MKE Revolver
(09-07-2026, 21:26)TongeL yazdı: Merhaba

Hediye edilen silahlar sarsılmaz sr38 olarak tercih edilmiş.

Bence gereksiz bir Hediye olarak düşünülmüş. Sonuçta çoğu avrupa ülke lideri yanında götüremez.

https://www.sozcu.com.tr/erdogan-in-hedi...du-p335122

Türk kültüründe birine silah hediye etmek, dostluk anlamına gelir. “Düşmanın eline kılıç verilmez” diye bir atasözü de vardır. Düşmanlık beslenmediği anlamında bir jest. Bence yerinde ve anlamlı.
Bul
(10-07-2026, 00:24)Cotyora yazdı:

Bence gereksiz bir Hediye olarak düşünülmüş. Sonuçta çoğu avrupa ülke lideri yanında götüremez.

Türk kültüründe birine silah hediye etmek, dostluk anlamına gelir. “Düşmanın eline kılıç verilmez” diye bir atasözü de vardır. Düşmanlık beslenmediği anlamında bir jest. Bence yerinde ve anlamlı.

Evet haklısınız bende biliyorum böyle bir kültürümüzün olduğunu, benim belirtmek istediğim Avrupa da  silah yasaları aşırı derece sıkı ve neredeyse yasak seviyesinde o sebepten gereksiz diye söyledim.

Şunuda dip not olarak belirtmek isterim bence bizim Azerbaycan hariç hiç bir ülke dostumuz değil.
Bul
(10-07-2026, 00:24)Cotyora yazdı:

Hafif silahların hediye edilmesi insanlık tarihi kadar eski, kadim tüm halkların geleneğinde yer alan bir uygulamadır ve günümüzde de devam etmektedir.

3.Cumhurbaşkanımızın silahseverliği eşliğinde kendisine hediye edilmiş olan tabancalar Yassıada duruşmalarında başına bela olmuştu.

Havaalanında tabancayı polislere teslim ettiğini ifade eden Belçika başbakanına keşke ulaşabilsemde, Türkiye Arşivlerinde hala erişilebilir olan, zamanının Belçika kralının, 2.Abdülhamit'e FN Herstal'ın gönderdiği hediye tüfeğin yanındaki, sultanın atıcılık merakına atıflar olan Fransızca takdim mektubunu suratının ortasına bassam.

Ben bu hediyenin ve getireceği sesin hesap edildiğini düşünüyorum. Bence özellikle batı avrupadaki siyasi iki yüzlülüğü net bir biçimde ortaya çıkardı.

Bir savunma örgütünün sonucunda size tabanca ve fişek hediye ediliyor (resmi devlet armağanıdır o polis molis masallarına kimse inanmasın bunların devletler arası protokolleri uluslararası kurallara bağlanmıştır, öyle al ağam sana benden güzelinden bir dabanca gibi bir durum yok ortada) üstelik bu, "silah/mühimmat üretim kapasitesinin artırılması", "hangi üye devlet hangi silah sektöründe yardımcı olabilir/olacak", "ortak silahlanma fonları nasıl olmalı", "yok efendim kuzeydeki orklar Avrupa'ya huruç harekatı yaparsa hangimiz kimleri ne şekilde öldürecek veya nerelere nükleer saldırı yapacağız" gibi soruların netleştirildiği bir zirvede yaşanıyor.

Yani tüm bunlara karar verenler, hatta yarın öbür gün "hadiyin gençler savaşa donanın topu tüfeği gidin ölün" diyecek tipler. Ve bunlar "revolver" hediyeyi sözüm ona garip(!) buluyor dokunmaktan imtina ediyor yok efendim çalışmaz hale getiriliyor saçma sapan işler.

Bu iki yüzlülüğün çok iyi görüldüğünü düşünüyorum en azından takip edebildiğim sosyal medyada gerçek hesaplar bu ikilemi çok eleştiriyor. NATO bir hobi kulübü değil ne hediye edilecekti sorusu doğal olarak anlamlı oluyor.

Beklentim Trump'ın bir atış etkinliğinde silahı gösterip bu Euro dangalaklığına sağlam giydirmesi. Eğer gerçekleşirse umarım o esnada da o gudubet tabanca düzgün çalışır Smile 

Saygılarımla.

İlave olarak tabanca 6" gümüşay. Bunlar satıştan kaldırılmış ancak muhtemelen imha edilmemiş silahlar böyle böyle eritiliyor demek Smile
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu tabancanın Mke'de satışa sunulup sunulmayacağı hakkında CİMER'e yazmıştım, gelen cevap ''CİMER kanalıyla yapmış olduğunuz ********** sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir. Söz konusu tabancalar, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından NATO üyesi ülke liderlerine takdim edilmek üzere etkinliğe özel olarak üretilmiştir. Bunula birlikte, söz konusu ürünün sivil piyasaya sunulmasına ilişkin husus Şirketimiz tarafından yeniden değerlendirilmektedir. Bilgilerinize sunarız.''
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi