Glock 42 2. El Fiyatı Ne Olmalıdır?
Değerli forum üyeleri, 
Bir tanıdığım sahibi olduğu ve hiç atım yapılmamış g42 sini maddi ihtiyaçtan devretmek istiyor. Bana teklif etti. Şu an mke satış fiyatı 110bin tl civarı. Sizce ne kadara alınabilir, mantıklı fiyatı nedir? Ayrıca bu tabancayı almak mantıklı olur mu fiziksel özellikleri el yapıma uyuyor ve taşıma olarak kulanacağım.
Bul
Halen üretimi olan ve koleksiyon değeri olmayan modellerde hiç bir şekilde MKE satış fiyatının üzerinde olmamalıdır.
si vis pacem, para bellum
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(18-03-2025, 02:46)Actionman yazdı: Halen üretimi olan ve koleksiyon değeri olmayan modellerde hiç bir şekilde MKE satış fiyatının üzerinde olmamalıdır.

Sn. Actionman ;

Ben P-01 arayışındayım ocak ayında Mkek satış fiyatı 4200 dolar idi şu an ikinci elde 1-2 kişi 7000 dolar üstünde bir fiyat istiyorlar. Bu tabanca söylediğiniz gibi halen üretimde ve koleksiyon değeri yok fakat bulunabilirlik sıkıntısı var ve bir daha ne zaman geleceği meçhul. Bu tabancanın ikinci el fiyatı sizce ne olmalı?
Bul
(18-03-2025, 02:35)celik60 yazdı: Değerli forum üyeleri, 
Bir tanıdığım sahibi olduğu ve hiç atım yapılmamış g42 sini maddi ihtiyaçtan devretmek istiyor. Bana teklif etti. Şu an mke satış fiyatı 110bin tl civarı. Sizce ne kadara alınabilir, mantıklı fiyatı nedir? Ayrıca bu tabancayı almak mantıklı olur mu fiziksel özellikleri el yapıma uyuyor ve taşıma olarak kulanacağım.

Eski bir G42 sahibi olarak sanırım bir şeyler söyleyebilirim.

Tabanca, Türkiye koşullarında bence alınabilecek en iyi mikro kompakt tabanca. Ben G43 için sattığıma pişman olmuştum.

G43'ten fark edilir derecede hafif yine fark edilir derecede incedir.

Kot pantolon cebine koyup dışarıya çıkabilirsiniz, G43 ile bunu çok yapamıyorsunuz, özellikle tabancanın genişliğinde 2 veya 3 mm gerçekten büyük sayılar.

9*17 biraz küçümsenir ancak hayvan durdurmaya çalışmayacaksanız (9*19 bile bu amaca çok hizmet edemiyor) biraz pratik ile kişisel savunma için gayet yeterli.

Tabanca 6+1 geliyor ancak Türkiye'de aynı ölçülerde aftermarket 7 kapasiteli şarjör bulabilirsiniz. Hatta "extend" olarak 9 ve 12'li şarjörleri bile var.

S&B 9*17 fişekleri, MKE üretimi olanlara göre çok daha kuvvetli patlıyorlar, bunun avantajı mevcut mermilerin silahı sorunsuz şekilde çalıştıracağından emin olabilirsiniz. Hatta ben 1980 ve 1990 yılından kalma MKE fişekleri de attım 3 fişek dışında 50 fişeği sorunsuz çalıştırdı. Çalışmayanlarda ise fişekler arızalıydı (MKE baba kapsüllerin içine ecza koymamış bir tanesinde de hem ecza hem barut yoktu)

Alayım daha sonra gerekirse değerinde satarım (fazla tercih edilmiyor çünkü) veya bol bol atış yaparım (9*17 mermi hem daha pahalı hem av bayilerinde daha nadir bulunuyor) gibi nedenleriniz yok ve "küçük güvenilir bir tabancam olsun ve onu taşıyayım" diyorsanız ve maddi imkanınız el veriyorsa bence alınabilir.

Fiyata gelince Sn.actionman haklı MKE fiyatının mutlaka altında olmalı.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(18-03-2025, 16:54)Vamp2 yazdı:
(18-03-2025, 02:46)Actionman yazdı: Halen üretimi olan ve koleksiyon değeri olmayan modellerde hiç bir şekilde MKE satış fiyatının üzerinde olmamalıdır.

Sn. Actionman ;

Ben P-01 arayışındayım ocak ayında Mkek satış fiyatı 4200 dolar idi şu an ikinci elde 1-2 kişi 7000 dolar üstünde bir fiyat istiyorlar. Bu tabanca söylediğiniz gibi halen üretimde ve koleksiyon değeri yok fakat bulunabilirlik sıkıntısı var ve bir daha ne zaman geleceği meçhul. Bu tabancanın ikinci el fiyatı sizce ne olmalı? Ol

Merhaba,
Benim gözümde 4bin dolar bile Cz için oldukça yüksek bir rakam.
Mke de çok daha uygun fiyatlara satılıyordu, nasılsa kapış kapış gidiyor daya zammı mantığı ile bu günkü fiyatlara geldik.
Tercih sizin, bir malın ederini satıcı değil alıcı belirler.
si vis pacem, para bellum
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi