SADDAM 14'LÜ (KARTALLI BROWNING)
Photo 
Arkadaşlar herkese merhaba . Forumu 2010'lardan beri takip etmekteydim kapanınca üzülmüştüm .Forumu tekrar aktif hale getiren arkadaşlara teşekkür ederim. Karadenizli bir silah sever olarak yaşımın da etkisiyle eski silahlara hala ilgim var o yüzden sizlere bugün namı diğer Saddam 14'lüden bahsedeceğim

(Kaynak : Google)
[Resim: 4wTe8fUufEESu1CMxfnyV1rgS0Obi60kDax3lrYK...pB0TQR-CBQ]

Saddam Hüseyin tarafından 1980'lerin başında yüksek rütbeli subaylar, özel kuvvetler ve bazı cumhuriyet muhafızlarına dağıtılmak üzere FN firmasına sipariş edilmiştir , zaten 245PY serisi olmaları 1982 yılında üretim hattından çıktıklarını gösteren tabancaların döneminin diğer  BHP lerden farkı , takılı olarak gelen köstek halkası ve Arap milliyetçiliğinin sembollerinden Selahaddin Kartalı tabir edilen sembolün sürgü üstüne işlenmiş  armasıdır 

(Kaynak: X)
[Resim: ic6sgep.jpg]
(Arapça Font : ''Irak Cumhuriyeti'')

Bu silahın ülkemize giriş yaptığı tarihler ise tahmin ettiğiniz gibi 1.ve 2. körfez savaşlarından sonra kaçak yollardan olmuş , ruhsatlı olanların tamamı zoralım ruhsatlanmış tabancalardır . Doğu illerinde gereğinden fazla abartılan tabanca için özel çelikten yapıldığı , Saddam'ın sağlam olsun diye silahlara normal BHP  fiyatının üzerinde  ödeme yaptığı gibi şehir efsaneleriyle donatılmış tabancanın  MK III öncesi klasik 245 serisi BHP olduğunu resimlerden görüyorsunuz .Irak için kaç adet üretim yapıldığını bulamadım ama bazı internet kaynaklarında doğrulanmamış 5000 veya üstü rakamlara rastladım 

(Kaynak: X)
[Resim: av057o8.jpg]

Efsaneleri bir tarafa bırakırsak , yine de bana göre iyi bakılmış örnekleri koleksiyon değeri taşımakta olan bu tabancalar tarihi bir dönemin parçası tabi bu yorum bana ait okuduğunuz için teşekkürler .
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için NOK53'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.NOK53,foruma hoş geldiniz.Paylaşımınız için teşekkür ederim.Son iki resim büyüktü, biraz küçülttüm.
Saddam Beretta'yı inceleme fırsatım oldu. Ancak bu tabancaya hiç rastlamamıştım.
Bul
(03-09-2024, 14:42)ceycey yazdı: Sn.NOK53,foruma hoş geldiniz.Paylaşımınız için teşekkür ederim.Son iki resim büyüktü, biraz küçülttüm.
Saddam Beretta'yı inceleme fırsatım oldu. Ancak bu tabancaya hiç rastlamamıştım.

Sayı ceycey resimleri küçültmeye vaktim yoktu zahmet verdim teşekkürler.Silaha ilan sitelerinde bazen rast gelebilirsiniz mesela 2020 den kalan bir ilan https://www.silahilanlari.com/silah-ilan...00-tl/7445
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için NOK53'e teşekkür ederiz.
Bul

Sanırım kişisel tabacancasıda BHP .
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: