Alev Alatlı'nın Yazısı
==

Forum üyemiz Sn.Doğan Uçak'ın instagram sayfasındaki anlamlı bir video.
Sayfayı takip etmenizi tavsiye ederim.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-02-2024, 13:09)Antuan_53 yazdı: öncelikle Türkçe klavyem olmadigi için yaptigim yazim yanlislarindan dolayi özür dilerim.
Bence Türkiye'de silahlanma ihtiyacinin mal ve can güvenligine dayandirilmasi hem silah karsitlarina hem de yasa yapici ve devlet kurumlarina silahlarin sinirlandirilmasi için gerekli argümani vermektedir. Aslina bakarsaniz hepimizin sikayet ettigi yasa bile silahin can ve mal güvenligi için ihtiyaç duyulmasi kabulüne göre kendi içinde tutarlidir.
Isviçre'den örnek verecek olursam, burada sivilin silah sahibi olma sebebi sportif aticilik veya kolleksiyon amaçli olabilir. Yasa bu mantik etrafinda yapildigi için de siviller bazukadan susturucuya, agir makinalidan tanka kadar her türlü silaha sahip olabilmektedir.
Bireysel silahlanma (ki bu terim de maalesef artik çok uygun gözükmüyor) için çaba gösteren arkadaslarin bu istikamette bir söylem gelistirmesi faydali olur diye düsünüyorum.
Benim için tabanca ve merminin tenis raketi ve tenis topundan bir farki yoktur.

Yorumunuza katılıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Mete Gazoz kardeşimizin birinciliğini öven yorumunun altına ateşli silahlar ile Türkiyemize gurur yaşatan sporcuların görsellerini atarak aslında bir farklarının olmadığını ifade ettim yakın zamanda. Nasıl ki okçuluk günümüzde spor faaliyeti haline geldiyse zaman içinde ateşli silahlarda da bu durum söz konusudur. Bu gibi hususların üzerinden de giderek lisanslı atıcılık alanının da desteklenmesi sağlanabilir ki bu da çoğu insanı bu alana yönlendirecektir. Bireysel silahlanma konusuna da yardımcı olacak bir konu olduğu noktasında sizinle hemfikirim.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi