Fişek tavsiyesi istiyorum.
Merhabalar
Son zamanlarda bazı kampanyalı fişekler buldum. Zuber markası fiyat performans olarak mantıklı geliyor. 
Genel olarak slugshot ve buckshot kullanıcam.
Zuber Extra 
Zuber Palla 
Zuber Global 
Zuber Target
Yaf Speedy Slug
Zuber Magnum 50gr
Şimdi içlerinde en yüksek verimi hedef ve hasar anlamında hangilerinden alabilirim. 
Sondaki ördek olanı yazmamın sebebi yakın mesafe kapalı alan savunmasında caydırıcı amaçlı bulgur saçmalar olurmu acaba diye düşündüm. 
Genel olarak birincil hedef ve domuz hasarı 2.Genel savunma maksatlı olucak.
Bunlar dısında şevrotinde zuber mi yaf mı?
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ömer'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Ömer,

İsmini ve markasını saydığınız fişekler için YouTube'da inceleme videoları var. Araştırıp, inceleyebilirsiniz.

Genel olarak 100 m. içinde isabet oranı en yüksek tek kurşunlar Foster tipi kurşunlardır. Bunların mantarlaşması da iyi olduğundan domuz avcıları tarafından tercih edilirler.

Gualandi tipi tek kurşunlar, mantarlaşmadığı için domuz avcılarınca pek tutulmaz. Yapısı itibariyle de uzun mesafe grupmanları Foster tipine göre daha düşüktür.

Ördek avcıları pek öyle 40-50 gramlık sıkı kullanmıyorlar. Dar şoklarla, #1 , #2 hatta #3 numara saçmalarla 32-36 gram arası fişekler kullanıyorlar. Bunu da okuyarak, internettteki videolardan inceleyebilirsiniz. Bizde de bazı bölgeler dışında kaz yok. Yüksek gramajla dayak yemenin alemi de yok. Yüksek geri tepmenin sağlık üzerine kötü etkilerini daha önce forumda yazmıştım.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn Sabri,

Aslında internette izledim birçoğunu lakin burdan uzman bilgisi için detay arıyorum.
Çok teşekkür ederim bilgilendirmeler için dediğiniz gibi foster tip tercih edicem.Ve 50 gramın tepmesini hesap edemedim.Sağlığa zararlarıyla alakalı yazınızı okucam inşaAllah.
Aslında çok video ve yazı inceliyorum lakin aklımda kalmıyor.
Bul
Herkese selamlar.
Malum fişek fiyatları aldı başını gitti. Herkesin fişek doldurma imkanı, zamanı olmuyor. Yada uğraşmak istemiyor. Bu yüzden kullanıp memnun kaldığınız, özellikle atışta kullanabileceğimiz fiyat performans oranı yüksek slug tavsiyelerinizi belirtmenizi rica ediyorum.
Bul
(05-12-2024, 00:43)EczAtes yazdı: kullanıp memnun kaldığınız, özellikle atışta kullanabileceğimiz fiyat performans oranı yüksek slug tavsiyelerinizi belirtmenizi rica ediyorum.
  • ZUBER PALLA SLUG  (32 Gram Foster ort. 1439 fps /439 m/s namlu çıkış hızı).    
  • ÖZKURSAN SNİPER  (32 Gram Gualandi tipi  ort.1415 fps/ 431 m/s namlu çıkış hızı)
  • MESCO STANDART TEK KURŞUN (32 Gram Foster ort. 1419 fps/432 m/s namlu çıkış hızı) 

Bu fişekler forumumuz üyelerinden Tonyukuk Bilge tarafında 61 cm namlu tüfekle  36,5 ve 91 metrelerde isabeti test edilmiş  fiyat/performans oranı iyi sayılacak fişeklerdir. Fiyatları bayiye göre değişmekle birlikte şu sıralar ortalama fişek başı 19 - 21 TL aralığında satılmaktadırlar.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Yaf Speedy Slug özel bir fişek mi Smile yoksa talepten dolayı mı fiyatı yüksek. Eskiden burada da baya şikayet vardı. Bende pek memnun kalmamıştım. Yanlış hatırlamıyorsam Sn tonyukuk videolarında da böyle görüyordum. Yakın zamandaki bir videoda fişeğin son halini beğenmişti sanırım.
Bul
(05-12-2024, 14:08)pırpır yazdı: Yaf Speedy Slug özel bir fişek mi Smile yoksa talepten dolayı mı fiyatı yüksek.

Sn. pırpır,

YAF speedy slug "Gualandi" tarzı bir atış fişeği. Özel değil. Üstelik imalat yılına göre gerek çekirdek gerekse barutta değişkenlik yapıyorlar. Cahit Kalkan'ın YouTube incelemesi şöyle:

[Resim: Ekran-Resmi-2024-12-05-13-26-13.png]

2018 imalatında yeşil tapalı Gualandi ve Aquila barut var. 2020 imalatında beyaz tapalı Gualandi ve AS barut var. 2023 imalatında ise yine yeşil tapalı Gualandi ve Aquila barut var. Tevfik Gün ile görüşmelerimde piyasada iç yapısı farklı 5-6 çeşit Gualandi tek kurşun olduğunu söyledi ve her birinin CP/CG oranları ve ağırlıkları farklı, YAF'ın hangisi ile yapıldığı belli değil. Gualandi'nin CP/CG dengesi, tapa, barut;  mermi yolu, isabet ve yalpalamayı ciddi şekilde etkiliyor.

Piyasa da haliyle arz ve talep kanunları geçerli. Fiyat biraz onunla alakalı. Ben atış için Foster tarzı tek kurşunların daha iyi isabet sağladıklarını gözlemliyorum. Kendi kurşunlarımı kendim dolduruyorum. O nedenle YAF Speedy Slug da gönlüm yok.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Katılıyorum Sn Sabri bey abi. 100 metreden domuz indiren bir grup var. Senelerdir şişirilmiş. Birde anladığım kadarıyla misket efsanesi var. Sn. Tonyukuk vasıtası ile gerçekleri öğreniyoruz neyse ki. Smile
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi