‘GÜVENLİ BÖLGEYE TETİK DÜŞÜRME’ KURALINI İHMALİN TELAFİSİ YOK.. POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU
(23-08-2025, 22:39)alpSaral yazdı: Şimdi aşağıda baba oğul bu iki gerizekalının ateş ettikleri noktayı gösteren fotoğrafı koyuyorum.

[Resim: 536283716-1308290654079745-705640781195850561-n.jpg]

Akıl alır gibi değil.
Şu resmi gördükten sonra söyleyecek bir şey bulmak mümkün değil. Akıl alır gibi değil.
Arkanı dönüp saydırıyorsun, aşağısı yaya ve araba yolu. Sonuç bir ölü, biri felç 2 ağır yaralı. 
Havaya ateş et bundan bin kat daha iyi.

Maalesef daha öncekilerin faydası olmadığı gibi bu olayın da genel durumun değişmesine en ufak bir faydası olmayacaktır.

Belli bölgelerde düğünlere jandarma-polis zorunluluğu getirilmeli, başından sonuna kadar (bu seferde düğüne gelen kolluk coşkuya katılabilir, orası ayrı). Personelin fazla mesaisi içinde 5-10 bin TL ödeme zorunluluğu olmalı, aksi takdirde nikah izni verilmemeli. Olur mu böyle şey? Tabi ki olmaz.

Ama şu olabilir, gerçekten bu işlerin bitirilmesi isteniyorsa: Misal bu olay, atış görüntüleri ve de şu yukarıdaki resim ile devlet tarafından kamu spotu yapılıp, tüm TV lerde günün belli saatlerinde belli aralıklarla yayınlanma zorunluluğu getirilebilir. Orta ve uzun vadede faydası olabilir. Maalesef devletimiz suçu ve cezayı tespit edip, gerisine zerre karışmıyor. Ancak böyle olunca da bu sıkıntı bitmiyor, bitmeyecek.  

Bu forumda yazan, okuyan bir kaç yüz tane bilinçli insanla bu sorunun çözülmesi mümkün değil. 10 milyonların bu konuda eğitilmesi lazım.
Bul
Hayatın her noktasında geçerli tek kural var 'Özellikle de Silahlarda' DİSİPLİN, DİSİPLİN,DİSİPLİN'

Liyakat yerine, BİZDEN mantığı devlet kurumlarında işletildiği sürece, biz daha çok bu görüntüleri izleriz.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
Bul
Takıntı yaptığım en sıkıntılı düşüncem "Bir başkasının salaklığı yüzünden ölmek" ..
Gerek düğün magandası, gerek tabela da vidayı sıkmadığı için kafama düşecek reklam tabelası.. Rabbim akıl sağlığımızı bozmasın. Saygılarımla Loc'lu
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için LocLu'e teşekkür ederiz.
Bul
ilgili başlık yok o yüzden haberi burda paylaşayım.

İçişleri bakanlığı bugün paylaştı.

Türkiye'de son 7 yılda havaya açılan rastgele ateş nedeniyle 170 kişi hayatını kaybetti.

Bu adli makamlara yansıyan ölümlü olaylar. Bundan çok daha fazla yaralama sakatlama var.

Silah ruhsatı eğitime bağlanmalı. Ehliyet kursları gibi kursları olmalı.

Şimdi bir çok kişi askerliği bedelli yapıyor. Yada hanımefendiler . Ömründe silah görmemiş kişiler.

Bunlarda silah alabiliyor.  Eğitim şart.

[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir zamanlar mermi emniyet istasyonu diye bir yer vardı…..nefret ederdim çok angarya bir işti…

İşin düşünce ve felsefi boyutuna gelirsek fazla uzatmadan…. İsrail tekniği ve bana göre daha doğru olan her silah doludur düsturu çelişiyor arkadaşlar.
Dolu olması gereken ve gerektiğinde en aciliyetle kullanılması gereken bir silahın atım yatağını boş tutmak bence aptallıktır…. Ancak silahlara ildisi ve bilgisi oldukça sınırlı olan ve görev gereği silah taşıması zorunlu olan belirli bir meslek gurubunda olan insanların atım yatağı dolu bir tabancanın tetğine basarken baş parmakları ile horozun düşmesini engelleyip güvenli biçimde horozu düşürmelerini söylesek maalesef düşmandan daha çok zararı kendi kendimize vermiş oluruz. 
O zaman tekrar dönüyoruz atıştan sonra o atım yatağı boşaltılacak ve o tetik düşürülecek. Angarya iyidir candır… bununla ilgili de çok güzel bir söz var.
Usül keyfiliğin baş düşmanı, özgürlüğün ikiz kardeşidir.
si vis pacem, para bellum
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
" İçişleri Bakanı Yerlikaya, polis memuru Mustafa Karapınar’ın eğitim sırasında silahın kazaen ateş alması sonucunda yaralandığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu."

İşin daha da vahim kısmı şehidimizin polis memuru olan babası görev sırasında kalp krizi geçirerek şehit olmuş.

Böyle trajik olayların yaşanmaması için sanırım 2. Milenyumu beklememiz lazım.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi