EN SON NE YAPTINIZ (ürün, hizmet vb...)
Değerli Forumdaşlarım,

Bildiğiniz gibi Foster yivli tek kurşunlar, yivsiz tüfeklerde en isabetli tek kurşunlar. 50-70 metreler arasında 4-5 cm lik grupman elde etmek mümkün. Bizdeki Foster kurşunları tapasıyla beraber seyir edecek şekilde tasarlıyorlar, orijinalden farklılar.

[Resim: Ekran-Resmi-2024-05-19-14-18-33.png]

Solda Win / Rem tarzı orijinal Foster, ortada Ateşçi (DKC, Zuber), sağdaki de Özkara foster. Boyutları, iç yapıları, ağırlık merkezleri farklı.
Yiv-set sayıları, yapıları ve yiv-set açıları da farklı. 

Orijinal Foster tapasız olarak atılıyor ve çok iyi bir seyir gösteriyor (Aşağıdaki video Taofledermaus'tan alıntılanmıştır)

Ben de piyasada bulamadığımız bu fosteri kendim yapmaya karar verdim. Daha önceden başka bir tek kurşun türü için silikon kalıp yapmıştım. RTV-2 (30 Shore) kalıp silikonu ile Winchester super-X içinden çıkarttığım kurşunları kullanarak Foster slug kalıbı imal ettim:

[Resim: Ekran-Resmi-2024-05-19-18-18-36.png]

Bu kalıptan bugün kurşun dökerek 28 gram lık Foster kurşunları replika etme imkanım oldu:

[Resim: IMG-0624.jpg]

Tesviye edilmemiş ilk halleri fena değil. Çap ölçümleri orijinal ile aynı. Biraz daha döktükten sonra test atışı yapıp sonuçları sizlerle paylaşacağım.

İyi pazarlar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Hemen yer kapalım, kanalınızdan.

Ellerinize sağlık, çok hevesim ve merakım olan bir konu.

saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için karabasan'e teşekkür ederiz.
Bul
Evde maalesef kasa koyacak yer olmadığından ve dolapta çantada tutmak içime sinmediği için böyle bir çözüm buldum.
Çekmecelerden birine parmak iziyle açılan kilit monte ettim. Çekmecenin içerisine tabancaları, şarjörleri ve 1 kutu fişeği alacak şekilde süngerden bir bölüm yapıp kadifeyle kapladım. Hem benden başka birinin erişemeyeceği hem de görece daha estetik bir çözüm olmuş oldu.

[Resim: thumbnail-IMG-9045.jpg]

[Resim: thumbnail-IMG-9046.jpg]
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için orhanbilgin'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın Orhanbilgin ellerinize sağlık. Kullandığınız parmak okuyucu birden fazla parmağa tanımlanabiliyor mu? Eğer öyle ise marka modeli nedir?

Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi