Beretta PX4 Storm
Beretta PX4 Storm:

MKE’ye son gelen Beretta partisinde PX4 Storm ve PX4 Compact tabancaları 3.308,95 Dolar bedelle,PX4 Special Duty ise 
5648,09 Dolar bedelle satılmaya başladılar.Tabancalar hakkında özellikle PX4 Storm hakkında soru geliyor. Bu tabanca grubu 
hakkında bilgilerimizi tazeleyelim.

[Resim: 54642746253_585f55baa8_z.jpg]

Beretta PX4 Storm, ünlü  İtalyan silah üreticisi Beretta’nın 2004’den beri ürettiği, geleneksel mühendislik anlayışını modern 
teknolojilerle harmanlayarak geliştirdiği, özellikle kolluk kuvvetleri ve sivil kullanıcılar için tasarlanmış polimer gövdeli yarı 
otomatik bir tabancadır. Storm “fırtına” anlamına gelir.

[Resim: 54641659967_f72208a241.jpg] [Resim: 54642821160_0afa1b84c8.jpg]
Tabancanın tam boy(hizmet, standart) ve kompakt modelleri İtalya’da, subkompat modeli ise ABD’deki fabrikada üretilmektedir. 
Özellikle Avrupa ve Amerika’daki çeşitli kolluk kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Modern ve  polimer gövdeli 
tabancalar arasında üst sıralarda yer alır. Tabancanın yapısında  2004 yılından beri çok fazla değişiklik yapılmadığı halde, hala 
bir çok kolluk kuvveti ve siviller tarafından kullanılması, kalitesini göstermektedir.

[Resim: 54642757333_89d16bfba4_z.jpg]
                                                        PX4 Kompakt 

Teknik Özellikleri:
PX4, Beretta 8000 Cougar serisi tabancaların daha geliştirilmiş modelidir. Tek/çift hareketli tetik sistemine sahiptir. Tam boy 
ve kompakt boyları Cougar 8000 serisindekiyle aynı kısa geri tepmeli, döner namlulu mekanizmayı kullanırken , subkompakt 
eğimli namlu sistemini kullanır.Genelde horoz ateşlemelidir.

[Resim: 54642770778_79b13b3287_z.jpg]

Gövdesinde kullanılan metal iskeletle desteklenmiş polimer malzeme kaliteli olup, dayanıklıdır. Hatları yuvarlanmıştır. Tetik 
korkuluğu da önceki modellerden farklı olarak yuvarlanmıştır. Pikatini ray standarttır. Döner namlu sistemi nedeniyle geri tepmesi 
son derece düşüktür.Gövde/sürgü yapısı dengelidir.Çekme kertikleri önde ve arkada olup yeterlidir.İrca mili polimerdir.Üzerindeki 
irca yayı sabittir.

[Resim: 54642815983_bae3933c27.jpg] [Resim: 54642580766_54575896d9.jpg]

Çeşitli boyda el yapıları için 3 farklı boyda kabza sırtı vardır.Kabza yapısı her yönde kaymaz şekillerle yapılmış olup ergonomiktir.
Emniyet mandalı klasik şekilde  sürgünün üzerindedir. Sökme mandalı çift taraflıdır.Sürgü bırakma-yakalama manivelası çift taraflı 
olup, istenirse daha ince yapıda olanıyla değiştirilebilir.Tetik korkuluğu altında bulunan şarjör düğmesinin  el büyüklüğüne göre farlı 
boyda olanları vardır.Kısaca,PX4  modüler bir tabancadır.

[Resim: 54642858640_17fc4ee33f.jpg] [Resim: 54642571891_0134afeece.jpg]

9x19 mm,40 S&W ve 45 ACP çaplı tipleri vardır.Şarjörleri çift sıralı olup,9X19 mm 17,40 S&W 14 ve 45 ACP olanı 9 
kapasitelidir. Daha fazla ve düşük kapasiteli orjinal şarjörleri vardır.

[Resim: 54642889420_857530c2cb.jpg]

PX4 Storm, farklı görev profillerine ve kullanıcı tercihlerine uyum sağlayacak şekilde çeşitli tetik ve emniyet sistemleriyle 
sunulmaktadır. “F” modeli hem iğne düşürücü hem de manuel emniyete sahipken, “G” modeli sadece iğne düşürücü ile gelir 
ve atıştan sonra tabancayı tekrar emniyete almak gerekmez, bu da görev silahı olarak daha pratik bir kullanım sunar. “C” tipi 
tek tetik sistemiyle çift hareketli ama çok daha kısa bir tetik yolu sunarken, “D” modeli klasik DAO (double action only) 
tarzındadır.

[Resim: 54641739712_2cb19ce4a3_z.jpg]

9X19 mm ve modelinin uzunluğu 192 mm,namlu uzunluğu 102 mm,yüksekliği 140 mm,genişliği 36 mm ve boş ağırlığı 785 gramdır.
Diğer çaplardaki modelleri daha uzun ve daha ağırdır.Nişangah sistemi 3 nokta işaretli sabit arpacık ve ayarlı gezden oluşmakta, ancak 
kolaylıkla değiştirilebilmekte veya trityum/süper lüminesans tipi gece görüşlü alternatiflerle yükseltilebilmektedir.

[Resim: 54642807684_57825648b2.jpg] [Resim: 54642823443_3f5e7c1eda.jpg]

Tabancayı bir silahçıda elime alıp inceledim ve sahra sökümünü yaptım. Bu yüzden tetik ve atış konusunda bir şey söyleyemem.
Ancak,klasik Beretta kalitesi hissedilen, ergonomik ve modern çizgilere sahip bir tabanca. Modern hatlara sahip, tek/çift hareketli, 
polimer gövdeli ve horoz ateşlemeli tabanca arayanlar için iyi bir alternatif. Atış yapan ve kullanan arkadaşlardan geri dönüş 
bekliyorum. Saygılarımla.
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu tabanca hakkında eski forumdaki konular kaybolmuş; bir kaç tane geri bildirim mesajı kalmış:

Sekman demiş ki:  (27.11.2011)
Arkadaşlar kısa bir süre önce envanterime kattığım yeni silahımın kısa bir paylaşımını eklemek istiyorum, resimler 
çok kötü kusura bakmayın, daha net ve güzel resimler ile detaylı paylaşım en kısa zamanda gelecek.
Silahla ilgili ilk intibam oldukça olumlu, oldukça kompakt boyutlarına ve ergonomik kibar kabzesine rağmen 15+1 
kapasitesi ve sanırım döner namlu özelliğinden dolayı tepmenin ağırlığına rağmen oldukça az olması gayet memnun
kalmamı sağladı, şimdilik bu kadar ilk 60 atım neticesi verilen parayı hak ettiği yönünde...

MB277 demiş ki: (22.03.2013)
Bugün MKE'dan dün alınan bir Px4 Storm Compact i inceleme ve atış yapma imkânım oldu.
Silah derli toplu bir platform. Compact yapısına rağmen büyük elde rahatsızlık yaratmıyor. Boya ve polimer kalitesi 
tatminkar. Tetiğinin plastik olmasını eski Glocker olmam nedeniyle yadırgamadım. Tetik çekerken kurbağa gibi 
viyaklamıyor. Tetik yolu boşluktan sonra kısa ve çekisi rafine. Kıtırtı tıkırtı yok. Hedefte toplanması ve atıştan sonra 
ayni düzleme dönmesi tatminkâr. En dikkat çeken husus tepmenin az oluşu. Sanırım bu döner namlu sisteminden.
Irca yayı iç içe geçme çift yay. Nişangâhlar plastik ve uç nokta. Eşek kulak emniyet gayet kibar. Ayrıca horoz geride 
tek çıt kalabiliyor
15 fişek kapasiteli sac şarjöre sahip. Kabze ele uyumlu ve Beratta amblemi taşıyor. Silah kutusunda hızlı doldurma 
aparatı, kilit, kullanma talimatı ve temizleme seti ile satışa sunulmuş.
Piyasada kendine yer edecek bir platform olacağını düşünmekteyim. Saygılarımla...

Serdaraktas demiş ki: (06.10.2016)
Yaklaşık iki ay evvel bir PX4 Storm Compact aldım.
Genel olarak işçilik Beretta klasiği olarak göze çarpıyor. Sürgü ve namluda hatasız bir işçilik var. Lakin polimer gövde 
Walther ,HK. SIG Sauer 2022' nin biraz gerisinde. HS 2000 polimer gövdesi ayarında.
İrca milinin üstüne kıyafet gibi bir aparat yapmışlar. Silah söküldügünde irca mili gözükmüyor , mili ve yayı korumak 
için mi yapmışlar, bilemiyorum. Tam boy Stormlarda bu parça yok.
Taşıması kolay. Eşek kulakları FS 92 ve Stoeger Cougar' dan çok daha iyi ve kullanışlı.
Tetik çekişi diğer Beretta' lara göre çok akıcı ve temiz.
Silah tek kabze sırtıyla geliyor.
Namlusu aynı sürgüye 40 cal kullanıldığı için daha evvel gördüğüm en kalın namlu. Stoeger namlusunda olmayan 
çok hafif bir de rampa eklemişler namluya, daha da iyi olmuş .
Amatör gözlemlerim bunlar

Çatana demiş ki: (07.10.2016)
Ben beş sene Beretta Px4 kullandım. Bu sürede Tahminen 2.500-3000 civarı atış yapmışımdır. Beretta kalitesi bence 
tartışılmaz, parçaların kalitesi ve metalin işlenmesi hayranlık uyandırıcıydı. Polimer hemen hemen pürüzsüz ve hatasızdı.
Model her zaman tartışılabilir ben sorun yaşamadım şahsi olarak tavsiye ederim. Silahın tasarımı ilginç herkes hoşlanmıyor 
bir gün satmak isterseniz zorlanırsınız bunu mutlaka hesaplayın. Saygılar.

The Firearm Corner adlı sitede Px4 Storm'la ilgili 11.2.2024 tarihli bir inceleme makalesi var: (Google tercümesi ile)

İtalyan ateşli silah devi Beretta (ürünlerini daha önce burada incelediğimiz), efsanevi 92 Serisi,APX ve 8000 serisi gibi 
mükemmel ve çeşitli tabanca serisiyle tanınır. 
Ancak naçizane görüşümüze göre, sundukları tüm bu harika tabancaların en büyüğü şüphesiz PX4 Storm serisidir.
Onu mükemmel Beretta tabancalarının panteonu arasında bile bu kadar iyi bir silah yapan şey, tam olarak doğru bir 
şekilde bir araya getirilmiş kaç tane iyi özelliğe sahip olmasıdır. Bazıları yalnızca PX4 Storm'a özgüdür ve diğerleri daha 
eski, daha köklü tabancalardan ödünç alınmıştır.
Hafif polimer çerçevesi ve ekledikleri küçük ama anlamlı özelliklerle birleştiğinde, nihai ürün, çeyrek asırdan fazla bir 
süredir başarılı olan ve bir süre daha bu şekilde kalacak gibi görünen eksantrik ama ince bir ateşli silah mühendisliği 
eseridir.

PX4 Storm'un polimer çerçeveli, çekiçle ateşlenen bir tabanca olduğunu öğrenince şaşırabilirsiniz. Yaygın bir kombinasyon 
değil, ama kesinlikle ona benzersiz bir his veriyor. Mütevazı bir 27.7 ons ağırlığındadır - bir Glock'tan biraz daha ağırdır, 
ancak Beretta'nın kendi 92 serisi gibi diğer birçok DA/SA çekiçle ateşlemeli tabancadan çok, çok daha hafiftir.
Bu nedenle, bir Glock gibi hafif, ancak daha çok gerçek bir ateşli silah gibi hissediliyor. Olağanüstü bir ergonomiye sahip. 
Kabzayla ilgili bir sorun yaşasanız bile, değiştirilebilir sırt kayışları tabancayla birlikte gelir, böylece zevkinize göre ince 
ayar yapabilirsiniz. Genel olarak, hem tutması hem de taşıması çok rahat.

Bu konuda sevdiğim bir diğer şey de kayması - yüksek delikli bir eksene sahip olmasına rağmen (yani, silahın namlusu, 
örneğin bir Glock'tan daha yüksekte oturuyor). PX4 Storm'un benzersiz geri tepme sistemi (daha sonra açıklayacağız) 
nedeniyle ateş ederken aslında o kadar yüksek hissetmiyor.

Ek olarak, sürgünün hem ön hem de arka kısımları hafifçe tırtıklıdır, bu nedenle sürgünün rafa kaldırılması ve pres kontrolü, 
özellikle sürgünün belirginliği göz önüne alındığında, garip bir şekilde çok basittir.

Bu bölümü,PX4 Storm'un harika bir stok tetiğe sahip olduğunu söyleyerek açacağım. Hem çift etkili hem de tek etkili tetik 
çekme, çok az alma, sürünme veya tokat ile harika hissettiriyor ve ince ama sağlam ve sağlam kırılma noktalarına sahip. 
Aslında, PX4 Storm muhtemelen bir tabancada hissettiğim en iyi fabrika tetiğine sahip (Sig Sauer'den bile daha iyi demeye 
cüret ediyorum).

Benim için bir başka övgü noktası da sürgü serbest bırakma/tutma manivelasının atış yaparken yanlışlıkla takılıp düşmeyeceğiniz 
kadar uzakta ve aynı zamanda baş parmağınızı patlatmadan baskı altında çevirmeyi kolaylaştıracak kadar belirgin olması.
Genişletilmiş  emniyet düğmesi,(aldığınız tam modele bağlı olarak) biraz baş belasıdır, ancak 92FS gibi, "keskindir". Gövdeden
elinizi kolayca çentikleyebileceğiniz kadar dışarı çıkar ve kaydırağın arkasında garip bir konumda olduğu için, sürgüyü geri 
çekerken gerçekten elinizi kaldırma şansınız önemli ölçüde artar. Neyse ki, satış sonrası alternatifleri mevcuttur.
Ben de şarjör düğmesinin hayranı değilim ,serbest bırakma düğmesi küçük ve basması hoş değil, ancak geliştirilmiş şarjör 
düğmesi seçenekleri hem Beretta hem de diğer satış sonrası bayiler aracılığıyla da mevcut.

Silahın alt tarafındaki raylar, bu tabanca hakkında sevdiğim başka bir şey. Kullanımı son derece kolay ve görünüşe göre oldukça 
çok yönlüler (kişisel olarak üzerine çok çeşitli ışıklar ve lazerler takmayı denemedim, ancak şimdiye kadar her biri işe yarıyor 
gibi görünüyor - Glock'larda olmayabilecek bir şey - özellikle eski modeller).

Ve nihayet, PX4 Storm'un en iyi kısmına geliyoruz.
Daha önce bahsettiğimiz o eşsiz geri tepme sistemini hatırlıyor musunuz? Eh, neredeyse tartışmasız tüm silahın en iyi yanı. 
PX4 Storm, Beretta'nın daha önceki 8000 serisi tabancalarından akıllı, dönen bir namlu tasarımı ödünç alıyor. 
Burada, meslekten olmayanların terimleriyle - geri tepmenin önemli bir kısmı her atışta dönen namlu boyunca dağıtılıyor. 
Bu aynı zamanda tabancanın kritik parçalarındaki aşınmayı ve stresi azaltır ve aynı zamanda isabeti biraz artırma yan etkisine 
de sahiptir.İlk kez çektiğimde, geri tepmenin ne kadar yumuşak olduğuna şaşırdım (9 mm için bile). Silahın gözle görülür derecede 
büyük delik ekseni yüksekliğine rağmen, şaşırtıcı derecede az "çevirme" vardı ve vurduğum diğer yüksek delikli 9 mm tabancaların 
çoğundan (örneğin Sig P226) belirgin şekilde daha hızlı bir şekilde hedefe geri dönüyor gibi görünüyordu.

Elbette kusursuz çalıştı - hafızam bana doğru hizmet ediyorsa, 500'den fazla Federal 147 mermi cephanesi koydum ve tüm zaman 
boyunca tek bir arıza yaşamadım.
Şimdi, mükemmel bir isabete sahip olduğunu da belirtmeliyim - Tam boyutlu 2 mm'lik varyanttan aynı cephaneyle 25 yarda 9 inçlik 
bir grup elde etmeyi başardım.Bir yarışma atıcısı olmasam ve bu tür aktivitelere katılma arzum olmasa da, rekabetçi bir atış etkinliğine 
PX4 Storm atmak zorunda kalsaydım, tekerlekli sandalyede birinin büyükannesiyle savaşan Mike Tyson'dan daha güvende hissederdim.
Genel olarak, ateş etmek için harika bir silah - isabetli ve son derece düşük geri tepme ile, kesinlikle şimdiye kadar ateşlediğim en 
keyifli tabancalardan biri.

PX4 Storm'un değiştirilebilir ön ve arka nişangahları vardır ve stok nişangahları mükemmel bir şekilde yeterli olsa da, karanlıkta atış
yapmak için trityum nişangahlarına ihtiyaç duyan biriyseniz, PX4 fırtınası size bunları da elde etme şansı sunar.
PX4 Storm, biri yalnızca emniyet kolu olan ve diğeri yalnızca çift etkili atış yapan olmak üzere 4 ayrı varyantta gelir.
PX4 Storm ayrıca aynı seçeneklere ve aynı özelliklere sahip kompakt bir varyanta sahiptir.

Artıları:
1. Benzersiz geri tepme azaltma sistemi gözle görülür şekilde etkilidir ve doğruluğu artırır ve kritik parçalardaki aşınmayı azaltır.
2. Birinci sınıf tabancalar için tipik olduğu gibi, PX4 Storm'un güvenilirliği neredeyse kusursuzdur
3. Stok tetikleyicisi son derece iyi
4. PX4'ün polimer çerçevesi, DA/SA aksiyonu ile birleştiğinde, onu yalnızca tek etkili olmayan bir silah taşımak isteyenler için i
yi bir seçim haline getirir (ancak yalnızca tek etkili bir varyant mevcut olsa da)
Eksileri:
1. Dönen namlu sistemi, tabancaya bir baskılayıcı takmayı biraz zorlaştıracaktır
2. Yüksek delik ekseni, atıcıda algılanan geri tepmeyi biraz daha keskin hale getirecektir (geri tepme sistemi bunu büyük ölçüde 
azaltsa da, yine de tipik bir Glock'tan biraz daha yüksektir). Ancak, genel doğruluk olumsuz etkilenmez
3. PX4 Storm'daki bazı harici kontroller biraz pürüzlüdür (ancak bu kolay bir düzeltmedir)

Nihai düşünceler:
Neredeyse beş asırlık olan Beretta, yıldız ateşli silahlar yapma konusunda kesinlikle çok fazla deneyime sahip ve PX4 Storm'u 
Beretta'nın şimdiye kadar yaptığı en iyi tabanca olarak adlandırabilirim. Bu biraz tartışmalı olabilir, modern çağ için, bence başlığa 
dayanıyor - çoğu kullanıcının bir tabancada isteyebileceği tüm işaretleri vuruyor - hafif (tabancalarda olmasa da çok daha fazla 
insanın istediği bir şey),  Bireyin ihtiyaçlarına uygun birçok farklı varyantta gelir, elbette oldukça güvenilir ve doğrudur ve güvenilir, 
köklü ve saygı duyulan bir marka tarafından tasarımına çok fazla çalışma yapılmıştır.

92 serisi en ikonik tabancaları olsa da, PX4 Storm'un yukarıda belirtilen nitelikleri, modern müşteriler arasındaki popülaritesini 
daha iyi sağlıyor ve her halükarda böylesine yenilikçi bir tasarımı gölgede bırakmak zor.

Sonuç olarak, başta söylediklerimizin arkasındayız - modern izleyiciler için PX4 Storm serisi muhtemelen Beretta'nın şu anda 
sunduğu en iyi performans gösteren seri.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi