Yorumları: 3
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 3
Hocam selamlar ben 2 ay önce bu Remington 870 tüfeğin taktikal modelini büyük bir hevesle aldım, fabrikadan koruyucu yağ ile sıvanmış halde geldiği için bir güzel temizliğini bakımını yağlamasını güzelce yaptıktan mütevellit poligona gittim giderkende fişek olarak Zuber marka 34 gram tek kurşun fişek aldım, tüfeğin dolumunda kurulmasında hiç bir sorun yoktu. sorun şu ki daha ilkk atışı yaptıktan sonra boş fişeği tahliye etmek için el kundağını çektiğimde büyük bir hüsrana uğradım çünkü boş fişek namlu yatağına sıkışmıştı ve kesinlikle çıkmamakta kararlıydı hatta namluyu sökmek zorunda kaldım cıkarmak için. Sonrasında tekrar doldurdum ateşledim bu kez sorun olmadı 3-4-5 ard arda çatır çatır attı tüfek tam 6. Fişeğe geldi sıra patlattıktan sonra gene boş kovan sıkıştı. Bir kaç tecrübeli kişiye bunun sebebini sorduğumda ise tüfeğin fişek seçiyor dediler ama bu bana aşırı saçma geldi yani 40küsür bin lira verdiğim bir tüfek, hele de patates dahi koysam atması gereken pompalı bir tüfek her fişeği atmayacaksa benim buna kaliteli diye bir çuval para vermemin ne anlamı kaldı? Herneyse birazda yutupta bu sorunu ingilizce aratarak araştırma yaptığımda ise yüzlerce video cıktı karşıma ve o videoların altında bu sorunla karşılaşan yüzlerce kullanıcı.. Genel olarakbu sorunun çözümü namlu yatağını çelik yün ile parlatmak olduğu söyleniyor. Tecrübeli abilerim kardeşlerimden bir yorum bekliyorum bununla ilgili Teşekkürler.
Yorumları: 99
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 90 mesajda 439
Teşekkür Verildi: 114
Hayırlı uğurlu olsun,
Remington 870 aşırı sert veya sert ve kalitesiz fişekleri sevmez. Yanlış ikiliyi buluşturmuşsunuz hepsi bu. Başka fişek markalarının çeşitli fişeklerini deneyin. Sorun devam ederse tekrar paylaşın, birlikte irdeleyelim çözüm arayalım.
Saygılarımla
Yorumları: 99
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 90 mesajda 439
Teşekkür Verildi: 114
10-09-2024, 12:11
(Son Düzenleme: 10-09-2024, 12:17, Düzenleyen: turkmenoglu.)
Örneklendirmek gerekirse;
Sırası ile;
Trap ve skeet fişeklerini deneyin.
Yaf, meca, jet gibi fişek üreticilerinin 28,30,32 gr dolularını, tek kurşunlarını deneyin.
Özkursan, sterling gibi yerli fişek üreticilerinin 28,30 gr dolularını deneyin.
Bunları sağlıklı şekilde atıyor ise;
Sellior bellot, remington, bp tek kurşun ve şevrotinlerini deneyin.
Bunları da sağlıklı atıyor ise
Yukarıdaki markaların şevrotinlerini deneyin.
Hiç birinde problem yaşamazsanız diye tahmin ediyorum. Zuberde de 28,30 gr fişekleri kullanabilirsiniz.
Sterling ve zuberde 32 gr ve üstünü kullanmıyordum mümkün olduğunca.
Fişekler kalitesiz olduğundan değil de yerli av tüfeklerimiz pek sağlıklı olmadığından, tüfekler çalışsın diye yerli üreticilerimizin bazıları olması gerekenden çok daha sert dolular yapıyorlar. Sizin 30 gr dolunuz remingtonun 32-34 gr dolusuna eş bir patlama meydana getirir.
Zaten sert fişek üreten bir üreticinin, ürün skobundaki sert doluları kullanma amacınız nedir bilmiyorum. Özel bir sebebi var ise sert dolu kullanmanızın winchester marka saçma, tek kurşun, şevrotin gibi fişekleri kullanabilirsiniz.
İthal tüfek + yerli fişek (fişek marka modellerine veya fişek sertliklerine veya fişek üretim kalitesine bağlı olarak sorun)
İthal tüfek + ithal fişek (%99 sorunsuz kullanım)
Yerli tüfek + ithal fişek (zaman zaman sorun yaşatır)
Yerli tüfek + yerli fişek (öncelikle oturup bir tüfek parası daha harcamanız gerekir, tüfeğin hangi fişeklerle sorunsuz çalıştığını anlamak için, aksi taktirde daima tekerrür eden tutukluklar ile uğraşırsınız)
"hele de patates dahi koysam atması gereken pompalı bir tüfek" çok hatalı bir düşünce, bu yargıya nasıl vardınız veya kim size böyle hatalı bir bilgi verdi kendi kendinize irdeleyiniz lütfen. Bu yönde bir niyetiniz var ise öncelikle pompalı tüfek almayacaktınız, illa pompalı tüfek alacaksanız ne tür fişek koyarsam koyayım atsın diyebileceğiniz tek tüfek benelli süpernova dır.
Saygılarımla
Yorumları: 3
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 3
(10-09-2024, 12:11)turkmenoglu yazdı: Örneklendirmek gerekirse;
Sırası ile;
Yaf, meca, jet gibi fişek üreticilerinin 28,30,32 gr dolularını, tek kurşunlarını deneyin.
Hiç birinde problem yaşamazsanız diye tahmin ediyorum. Zuberde de 28,30 gr fişekleri kullanabilirsiniz.
Fişekler kalitesiz olduğundan değil de yerli av tüfeklerimiz pek sağlıklı olmadığından, tüfekler çalışsın diye yerli üreticilerimizin bazıları olması gerekenden çok daha sert dolular yapıyorlar. Sizin 30 gr dolunuz remingtonun 32-34 gr dolusuna eş bir patlama meydana getirir.
Zaten sert fişek üreten bir üreticinin, ürün skobundaki sert doluları kullanma amacınız nedir bilmiyorum. Özel bir sebebi var ise sert dolu kullanmanızın winchester marka saçma, tek kurşun, şevrotin gibi fişekleri kullanabilirsiniz.
İthal tüfek + yerli fişek (fişek marka modellerine veya fişek sertliklerine veya fişek üretim kalitesine bağlı olarak sorun)
Yerli tüfek + yerli fişek (öncelikle oturup bir tüfek parası daha harcamanız gerekir, tüfeğin hangi fişeklerle sorunsuz çalıştığını anlamak için, aksi taktirde daima tekerrür eden tutukluklar ile uğraşırsınız)
"hele de patates dahi koysam atması gereken pompalı bir tüfek" çok hatalı bir düşünce, bu yargıya nasıl vardınız veya kim size böyle hatalı bir bilgi verdi kendi kendinize irdeleyiniz lütfen. Bu yönde bir niyetiniz var ise öncelikle pompalı tüfek almayacaktınız, illa pompalı tüfek alacaksanız ne tür fişek koyarsam koyayım atsın diyebileceğiniz tek tüfek benelli süpernova dır.
Saygılarımla
Açık konuşmak gerekirse 4 kutu Zuber 34gram tek kurşun ile denemiştim ve toplam 40fişeğin hemen hemen yarısında tüfeği ateşledikten sonra boş fişek sıkışması yaşadım. Henüz denemedim ama bu hafta sonu saydığınız marka fişeklerden alarak kısmetse ttekrar deneme yapıcam sonucu sizlerlede paylaşırım elbette. Birde patates dahi koysam atması gereken tüfek derken şunu kastetmiştim Remington gibi bir marka kendini ispat etmiş 200 yıllık bir firmanın sıfır tüfeğini alıpta daha ilk fişeği ateşledikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmak insanın gerçekten sinirinide moralinide bozan bir durum. Ben bunu kastetmiştim aslında belkide sinirden saçmaladım bilmiyorum
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(12-09-2024, 00:45)Bahtsizsilahsever yazdı: (10-09-2024, 12:11)turkmenoglu yazdı: Örneklendirmek gerekirse;
Sırası ile;
Saygılarımla
Açık konuşmak gerekirse 4 kutu Zuber 34gram tek kurşun ile denemiştim ve toplam 40fişeğin hemen hemen yarısında tüfeği ateşledikten sonra boş fişek sıkışması yaşadım. Henüz denemedim ama bu hafta sonu saydığınız marka fişeklerden alarak kısmetse ttekrar deneme yapıcam sonucu sizlerlede paylaşırım elbette. Birde patates dahi koysam atması gereken tüfek derken şunu kastetmiştim Remington gibi bir marka kendini ispat etmiş 200 yıllık bir firmanın sıfır tüfeğini alıpta daha ilk fişeği ateşledikten sonra böyle bir sorunla karşılaşmak insanın gerçekten sinirinide moralinide bozan bir durum. Ben bunu kastetmiştim aslında belkide sinirden saçmaladım bilmiyorum 
Şöyle düşünün remington kendini ispatlamış peki ya zuber?
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
|