2025 senesi tabanca ruhsat harç bedelleri
(27-11-2024, 17:02)ceycey yazdı:
(27-11-2024, 15:12)Septia yazdı: Resmi açıklama geldi mi? Bugün imei kayıt, trafik ceza vb.. ücretlerinin zamlı fiyatları açıklandı ama silah ruhsatı göremedim.
YDO % 43,93 olarak açıklandı.Silah ruhsat harçları da yeni yılda bu oranda artacak.

Neyi değerlediler çok merak ediyorum.

Pasaport, silah ruhsatı nedir arkadaş yani bunların bu masrafları gerektirmesi, asgari ücretle eşdeğer "harç" mı olur, harç nedir ya.

Pasaport al dünyanın parasına hiç bir yere gideme. Silah ruhsatı al dünyanın parasına silahı ateşlemeye götürmek için ilave belge al. Ne anladım ben bu işten?

Bu Cumhuriyet ilan edilmesinin hemen ardından Aşar vergisini kaldırmış bir devlet idi (günümüzde MTV'nin kaldırılmasıyla eşdeğer bence) ne ara bu noktaya geldik biz.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Photo 
Har(A)ç
[Resim: 6txrg9x.jpg]
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için asc'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın forumdaşlar herkese selamlar,
2024 son günlerde harcı yatırıp emniyette başvurumuzu tamamlamış olsak, satın alma belgemiz 2025'e sarksa arta kalan ücreti talep ediyorlar mı? Yoksa başvuru tarihi mi geçerli?
Bul
(12-12-2024, 21:42)olrayt yazdı: Sayın forumdaşlar herkese selamlar,
2024 son günlerde harcı yatırıp emniyette başvurumuzu tamamlamış olsak, satın alma belgemiz 2025'e sarksa arta kalan ücreti talep ediyorlar mı? Yoksa başvuru tarihi mi geçerli?

Emniyete başvurup tamamlanmış evraklarınızı teslim ettiğiniz gün harç neyse odur.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-12-2024, 22:15)alpSaral yazdı: Emniyete başvurup tamamlanmış evraklarınızı teslim ettiğiniz gün harç neyse odur.

Üstadım normalde böyle olması gerekiyor ancak satın alma belgesi yetişmez ve 2025'e sarkarsa (malum iller arasında farklı uygulamalar olabiliyor) hem evrakları yeni tarihli istiyorlar hem harca gelen farkı, hem de ruhsat kart ücretine gelen farkı istiyorlar.
Bul
(12-12-2024, 21:42)olrayt yazdı: Sayın forumdaşlar herkese selamlar,

Ruhsatın düzenlendiği tarihte geçerli olan harç ne ise onu ödersiniz. Ruhsat da satın almadan sonra düzenleneceği için düzenlendiği tarihte fark oluşursa o fark tamamlatılır.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için asc'e teşekkür ederiz.
Bul
Belli ki bu konuda farklı uygulamalar var. Ben 2021 sene sonuna doğru işlemleri tamamlamış, harcı ödemiştim. Ruhsat 2022 de düzenlenmişti ve fark ödememiştim.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mrtky'e teşekkür ederiz.
Bul
O zaman bu sene bilgiyi güncellemiş olacağız. Belgeleri teslim ettim büyük ihtimalle yıl sonuna kadar satın alma belgem düzenlenmiş olacak. Silahı ise 2025 yılında alacağım. Nasıl bir yol izleyecekler buradan paylaşırım.
Bul
Satınalma belgeniz yıl sonuna kadar çıkarsa silahı 2025 de alsanız bile fark ödemezsiniz. Eğer satınalma belgenizin çıkması yeni yıla kalırsa aradaki harç farkı tahsil ediliyor.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi