedarik ettiklerini ve tabancalarının yüzey perdahlarını da HK'a yaptırdıklarını ilk defa duyuyorum. Ulm'daki Walther, Eckenforde'deki Sauer tesislerini gezme imkanım olmadı maalesef, ama bu tesisleri gezen kişilerin çektiği son derece ayrıntılı fotoğraflarda, üzerlerindeki
logo ve yazılardan, kesinlikle HK menşeli olmadığı belli olan pek çok makina ve tezgah gördüm. Prestij kaybını engellemek için HK logoları yerine fason firma logoları kullanılmışsa onu bilemem.
Eğer bu konuda ispatlanabilir bir kaynağınız varsa, bu bizim için son derece yeni ve kıymetli bir bilgi olacak. Biz HK hayranlarının, HK sevgisinin daha bir pekişmesine yardımcı olacak.

P7' ler zaten klasik '' Blue '' , yani meneviş, yani en dayanıksız boyalardan birisi.
Tabi ki oldukça dayanıklı olabilen '' Belgian Rust Blue '' gibi meneviş türlerini tenzih ederim.
Çok az miktarda P7 ise fosfat boya ile, Alman polis teşkilatları için üretilmiş.
P7' lerde kızak yanları, metal sertliğinden dolayı menevişin nüfüzuna çok müsaade etmediğinden, terle temas sonucu zamanla tam patlıcan moru '' Purple '' rengine dönüyor.

Glock'daki Tenifer'e gelince, gerçekten piyasadaki hiç bir benzer boya, ne Dow-Corning, ne Melonite, ne QPQ bu yüzey perdahının yerini tutmuyor. Tenifer aslında bir boya değil, bir çeşit yüzey sertleştirme işlemi. Kendi rengi koyu gümüşi bir renk, ancak bu işlemden sonra kızaklar karartılıyor. Kullanımla beraber siyah renk zamanla açılsa da, Tenifer yüzey perdahı hala orada kalıp, koruma görevini yapmaya devam ediyor.

Bir ara MKEK'de, dernek bünyesinde çalışan bir birimde silah bakımı ve boya hizmeti veriliyordu.
Orada adının '' Ağah '' olduğunu bildiğim, ama soyadını bilemediğim birisi, bir seferinde bana SigSauer'lerin P228 gibi modellerinde kullanılan, kendisinin Tenifer olduğunu iddia ettiği, ki bu boya Teniferle alakası olmayan fosfat boyadır, boyayı yapabildiklerini söyledi.
Ben de bunun üzerine, yüzlerce derece ısıda kaynatılan siyanür / siyanid kazanlarına ihtiyaç duyulacağını, bu kimyasalları nasıl tedarik edip, bu sistemi nasıl kurduklarını, ayrıca Teniferden sonra yüzeyin karartılmasının çok zor olduğunu, bunu nasıl başardıklarını sorduğumda bozulup bana, '' Kardeşim sen tenifer yaptıracak mısın, yapacak mısın? '' demişti.
İşte size ülkemizdeki şarlatanlığın boyutları.
Adam MKEK'nin içinde yalancılık ve dolandırıcılık yapabiliyor.
Güler misin, ağlar mısın?

[Resim: kwps0h3.jpg]

Yukarıda bir P7'nin en hayati yerlerinden birisini ve hemen hemen tek tutukluk yapma nedenini görüyorsunuz. Bu piston, namlunun hemen altındaki gaz silindirine oturarak atış esnasında kızak ve namluyu kilitleyen parçadır. Üzerinde gördüğünüz karbon yanıkları ve artıkları bunun sonucudur. Bu nedenle de, bu pistonun ve içine oturduğu silindirin temizliğine azami özen göstermek lazım. Bunlar kirli olduğunda P7 kızağı sanki arka kısımlarından bir yerlerden gövdeye sürtünüyormuş gibi takılmaya başlar ve işi bilmeyen pek çok kişi, sorunu iğne tulumbası veya kızak yakalama mandallarında arar, ama sorun gaz silindiri ve pistonundadır, tecrübe ile sabit.

[Resim: 1ej8a6t.jpg]

Aşağıda gördüğünüz resimde ise geride iğne bloğu görülüyor.
Bunun sağ ve sol yanında, yer yer kabarık, bozuk bir yüzey şekli vardır.
Bunun nedeni de, bu bloğun özel bir elektrokimyasal kaynak işlemi ile sonradan buraya oturtulmuş olmasıdır. Dikkat etmeyen arkadaşlardan, fişeğin oturduğu iğne çıkış yerinin tabanındaki çıkıntıya da bakmalarını rica edeceğim. Fişek sadece üstten değil, alttan da tamamen sarılarak, fişek yatağı içinde, iğne için en ideal pozisyonda durması sağlanıyor.

[Resim: bcqbj7f.jpg]

Her şeyi ile kalite ve işçilik dolu olan bu silahın, yurdumuzda tek tercih edilmeme nedeni ise, kurma mandalı nedeni bir bağ makasına benzemesi ve göze hiç hitap etmemesi.

[Resim: h7z88b8.jpg]

HK P7 modellerinin tamamı, gövde dahil komple çelik konstriksüyondur.
İkinci elde silahçılar genelde bu silaha para bağlamazlar, sahibi adına satmayı önerirler, illa ki para bağlanacaksa da bu silaha 1500 USD civarında fiyat teklif edip, bazen de daha düşük bir fiyata kapatmaktadırlar. Sorulduğunda da tutturabildikleri fiyattan satmaya çalışırlar. İkinci elde denk gelirse maksimum 2500 USD ' ye, oldukça temiz P7 bulunabilir.

Ancak bu silahta karar vermeden önce en az iki kez düşünmenizi öneririm. Çünkü bu silah gerçekten herkesin adapte olup da kullanabileceği türden bir silah değildir. Şimdiye kadar bu silahla peş peşe üçi hatta iki mermi ateşlemeyi beceremeyen pek çok atıcı gördüm. Diğer yandan atışta çok çabuk ısınan ve kirlenen, özel bir ihtimam gerektiren gaz silindiri olan bir tabanca. İtinalı ve hassas silah temizliği ve bakımı yapamayacak atıcıların kesinlikle uzak durması gereken bir model.

[Resim: 3d7gp18.jpg]

Mükerrer ve hızlı atışlarda da gerçekten çok ısınan bir silah. Özellikle 100 atıma yaklaşıldığında, neredeyse silahı kavratmayacak kadar ısındığını belirtmeliyim. Burada bir kaç arkadaş parmaklarını neredeyse yakıyorlardı. Bu nedenle keyfe keder, aralıksız olarak yüklü miktarda mermi yakmaya uygun bir silah olmadığını da aklınızın bir köşesine yerleştirin.

Yedek parça, şarjör veya kılıf bulmak için ise Allah yardımcınız olsun derim.

Ateşleme sistemine adapte olarak, fasılalı eğitim atışları yaparak, atışlar sonrasında temizlik ve bakımını yapabileceğinize inanıyorsanız, oldukça kompakt boyutlarda, tam boy bir hizmet silahı namlusu ve atış hassasiyetine sahip, hızlı ve güvenli bir çek-sık silahı istiyorsanız, P7' yi alın. Eğer yukarıda saydığım handikaplar ve her ele uyumlu olmayan kabza boyutları kafanızı bulandıracaksa, uzak durun derim.

Saygılarımla
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu da benimkisi

[Resim: kae45bl.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için koca'e teşekkür ederiz.
Bul
Gaz pistonunun işlevi sürgüyü ileri itmek üzerine.
Kabze sırtındaki mandala basılınca silahın iğnesi kuruluyor.
Eniştemde vardı. Bir kac kez atis yapma fırsatına erişmiştim. Silah sıkı kavranmazsa ates almasi güçleşiyor.
Tetiği hassas kısa namlusuna rağmen isabet oranı oldukça yuksek 25 metreden soda şişesini mukerrer sekilde vurabiliyordum.
Eniştem silahlara merakı olan birisi değil kibar çelik ve Alman diye almış.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Alıntıdır;
Heckler ve Koch P7 a, Alman 9 x 19 mm , yarı otomatik tabanca tarafından tasarlanan Helmut Weldle ve 2008 1979 üretilen Heckler ve Koch GmbH (H & K). İlk kez 1976'da PSP ( Polizei-Selbstlade-Pistole - "polis kendinden yüklemeli tabanca") olarak halka açıklandı . P7'nin çift yığın şarjörlü bir çeşidi olan P7M13, 2000 yılına kadar üretildi ve M1911 tabancasının yerine ABD Ordusuna başarısız olarak sunuldu ve Beretta M9'a yenildi .

1972 Münih Olimpiyatları Katliamı tarafından yönlendirilen Alman polisi, .32 ACP Walther PP'yi benzer boyutta fakat daha etkili bir 9×19mm Parabellum tabanca ile değiştirmeye karar verdi . Yeni ateşli silah aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıydı: 9×19mm Parabellum kartuşunun yuvası , ağırlığı 1.000 g'dan (35 oz) fazla değil, tabancanın boyutları 180 × 130 × 34 mm'yi geçmeyecek, bir namluya sahip olmalı 500 J'den az olmayan enerji ve en az 10.000 tur hizmet ömrü. Tabanca aynı zamanda tamamen iki elle de kullanılabilen, dolu bir hazneyle (hem kılıflı hem de bir cebe gizlenmiş) taşınması güvenli ve hızlı bir şekilde çekilip anında ateş etmeye hazır olacaktı. Rekabetçi bir teklifin sonucunda Alman polis güçleri hizmete üç tabanca seçti: İsviçre SIG Sauer P225 (P6 olarak adlandırılır) ve iki Alman tasarımı - P7 (resmi olarak PSP olarak adlandırılır) ve Walther P5 .

P7'nin seri üretimi 1979'da başladı. Kısa bir süre sonra tabanca, Alman Federal Polisi'nin terörle mücadele birimi ( GSG 9 ) ve Alman Ordusu'nun özel kuvvet teşkilatları tarafından kabul edildi . P7, öncelikle H&K tarafından üretildi, ayrıca Meksika'da Departamento de Industria Militar (DIM) tarafından genel memurlar ve personel için bir silah olarak lisans altında üretildi . Tabanca ayrıca birçok ülkeye ihraç edildi.

Tasarım ayrıntıları
Çalışma mekanizması

[Resim: 220px-P7_Gas-DelayBBack.PNG]P7'nin gaz gecikmeli geri tepme sisteminin bir şeması .

P7, yarı otomatik geri tepme ile çalışan bir ateşli silahtır . Swiss Pistole 47 W+F (Waffenfabrik Bern) prototip tabancası (ve son olarak ilk olarak Volkssturmgewehr 1-5'te kullanılan Barnitzke sisteminde ), üzerinde gaz kullanılan benzersiz bir gaz gecikmeli geri tepme sistemine sahiptir. ateşlenen kartuştan basınçlar ve sürgünün geriye doğru hareketini geciktirmek için namludaki (haznenin önündeki) küçük bir delikten beslediler. Bu, gaz basıncı düşene kadar - mermi namluyu terk ettikten sonra - sürgünün geriye doğru hareketine karşı çıkan, namlunun altında bulunan bir silindirin içinde bulunan bir piston vasıtasıyla gerçekleştirilir, böylece sürgünün geriye doğru hareketini sonlandırmasına izin verir, açılır. makat ve boş kartuş kutusunun çıkarılması. 

Haznede , yanma gazlarının ateşlenen hazne ile hazne duvarları arasında akmasına izin vererek, haznenin hazne duvarlarına "yapışmasını" önleyerek ekstraksiyon işlemine yardımcı olan 18 kanal vardır. Bu sistemin dezavantajı, makatın biraz erken "açılması" ve sürgünün geriye doğru hareketini başlatmasına izin vermesidir. Hazne alanının altında ve tetiğin üzerinde bulunan bir tüpte dolaşan yüksek sıcaklıktaki gazlar, bu tabancanın ilk versiyonlarını, bazılarına göre, iki şarjörün içeriği ısıtma nedeniyle ateşlendikten sonra ateş etmek için rahatsız etti. Bu sistemin avantajları, kilitleme sisteminin olmaması nedeniyle daha basit bir üretim süreci ve çerçeveye sabitlenmiş namlu nedeniyle yüksek mekanik doğruluk; namlu, diğer birçok kilitli kama tabancada ortak olan Browning kam-aksiyon sistemlerinde olduğu gibi, çalışma döngüsü sırasında herhangi bir yanal veya dikey hareket gerçekleştirmez.

Özellikleri
P7'nin yay çıkarıcısı sürgü içinde bulunur, sabit ejektör ise sürgü mandalı üzerinde bir yüzeydir.

Bu tabancanın kabzası, kabzanın önünde bulunan yerleşik bir kurma koluna sahiptir. Tabanca ateşlenmeden önce bu kol sıkılmalıdır; böylece bu kol bir güvenlik görevi görür. Tabanca vurucu ateşlenir. Kurma kolunu 70 N (15,7  lb f ) kuvvetle sıkmak  , ateşleme pimini çalıştırır. Tamamen basıldığında, silahı eğmek için sadece 2 pound kuvvet gerekir. Silah daha sonra, yaklaşık 20 N (4,5 lb f ) değerindeki tek kademeli tetiğe basılarak ateşlenir , kol basılı olduğu sürece, silah diğer herhangi bir yarı otomatik tabanca gibi ateşlenir. Kol serbest bırakılırsa, silah derhal serbest bırakılır ve güvenli hale getirilir. Bu operasyon yöntemi, bir hazneli mermi ile tabancayı taşıyan kullanıcı için güvenlik sağlarken manuel bir güvenlik seçicisine olan ihtiyacı ortadan kaldırdı ve tabancanın açılma ve ateşlenme hızını arttırdı. Tetik ve ateşleme mekanizmasının çalışma yöntemi (ve benzersiz sürgü mandalı), 2 Ocak 1979'da yayınlanan ABD Patenti 4,132,023 ile korunmuştur . 

P7'ye dayanarak birkaç başka varyant inşa edildi: hiçbiri üretimde kalmayan P7PT8 , P7M13 , P7K3 , P7M10 ve P7M7 . "P7" topuk serbest bırakma tasarımının üretimi 1997'de KH tarih kodlu tabancanın Grip'te "P7" ve slaytta "PSP" olarak işaretlenmesiyle sona erdi.

P7PT8, plastik mermi (0,42 g ağırlığında) ile 9×19mm PT eğitim kartuşu (Geco tarafından yapılmıştır) ile kullanım için modifiye edilmiş özel, düz bir geri tepme eğitim tabancasıdır. Namlu içinde, özel mühimmatla kullanım için keçe geri tepmesini artıran bir "yüzer oda" adaptörü kullanılmaktadır. Tabancalar, P7PT8'i öldürücü mühimmat depolayabilen diğer P7 tabancalardan ayırt etmek için sürgünün her iki tarafında mavi noktalarla işaretlenmiştir. Bugüne kadar, esas olarak kapalı alanlarda simüle ateşleme için kullanılan bu tipte yaklaşık 200 tabanca üretildi.

P7M8, daha büyük tetik koruması, uzatılmış tetik, ısı kalkanı, başparmakla çalıştırılan şarjör serbest bırakma, daha büyük arka görüş kırlangıç kuyruğu, çıkıntılı ateşleme pimi burcu ve lanyard halkası ile P7'nin karşılığıdır. Üretim 1983'te başladı ve 2007'ye kadar devam etti. AH tarih kodu (2007 yılı) altında 500 P7M8 tabancadan oluşan son bir üretim çalışması üretildi. Her biri slaydın sağ tarafında X 500 ile işaretlenmiştir. Slayt işaretlemesi dışında normal kite başka hiçbir özellik veya aksesuar eklenmemiştir. 25 yıllık P7 üretimini anmak için H&K, sınırlı sayıda P7M8 "Jubilee" sürümü sundu. Şimdiye kadar sadece 500 örnek yapıldı. Pakete, ahşap kilitlenebilir bir sunum çantası, P7 challenge jeton ve özel işaretler dahildir. Slaydın sol üst yuvarlatılmış kenarı, tasarımcının adını (Helmut Weldle) ve yüzeyine kazınmış "1 von 500" (Almanca ve çift tırnak dahil; İngilizce'de "1/500" anlamına gelir) içerir. Ahşap kulplar Karl Nills tarafından yapıldı ve H&K logosuna sahipti.

P7M13, çift yığın şarjörlü ve 13 mermi kapasiteli P7'nin karşılığıdır. Bu tabanca, M1911 tabancasının yerine ABD Ordusuna teklif edildi , ancak sonunda Beretta M9'a yenildi . P7M13SD olarak bilinen bir varyant , daha uzun (P7M13'e kıyasla) dişli bir namluya ve bir ses bastırıcıya sahip, yalnızca Alman özel kuvvetleri için sınırlı sayıda üretildi. P7M13 2000 yılına kadar üretildi. 

P7K3, operasyon için düz geri tepme kullanan P7'nin ( HK4 tabancadan esinlenerek) kısaltılmış bir versiyonudur . Bu versiyon çıkarılabilir bir namluya sahiptir ve bir gaz silindiri yerine sızdırmaz bir hidrolik geri tepme tamponu kullanır. Namlu ve şarjör değiştirildikten sonra .380 ACP (9×17mm Kısa) veya .32 ACP (7.65×17mm Browning SR) tabanca kartuşları ve sürgü, şarjör ve namlu (yüzer hazneli ek ile) değiştirildikten sonra kullanılabilir. — ayrıca .22 LR (5,6 mm Uzun Tüfek) mühimmatını ateşlemek için de kullanılabilir . P7K3'ün hidrolik geri tepme tamponu aşınmaya meyillidir ve aşındığında tabancayı çalıştırmak için ciddi bir soruna neden olur. Heckler & Koch, tampon için yedek parça yapmaz. Ancak, bazı ticari tamponlar mevcuttur. .22 LR sürgü ve namlu takıldığında, tampon devreye girmez. .22 LR'nin kızağının önünde, tabanca ateşlenirken tamponun kullanılmamasını sağlayan bir açıklık bulunur. Heckler & Koch, .22 LR-namlu için özel bir kazıyıcı alet sağlar. Güvenli çalışma için yüzer bölmenin içini temizlemek için alet gereklidir. Namluyu çerçeveye bağlayan namlu somununu vidalamak ve sökmek için tüm kalibreler için ek bir değiştirme aracı sağlanmıştır. Her iki araç da bu sayfadaki P7K3'ün resimlerinden birinde görülebilir. P7K3'ler ABD'de Avrupa'dan daha nadirdir ve özellikle iyi durumda olduklarında daha yüksek fiyatlara değerlenir.

P7M10 1991 Amerikan piyasaya sunuldu Bunun için bölmeli olan .40 S ve W (10 x 22 mm, Smith & Wesson) yuvarlak ve çift istif 10 şarjör sahiptir. Amerikan pazarı göz önünde bulundurularak, .45 ACP (11.43×23mm Otomatik Colt Tabanca) kartuşunu kullanmak üzere tasarlanmış P7M7 olarak bilinen bir varyant da oluşturuldu. Ancak, aşırı maliyetler ve böyle bir silah yaratmanın karmaşıklığı nedeniyle sadece bir prototip olarak kaldı.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için koca'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi