24-12-2024, 11:58
Ben bu Cnc/yapı tabancaları sosyal medyada herkese açık bir şekilde sürekli görüyordum. Yaptığım engelleme ve öneri ayarlarıyla artık pek karşıma çıkmıyor.
Bundan 7 yıl önce Ankara Keçiören de cnc dipciksiz pompalıyla çocukların sokakta gezdiğini bizzat gördüm. Polise sikayet ettim ne olduğunu bilmiyorum.
Cnc/yapı artık tabanca uretimininden smg ar 15 üretimine geçtiler.
Üretimleri kolay ve ucuz, kaydı olmadığı için suçta kullanıldığında bulunması zor. Bu sebeplerle suç örgütleri bu silahları tercih ediyor. Bugün ülkemizde suç örgütlerinin yarattığı asayiş sorunun birincil sebebi bu cnc/yapı tabancalar. Televizyonlarda gördüğümüz mahalle çeteleri bu silahlarla teşkil edilmiştir.
Bu asayiş sorunun olduğu ortamda kanunlarımız ve burokrasimiz ruhsatlı silahları kisitlayarak vatandaşı resmen bu çakalların önüne atmıştır.
Bundan 7 yıl önce Ankara Keçiören de cnc dipciksiz pompalıyla çocukların sokakta gezdiğini bizzat gördüm. Polise sikayet ettim ne olduğunu bilmiyorum.
Cnc/yapı artık tabanca uretimininden smg ar 15 üretimine geçtiler.
Üretimleri kolay ve ucuz, kaydı olmadığı için suçta kullanıldığında bulunması zor. Bu sebeplerle suç örgütleri bu silahları tercih ediyor. Bugün ülkemizde suç örgütlerinin yarattığı asayiş sorunun birincil sebebi bu cnc/yapı tabancalar. Televizyonlarda gördüğümüz mahalle çeteleri bu silahlarla teşkil edilmiştir.
Bu asayiş sorunun olduğu ortamda kanunlarımız ve burokrasimiz ruhsatlı silahları kisitlayarak vatandaşı resmen bu çakalların önüne atmıştır.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil