Yorumları: 2
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 1 mesajda 7
Teşekkür Verildi: 0
arkadaşlar selamlar, tüfeklerimi ve fişeklerimi depolamak için bir dolap kısmı ayırdım. Malum kışa yaklaşıyoruz nem vs den korunmak için nem alıcı tablet almayı düşündüm ama fişeklerin kutularının üzerinde %65 nemin altında saklanmamasına dair ibare var. Nasıl bir kouşul oluşturmalıyım, fikirlerinizi rica edebilir miyim?
UTS-15
XTR-12
SAR 9
Yorumları: 554
Konuları: 140
Teşekkür Alındı: 531 mesajda 3,376
Teşekkür Verildi: 1,080
30-10-2024, 12:32
(Son Düzenleme: 30-10-2024, 12:35, Düzenleyen: Sabri.)
(30-10-2024, 10:58)Initiale yazdı: fişeklerin kutularının üzerinde %65 nemin altında saklanmamasına dair ibare var. Nasıl bir kouşul oluşturmalıyım, fikirlerinizi rica edebilir miyim?
Sn. Initiale,
Sanırım yanlış bir ifade var. %65 nemin üzerinde saklanmaması daha doğru ifade olur.
Mühimmat soğuk ve kuru ortamda saklanmalıdır. Uzun süreli saklamalar için vakumlayıp, hava ile ilgisini tamamen kesmek en uygunu. Bazen uzun süreli saklanacak mühimmat hava sızdırmaz kutularda üzerine azot gazı doldurularak korunur. Bir çok uzman ideal saklama koşullarının 21 C derece ve %30-50 rutubet arasında olduğunda hemfikirdir. 65 C derece üzerinde de mühimmat bozulur.
Uygun koşullarda mühimmat bozulmadan 20-50 yıl arasında saklanabilmektedir.
Mühimmatları saklayacağınız dolabın içine nem alıcı bir sistem kurmak iyi olur. Bunun için üretilmiş cihazlar piyasada mevcut. Amam bence en ucuz ve garantili yöntem vakumlamak, ben öyle yapmaya başladım, sanırım okumuşsunuzdur:
MÜHİMMATINIZI NASIL SAKLARSINIZ?
Yazınızı da bu başlığın altına yazsaydınız daha uygun olurdu.
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• ceryanci (24-11-2024)