Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 536
Teşekkür Verildi: 353
Sevgili forumdaşlarım;
Kendi başıma gelen olaylardan dolayı bir uyarı olarak paylaşmak isterim,6284 no lu yasa ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanundur,bir çok tedbiride içinde barınır,bunlardan en bilindiği uzaklaşdırma kararıdır,uzaklaşdırma kararı hiç bir delil aranmadan sadece basit bir dilekçe ile aile hakimliğinden talep edilir,dilekçe verildikden sonra çok ivedi şekilde karar verilir ve aile içi şiddet karakoluna tebliğ edilir,daha sonra şahıs çağırılarak karar ona tebliğ edilir,(dilekçe verilmesinden itibaren geçen süre aşağı yukarı 1-2 gündür) ve varsa üzerine kayıtlı silahların teslimi istenir,işte tam burada bir silah sever,avcı,koleksiyoner,hatta can güvenliği için silah taşıyan biri,jandarma,asker,polis için macera ve sıkıntılar başlar.
Bulundurma ve taşıma ruhsatlı tüm yivli yivsiz silahlarınızı polis karakoluna teslim edersiniz,tek tek seri numaraları modelleri çapları kayıt altına alınır,silahınızın adetine göre bir kaç saat sürer,enteresan silahlarınız varsa herkes çağırılır teker teker tetik düşürürler şakalar vs yapılır...
İtiraz hakkınız vardır ,2 hafta içinde bir sonraki numaralı aile mahkemesi hakimi karar verir itirazınıza,ama delil aranmadığından tedbir kararı olduğundan,daha kararı bozan iptal eden görmedim yüzde 99 red eder sizin itirazınızı bir sonraki mahkeme,genelde 3 ay süreli olur bu karar,herhangi bir zaman sınırıda yokdur karşı tarafla anlaşana kadar uzatır hakim sürekli,bir seneye kadar kesin sürekli uzatır sonra bazen tekrar istendiğinde uzatmazlar,hakim kararı verirken bir çok kararla birlikte şahısa taşıması ve/veya bulundurması izin verilen silahların teslimi diye yazar ama yazmasa sadece kişiyi telefonla rahatsız etmemesi tedbirini verse bile 2020 yılında emniyetin kadını koruma kapsamı altında verdiği karar doğrultusunda silahlara yinede tedbiren el konur.
Malesef herkesin yaptığı hata bu tedbiri sadece eşinizin alabileceğini düşünmektir,bu kanun aile yi koruma kanunudur,yani diyelimki kardeşinizle kavgalısınız yada miras sorununuz var yada sadece size kıl,sizinde silah tutkunuzu,koleksiyonunuzu biliyor yada polissiniz mesleğinizi yapamamanızı isitiyor,belki silahlı güvenliksiniz belki para taşıyorsunuz,vs....kardeşinizin eşi gidiyor veriyor dilekçeyi alıyor uzaklaşdırmayı,aynı şekilde kuzeniniz aileniz olan kim varsa alabiliyor bu tedbiri,aynı vesayet davası gibi ondada herhangi biri hakkında bir dilekçe verin kafası yerinde değil ilaç kullanıyor diye,en az 2-3 sene tüm banka hesaplarına mallarına tedbir amaçlı bloke koydurabilirsiniz,hatta amerikada yaşayan biri bile taaa amerikadan size uzaklaşdırma alabiliyor malesef.
Siz bunları yaşarken karısına şiddet uygulayan uzaklaşdırma tedbiri verilmiş biride eşine şiddete devam edebiliyor,güzel ülkemin güzel kanunları...
Umarım kimsenin başına bu tarz olaylar gelmez ama paylaşmak istedim forumdaşlarla...
Farkına varmadan bir yanlış yapmışsan şimdiden özür dilerim.
Saygılarımla...
Bu konuda bir güncelleme yapmak istiyorum,bu aralar çok duyuyorum ondan dolayı yazmak istedim,sevgiliniz/eski sevgiliniz aynı şekilde hiç bir delil gereksinimi olmadan basit bir dilekçeyle uzaklaşdırma alabiliyor sizin alehinize,hatta komşunuz bile aile mahkemesinden uzaklaşdırma alabiliyor yine aynı şekilde,yeterki kadın olun,benim şahsi fikrim bu kanunun acil düzenlenmesi gerekmektedir.
Saygılarımla.
Yorumları: 785
Konuları: 232
Teşekkür Alındı: 732 mesajda 3,919
Teşekkür Verildi: 1,315
04-03-2024, 23:14
(Son Düzenleme: 28-04-2025, 09:44, Düzenleyen: ceycey.)
Bu kanun yürürlüğe gireli 10 seneden fazla oldu. İlk okuduğumda, yurdum insanı tarafından nasıl kötüye
kullanabileceğini düşünmüştüm.Böyle bir yasaya ihtiyaç vardı. Aile içi şiddet, dövülen, öldürülmeye çalışılan
kadınlar vs. Önce kadınlar ve çocuklar için düşünülmüştü.Sonradan aile bireyleri ve ısrarlı takibe uğrayanlar eklendi.
Ancak, yasada hem boşluklar vardı, hem de kötüye kullanılmaya müsaitti. Yasa çıktıktan sonra uzaklaştırılma kararı
talep edilip, henüz karar verilmeden bir kaç kadın öldürülünce ve bu durum sosyal medyada duyulunca kıyamet
koptu. Hakimler " ya biz karar vermezsek de talep eden biri öldürülürse" endişesiyle başvuranların hepsi için karar
vermeye başladılar. Sonuçta, ilgili ilgisiz, şiddete uğramayan, kıskanan, intikam almaya çalışan bir sürü kişi tedbir
kararı istemeye başladı. İş çığırından çıktı.
Sn.achilles, şikayetlerinizin tamamında haklısınız. İyi niyetle ve haklı gerekçelerle çıkartılan bir yasa, sorumluluğu
üzerinden atmaya çalışan hakimler ve suistimal eden yurdum insanları tarafından amacından saptırıldı ve bu yasa
maalesef doğru uygulanamadı. Bir an önce değiştirilmeli. Suistimale açık hükümler yeniden gözden geçirilmeli,
şiddete uğrayan ve şiddet uyguladığı iddia edilen arasındaki denge sağlanmalı, iddianın ciddiliği sağlıklı bir şekilde
incelenmeli, iddiaların samimi ve ciddi olmaması halinde caydırıcı cezalar tespit edilmeli vs vs vs.
Yorumları: 367
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 338 mesajda 1,371
Teşekkür Verildi: 1,183
(22-02-2024, 21:34)acillues yazdı: Bulundurma ve taşıma ruhsatlı tüm yivli yivsiz silahlarınızı polis karakoluna teslim edersiniz,tek tek seri numaraları modelleri çapları kayıt altına alınır,silahınızın adetine göre bir kaç saat sürer,enteresan silahlarınız varsa herkes çağırılır teker teker tetik düşürürler şakalar vs yapılır...
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım ki sorun çözülmüştür ve bir daha tekrar etmez.
2004-2005 yılları Browning Gold Hunter aldım kayda götürdüm, verdim X-Ray e. Polis arkadaş açtı, aldı tüfeği kutusundan, içerdeki odanın kapısına vurdu, 'teslim olun baskın var' diyor, içerdekiler 'o ne lan, o nasıl bişey' diyenler, birbirlerini çağıranlar, alıp tetiğini çekenler. Hey Allahım ya, aklıma o gün geldi.
Kadının beyanı esastır muhabbeti çok büyük sıkıntı. Henüz benim başıma bir mevzu gelmedi çok şükür ama, misal, asansörde kadın yalnız ise binmeyip beklemeye devam ediyorum. Paranoyakça gözüküyor ama 3-5 dk fazla beklemekten bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Konu ile alakasız ama memlekette kiracı ev sahibi hukuku da büyük sıkıntı. Mevcut yasa kiracıyı ev sahibinin tapulu malının tapusuz sahibi yapıyor.
Biraz konu dışına çıkıyor olacağım ama, malesef güzel ülkemdeki tüm kanunlar,hakimler biraz garip ve sorumluluğu hep üstünden atıyor,eskiden boşanma davalarında çocuk teslimide kadınların suistimaline çok açıkdı, polis ve sosyal hizmetliyle 2 haftada bir tonla para vererek evladınızı görebiliyordunuz,günümüzde bile o kadar mantık dışı kanunlar uygulamalar varki.
Birine deli ve savurgan diye dilekçe verin hiç bir delil yokken,direkt kamu davası açılıyor tüm mal varlığına banka hesaplarına tedbiren bloke konuyor,sevk edilen hastaneye randevu alabilmek bile aylar sürüyor,hadi aldınız raporu bu sefer karakol araştırma yapıyor hakkınızda ,sonrasında şahitler dinleniyor,karşı taraf kötü niyetli uzatmaya çalışıp duruyor herşey yolunda gitse 6 ayda dava red oluyor,ama hakim napıyor sorumluluğu üstünden atmak için davayı red ediyorum ama tedbirler dava kesinleşince kalksın diyor,davanın kesinleşmesi ne demek?İstinafa gidecek gelecek oradan yargıtaya gidecek,istinaf taşın altına elini koyup tedbirleri kaldırmaz ise, aşağı yukarı 3 sene bütün banka hesaplarınız, mal varlığınız bloke,iş sahibiyseniz çalılanlarınızın maaşını ödeyemiyorsunuz,borsa,finans yapıyorsanız komple battınız,kira geliriniz varsa alamıyorsunuz,çalışansanız maaşınızı alamıyorsunuz, çocuklarınızın doktor okul paralarını veremiyorsunuz,3 seneniz gitti battınız belki eşinizden ayrıldınız vs.....kim verecek bunun hesabını?Hakim mi?Size davayı açan mı?
Size dava açana tazminat davası açarsınız bir 3-4 senede o sürer sonunda size karşı 30-40 bin tl para verir oda şanslıysanız.
Konu dışında çok yazdım kusuruma bakmayın biraz doluyum bu konularda......
28-04-2025, 10:00
(Son Düzenleme: 29-04-2025, 08:46, Düzenleyen: ceycey.)
6284 Sayılı Kanun ve Silahlar:
Arkadaşlar, bu kanunun uygulanmasıyla ilgili çok şikayetler var. Yine bu konuda sorular geliyor. Bu nedenle
hem kanunu kısaca anlatmak hem de silahlarla ilgisini tartışmak gerekiyor.
Daha önce Sn.Achilles tarafından bu konuda bir başlık açılmıştı. Konuları birleştiriyorum.
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun,20.03.2012 tarihinde Resmi
Gazete’de yayınlanarak aynı tarihte yürürlüğe girmiştir. Yasayı incelemek isteyenler için linki veriyorum:
https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6284.pdf
Toplam 25 maddeden oluşan kanunun 22.maddesi gereğince;bu kanunun uygulanması için 18.01.2013
tarihinde “6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanuna İlişkin
Uygulama Yönetmeliği” yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Kanunu amacı 1.maddede açık bir şekilde belirtilmiştir:
Madde 1 – “Bu Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların,
çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere
yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”
Görüleceği üzere kanunun korumak istediği kişiler, şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadın,
çocuklar ve aile bireyleridir.(Örneğin anne,baba,kardeş,torun vs)Önce maddede olmayan ısrarlı takip
mağdurları da sonradan korunacak kişilere eklenmiştir.
İhbar üzerine mülki amir (geçici barınma yeri temini, maddi -hukuki yardım, danışmanlık, koruma altına
alınma gibi) ve aile mahkemesi hakimi ( işyerinin değiştirilmesi, kimlik bilgilerinin değiştirilmesi, aile konutu
şerhi konulması vs) koruyucu tedbir kararları alabilir.(3.ve 4.madde)
Yine,aile mahkemesi hakimi tarafından,yasanın 5.maddesinde sayılan müşterek konutun tahsisi, uzaklaştırma,
konuta-işyerine-okula yaklaşmama ,kişisel ilişki kararının kaldırılması,silahların kolluğa teslimi,bağımlıları
hastaneye yatırmak-tedavi ettirmek,nafaka vb. koruyucu önlemler alınabilir.
Bizi ilgilendiren 5.maddenin 1.fıkrasında sayılan önlemlerden g bendinde olanıdır:
g) Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi.
Yönetmeliğin 25.maddesinde de aynı yönde hüküm var:
Madde 25 - (1) Hakim tarafından, şiddet mağdurunun korunması amacıyla şiddet uygulayana ait silahların
kolluğa teslimine ve tedbir süresinin sonuna kadar emanetine yönelik karar verilebilir.
Kadına ve çocuklara karşı şiddet,ne yazık ki ülkemizin acı bir gerçeğidir. Yasalarımızda şiddete uğrayan kadın,
çocuk vb.için koruyucu ve önleyici hükümler yeterli değildi. Böyle özel bir yasaya ihtiyaç vardı ve yasa çok iyi
niyetli olarak hazırlandı. İlk yıllarda gerçekten çok yararlı oldu .Şiddete uğrayanlar için çok gerekli önlemler
alınıyordu ve yasa amacına ulaşmıştı. Ancak, yasada boşluklar vardı ve kötüye kullanılmaya müsaitti.Yasayı ilk
okuduğumda, yurdum insanı tarafından nasıl kötüye kullanabileceğini düşünmüştüm. Yasa çıktıktan sonra
uzaklaştırılma kararı talep edilip, henüz karar verilmeden bir kaç kadın öldürülünce ve bu durum sosyal medyada
uyulunca kıyamet koptu. Hakimler " ya biz karar vermezsek de talep eden biri öldürülürse" endişesiyle başvuranların
hepsi için karar vermeye başladılar. Sonuçta, ilgili ilgisiz, şiddete uğramayan, kıskanan, intikam almaya çalışan bir
sürü kişi tedbir kararı istemeye başladı. İş çığırından çıktı.
Örneğin, eşinizle aranız kötü ve iş boşanmaya doğru gidiyor. Tabancalarınız var ve eşiniz tabancalara olan
düşkünlüğünüzü biliyor. Eşiniz boşanma davası açarken tedbir kararı da verilmesini ister. Mahkeme, talepte
“şiddete uğruyorum, öldürülmekten korkuyorum” vb. şikayetlerini görünce süreli uzaklaştırma kararı verir.
Karar, matbu olarak yazılır(silahların teslimi dahil bir çok önlem yazılıdır.) ve ilgili karakola gönderilir. Karakol
sizi çağırır, hem kararı tebliğ eder hem de silahlarınıza el koyup, emanete alır. Karara itiraz ederseniz, büyük
ihtimalle talebiniz reddedilir.3 Ay veya 6 ay yada başka bir süre boyunca tedbir devam eder. Eşiniz süre bitince
yeniden tedbir ister ve bu durum dava sonuçlanıncaya kadar sürer. Kısacası, sizin silahlara ilginizi bilen eşiniz
intikam ve zarar verme amacıyla sizin elinizden tabancaları uzun süre aldırabilir.
Olayın iki yönü var.Öncelikle tabanca veya tabancalarınız elinizden alınıyor. Can güvenliğiniz tehlikedeyse,işiniz
Allah’a kalıyor. Silah hobiniz ve atış keyfiniz ortadan kaldırılıyor.
Sonuçta iyi niyetle ve haklı gerekçelerle çıkartılan bir yasa, sorumluluğu üzerinden atmaya çalışan hakimler ve
suistimal eden yurdum insanları tarafından amacından saptırıldı. Yasaları uygulayan hakimler ve diğer kamu
görevlileridir. Ancak, bu yasa maalesef doğru uygulanamadı. Bir an önce değiştirilmeli. Suistimale açık hükümler
yeniden gözden geçirilmeli, şiddete uğrayan ve şiddet uyguladığı iddia edilen arasındaki denge sağlanmalı,iddianın
ciddiliği sağlıklı bir şekilde incelenmeli, iddiaların samimi ve ciddi olmaması-kötü niyetli yapılması halinde
caydırıcı müeyyideler(tazminat,hapis cezası) konulmalı.
Umudumuz, böylesine boşlukları olan, istismara açık ve istismar edenleri caydırıcı hükümleri olmayan yasanın
değiştirilmesi. Milletvekilleri işin ciddiyetini ve suiistimalleri öğrenirlerse belki değişiklik yapılır. Lobi faaliyeti
yapılması lazım. Ama, bunu yapacak hiç bir STK veya grup olduğunu sanmıyorum. O yüzden çok umutlu değilim.
Hakkında 6284 Sayılı Kanun gereğince tedbir kararı verilen şahıslara tedbir süresi boyunca taşıma ve bulundurma
ruhsatı verilemeyeceğine, devam eden işlemler varsa bekletileceğine ve silahların kollukça emanete alınacağına
dair her iki ana yasada da benzer hüküm var. Bunları daha önce yazmıştım, ancak yine yazmakta fayda var:
İlki 6136 Sayılı Yasa’nın 7.maddesinde mevcut:
“8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında
haklarında tedbir kararı verilenlere tedbir kararı süresince ateşli silahları taşıma ve bulundurma izni verilmez,
varsa ruhsat verilmesine ve yenilemesine ilişkin işlemler bekletilir. Bunların ruhsata bağlanmış silahları ise tedbir
kararı kalkıncaya kadar genel kolluk kuvvetleri tarafından muhafaza altına alınır.”
Aynı konuda 2521 Sayılı Kanun’un Ek 1.maddesinde benzer hüküm var:
“8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında
haklarında tedbir kararı verilenlere, tedbir kararı süresince bu Kanun kapsamındaki yivsiz av tüfekleri, spor ve
nişan tüfek ve tabancaları taşıma ve bulundurma izni verilmez, varsa ruhsat verilmesine ve yenilemesine ilişkin
işlemler bekletilir. Bunların bu Kanun kapsamında ellerinde bulunan yivsiz av tüfekleri, spor ve nişan tüfek ve
tabancaları ise tedbir kararı kalkıncaya kadar genel kolluk kuvvetleri tarafından muhafaza altına alınır.”
Sadede gelelim; 6284 Sayılı Yasa gereğince aleyhe mahkemece böyle bir tedbir kararı verilebilir.
Böyle bir karar verilirse, silahları kolluğa teslim etmekten başka çare yok. Aksine davranılırsa,
mahkemece 3 günden başlamak üzere 6 aya kadar zorlama hapsi cezası verilebilir. Yasalar haksız,
ve yanlış olabilir, ama değişene kadar uymak zorundayız. Tabancalar emanete gidecek diye, gereksiz
hapishane tecrübesi yaşamayalım. Saygılarımla.
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 391
Teşekkür Verildi: 462
Uzaklaştırma kararı anayasal bir haktır. Haneye uzaklaştırmada mahkeme kararı ve süre olmadan verilmelidir. Burada asıl sıkıntı ruhsatı alınmış yani silah alabilmek için gerekli şartları yerine getirmiş insanların mağdur edilmesi.
Her hangi bir sözlü ve fiziki siddetle işlenen suç varsa bunun üzerinden rahatlıkla dava açılır kişi ceza alir.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
29-04-2025, 09:08
(Son Düzenleme: 29-04-2025, 09:17, Düzenleyen: ceycey.)
(29-04-2025, 00:06)Shepherd yazdı: Uzaklaştırma kararı anayasal bir haktır. Haneye uzaklaştırmada mahkeme kararı ve süre olmadan verilmelidir. Burada asıl sıkıntı ruhsatı alınmış yani silah alabilmek için gerekli şartları yerine getirmiş insanların mağdur edilmesi.
Her hangi bir sözlü ve fiziki siddetle işlenen suç varsa bunun üzerinden rahatlıkla dava açılır kişi ceza alir.
Sn.Shepherd,"uzaklaştırma hakkı anayasal bir haktır." sözünüzle herhalde başka bir şey demek istediniz.
Zira,"Anayasal Hak" adı üzerinde Anayasa'da sayılmış hak demektir. Mevcut Anayasa'da haklar tek tek
sayılmış.Adil yargılanma hakkı, mülkiyet hakkı, grev hakkı, toplantı hakkı,seyahat hakkı,konut hakkı,bilgi
edinme hakkı,yaşama hakkı,seçme-seçilme hakkı vb.
Uzaklaştırma,hak değil de yaşama ve vücut dokunulmazlığı hakkını sağlayacak bir tedbir diyebiliriz.
Bireysel silah edinme bizim anayasamızda hak olarak kabul edilmemiş, ancak ABD Anayasası'nda var.
Haneye uzaklaştırmada mahkeme kararı aranmaması ve süresiz olarak verilmesi görüşünüze de katılmam
mümkün değil. Konut edinme bir anayasal haktır. Bu hak Anayasa gereği ancak kanunla ve kanunun verdiği
yetkiyle hakim kararıyla süreli olarak sınırlanabilir. Böyle bir yetkiyi mülki amire veya kolluk kuvvetlerine
veremezsiniz. Mülki amir ve kolluk kuvvetlerinin 6284 Sayılı Yasa'da acil durumlarda alabileceği tedbirler
sayılmış. Mülki amir ve acil durumlarda kolluk kuvvetlerinin şiddet görene geçici barınma ve onu koruma
altına alma yetkileri vardır. Bundan fazlası Anayasa gereği hakim kararıyla olabilir.
Sanırım daha önce yazmıştım ama konu canlanınca tekrar yazmak istedim,yanlış hatırlamıyorsam 2020 yılı öncesinde silahlara el konulması için uzaklaştırma kararında silahların teslim edilmesinin kararda yazılması gerekiyordu,2020 sonrası emniyet müdürlüğünün kendi iç hatlarında aldığı karara göre sadece 1 maddeden uzaklaştırma kararı verilse dahi silahlara el konuluyor,örneğin sadece telefonla aramayacaksız kararı çıksa yada bilmem kaç metre yaklaşmıyacaksın yada hakaret etmeyeceksin kararı yazsa bile.
Emniyete teslim etmek ayrı bir travma,1-2 silahınız var ise yine kolay,ikili rakkamlarda silahlarınız varsa rahat 3-4 saat vakitiniz aile karakolunda geçiyor,ilginç bir silahınız varsa herkes tek tek çağırılıyor, herkes tek tek oynuyor tetik düşürüyor vs....,tek tek silahlar kontrol ediliyor seri numaralı kayıt altına alınıyor tutanak imzalatılıyor, bir seferinde karşı taraf uzatma istemeyi masus geçiktirdi ben gittim silahlarımı teslim aldım bu arada silahları silah şubeden geri alıyorsunuz, 3 gün sonra uzatma dilekçesi verdiler 3 gün sonra geri verdim hepsini tekrardan,tam 1.5 sene hiç bir delil olmadan sadece dilekçeyle uzaklaştırmayı uzattı karşı taraf,1.5 sene sonra hakim uzatmadı reddetti.
Bu arada uzaklaştırma her ne kadar aile mahkemesi tarafından verilsede,komşunuz, eski sevgiliniz ,yolda tartıştığınız biri,yada hiç tanımadığınız biri bile, hakkınızda uzaklaştırma alabilir,herhangi bir kadına herhangi biri hakkında dilekçe yazdırırsanız uzaklaştırma kararı alabilirsiniz.
Herhangi bir uzaklaştırma kararında,Savcı,Hakim,Polis,Emniyet Müdürü,Asker ne olursanız olsun silahlara el konuluyor,sadece askerler için kararda silahların teslimi kararının yazılması gerekiyor,diğer maddelerden silahlara el konulmuyor.Birde milletvekili olursanız silahlarınız teslim etmez iseniz, hakkınızda 3 günlük tazyik hapis istemiyle dava açılsa dahi görev süreniz boyunca dokunulmazlığınız olduğu için karar uygulanamıyor,bir sonraki seçimde milletvekili olamasanız dahi 2 yıllık zaman aşımına uğramış olduğu için infaz kararı zaman aşımından kaldırılıyor, zaten bunun için kanun üzerinde bir çalışma yapılmıyor.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• blacksea (29-04-2025)
Yorumları: 176
Konuları: 14
Teşekkür Alındı: 135 mesajda 391
Teşekkür Verildi: 462
Kıt kanaat bile olmayan sadece başımdan geçen olaylar üzerinden edindiğim hukuki bilgim ile konuyu dağıtmak istemiyorum. Cevabım sadece mesajınıza yöneliktir.
Kast ettiğim insanların evlerine istemedikleri insanları kabul etmemeleri bana göre anayasal bir hak. Özellikle insanların bireysellestiği günümüz insan ilişkilerinde bazı insanların yağ gibi insanlara yapışıp ev iş yerlerinde ısrarla rahatsız etmesini doğru bulmuyorum.
Bu konuda maalesef acı tecrubelerim mevcut.
Bu konuda karşı çıktığım yer ruhsatlandirilmis silahlara el koyulması. Şiddet, tehdit, taciz unsuru olsa zaten silahlar müsadere ediliyor.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
• blacksea (29-04-2025), ceycey (30-04-2025)
|