Yorumları: 13
Konuları: 5
Teşekkür Alındı: 5 mesajda 18
Teşekkür Verildi: 3
Arkadaşlar,
Uzun zamandır "uzun menzilli keskin nişancı tüfeği" diyebileceğimiz silahlara ilgi duyuyorum. Sanırım 1–2 ay önce MKE’de Remington 700 Long Range .300 Win Mag tüfeği satılıyordu. Bu, benim için bulunmaz bir fırsattı; lakin tükenmiş. Üstelik tüfek gerçekten çok pahalıydı.
Size sormak istediğim şu: MKE’ye Remington modelleri düzenli olarak geliyor mu, yoksa stoklar tükendikçe her seferinde farklı markalar mı getiriliyor?
Aslında Remington yerine Sako 338 Lapua gelse, borca girip almayı bile düşünebilirim.
Bir de, bu tüfekler geldiğinde hemen randevu alıp gidip alabiliyor muyuz, yoksa bunun da fırsatçılığını yapan, ellerinde tüfek biriktirip stok tükenince satan "şark kurnazları" mı var?
Yorumları: 307
Konuları: 27
Teşekkür Alındı: 278 mesajda 1,088
Teşekkür Verildi: 1,001
14-05-2025, 17:38
(Son Düzenleme: 14-05-2025, 17:41, Düzenleyen: blacksea.)
Remington bir daha gelir mi sorusuna cevap vermek zor. Mutlaka gelirde, seneye mi gelir yoksa 8 sene sonra mı, orası bilinmez. MKE içinde bile bu sorunun cevabını bilen olmayabilir.
Remington 700 L.R. 300 WM yanlış hatırlamıyor isem 6000 küsür dolar fiyatlı idi ki fahiş fiyattı.
308 ve 30.06'da yerli seçenekler çok. Yeni çıkan bir marka harici yerli 300 WM olmayınca bu kalibre ithal tüfeğe talep oluyor.
CZ nin 300 WM kalibre 600 modeli listede görünüyor, fiyatı da her ne kadar fahiş ise de Remington'a kıyasla kötünün iyisi. Stok var mı bakmak lazım e-devletten.
CZ, Remington'dan geri kalacak bir tüfek değil. 600 ilk defa ithal edilen yeni bir model olsa da 550 ve 557 modelleri kendini ispatlamış örnekler.
300 harici çap düşünürseniz, 308 veya 30.06 gibi, Benelli Lupo ya bakmanızı öneririm. Bu tüfekler bizdeki MKE kaptırmasyon ortamında fayda-fiyat durumunda.
Yorumları: 34
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 26 mesajda 68
Teşekkür Verildi: 92
Selamlar
Remington modelleri içinde tek alınacak tüfek Magpull Enhanced modeli idi. Ben de Long Range almayı düşünüyordum ama son anda Magpull alarak çok daha iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Long range modellerinde gerek grupman gerek fişek doldurma ve boşaltmalarda çok fazla sorun yaşayan var. Ben Magpulldan son derece memnunum hatasız çalışıyor ve grupmanı çok iyi. Timey tetik ve Area 419 Sidewinder Muzzle Brake takarak daha da iyi hale getirdim. Bulabilirseniz Long Range yerine kesinlikle Magpull tercih etmenizi öneririm. Onun dışında 2. elde Cz550 Ha Hunter modelleri de gayet güzeldir. Ben kendiminkini yeni sattım. Bu arada Remington un 6000-8000 dolar seviyelerinde olması tabi memleketimizin ayıbıdır ancak almayı düşündüğünüz 338 Sakoları ülkemizde permi ile getirip 20000+ eu fiyatlara satıyorlar.
14-05-2025, 20:08
(Son Düzenleme: 14-05-2025, 20:27, Düzenleyen: Notre Dame'ın Kamburu.)
(14-05-2025, 18:16)Oceanborn yazdı: Selamlar
Remington modelleri içinde tek alınacak tüfek Magpull Enhanced modeli idi. Ben de Long Range almayı düşünüyordum ama son anda Magpull alarak çok daha iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. Long range modellerinde gerek grupman gerek fişek doldurma ve boşaltmalarda çok fazla sorun yaşayan var. Ben Magpulldan son derece memnunum hatasız çalışıyor ve grupmanı çok iyi. Timey tetik ve Area 419 Sidewinder Muzzle Brake takarak daha da iyi hale getirdim. Bulabilirseniz Long Range yerine kesinlikle Magpull tercih etmenizi öneririm. Onun dışında 2. elde Cz550 Ha Hunter modelleri de gayet güzeldir. Ben kendiminkini yeni sattım. Bu arada Remington un 6000-8000 dolar seviyelerinde olması tabi memleketimizin ayıbıdır ancak almayı düşündüğünüz 338 Sakoları ülkemizde permi ile getirip 20000+ eu fiyatlara satıyorlar.
Yanıt için teşekkür ederim. Lakin Magpul şasi ve kundak üreticisi MKE'ye, tüfekler üzerinde Magpul takılı olarak mı geliyor?
Benim amacım, tüfeği aldıktan sonra Magpul 700 Pro LR kundak almaktı. Çeşitli ekipman ve aparatlarla tüfeği uzun menzile daha iyi adapte etmeyi planlıyorum.
Alacağım tüfeğin namlu boyu, kalınlığı ve kullanılan çelik türü önemli olmalı.
Ayrıca, yerli tüfekler anladığım ve araştırdığım kadarıyla tam bir rezalet. Yani uzun menzil için kullanıma pek uygun değiller. Tüfekleri aşağılıyor gibi görünmek istemem ama ben av yapmayacağım.
Canım ülkemde hiçbir şey doğru düzgün ilerlemiyor.
Ben de isterdim Avrupalı ya da Amerikalı biri gibi envai çeşit tüfeği alıp kendi hobimi, zevkimi tatmin etmeyi... Hatta bizim daha çok kullanmamız gerekir, malum, siyaset belli, ülkenin etrafındaki düşmanlar da ortada.
Her Türk vatandaşının eli silah tutmalı.
Ayrıca devlet, MKE’ye daha fazla silah getirme kararı alsa bile, yerli silah şirketlerinin bunun önüne engel koyacağını düşünüyorum. Eminim ki asla istemezler. Çünkü ülkemize daha çok tüfek çeşidi girerse, yabancı tüfekler kadar kaliteli ve düzgün üretim yapamayacaklarını kendileri de biliyorlar.
Sako 338'i ikinci el olarak almam mümkün değil; tek tesellim, MKE’ye gelmesi olurdu.
Ayrıca ATA Arms’ın ASR .338 Lapua Magnum adında bir tüfeği var. Ama bilin bakalım kime yok?
Bize yok.
(14-05-2025, 17:38)blacksea yazdı: Remington bir daha gelir mi sorusuna cevap vermek zor. Mutlaka gelirde, seneye mi gelir yoksa 8 sene sonra mı, orası bilinmez. MKE içinde bile bu sorunun cevabını bilen olmayabilir.
Remington 700 L.R. 300 WM yanlış hatırlamıyor isem 6000 küsür dolar fiyatlı idi ki fahiş fiyattı.
308 ve 30.06'da yerli seçenekler çok. Yeni çıkan bir marka harici yerli 300 WM olmayınca bu kalibre ithal tüfeğe talep oluyor.
CZ nin 300 WM kalibre 600 modeli listede görünüyor, fiyatı da her ne kadar fahiş ise de Remington'a kıyasla kötünün iyisi. Stok var mı bakmak lazım e-devletten.
CZ, Remington'dan geri kalacak bir tüfek değil. 600 ilk defa ithal edilen yeni bir model olsa da 550 ve 557 modelleri kendini ispatlamış örnekler.
300 harici çap düşünürseniz, 308 veya 30.06 gibi, Benelli Lupo ya bakmanızı öneririm. Bu tüfekler bizdeki MKE kaptırmasyon ortamında fayda-fiyat durumunda.
Tek seçenek Huğlu OVIS B08 almak gibi görünüyor.
Acaba bu tüfek hakkında bilginiz var mı?
Av yapmayı düşünmüyorum; sadece uzun mesafede isabetli atışlar yapmak ve iyi grupman elde etmek istiyorum.
Sn Notre Dame'ın Kamburu
Yerli tüfekler içinde seçenekler belli. Genellikle istediğiniz tarz tüfekleri zaten 308 win üretiyorlar şimdilik. Ata Pt için de fena yorumlar duymadım.Bunun dışında memleketimizde ulaşabileceğiniz tüfekler önceden MKE ye gelenler ve permi yoluyla ithal edilenler ile sınırlı. Ancak asla göz ardı etmemeniz gereken en önemli konu kullanacağınız mühimmat. Doğru bir mühimmatı kullanamadığınız zaman hayallerini kurduğunuz tüm yabancı markalar bir anda sıradanlaşıyor. Bunu defalarca denemiş birisi olarak yazıyorum. Kısacası bu silahlar her zaman ve mekanda her fişekle istediklerinizi yapamıyorlar. Böyle bir merakınız var ise Reloading i öğrenmeli ve maalesef yine ülkemizde yasak olan bir çok malzemeyi bulmayı göze almalısınız. Ayrıca ciddi bir markanın kuleli bir dürbününü uygun reticle ile almalısınız. Buna uygun dürbün montaj ayaklarını bulmalı eğer çok uzak mesafeler düşünüyorsanız bunları 20-30 moa açılı seçmelisiniz. Tüm bunların dışında iyi bir markanın ve tercihen balistik hesaplı Mesafe ölçerini, Kestrel gibi bir weather station (5700 serilerinde balistik hesaplamalar ve profiller mevcut), spotting scope, hardox hedefler, strelok pro gibi bir app vs gibi yan malzemeler de gerekecektir. Bu konuda bir tecrübeniz oldu mu bilmiyorum ancak özellikle videolarda gördüğünüz 500+ mt mesafelerde istikrarlı şekilde küçük grupman yapmak oldukça çok hesap ve iyi malzeme gerektiriyor. Dolayısıyla bu yola baş koyduysanız. tüfeği bulup alana kadar diğer ürünleri de tedarik etmekte fayda var.
Remington 700 Magpull Enhanced modelini sitesinde görebilirsiniz Benimki diğer tüfeklerim gibi 300 win mag
https://www.remarms.com/rifles/bolt-acti...l-enhanced
(14-05-2025, 20:59)Oceanborn yazdı: Sn Notre Dame'ın Kamburu
Yerli tüfekler içinde seçenekler belli. Genellikle istediğiniz tarz tüfekleri zaten 308 win üretiyorlar şimdilik. Ata Pt için de fena yorumlar duymadım.Bunun dışında memleketimizde ulaşabileceğiniz tüfekler önceden MKE ye gelenler ve permi yoluyla ithal edilenler ile sınırlı. Ancak asla göz ardı etmemeniz gereken en önemli konu kullanacağınız mühimmat. Doğru bir mühimmatı kullanamadığınız zaman hayallerini kurduğunuz tüm yabancı markalar bir anda sıradanlaşıyor. Bunu defalarca denemiş birisi olarak yazıyorum. Kısacası bu silahlar her zaman ve mekanda her fişekle istediklerinizi yapamıyorlar. Böyle bir merakınız var ise Reloading i öğrenmeli ve maalesef yine ülkemizde yasak olan bir çok malzemeyi bulmayı göze almalısınız. Ayrıca ciddi bir markanın kuleli bir dürbününü uygun reticle ile almalısınız. Buna uygun dürbün montaj ayaklarını bulmalı eğer çok uzak mesafeler düşünüyorsanız bunları 20-30 moa açılı seçmelisiniz. Tüm bunların dışında iyi bir markanın ve tercihen balistik hesaplı Mesafe ölçerini, Kestrel gibi bir weather station (5700 serilerinde balistik hesaplamalar ve profiller mevcut), spotting scope, hardox hedefler, strelok pro gibi bir app vs gibi yan malzemeler de gerekecektir. Bu konuda bir tecrübeniz oldu mu bilmiyorum ancak özellikle videolarda gördüğünüz 500+ mt mesafelerde istikrarlı şekilde küçük grupman yapmak oldukça çok hesap ve iyi malzeme gerektiriyor. Dolayısıyla bu yola baş koyduysanız. tüfeği bulup alana kadar diğer ürünleri de tedarik etmekte fayda var.
Remington 700 Magpull Enhanced modelini sitesinde görebilirsiniz Benimki diğer tüfeklerim gibi 300 win mag
https://www.remarms.com/rifles/bolt-acti...l-enhanced Evet, çok haklısınız. Ama benimkisi bir zevk. Alacağım tüfeği yavaş yavaş para biriktirerek geliştirmek istiyordum.
Ayrıca İstanbul'dayım ve her istediğimde atışa çıkamayacağımın da farkındayım. Senenin 2–3 ayı boş oluyorum ve o sırada Erzincan’a, memleketime gidip orada pratik yapmayı düşünüyorum.
Tüfeğin önemli olduğu kadar, mühimmat, kundak, dürbün gibi ekipmanların da ne kadar değerli olduğunu araştırmalarımdan biliyorum.
Türkiye’de mühimmatları kendimiz dolduramadığımız için, çok keskin grupmanları kolay kolay yapamayacağımızın da farkındayım.
Ama elden bir şey gelmez, durum belli.
OVIS B08 almayı düşünüyorum şu an.
Ayrıca merak ettiğim şu:
Permi hakkına sahip insanları nasıl buluyorsunuz?
Tüfeğin parası dışında, bu kişilere ne kadar ödeme yapılıyor?
Bunun belli bir ücreti var mı, yoksa alınan tüfeğin değerine göre mi fiyat belirleniyor?
Permi için 4,5,6 bin usd gibi fiyatlar döndüğünü duyuyorum. Bunun üstüne silahın fiyatı , kargo, vergiler vs ekleniyor. Aracılar bunun da üzerine karlarını ekliyorlar dolayısıyla bence saçma sapan paralara çıkıyor.
|