Slimline raylı Glock modellerine olight taktik fener montajı
Merhabalar.

Sahibi olduğum G43X tabancama (G43X Rail) hiç ihtiyacım ve gereği yok iken, sırf n11'de canik store'da olight fener indirime girmiş olduğu için satın alıp takmak istedim.

Slimline glocklar
  1. G36 (45 ACP)
  2. G42 (380 ACP)
  3. G43 (9*19)
  4. G43X (9*19) - raylı modeli var, bu mesajda anlatılan işleme uygun
  5. G48 (9*19) - raylı modeli var , bu mesajda anlatılan işleme uygun

Ancak bu fenerler, standart ray genişliğinde geliyor. Bu genişlikte standart boyutlardaki hizmet tabancalarına uygun. Ancak slimline glocklar daha ince oldukları için fenerin tabancaya monte edilen mount parçası birazcık geniş kaldı dolayısıyla montaj başarısız oldu.

Bunun üzerine araştırmalara başladım. Genelde G43X ve G48'ler için Amerika'lılar ayrı bir adaptör kullanıyorlar. Bu adaptör raya yerleştiriliyor ve o bölümü standart boy oranında genişletiyor. Dolayısıyla fenerin (bağlam olight fener olduğu için) dışında başka ekipmanlara da uygun.

Ancak ben para ödediğim fener boşa gitmesin ve başka çözüm var mı diye biraz daha araştırdım. Tesadüfen amazon globalde olight'ın G43X için kendi üretimi olan fenerlerin takılabileceği ayrı bir mount ürettiğini ve sattığın gördüm. Resimlerde detaylarını görebilirsiniz.

Bunu almaya karar verdim ve elime ulaştı.

Olight PL-Mini 2 Valkyrie - Standart fener
Olight G43X MOS/Rail Mount (yazı boyunca "ayak" diye bahsedeceğim)
Glock G43X
[Resim: IMG-5674.jpg]

Olight PL-Mini 2 Valkyrie - Standart fener
[Resim: IMG-5677.jpg]

Olight G43X MOS/Rail Mount
Ayakların ray yuvalarının karşılıklı kıyaslanması. Fark dışarıdan görünenden daha fazla.
[Resim: IMG-5680.jpg]

Ayakların yandan, özellikle silaha sabitleme kısımlarının kıyaslanması. Solda standart sağda G43X için olan.
Soldaki, pratik çıkarıp takmaya çok uygun. Sağda ise vidayı sıkıştırıp gevşetiyorsunuz.
[Resim: IMG-5681.jpg]

Fener yeni yuvaya takılmadan önceki hali. Feneri yuvaya takıp silaha montajlayıp önce ölçüleri yerleşimi ayarlıyoruz. Ardından feneri ayağıyla birlikte söküp üst kısımda kalan çift vidayı sıkarak feneri raya daha iyi sabitliyoruz.
[Resim: IMG-5682.jpg]

Feneri ayakla birlikte tabancaya takıp ayarladım. Sonra çıkarıp vidaları sıkarak sabitledim.
[Resim: IMG-5686.jpg]

Fener ve ayak arasındaki boşlukta oradaki gölgeler vidaların sıkılmasının sonucu
[Resim: IMG-5689.jpg]

Bu resim fenerin standart ayağıyla birlikte takılmış hali. Nasıl oturmadığını göstermek açısından parmağımla baskı yapıyorum.
[Resim: IMG-5678.jpg]

Bu da yeni ayakla birlikte takılmış final hali. Gayet sağlam ve sağlıklı oldu.
[Resim: IMG-5691.jpg]

Masada yaktım. Düğmeye bas bırak yapınca sürekli yanıyor. Basılı tuttukça bırakınca sönüyor. Çalışması ve ışığı ev ortamında görebildiğim kadarıyla gayet güçlü ve yeterli görünüyor. 600 lumenlik ışık verdiği ve 100 metreye kadar aydınlattığı yazıyor üzerinde.
[Resim: IMG-5690.jpg]

Kutudan şarj aparatıda çıkıyor. Şarj olunca veya boşta iken yeşil, şarj olurken kırmızı yanıyor.
[Resim: IMG-5673.jpg]

[Resim: IMG-5675.jpg]

Başka sorular varsa cevaplarım.

Saygılarımla.

Ürünlerin linkleri:
https://www.amazon.com/gp/product/B0D1VF...1_s00?th=1
https://www.n11.com/urun/olight-pl-mini-...anik-store
https://eu.glock.com/en/products/pistols/g43x-rail
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 12 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
48 sahibi olarak güzel bilgilendim teşekkür ederim. Kılıf işine nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?
Glock 48 & Beretta 1301 Tactical
Silah Sever Aile Babası
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-11-2024, 01:53)Bvrak yazdı: 48 sahibi olarak güzel bilgilendim teşekkür ederim. Kılıf işine nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz?

Merhabalar.

Henüz kılıfla ilgili bakınmadım. Ancak bu tip konfigürasyonlar için genelde hazır kılıf bulamıyorsunuz.

ABD'de bazı firmalar var silahla birlikte tek tek ekipmanları işte her şeyi seçiyorsunuz belirli kılıf modelleri üzerinden size özel üretip gönderiyorlar ancak bu tip çözümler olabilir.

Ancak imkanım oldukça araştıracağım bir şey bulursam buradan paylaşırım.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın alpSaral son derece güzel olmuş tabancada ray varsa güzel bir feneride olmalı bir defa lazım olur belki ovakitte rayda olsun.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Köstenceli35'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi