REVOLVERİN MODASI GEÇTİ Mİ? (Podcast)
Başlattığımız podcast serisinin ikincisini dün sn. ceycey ile yaptık, revolver konusunu inceledik.

Konuya katkılarınızı bekleriz.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 19 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Elinize, emeğinize sağlık. Keyifle dinledim.

Revolverler ile naçizane bir ekleme yapayım. 

Ülkemizdeki maddi - manevi şartlar gereği bir revolverin atışla eskitilmesi zor (bunun istisnası eski Mod 66 gibi versiyonların aşırı miktarda 357 Mag yüksek hızlı mühimmat ile kullanılması olabilir ki bu da bizim memlekette istisnai durumdur). Ancak önceki sahibi bilinçsizce ve çok miktarda tabanca ile 'oynadı' ise tabancayı deforme edebilir. Örneğin silindiri hızla döndürmek gibi, silindiri savurarak kapatma gibi. Göze hoş gelen sinemasal hareketler olmakla beraber, revolvere zararları nedeniyle elindeki malın kıymetini bilen bir silahseverin yapmayacağı hareketler. Bu nedenle ikinci el alınacak bir revolverin sahibi tanıdık biri değilse, çok iyi incelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Saygılar.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
[Resim: sentinel-side-view.jpg]

Günlük taşıma hatta evim icin bile için 10 atımlık .22 magnum FMJ  2 inç namlu DA/SA  bir revolver isterdim.

Piyasada 10 atımlık şöyle snubnose diyebilceğimiz üretimde bir  modeli ben bulamadım.  

Rugerin 10 atımlık modelleri varmış. Bana iri ve namlusu uzunca geldi. 

S&W ve Taurusun  8 atımlık modern modelleri var.

Resimdeki tabanca 9 atımlık eski HıGH STANDART  SENTİNEL marka  .22 LR fişekli modeli.
Bul
Yenilerde bir video seyrettim.

Eski bir CIA ajanı , CIA personelinin çoğunlukla görevlerde .38 kalibre gizli horozlu yani çift hareketli , çok kısa namlu /snub nose revolverleri tercih ettiğini söyledi.

Sanırım model 36 nın horozsuz modelleri

Birinci sebebi küçük olması , dikkat çekmeden rahat taşınması, ceket veya palto cebinden çıkarmadan ateş edilebilmesi gibi özelliklerini paylaştı.

Bu arada ABD başkanı Trump'ın kişisel silahlarından S&W model 36 olduğu biliniyor.

Acaba bizim MİT personeline ne dağıtıyor ?
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi