EL DÖKÜMÜ FOSTER TEK KURŞUN
(28-11-2024, 15:17)emre16 yazdı: Sn. Sabri bey,
Dolum malzemeleri için internetten bakındım fakat d20 barut hiç bir yerde yok.

NOBEL SPORT A24 BARUT
NOBEL SPORT  A0 BARUT
CSB 0 İTHAL DUMANSIZ BARUT
NOBEL SPORT  PSB01P BARUT

Mevcut bunlar dan hangisini tercih etmeliyim, yada d20 barut satan bir av bayii biliyormusunuz ?

Her amaca uygun, en çok tüketilen barut olduğu için D20 şu sıralar pek bulunmuyor olabilir. Bayilere tek tek sormak lazım. Elimde daha önceden aldığım barutlar var yakın zamanda almadığım için bayi konusunda bir önerim maalesef olamayacak (Malumunuzdur internet üzerinden barut satışı yasak)

Kullanacağınız barut, ne amaçla kullancağınız ve ne dolduracağınıza bağlı.

CSB1, en çok bilinen klasik türdür. Meca 34 gr fişekten tutun, RİO fişeklere kadar, maxamdan malzeme alan yerli fişeklerle birlikte ispanyol menşeili ne kadar fişek varsa çoğunda mevcuttur. Nemli iklimlerden pek haz etmese de, yine de soğuklarda başarılı bir barut. Yerli firmalarımız, csb1 barutu bazen tam hakkıyla kullanmaz. 34 grama 1,78 önerilir fakat, bizimkiler 1,60 küsür koyup, tapa çapını genişletip baskıyı sıkılaştırır ve aynı balistik değerleri yakalamaya çalışır... CSB1 barut, 32 gr için 1,72 önerilir. Ve bana göre en performanslı hali budur.. Elinde mevcut olanlar, 1,75 gr kullanıp 32 gr saçma ile dolum yapabilirler. CSB 0  hiç kullanmadım, hızlı yanışlı, 2.00 gram ile düşük namlu çıkış hızı veren bir barut. Saçma doldurmak için uygun

CSB 1p  32 gram sıkı veya tek kurşunlar için ideal. 1,85 Gramı CX2000 kapsül ile 61 cm namluda 1400 fps (430 m/s) bir namlu çıkış hızı veriyor. PSB1 ise daha yavaş yanışlı bir barut. 1,75 gramı 32 gram sıkılarda 1330 fps (405 m/s) namlu çıkış hızı sağlıyor.

NSI A0 ağır yük barutudur, hafif sıkılarda iyi yanmaz, pul pul atım yatağına kadar dökülür..A0 A0 barutunun, esas olarak sonbahar soğuklarında yani kasım aralık zamanı en iyi performansı verdiğini yazmışlar. Eksi derecelerde kullanmak için de, hızlı yanan 688 ve CX2000 gibi kapsüller uygun görülmüş. Nemli iklimden ve soğuk havadan pek fazla etkilenmediği yazıyor. Yani soğuklarda da kullanılabilir. Zaten magnum barutu olduğu için genelde 36-40 gr arası fişeklerde kullanımı uygun görülmüş. Sterling firması, şevrotinlerinde, 40 gr fişeklerinde ve hatta 50 gr magnum fişeğinde bu barutu kullanıyor. Ayrıca Cheddite 100 metri fişeğinde de A0 barut var.

NSI Vectan A24 için pek bir bilgim yok

Eğer tek kurşun veya saçma dolduracaksanız, D20 yoksa, bulması kolay CSB 1 veya CSB 1p ile başlamanızı öneririm

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi