İllegal CNC Yapımı Tabancalar
Ben bu Cnc/yapı tabancaları sosyal medyada herkese açık bir şekilde sürekli görüyordum. Yaptığım engelleme ve öneri ayarlarıyla artık pek karşıma çıkmıyor.

Bundan 7 yıl önce Ankara Keçiören de cnc dipciksiz pompalıyla çocukların sokakta gezdiğini bizzat gördüm. Polise sikayet ettim ne olduğunu bilmiyorum.

Cnc/yapı artık tabanca uretimininden smg ar 15 üretimine geçtiler.

Üretimleri kolay ve ucuz, kaydı olmadığı için suçta kullanıldığında bulunması zor. Bu sebeplerle suç örgütleri bu silahları tercih ediyor. Bugün ülkemizde suç örgütlerinin yarattığı asayiş sorunun birincil sebebi bu cnc/yapı tabancalar. Televizyonlarda gördüğümüz mahalle çeteleri bu silahlarla teşkil edilmiştir.

Bu asayiş sorunun olduğu ortamda kanunlarımız ve burokrasimiz ruhsatlı silahları kisitlayarak vatandaşı resmen bu çakalların önüne atmıştır.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Konu o kadar önemli ki. Bu konuda uzun uzun yazacaktım, vazgeçtim. Sadece bir anımı nakledeyim, anlayana yeter. Sene 2002, otuz yaşını geçkince, çoluk çocuk sahibi bendeniz Diyarbakır Devegeçidi namındaki tugayda kısa dönem er olarak askerliğimi yapıyorum. O sırada 2. Irak harbi çıktı çıkacak. Bizi de Mardin Mekanize ile birlikte ilk Irak'a girecek birlik olarak belirlediler. Özel eğitim adı altında yeniden eğitime aldılar, yeni kamyonlar verdiler, hepsi harekete hazır şekilde yüklendi, garajlara çekildi, Tekirdağ mekanizeden ek askerler geldi. Tam savaş havası derken, Telekomdan görevliler gelip bütün ankesörlü telefonları söküp gittiler. Biz taburda 4 kısa dönem isyan halindeyiz, komutanlardan telefon istiyoruz, muhabere kısım amiri başçavuşa ricacı oluyoruz uydu telefonu kuralım diye vs. çırpınıyoruz. Evdekiler telaş içinde, biz telaş içinde. Ama gel gör ki normal eratta zerre sıkıntı yok. Telefonu dert eden bir tek doğulu olsun, batılı olsun asker bulunmamakta. Bir iki hafta sonra konu anlaşıldı. Hepsi bir şekilde telefon temin etmiş. Çarşı izni aylardır yok, tugay dağın başında kayalık bir yerde, sivil teması söz konusu dahi değil ama 2 hafta içinde bütün asker telefon temin etti. Hem de cezası kolordu cezaevinde 3 ay hapis olduğu ve bu konuda sıfır tolerans olduğu halde.

Çıkarılacak sonuçlar:

1. Azmi KARAMAHMUTOĞLU'nun dediği gibi, "Legaliteye fırsat bırakılmayan yerde yaşasın illegalite." kuralı toplumumuzun en önde gelen sloganlarından biridir.
2. Gerçekten bir şeye ihtiyaç duyuluyorsa, yüce Türk Milleti ceza falan sallamamaktadır.
3. Bir yerde bir mala talep varsa arz eden mutlaka bulunur. Bu arz makamı hiç beklemediğiniz kuruluşlar ve kişiler olabilir.

Rahmetli Özal'a kadar her köşebaşının kaçak sigaracısı, her mahallenin bir kaçakçısı vardı. Rahmetli devlet kontrolünde serbest bıraktı sorun anında çözüldü, devlet kasasına vergi girdi. Gelinen durumda devlet resmen serbest olan bir malı, yaptığı uygulamalarla ulaşılamaz yaptı. Şimdi kendi oluşturduğu bu saçma durumu üç beş sokak satıcısını tutuklayarak çözeceğini sanıyor. Oysa çözümün ne kadar basit olduğu herhangi bir Youtube silah videosu altındaki yorumlarda bile yazıyor. Vatandaşın elinde yapılan uygulamalarla neredeyse hiç 7.65 bırakılmadı, 2. el yerli silah soran bile yok. 15 Temmuz sadece siyasilerde travma yaratmadı, vatandaş her gün Gazze'de, Suriye'de, Lübnan'da yani etrafımızda bir kaç saatlik mesafede öldürülen insanların görüntüleriyle yaşıyor yıllardır. Sanılıyor ki bu silahları alanlar suç örgütleri, onlarda alıyor evet ama asıl bu kadar silah sıradan vatandaşa gidiyor. Herkes kendince tedbir arayışında, devlet bu arada vergi kaybediyor, vatandaşın bu konuda saygısını kaybediyor vs.

Ey canımdan çok sevdiğim devletim, biz silahseverler olarak bu durumdan çok rahatsızız ama Allah aşkına söyle "Gurban olduğum suç kimde?"
[+] 14 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul
Saim Alper Erdem üstadın Linkedin sayfasında paylaştığı CNC tabancalar konulu yazısı:

Bu aralar bi "CNC tabanca" lafıdır gidiyor...

İllegal yapımcılar!.. "CNC" tezgahların iş çıkarma hünerlerini bu yolla değerlendirmekteymişler...Tutulmuş yeni nesil modellerin tıpkısıymış yapılanlar... İnternet üzerinden de satıyorlarmış...

Yabancı plastik yapımlardan yurdumuzda ünlenen üç model var... Biri malum kornişçi (Glock) tabancası... Diğeri... Kavrama güvenlikli Hırvat... Ötekisi... James Bond'cu Alaman...

Bunlardan en çok parçalısı... Hırvat tabancası... Lakin... Toplaması en kolay olan da o... Netekim genelde tercih edilen yapı da oymuş...Kornişçininki... En az parçalı ve lakin... Parçalar arası uyum iyi sağlanamazsa çalıştırılması çok zor...

Alaman modeli... Karmaşık...

Bunlar... O eski... Volanlı matkaplı... Eğeli... Demir... Yerine göre çelik el işi kaçak zenaat yapımları benzeri değil...

"CNC" tezgahın bunlarda yapıp yapabileceği... Sürgü ve belki namlu... Kaidesi... İğne... Diğer parçalar... Pres... Hassas döküm veya MIM... Yaptırabilirse soğuk çekme profilden kesim... Yay bükme... Plastik enjeksiyon işleri... "CNC" bunların kalıplarını yapabilir lakin... Tek tek parçaları bu tezgahlarda yapmak akıl işi değil... Her şeyden önce bazılarının dayanımı tutmaz...

Küçük CNC atölyelerinde bu tabancaları baştan sona yapabilmek mümkün değil... Enjeksiyon... Hele hele bu nevi kullanım için olanı... Kalıbından... Baskı ve sonrası işlemlere varıncaya kadar çok ayrı bi ilim... CNC tezgahtan parça almaya benzemez...Kesme bükme pres kalıp ve tatbikatı... Döküm... MIM... Ha keza...

Şimdi...

Şu çizimdeki parçaların genelde CNC işi olmadığı söylenebileceğine göre...

[Resim: 1735309920438.jpg]

Bu tabanca vakıası gerçekten varit ise... Bu işle uğraşan... Branşlaşmış bayağı ciddi bi sektör var demektir...Plastik işini yapan ayrı...
Saç parçaları yapan ayrı... Döküm veya MIM işi... Namlu kaidesi... Kavrama güvenliği... Takılma dişi... Tırnak... İğne... Tetik... Sökme... Şarjör mandalı aksamını yapan başkası...

Belki... Namluyu yapan da daha öbürküsü... Yaycısı... Şarjörcüsü...

Sonuçta...

Yalnızca... Sürgü... Silaha adını veren CNC'de... Bi de ısıl işlemi var...

Bu ne biçim iş arkadaş?!. ? Bu nasıl iş bölümü?.. Bu ne taaccübi bi üretim zinciri?.??‍??Neden?.. Neye karşı?..Nasıl bi getirisi var ki bu kadar nüfus... Bilerek... Bilmeden!.. Böyle kanunsuzluğa soyunabiliyor?..

Bu soruların karşılığı ciddiyetle bulunmadan...

Bu iş çözülemez...

Saygılar.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn...950236672/
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi