30-09-2024, 16:37
10 yıl önce paylaştığım bir video.
|
Silah Kültürü
|
|
30-09-2024, 16:37
10 yıl önce paylaştığım bir video.
30-09-2024, 22:34
(30-09-2024, 16:37)Osman Ortaç yazdı: 10 yıl önce paylaştığım bir video. Ağzınıza sağlık Osman bey. Atış sonrası temizlik mevzuunu bilmiyordum, bundan sonra uygulayacağım ve insanlara da anlatacağım inşallah. Ben de acizane en son öğrendiğim bir şeyi paylaşmak isterim: Poligonda atış yapmak için fişekleri kutusundan çıkardım ve önümdeki masaya koydum. Malum genelde 50'lik kutularda ateşleyici kapsül yukarı bakıyor ve biz sırayla fişekleri alarak şarjöre basıyoruz. Gözetmen arkadaş beni ikaz etti. Yakın bir geçmişte, atış sonrası fırlayan bir kovanın, tüm şiddetiyle kapsüle çaptığını ve fişeği patlattığını söyledi. Ben de tüm fişekleri (plastik taşıyıcı içinde), kutuya sürdüm. Eksik/fazla bilemem ama, daha tedbirli olmam için bana mantıklı geldi.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
(30-09-2024, 22:34)AliGalip yazdı:(30-09-2024, 16:37)Osman Ortaç yazdı: 10 yıl önce paylaştığım bir video. Bu olayın videosunu izledim arıyorum bulabilirsem buraya ekleyeceğim. buldum;
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
Ağzınıza sağlık üstat.18 Dakikada anlatılabilecek her şeyi anlatmışsınız:
-Fikir değil bilgi sahibi olmak -Güvenliğin ve eğitimin önemi -Sağlık, atış sonrası temizlik -Silah kültürünün ahlaki ve dini kurallarla ilişkisi -Öfke kontrolü -Doğaya saygı, atış sonrası çevre temizliği -İsraftan kaçınmak -Silah tanımanın önemi -6136 Sayılı Yasa'nın kurallarına uymak gerekliliği vb Benim vurgulamak istediğim bir şey var.6136 Sayılı Yasa, maalesef silah kullanıcılarının aleyhine ve çelişkili hükümler içeren garip bir yasa. Değiştirilmesi gereken bir çok hükmü var. Ancak, yasa yürürlükte olduğu sürece kurallarına uymak zorundayız. Taşıma, bulundurma, yol belgesi, süreler vd kurallara dikkat edelim ve uyalım. Bu kuralların büyük kısmını forumda anlattık. Çok basit bir suç işlediğimizde veya basit bir kurala uymadığınızda, süreli veya süresiz silah taşıma/bulundurma hakkını kaybedebiliriz.
01-10-2024, 20:52
Yeni Türkiye'nin silah kültürü, siz dinozorlar geri kalmışsınız.
https://packaged-media.redd.it/wtdhqx1zt...a8e838f915 |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|