1911 Tutkunları İçin Rehber
1911 Tutkunları İçin Rehber:

Addicts 1911 sitesinde Bak1023  nikli bir 1911 sevdalısı   silahsever tarafından 2015'de  yapılmış bir
1911 karşılaştırmasına ve sınıflandırmasına rastladım.İşin ilginç yanı,adamın tanıttığı silahların hepsini 
kullanması ve büyük bir kısmına sahip olması. Bu yüzden iyi bir sınıflandırma ve tanıtım yazısı olmuş.
Belki de bu konuda tektir.Bizim forumumuzda olması gerektiğini düşündüğümden, Goggle tarafından
yapılmış çevirisini ve resimlerini bu konu başlığına ekliyorum.

GİRİŞ Öncelikle

Bu yeni forumu şık bir şekilde başlatmamıza yardım ettiğiniz için hepinize teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Herkesin çabalarıyla bu siteyi gerçekten özel ve kesinlikle etraftaki en iyi 1911 forumu yapabileceğimize 
inanıyorum. Bilgili personelimiz ve olağanüstü üye tabanımızla bu yakında gerçek olacak.

Bu konu, hem yeni hem de mevcut 1911 hayranlarının zorlu seçimler yapmasına yardımcı olmak için özel olarak
tasarlanmıştır. Kabul edelim ki, 1911'ler çok sayıda şirket ve insan tarafından üretiliyor. Aynı şekilde, herkes için
kendi fiyat aralığında mükemmel silahı bulmak, tutarlılıkla kesinlikle başaramayacağım imkansız bir görev. Ancak,
seçenekleri daraltmaya ve en azından sahip olduğum modeller hakkında bazı samimi bilgiler vermeye yardımcı 
olmak istiyorum. Elbette, bu rehber yalnızca bir adamın görüşüne ve aynı zamanda koleksiyonumun sınırlarına 
dayanıyor. Kişisel deneyimim olmayan 1911'ler hakkında kapsamlı yorum yapmayı reddediyorum. Bununla birlikte,
tercihimin onu nerede sıraladığına bakmaksızın her birinin özelliklerini listelemeye çalışacağım. Bu liste, esas olarak
şu anda yeni olarak mevcut olan 1911'lerden oluşmaktadır. Artık üretilmeyen bazı askeri silahlara ve/veya 1911'lere
sahibim. Birkaç istisna dışında, bunlar tartışmaya sonuna kadar girmeyecek. Bu kılavuzun son bölümüne, kullanılmış
pazarda (bazıları çok seyrek olarak) bulunabilen üretimi durdurulmuş 1911'lerimi ekleyeceğim. Ayrıca, bu çalışma,
koleksiyonumu tamamlamaya yönelik çalışmalarımı sürdürürken düzenlenmek üzere tasarlanmıştır.

Bir diğer bahsi geçen ise, incelenecek tüm modellerin harika çalıştığıdır. Birkaçı ilk birkaç şarjörde bir veya iki kez 
arıza yaptı, ancak o zamandan beri mükemmel durumdalar. Özellikle yeni eklediklerimden bazıları için aksi bir şey 
belirtmediğim sürece, bu tabancaların çoğu 500-1000 mermi alıyor. Bunun çok fazla olmadığının tamamen farkındayım,
ancak zaman kısıtlamaları ve dahil edilen silahların çokluğu göz önüne alındığında,şu anda yapabileceğim en iyi şey bu.
Bununla birlikte, bir 1911'in potansiyel sorunlarının aslan payı normalde bu noktada, hatta daha erken ortaya çıkacaktır.
1911'ler genellikle içlerinden birkaç bin mermi atıldıktan sonra daha düzgün çalışır. Bu kılavuzdaki çabam hiçbir şekilde
bir işkence testi veya uzun ömürlülük testi değil, yalnızca belirli bir fiyat aralığında bir 1911 arayan üyelerin aradığı hızlı
bilgileri edinmenin bir yoludur. Ayrıca, birinin bir sonraki kategorideki bir 1911'i beklemesini sağlamak için de kullanılabilir.

Kategorizasyona gelince, bu tabancaları özelliklere, karakteristiklere, kaliteye ve fiyata göre birkaç farklı sınıfa ayırdım.
Belirli modelinin burada gördüğünüzden farklı bir kategoride sıralanması gerektiğini düşünen kimseyi gücendirmek 
istemiyorum. Bu başlıkta kanıtlandığı gibi, her fiyat aralığındaki 1911'leri seviyorum. Ancak, bu rapor aynı zamanda tüm
1911 "besin zincirini" kapsayacak şekilde yazıldı ve bu nedenle onları bildiğim en iyi şekilde bölmek zorunda kaldım.
Ayrıca, özellikle daha pahalı modeller olmak üzere 1911'lerimin birçoğunun bazı fabrika seçenekleri içerdiğini de 
belirtmek gerekir. Listelenen fiyatlar bu ekstra seçenekleri içermiyor, ancak bunlardan kesinlikle açıklamalarımda 
bahsedeceğim. Fabrika seçenekleri dışında, bu modellerin hiçbiri hiçbir şekilde, biçimde veya formda değiştirilmedi. 
Tamamen stok. Uygun değişiklik, belirli bir eksikliği gidermenin kesinlikle harika bir yolu olsa da, söz konusu 1911'in
 gerçek bir ölçümünü vermeyecektir. Amacım, bu silahları doğrudan üreticiden halka sunulduğu şekilde tanımlamak.

Ayrıca, bu gruplamaların ve sıralamaların hiçbir şekilde ülke yasası veya "İncil" olmadığını söylememe gerek yok. 
Kesinlikle tartışmaya açıktır, çünkü ben bir uzman olmaktan çok uzağım. Buradaki birçok kişi gibi, ben de sadece 
tutkumu paylaşan veya 1911'lerin uçsuz bucaksız dünyasında yeni başlayan kişilerle bilgi, resim ve fikir paylaşmayı
seven bir tutkunuyum.

Bu başlığı, orijinal haliyle korumak için gönderdikten sonra kapatıyorum. Ancak, aynı zamanda etkileşimli olması da
amaçlanmıştır, bu nedenle lütfen aşağıdaki bağlantıyı kullanarak soru gönderin veya dilerseniz yorum ekleyin. Elbette,
 paylaşılmasını istemediğiniz bir sorunuz varsa, bana bir PM gönderebilirsiniz.

O halde, daha fazla uzatmadan başlayalım, olur mu?

USGI

GI replikalarıyla başlayacağım. Bana göre, bunlar bugün üretilen en temiz görünümlü 1911'lerden bazıları ve birçok kişi,
özellikle taşıma planları yoksa, klasik görünümü tercih ediyor. Gerçek bir GI replikasının diğer özelliklerinin yanı sıra, 
kovanların güvenilir bir şekilde çıkarılması ve konik mermilerin kolayca beslenmesi için gerekli standart geliştirmeler 
eksiktir. Bu geliştirmeler, sırasıyla alçaltılmış ve genellikle genişletilmiş bir fırlatma portu ve cilalı bir besleme rampası 
olarak bilinir. Gerçek bir GI replikasını düşünürken akılda tutulması gereken bir diğer şey, nişangahların çok küçük 
olması ve bazıları için görülmesinin zor olmasıdır. Yine de, burada fark edeceğiniz gibi, bu modellerden bazıları "hile"
yapıyor ve gerçek GI özelliklerine göre daha büyük nişangahlar ve diğer ince geliştirmeler içeriyor. Buradaki listeler
çok uygun fiyatlı. Bir tanesi hariç, en pahalı modeller 600 dolar sınırında.

Rock Island Armory Government

Rock Island Armory ile başlayacağız. Government modeli para için olağanüstü. İyi bir tetiğe ve sağlam bir güvenilirliğe
sahip. Hala 400 dolara veya daha ucuza da bulunabilir, bu da onu piyasadaki en ucuz 1911'lerden biri yapar. Ancak, 
gerçek bir replika arayanların başka yerlere bakması gerekir. Rock Island'da kemerli bir ana yay yuvası veya emniyet 
halkası yoktur. Ayrıca, savunma mühimmatının beslenmesine yardımcı olan alçaltılmış ve genişletilmiş bir çıkarma 
portu ve eğimli bir şarjör yuvası vardır. Rock Island, aslında bir Springfield Mil-Specc konfigürasyonuna yakındır,ancak
GI nişangahları ve dikey sürgü tırtıkları ile. Bu sizin için önemliyse, RIA güzel bir seçimdir. Şahsen, daha gerçek 
özelliklere sahip bir replikayı daha çok severim, ancak bu kesinlikle Rock Island'ı kötü bir silah yapmaz. Aksine, bu 
geliştirmeler muhtemelen onu daha iyi bir menzil tabancası yapabilir. Saplar, güzel görünen ancak zaman zaman biraz
kaygan olan pürüzsüz ahşap örneklerdir. Kaplama, otantik görünümlü bir parkerizasyondur ve kızaktan çerçeveye uyum,
çok az yan yana hareketle şaşırtıcı derecede sıkıdır. Slayt işaretleri "Rock Island Armory" ve soldaki logodan oluşur. Sağ
 taraf temizdir. RIA 1911'ler Filipinler'de Armscor tarafından üretilmiştir. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 39,8oz

Slayt: Ekstrüde karbon çeliği

Çerçeve: Dökme karbon çeliği

Menşei ülke: Filipinler

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 400$
[Resim: 54488979870_e926792648_z.jpg]

ATI FX45 Military

Şimdi ATI FX45 Military'ye bakacağız. Bu model ve ATI 1911 serisinin geri kalanı, 2010 yazında piyasaya çıktı.
FX, Filipinler'deki Shooters Arms Manufacturing (SAM) tarafından üretildi ve 400 doların biraz üzerinde satılıyor.
Bu 1911 sağlam ve 41oz'dan fazla ağırlığıyla fark edilir derecede ağır, bu da bu bölümdeki diğer replikalardan 
2 ila 3oz daha ağır. Tamamen kareli maun saplar, kemerli ana yay yuvası, ekstra geniş mahmuzlu çekiç, eğimli 
şarjör yuvası, emniyet ipi halkası ve biraz daha büyük nişangahlar kullanıyor. Çıkarma portu, gerçek USGI 
tarzında alçaltılmamış. Bu sıkı bir 1911 ve sürgü ile çerçeve arasında çok az hareket var. Aslında, bu fiyat 
noktasında gördüğüm en sıkı olanlardan biri olduğuna şüphe yok. Şu anda sadece 50-100 mermim var,ancak
ATI'nin yeni serisi erken yaşamında bazı iyi eleştiriler aldı. Bu 1911'in elde etkileyici hissettirdiğini söyleyeceğim
ve çok yakında daha fazla menzil süresi elde etmek için bir nokta koyacağım. Görünüm açısından, parkerizasyon
iyi yapılmış. Ancak, yuvarlanma izleri gereksiz yere büyük ve uzun, sol tarafta tam bir "American Tactical M1911 
Military" ve silahın etrafındaki her iki tarafta bol miktarda logo var. Bunun, aksi takdirde güzel görünen bir 
replikadan uzaklaştığını düşünüyorum. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 41,2 oz

Sürgü: Dövme karbon çeliği

Çerçeve: Döküm karbon çeliği

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 500 $
[Resim: 54488915258_b5bc54b4a7_z.jpg]
Norinco 1911A1

Şimdi Amerika Birleşik Devletleri'ne artık ithal edilmeyen bir 1911'den bahsedeceğim, Norinco 1911-A1. 
Değerler istikrarlı bir şekilde artarken, kullanılmış pazarda hala 400-500 dolara yeni gibi durumda bulunabilirler. 
Norinco, en sevdiğim USGI replikalarından biridir ve Çin'de ağır hizmet tipi geri dönüştürülmüş dövme çelikten 
üretilmiştir. Rafine ve cilalı değillerdir, ancak bu fiyat noktasında yapı kalitesi eşsizdir. Nişangahlar küçüktür ancak
nişan almayı kolaylaştırmak için beyaz noktalarla donatılmıştır. Çıkarma portu alçaltılmış ancak genişletilmemiştir
ve kaplama ince bir mavidir. Tetik ağırdır ancak kesinlikle bir USGI için sıra dışı değildir ve tırtıklı ana yay yuvası
bir emniyet halkası ile donatılmıştır. Bana göre, yuvarlanma işaretleri komiktir. Sağ taraf temiz, ancak sol tarafta 
"1911A1 - 45 Otomatik Modeli" yazıyor, bu da çeviri sırasında anlamın bir kısmının kaybolduğu anlamına geliyor. 
Bana göre bunlar çok etkileyici silahlar ve onlara oldukça düşkünüm. Ayrıca poligonda kullanım şekillerini de 
seviyorum. Aslında, bence, sahip olduğum diğer tüm replikalardan daha çok gerçek USGI modellerinin 
görünümünü ve hissini temsil ediyorlar. Örneğim, ahşap sapların eklenmesi dışında temelde standart modelle
aynı olan lüks modeldir. Bu 1911'de ateşleme iğnesi emniyeti kullanılmaz.

Boş ağırlık: 39.0oz

Sürgü: Dövme karbon çeliği Çerçeve:

Dövme karbon çeliği Menşei

ülke: Çin

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 500 $

[Resim: 54487794542_429f15e670_z.jpg]

IAC Regent

Bir sonraki giriş, nispeten yeni IAC Regent 1911. Türkiye'de üretilen bu, bu kalabalığın içinde öne çıkan temiz
bir görünüme sahip yakışıklı bir GI replikasıdır. Son katı çok düzgün bir siyah oksittir. Bu 1911, otantik görünümlü
kareli plastik kavrama yerleri ve kemerli bir ana yay muhafazası kullanıyor. Nişangahlar küçük ve standart GI tarzında
görülmesi zor, ancak ilginç bir şekilde, bir emniyet ipi halkası eksik. Geniş bir mahmuz çekiç kullanılmış ve çıkarma 
portu hafifçe alçaltılmış ancak genişletilmemiş. Bu, bloktaki birçok yeni çocuktan biri ve bu yazıyı yazdığım sırada 
içinden sadece üç kutu kadar sorunsuz mermi geçti. Tetiği ağır ama aynı zamanda keskin buldum. Doğruluk özel bir 
şey değildi, ancak kesinlikle bu kategorideki diğerleriyle aynı seviyedeydi. İyi görünümü ve sağlam hissi, onu GI 
replika pazarında bir oyuncu yapmalı. Birçok replikada olduğu gibi, rulo işaretleri minimumdur. Sol tarafa "Regent
1911-A1" damgası vurulmuş ve sağ tarafa boş bırakılmış. Yazı tipi iyi yapılmış. Regent'in genel uyumu ve bitişinin,
500 dolar veya daha düşük fiyata rakiplerinin çoğundan biraz daha iyi göründüğünü söylemeliyim. Bu 1911, 80 
tarzı ateşleme pimi emniyetini kullanır.

Boş ağırlık: 39,2oz

Slayt: Dökme karbon çeliği

Çerçeve: Dövme karbon çeliği

Menşei ülke: Türkiye ?

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 550 dolar

[Resim: 54488994795_3854cc9aed_z.jpg]

Para Ordnance GI Expert

Para Ordnance, GI Expert'i 2009'da tanıttı ve ben de sadece bu konu için bir tane aldım. Şu anda sorunsuz 
200 mermi attım. Bu, doğru bir sonuca varmak için yeterli olmasa da, cesaret verici bir başlangıç. Bu silah
poligonda iyi performans gösterdi. GI Expert, daha büyük beyaz nokta nişangahları ve alçaltılmış ve genişletilmiş
bir fırlatma portu ile aslında bir Mil-Spec 1911'dir. Ayrıca, geliştirilmiş bir model gibi iskeletleştirilmiş bir çekici ve 
tetiği vardır. Estetik açıdan ilginç bir kombinasyon, ancak genel olarak kötü görünümlü bir model bulmuyorum. 
Siyah oksit kaplama çok düzgün ve Regent'a benzer, ancak doku olarak biraz daha pürüzlü. Genel olarak Para'nın
büyük bir hayranı olmasam da, döküm sürgüleri ve aptalca pazarlama hileleri nedeniyle Expert, çekingen, daha 
geleneksel bir 1911 ve makul bir değer gibi görünüyor. Benzer şekilde, rulo işaretlemesi zevklidir, sol tarafta 
sadece "Para 1911" ve sağ tarafta "GI Expert" ibaresi bulunur. Bir dezavantajı ise döküm sürgü ve plastik ana yay
muhafazasıdır. Bir kez daha, seri 80 ateşleme iğnesi emniyetine sahip başka bir GI 1911'imiz var. Aslında Para, 
bunu tüm 1911'lerine ekleme ihtiyacı hissediyor. Bu açıkça karbon çelik versiyonudur, ancak Para yakın zamanda 
ürün gamına paslanmaz bir GI Expert de ekledi. Bu 1911, seri 80 tarzı ateşleme iğnesi emniyetini kullanır.

Boş ağırlık: 37,8 oz

Sürgü: Döküm karbon çelik

Çerçeve: Döküm karbon çelik

Menşei ülke: Kanada

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 600 $

[Resim: 54487801552_5f4339e2db_z.jpg]

Auto Ordnance 1911A1

Auto Ordnance uzun yıllardır GI replikaları üretiyor ve bu silahlar yıllardır vasat işçilikleri nedeniyle hak ettikleri
itibarı kazandılar. Zamanla çok geliştiklerini düşünüyorum ve benimkiyle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Bununla
birlikte, tetiğe veya oldukça kaba parkerize edilmiş yüzeye aşık değilim. Küçük nişangahları, düzgün çekici, 
kareli plastik sapları, kemerli ana yay yuvası ve emniyet halkasıyla gerçek USGI'ye yakın. Hatta rulo işaretleri 
bile iyi yapılmış ve orijinallerle aynı. Sol tarafta sadece "Model 1911A1 US Army" yazarken, sağ taraf temiz. 
Bununla gerçek USGI spec arasındaki dikkate değer bir fark, bir Seri 80 ateşleme iğnesi emniyetinin varlığıdır.
Böyle bir şeyin neden böyle bir replikaya dahil edildiğini anlamıyorum. Ancak, bu kılavuzda görebileceğiniz gibi,
Auto Ordnance bu gereksiz emniyete sahip tek silah değil. Buna katılmıyorum, özellikle bir replika için, ama bu
beni onları almaktan alıkoymuyor. Yanılmıyorsam, bu piyasadaki en ucuz Amerikan yapımı 1911. Şu anda Kahr
Arms'a ait olan Auto Ordnance'ın kalitesi ve kalite kontrolü bence yükselişte. Bu 1911 doğruluk açısından 
mükemmel değil, ama içinden geçirdiğim 500 civarı mermide benim için %100 güvenilirdi. Bu 1911, 80 serisi 
tarzı ateşleme iğnesi emniyetini kullanıyor.

Boş ağırlık: 39,6oz

Menşei ülke: Amerika Birleşik Devletleri

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 525$

[Resim: 54489003105_63f21f74c5_z.jpg]

Cimarron 1911A1

Cimarron, ateşli silahlarının üretimini öncelikle yurtdışına yaptıran Amerikan merkezli bir ateşli silah üreticisidir.
Bu yeni 1911 piyasaya çok yakın bir zamanda çıkmadan önce, tabanca teklifleri kesinlikle revolverlerdi. Bu, 
Armscor tarafından Filipinler'de üretilen bir başka modeldir. Wild Bunch Western rekabetçi atışından ilham 
alınarak üretildi ve Cimarron'un amacı onu mümkün olduğunca 1918 modeline yakın tutmaktı. Benzer şekilde, 
bu 1911, taraklı A1 versiyonu yerine standart çerçeveyi, düz ve bir kordon halkasıyla tamamlanmış pürüzsüz 
bir ana yay yuvasını kullanır. Cimarron'un rulo izleri de 1918 geleneğindedir. Genel olarak, Cimarron ve 
Armscor'un 1918 stilini 550$ gibi çok uygun bir fiyata hayata döndürmek için iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum.
Aslında, şu anda 1918 replikasını yapan birini bilmiyorum. Hatta çift elmas damalı ahşap saplarla birlikte geliyor.
Gördüğüm tek fark, temelde bir Armscor kızak standardı olan hafifçe alçaltılmış çıkarma portu ve beraberinde 
gelen 8 mermilik şarjörler. Elbette, ikincisi kolay bir çözüm. Yakın zamanda birkaç mermi aldım ve tüm Armscor 
yapımı 1911'lerim gibi fena görünmüyordu. İkinci şarjörde bir arıza yaşadım ama kutunun geri kalanı iyiydi. Kafa
karıştırıcı bir not, Cimarron'un daha önceki bir tasarımı kopyalamak açık niyetine rağmen bu modele neden "A1" 
takma adını verdiği. Garip. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor .

Boş ağırlık: 39,4 oz

Kızak: Ekstrüde karbon çeliği

Üretim ülkesi: Filipinler

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 550 $

[Resim: 54489003105_63f21f74c5_z.jpg]

EMF Hartford

EMF Hartford piyasaya yeni eklenen bir silah. 550 dolara, piyasadaki en ucuz Amerikan yapımı 1911'lerden biri. 
Kaplaması "çıktığı gibi" olarak listelenmiş ve belirgin bir aşınmış görünümü var. Beğenip beğenmediğimden emin
değilim, ama kesinlikle benzersiz. Dokusu pürüzlü ve parlak ışık altında parlıyor. Ana yay yuvası kemerli ve kareli,
ön kayışı ise açıkça pürüzsüz. İlginç bir şekilde, tetik gerçek 1911A1 spesifikasyonundan daha uzun ve nişangahlar
önemli ölçüde daha büyük. Nişangahlarla ilgili bir sorunum yok ama kemerli bir yuvaya sahip daha kısa bir tetik 
hoşuma gidiyor. Çekiç geniş bir mahmuza sahip ve kavrama yerleri çekici görünümlü çift elmas kareli ahşap. Garip
bir şekilde, bu 1911, silahın diğer özelliklerinin arkasındaki fikirle çelişen paslanmaz bir burç kullanıyor. Sol taraftaki
kayma izleri oldukça büyük, ancak sağ tarafta yok. Bu 1911'i henüz poligona götürmedim, ancak şarjör mandal 
tarafından çerçeveye aşırı derecede sabitlenmiş hissettirmiyor. Şarjör serbest bırakma düğmesine hafifçe basılınca
düşüyor, bu nedenle bu konuda güvenilirliğinden şüphe ediyorum. Çok yakın bir gelecekte poligona götürmeyi 
umuyorum, ancak bu çaba için zamanında yapamadım. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 38,4oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 550 $

[Resim: 54488859179_2a0f90f91e_z.jpg]

Remington 1911R1

Remington, 90 yıldan uzun bir süre sonra ilk 1911'ini Haziran 2010'da piyasaya sürdü. Remington 1911 R1
olarak adlandırıldı ve en eski Amerikan ateşli silah şirketlerinden birinin yeni 1911 serisinin ilki olması bekleniyor.
Yaklaşık 600 dolara, piyasadaki en uygun fiyatlı Amerikan yapımı 1911'lerden biri. Yarı parlak siyah oksit kaplaması,
güzel kareli ceviz sapları, nispeten temiz yuvarlanma izleri ve zevkli bir şekilde yapılmış gümüş vurgularıyla, onu 
mevcut pazardaki en hoş görünümlü 1911'lerden biri buluyorum. Bu silahı GI replikalarıyla aynı grupta tutuyorum,
ancak önemli ölçüde daha büyük beyaz nokta nişangahları, eğimli şarjör yuvası ve alçaltılmış ve genişletilmiş bir 
çıkarma portu dahil olmak üzere bazı geliştirmeleri var. Şu anda, benimkiyle yalnızca 200 sorunsuz mermi ateşledim,
ancak bu tabancanın nasıl kullanıldığına hayran kaldım. Rulo işaretleri de iyi yapılmış, sol tarafta sadece "Remington"
ve sağ tarafta "1911R1" yazıyor. Yazı tipi biraz daha küçük olsaydı sorun olmazdı ama genel olarak çok zevkli. Diğer
bazıları gibi, Remington da ilk 1911'lerine seri 80 ateşleme iğnesi emniyetini ekleme ihtiyacı hissetti. Yakın zamanda 
içinden birkaç kutu daha atış poligonu mühimmatı aldım ve kusursuz bir performans sergiledi. Bu silah bir gösterge ise,
Remington'ın 1911 işinde iyi bir geleceği olduğunu düşünüyorum ve yakın zamanda R1'in geliştirilmiş bir versiyonunu 
piyasaya sürdüler. Bu 1911, seri 80 tarzı ateşleme iğnesi emniyetini kullanıyor.

Üretim ülkesi: Amerika Birleşik Devletleri

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 600$

[Resim: 54488946423_6b150a7189_z.jpg]

Colt WWI Reprodüksiyonu

İşte 2000'lerin başında yapılmış bir Colt 1918 Reprodüksiyonu. Colt bunlardan yaklaşık 4000 tane üretti ve 
hepsinin seri numaraları "WMK" ile bitiyor. Bu 2608 numaralı ve her şeyden çok bir yatırım olarak satın alındı. 
Ateşlemeyi planladığım bir şey değil ama güzel bir sohbet konusu. Bu silah, uygun kareli ceviz sapları ve doğru 
sürgü, çerçeve ve Birinci Dünya Savaşı sırasında verilenleri taklit eden küçük parçalarla giydirilmiştir.Toz kapağının
sol tarafında "UNITED STATES PROPERTY" yazısı ve sürgünün sağ tarafında "MODEL OF 1911.USARMY" yazısı 
bulunur. Tipik Colt tarzında, bu silah aşırı sıkı değil ama kaliteli hissettiriyor. Pürüzsüz ön kayış ve emniyet ipi 
halkası olan arka kayış görünümü tamamlıyor. Carbonia mavisi kaplama silahı gerçekten güzel bir şekilde öne 
çıkarıyor. Rehberin ilerleyen kısımlarında, aynı model üzerine inşa edilmiş bir Yost Retro Custom'a da sahip 
olduğumu göreceksiniz. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor

Boş ağırlık 38,6oz

Slayt: Dövme karbon çeliği

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1500 ABD doları

[Resim: 54487834582_4ca81b380e_z.jpg]

USFA 1911

Tartışacağım son 1911, diğerlerinden bazılarının fiyatının yaklaşık dört katı. USFA veya US Fire Arms uzun, 
çok uzun zamandır iş yapıyor. Tek etkili revolverler üretiyorlar ve üstelik son derece iyiler. Neyse ki, 2007'de 
birkaç farklı 1911 replikası üretmeye karar verdiler. Ne yazık ki, 2009'da düşük satışlar ve yüksek maliyetler 
nedeniyle bunları üretmeyi bırakmaya karar verdiler. USFA genellikle daha düşük üretimli bir şirkettir ve bu 
nedenle, iki kısa üretim yılı boyunca çok az sayıda üretilmiştir. Mevcut silahları daha da azaltmak için, USFA 
üç farklı model üretti: bir 1910, 38 Super'da bir 1911 ve 45ACP'de bir 1911. Doğal olarak, ilgimi çeken tek 
model sonuncusuydu. Bir yıldan fazla aradıktan sonra, sonunda istediğimi kutusunda hala yeni halde buldum. 
Temelde tam perakende ödedim, 2009'da 2.000 dolardı. Şimdi silahın kendisine geçelim. Diğerleri kadar 
tarihsel olarak doğru olmasa da, şüphesiz gördüğüm en iyi "üretim" replikasıdır. Silahın sıkılığı koleksiyonumdaki
herhangi bir 1911 ile rekabet eder, ki bu kesinlikle replikaların veya gerçek USGI 1911'lerin ortak bir özelliği değildir.
Sürgüden çerçeveye sıfır hareket vardır. Ayrıca, çekiç, tetik, kavrama emniyeti ve başparmak emniyeti hareketleri
kaya gibi sağlamdır. Bunların hepsi çok iyi yapılmış bir tabancanın özellikleri olsa da, USGI'ler veya replikaları için 
yaygın değildir. Sürgüde bilye kesikleri ve yuvarlatılmış üst ceviz sapları bulunur, bu da ona belirgin bir şekilde 
benzersiz bir görünüm kazandırır. Pürüzsüz ana yay yuvasında bir kordon halkası bulunur ve mavileştirme, sahip
olduğum herhangi bir tabancanın, 1911 olsun veya olmasın, en güzelidir. Yuvarlanma izleri temelde Colt'tur, ancak
yerine USFA damgası vardır. Bu, menzili görmeyecek güzel bir silahtır. Ancak, okuduğum tüm testler, bu silahların
 göründükleri kadar iyi atış yaptığını gösteriyor. Bu 1911'de ateşleme iğnesi emniyeti kullanılmaz

Boş ağırlık: 38.0oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2000$

[Resim: 54487829967_f28567b89d_z.jpg]

Springfield GI

Şimdi bu rehberdeki ilk Springfield'ı, Springfield GI'yi tartışacağım. Bunun muhtemelen genel fiyat aralığında
sahip olduğum en iyi GI replikası olduğunu düşünüyorum. Benimki paslanmaz çelik olsa da, biraz daha az 
paraya daha otantik görünen parkerize edilmiş bir versiyonu da mevcut. Bu silahı yıllardır kullanıyorum, 
ancak yeniden yapmam gerekseydi, muhtemelen parkerize edilmiş versiyonu seçerdim. Paslanmaz çelikten
hoşlanıyorum, ancak bu 1911 tarzına uymuyor. Her neyse, Springfield GI, dövme IMBEL çeliğinden Brezilya'da
yapılmış, sağlam hissettiren, iyi çalışan bir replikadır. Ayrıca birçok 1911 demircisinin özel işler için favorisidir.
Gerçek 1911 A1 tarzında, GI kemerli bir ana yay yuvası ve kısa çelik tetikle birlikte gelir. Nişangahlar, elbette,
standart GI özelliğindedir ve oldukça küçüktür. Alışılmış emniyet ipi halkası ana yay yuvasının alt kısmında 
bulunur. "US" rozetli çift elmaslı kareli ahşap kabzalar, açıkça geleneksel 1911A1 GI ekipmanı değil, ancak 
çok hoş görünüyor. Atış işaretlemesi, sürgünün sol tarafında sadece "MODEL 1911-A1" ve sağ tarafta hiçbir 
şey olmadan oldukça temiz. Silah benim için iyi atış yaptı. Yaklaşık 700 mermi boyunca %100 güvenilirdi, 
ancak tek bir içi boş uçlu mermi ateşlediğine inanmıyorum. Hoşuma gitmeyen tek şey, ana yay yuvasına 
entegre edilmiş anahtar kilidi, ancak bu, tüm üretim Springfield 1911'lerinde standart ekipmandır. Bu 1911 
ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 38,4 oz

Sürgü: Dövme paslanmaz çelik

Çerçeve: Dövme paslanmaz çelik

Üretim ülkesi: Brezilya

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 600 $

[Resim: 54487837217_fd44b48b2d_z.jpg]

GİRİŞ SEVİYESİ GELİŞTİRİLMİŞ

Şimdi giriş seviyesi geliştirilmiş 1911'leri karşılaştıracağım. Silah fiyatları her zaman artarken, bu raporun hatırına,
güncel fiyatları 650$ ve altında tutalım. Bu silahlar, bir servet harcamadan 1911 dünyasına girmenin harika bir
yoludur ve çoğu sağlam, güvenilir atıcılardır. Bu 1911'lerin hemen hemen hepsinin yüksek kavrama yarıçapı 
olmayan standart çerçeveleri vardır. Hiçbirinin gece nişangahı yoktur ve Taurus hariç tüm çerçeveleri dökümdür. 
Bu 1911'lerin büyük ölçüde eksik olduğu şey, bir üst kategorideki uyum ve bitiştir, ancak bu fiyat aralığında her 
şey işlevsellikle ilgilidir. Bu muslukta, bu 1911'ler iyi performans gösterir ve iyi performans gösterir.

Firestorm DLX

Bu kategoride yayınlayacağım ilk 1911, nispeten yeni Firestorm DLX modelidir. Firestorm'lar da Filipinler'de üretilir. 
Ancak şirket Armscor değil, Metro'dur. Sanırım şu anki pazardaki en ucuz geliştirilmiş 1911'e veya ona çok yakınına 
bakıyorsunuz. Benimki doğru hatırlıyorsam 400 doların biraz altındaydı. Ayrıca "American Classic" adı altında da 
satılıyorlar. Bu silahın bazı iyi giden yanları var. Kaplama güzel bir şekilde mavileştirilmiş, tetik garip bir şekle sahip 
ama iyi, beyaz nokta nişangahları kolayca görülebiliyor ve kullanımı kolay uzatılmış sürgü serbest bırakma özelliğine
sahip. Firestorm'un iş tarafında standart GI kurulumu var. Yuvarlanma izleri biraz büyük ama rahatsız edici değil. 
DLX hakkında birkaç yan not var. İlk olarak, iskeletleştirilmiş çekicin Metro Arms'ı (MA) temsil eden garip bir kafes 
merkezi var, bağlantıda görebileceğiniz gibi. Ayrıca, ahşap saplar iyi görünse de, sadece ahşap saplar. Üzerlerinde 
hiçbir kaplama veya yüzey yok. Elde farklı hissettiriyor ama aynı zamanda kaymayan bir yüzey görevi görüyor. Ön
kayışta  tırtıklılık olmadığı için, saplardaki pürüzlü his işe yarıyor. Bu 1911, içinden ateşlediğim 250 mermide 
sorunsuzdu. Ucuz bir bodrum katı geliştirilmiş 1911 istiyorsanız, poligonda birçok eğlenceli gün geçirmek için bir 
Firestorm DLX alın.Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 38,8oz

Slayt: Dövme karbon çelik

Çerçeve: Dökme karbon çelik

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 450$

[Resim: 54488923989_bd83f88038_z.jpg]

Charles Daly EFS

Yaklaşık 450 dolara bir diğer çok uygun fiyatlı geliştirilmiş 1911, Charles Daly EFS'dir. Bu tabanca da benim 
için hiçbir başarısızlığı olmadan harika bir performans gösterdi. Tetik, bu kategorideki daha fazla paraya satılan 
diğerlerinden daha iyi. EFS ayrıca, 500 doların altında neredeyse duyulmamış olan tüm solaklar için standart bir 
ambi emniyetiyle birlikte gelir. Bitiş, güzel yapılmış mavileştirme ile eşit görünümlüdür. Charles Daly'nin önünde 
tam uzunlukta bir kılavuz çubuk yerine standart bir GI fişi vardır. Nişangahlar, beyaz nokta olmadan basitçe savaş 
tarzındadır ve kavrama yerleri güzel yapılmış çift elmas kareli ahşaptır. Testereli ana yay yuvası, daha önce tartışılan 
Firestorm'un aksine, keskin köşeyi ortadan kaldırmak için düzlenmiştir. Yuvarlanma işaretleri de Firestorm'unkinden
daha  güzeldir, sol tarafta basit bir "Charles Daly" ve sağ tarafta hiçbir şey yoktur. Charles Daly 1911'ler yıllar 
boyunca farklı ülkelerde üretilmiş olsa da, benimki de dahil olmak üzere en sonuncusu Filipinler'deki Armscor 
tarafından üretilmiştir. Bu kılavuzda görebileceğiniz gibi, günümüzde pek çok 1911 markasında parmağı var gibi 
görünüyor. Aslında, şu anda Charles Daly ismi Citadel ile değiştirildi, ancak model serisi neredeyse aynı ve en 
düşük fiyatlarla geliştirilmiş bir 1911 arayan biri için iyi bir seçim olmaya devam ediyorlar. Bu 1911 ateşleme 
pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 38,4 oz

Slayt: Ekstrüde karbon çeliği

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 450 $

[Resim: 54488928359_8aaaa32c44_z.jpg]

Taurus PT1911

Şimdi tartışmalı Taurus PT1911'i ele alacağız. Bu silah "sev ya da nefret et" modeli gibi görünüyor. Fiyat 
aralığındaki diğer 1911'lerden daha fazla özellik ile geliyor; bunlar arasında dövme gövde, ambi emniyeti 
ve ön kayış ve tetik koruyucusu çentikleri bulunuyor. Yıllar boyunca bu modele sert eleştirilerde bulunduğum 
biliniyor, ancak burada kesinlikle profesyonel kalacağım. Bu modele dövme parçaları ve çok sayıda özelliği 
için övgüde bulunuyorum. Ancak, benim fikrime göre Taurus'un kalite ve nicelik arasındaki dengeyi 
sağlaması gerekiyor. "Mavi" kaplama arzulananın çok altında kalıyor, ancak dürüst olmak gerekirse paslanmaz
çelik versiyonu bu noktayı tartışmalı hale getiriyor. Bunun dışında, parçaların uyumsuzluğunu ve çentiklerini 
berbat buluyorum. PT1911'im yaklaşık 500 mermi boyunca mükemmel bir şekilde güvenilirdi, ancak ambi 
emniyeti kelimenin tam anlamıyla düştü ve bu mermilerin yaklaşık yarısında yeniden takmak zorunda kaldım. 
O zamandan beri ateş etmedim. Bu kategorideki diğer bazı modeller gibi, PT de standart ekipman olarak tam
uzunlukta bir kılavuz çubuk kullanır. Çekiç, Springfield'ın ana yay muhafazasında yaptığı gibi, silahı devre dışı
bırakmak için kullanılan bir anahtar kilitleme mekanizmasına sahiptir. Bu sistemleri gereksiz ve estetik olarak
hoş bulmuyorum. Taurus'un bazı artıları var, ancak görebileceğiniz gibi, bu modelin hayranı değilim ve benimle
aynı fikirde olan birçok kişi var. Bana göre, kalite kontrolü ve fonların yetersiz tahsisi ana suçlulardır.Bazı silahlar 
harika iken, diğerleri sorunluydu. Taurus ayrıca harika müşteri hizmetleriyle de tanınmıyor, bu yüzden giriş 
seviyesi bir 1911 ararken bu sorunları aklınızda bulundurmanızı rica ediyorum. Bu 1911, 80 serisi tarzı ateşleme
pimi emniyetini kullanıyor.

Boş ağırlık: 40,6oz

Menşei ülke: Brezilya

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 600$

[Resim: 54489084570_e8ed0aa81b_z.jpg]

Iver Johnson Eagle

Sırada bir başka Filipin 1911 ve rehberdeki beş adet 650$'lık 1911'in ilki var. Bu, isteğe bağlı cilalı mavi 
kaplamaya sahip Iver Johnson Eagle. Bu ürün serisi, pazara yakın zamanda eklenen bir diğer ürün ve 
2009'un ikinci yarısında gönderilecek. Bu özel model temelde en üst düzey 1911'leri ve cilalı kaplama, 
paraya göre şaşırtıcı derecede iyi. Eagle, kolayca görülebilen hedef nişangahları ve ekstra geniş spatula 
benzeri bir sürgü serbest bırakma ile tamamlandı. Kunduz kuyruğu rahatça oturuyor ve aksiyon pürüzsüz. 
ATI FX45 gibi, bu da Shooters Arms Manufacturing tarafından üretildi, ancak FX'in aksine, Iver Johnson'ın 
küçük parçalarıyla donatılmış. Diğer çoğu Filipin 1911'inde olduğu gibi, bu silah çelik ana yay muhafazasıyla 
donatılmış. Ön kısım standart GI fiş kurulumunu kullanıyor ve kavrama yerleri, yeni Iver Johnson baykuş 
logosuyla güzel çift elmas kareli ahşaptan. Resimlerde görüldüğü gibi, bu silahın benzersiz bir özelliği sürgü
tırtıllarının açısıdır. Açılı tırtıllara sahip diğer modellerin aksine, bunlar 1911'in kavrama açısıyla uyuşmuyor. 
Yuvarlanma işaretleri basit, ancak biraz büyük. Sürgü-çerçeve uyumu gevşek ve tetik olması gerekenden 
biraz daha ağır, ancak içinden geçirdiğim 200 mermide iyi ateş etti. Genel olarak, Eagle'ın bazı benzersiz 
özelliklere sahip güzel bir tabanca olduğunu düşünüyorum, ancak sonuçta aynı fiyat aralığındaki diğer 
dört 1911 ile aşırı derecede iyi karşılaştırılamıyor.Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 40,8 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 700 $

[Resim: 54488935039_6a1abb634a_z.jpg]

Thompson Custom

650 dolarlık bir diğer geliştirilmiş 1911 Thompson Custom'dır. Şu anda Kahr'a ait olan Auto Ordnance bu modeli 
üretiyor. Thompson sadece birkaç yıldır üretiliyor ve şu ana kadar sınırlı sayıda üretildi. Aynı şekilde, etrafta pek 
fazla göremezsiniz. Bu model, STI Spartan'ın olmadığı her şey, ama olduğu hiçbir şey değil. Geliştirilmiş giriş 
seviyesi 1911'ler söz konusu olduğunda, Thompson muhtemelen en güzel uyum ve bitişe sahip. Bu fiyat aralığında
dama tahtası deseni nadirdir, ancak 650 dolarda bu kadar iyi dama tahtası deseni bu model hariç yoktur.Thompson
madalyonlu koyu çift elmas damalı ahşap saplar iyi yapılmış ve paslanmaz kaplamaya karşı harika görünüyor. Sap 
emniyeti çok sağlam bir his veriyor. Nişangahlar özel bir şey değil, ancak beyaz nokta olmamasına rağmen iyi bir 
nişangah görüntüsü veriyor. Rulo işaretleri iyi yapılmış, solda Auto Ordnance "mermi" logosu ve sağda zevkli harflerle
"Thompson Custom 1911" yazıyor. Thompson ile ilgili en büyük sorunum tetik. Ahşap gibi hissettiriyor. Aşırı ağır değil,
ancak hiçbir "hissiyatı" yok. Belki de kötü bir tane aldım, ancak tetik olmasaydı, Thompson muhtemelen en sevdiğim
giriş seviyesi 1911 olurdu. Bu model standart olarak tam uzunlukta bir kılavuz çubuk ve ne yazık ki plastik bir ana yay
yuvası ile birlikte gelir. Tetiği aşabilirseniz, bu güvenilir, güzel görünümlü bir 1911'dir.Bu 1911, 80 serisi tarzı ateşleme
iğnesi emniyetini kullanır.

Çerçeve: Döküm paslanmaz çelik

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 700 $

[Resim: 54489091785_5fee0bae20_z.jpg]

Desert Eagle 1911G

Bir sonraki giriş, piyasadaki daha yeni modellerden biri olan Desert Eagle 1911 ve İsrail'de BUL tarafından üretildi. 
Bu model 2010 İlkbaharında satışa sunuldu ve bu fiyat aralığında kalite açısından hoş bir sürpriz oldu. 650 dolara, 
STI Trojan'ın bu tarafındaki herhangi bir 1911'in en iyi tetiğine ve kesinlikle fiyat aralığındaki en iyi tetiğe sahip, 
bence STI Spartan'ı biraz geride bırakıyor. Bu tabanca, bu kategorideki diğerlerinin sahip olmadığı çelik bir ana yay 
muhafazasına sahiptir. Saplar güzelce yapılmış ahşap çift elmas stilindedir. Eğimli bir şarjör yuvası ve tam uzunlukta 
bir kılavuz çubuğu ile tamamlanmıştır. Nişangahlar, yine nokta olmadan savaş stilindedir. Bu çerçeve, tetik korumasının 
altında yüksek bir el kavraması için işlenmiş kategorideki tek çerçevedir. Sürgü yuvarlanma izleri sol tarafta çok büyük, 
sağ tarafta ise hiçbir şey yok. Bu silahla sadece 250 mermi attım ama atış poligonunda çok iyi performans gösterdi. 
Sınırlı deneyimim ve silahın sınırlı geçmişi nedeniyle bu 1911'in STI Spartan'dan daha iyi bir silah olduğunu söylemeye
henüz hazır değilim. Ancak, daha önce bahsedilen tetikle birlikte, bitiş ve özellik seti de STI'dan daha güzel. İkisi de 
hemen hemen aynı fiyatta. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Menşei ülke: İsrail

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 650$

[Resim: 54487896717_a8af34de46_z.jpg]

Ruger SR1911

Bir sonraki giriş, bu yazının yazıldığı sırada piyasadaki en yeni 1911'lerden biri ve Ruger'ın 1911 dünyasına ilk girişi.
Model haklı olarak SR1911 olarak adlandırılmış ve bu yıl giriş seviyesi pazarını şaşırtmış. 650 dolara çok iyi bir değer 
sunuyor. Burada tam paslanmaz çelik yapı, güzel konturlu kunduz kuyruğu kavrama emniyeti, eğimli bir şarjör yuvası, 
iyi bir tetik, beyaz nokta muharebe nişangahları, çelik ana yay yuvası ve her iki tarafına Ruger amblemi işlenmiş güzel 
çift elmas ahşap kavramalar var. Rulo işaretleri minimumdur, sol tarafta "Ruger Made in USA" ve sağ tarafta sadece 
Ruger amblemi damgalanmıştır. Bu işaretler, ön kurma tırtıllarının olmamasıyla birleştiğinde SR'yi mevcut pazardaki en 
güzel görünümlü 1911'lerden biri yapar. Bu silahın beğendiğim bir diğer özelliği ise aslında dışarıda bırakılan bir şey, 
bir ateşleme iğnesi emniyeti. Hiçbirini beğenmedim ve bu silah bu açıdan orijinal özelliklerine sadık. SR1911 ayrıca ön 
tarafta standart bir GI fişi ve tek taraflı bir başparmak emniyeti kullanıyor. Sonuç olarak, ihtiyacınız olan tüm özelliklere 
sahip ve ihtiyacınız olmayan hiçbir şeye sahip olmayan, çok çekici bir pakette 650 dolara satılan yeni bir 1911'imiz var. 
Bunu, dünyanın en büyük silah üreticisi tarafından tamamen Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilmiş olması gerçeğiyle 
birleştirin ve gerçek olamayacak kadar iyi bir şey elde ederiz. Doğal olarak, bu silah, içinden geçirdiğim sınırlı sayıda 
mermiyle poligonda kusursuz bir performans gösterdi ve okuduğum tüm incelemeler ezici bir şekilde olumluydu.Bence 
Ruger, piyasadaki en iyi giriş seviyesi 1911'e sahip olabilir, ancak fiyatları bir şekilde sabit tutmak için talebi 
karşılamaları gerekiyor.Bu 1911, ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Slayt: Dövme paslanmaz çelik

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 650$

[Resim: 54487900812_d8724b6701_z.jpg]

STI Spartan

Bu kategorideki son giriş, daha önce birkaç kez bahsettiğim silahtır ve o da STI Spartan'dır. Armscor tarafından 
Filipinler'de üretilen bir başka 1911, ancak bu sefer STI küçük parçalarıyla donatılmış. Dünyanın en güzel 1911'i 
olmasa da, bir atıcı olarak yeteneğiyle bunu telafi ediyor. Bu silahla çok sayıda mermi kullandım ve sahip olduğum 
süre boyunca Spartan'ı sayısız kişiye önerdim. Nişangahlar iyi yapılmış ve görünür, önde turuncu bir fiber optik ve 
arkada ayarlanabilir bir hedef nişangahı var. Standart olarak tam uzunlukta bir kılavuz çubuk ve oldukça donuk bir 
parkerize kaplama ile gelir. Sol tarafta "STI Spartan" ve boş sağ tarafta yuvarlanma işaretleri iyidir. Saplar kareli çift 
elmastır. 650 dolarlık bir 1911 için plastik tetiğin oldukça keskin olduğunu düşünüyorum ve kızak ile çerçeve arasında 
hiçbir hareket tespit edilemiyor. Olumsuz tarafı plastik ana yay yuvasıdır, ancak keskin köşeyi ortadan kaldırmak için 
düzlenmiştir. Son birkaç yıldır bu modelin piyasadaki en iyi giriş seviyesi 1911 olarak oyumu aldığını açıkça belirttim. 
Ancak, Desert Eagle ve Ruger'ın son eklemeleri Spartan'a gerçekten biraz rekabet getirdi. Elbette, ne kadar çok 
olursa o kadar iyi. Üstte üç kişi için yer var. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 38,2 oz

Sürgü: Ekstrüde karbon çeliği

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 750 $

[Resim: 54488952209_157c12ae68_z.jpg]
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
DÜŞÜK SEVİYE ÜRETİM

Öncelikle, kategorinin adıyla herhangi birini gücendirdiysem şimdiden özür dilerim. Aşağıdakiler harika 
1911'ler, ancak bu kılavuzun amacı insanların bütçelerine göre alışveriş yapmalarına yardımcı olmak 
olduğundan, kategorileri ayırmak zorundayım. Bunlar, 700-1000 dolar aralığındaki geliştirilmiş 1911'lerdir 
ve herhangi biri ilk ve belki de tek 1911 olarak harika bir seçim olacaktır. Bu kategoride tartışacağım 
sadece üç modelim var. Başlangıçta burada tartışacağım dört 1911'im vardı, ancak Dan Wesson'ın ciddi 
fiyat artışı CBOB'yi pazarda yukarı taşımama neden oldu.

Smith & Wesson SW1911

Bu kılavuzdaki ilk Smith & Wesson ile, standart SW1911 ile başlayalım. Bu rozet altında birkaç 1911 olduğu 
için, tartışacağım model SKU 108285, bu belki de en popüler ve en ucuz model. Mavi kaplama, madalyonlu 
kareli ceviz sapları, Novak beyaz nokta nişangahları ve standart bir GI geri tepme kılavuzu var. Ön kayış kareli 
değil, ancak tırtıklı ve hiçbir şey üzerinde iyi bir tutuş sağlıyor. Silahın kendisi aşırı sıkı değil, çerçeveye biraz 
kayma hareketi ve özellikle gevşek bir tetik var. Kullandığım diğer SW1911'lere bakılırsa, tetik ortak bir özellik 
gibi görünüyor. Ancak, en azından ellerimdeyken poligonda performansını etkilemiyor. Cilalı mavi düz yüzeyleri 
ve hafızalı pedle kavrama güvenliğini seviyorum. Ayrıca bu kategoride çelik ana yay muhafazasına sahip sahip 
olduğum tek 1911 bu. S&W 1911'lerin sahip olduğu bir şey, bazılarını rahatsız eden harici çıkarıcıdır. Kişisel 
olarak onları hiç umursamadım. Bu tabancadaki çerçeve, daha iyi bir tutuş için yüksek kesimlidir. Yuvarlanma 
işaretleri minimum ve iyi yapılmıştır. Smith & Wesson, önceki modellerin görünümünü bozan büyük reklam 
panosundan uzaklaştı. Bence çekici, iyi atış yapan bir tabanca. Bu 1911'ler ilk bakışta Colt'un 80 serisi sistemine 
benzeyen bir ateşleme iğnesi emniyeti kullanıyor, ancak tetik yerine kavrama emniyeti tarafından serbest 
bırakılıyor.Bu model bir Smith & Wesson ateşleme iğnesi emniyeti kullanıyor.

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 800$

[Resim: 54487941427_66f589e48f_z.jpg]

Kimber Custom II

Sırada bu rehberdeki ilk Kimber var. Giriş seviyesi Custom II'leri ve bu kategoriye tam olarak uyuyor. Fiyat 
aralığında, kızak ve çerçeve açısından daha sıkı 1911'lerden biri. Kaplama, siyah kauçuk saplarla eşit mat 
siyahtır. Dövme çerçeve, yüksek sap yarıçapıyla güzeldir. Tüm Kimber'lar gibi, sap emniyeti hafızalı ped 
olmadan düzdür. Ayrıca, diğer tam boy Kimber'larda olduğu gibi ön tırtıllar da içerir. Kılavuz çubuk tam 
uzunluktadır. Ben bir Kimber hayranıyım ve bu 1911'i genel olarak gerçekten seviyorum. Tetik, fiyat 
aralığındaki en iyilerden biri. Tüm silah, iyi bir tetik ve makul bir doğrulukla pürüzsüz ve sıkının güzel 
bir kombinasyonudur. Evet, Kimber, diğerleri gibi, bazı metal enjeksiyon kalıplı parçalar (MIM) kullanıyor. 
Ancak, benimkilerden hiçbiriyle ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Custom II hakkında iki şikayetim var:
plastik ana yay yuvası ve nişangahlarda beyaz noktaların olmaması.Nişangahlar beni rahatsız etmese de, 
bazıları noktalar olmadan gerçekten zorlanıyor. Tüm Kimber modellerinde olduğu gibi, yuvarlanma işaretleri
iyi yapılmış. Custom II'yi şık görünümlü, iyi atış yapan bir tabanca olarak buluyorum ve birinin ilk 1911'i 
olarak iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Benimki şu ana kadar poligonda mükemmel bir şekilde çalıştı.
Bu 1911, Swartz ateşleme iğnesi emniyetini kullanıyor.

Boş ağırlık: 37,8oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 800$

[Resim: 54488793401_5ca6951dfe_z.jpg]

Colt Commander XSE

Bu kısa kategorideki son 1911, aynı zamanda XSE modeliyle bu kılavuzdaki ilk Colt. Paslanmaz çelik commander 
versiyonuna sahibim ancak paslanmaz veya mavi renkte tam boy olarak da mevcutlar. Her şeyden önce, bu 1911, 
güzel bir yüksek kavrama için tetik korumasının arkasında iyi bir kesik bulunan Colt'un yükseltilmiş çerçevesini 
kullanıyor. Aslında, yüksek kavrama yarıçapına sahip sahip olduğum tek Colt bu. Silah, ambi emniyet ve tam 
uzunlukta bir kılavuz çubukla birlikte geliyor. Tipik Colt tarzında, ön kayış pürüzsüz ve kızakla çerçeve uyumu 
oldukça gevşek. Paslanmaz çelik kaplama, cilalı düz yüzeylerle iyi. Ördek kuyruğu kavrama emniyeti, tüm Colt'lar 
gibi hafızalı ped olmadan düz ve ana yay yuvası plastik. Nişangahlar, büyük, kolayca görülebilen beyaz noktalarla 
savaş stilinde. Kavramalar çekici çift elmas kareli gül ağacından yapılmıştır. Yuvarlanma izleri, tüm yeni Colt'lar 
gibi kraterlidir, ancak bunun dışında güzel yapılmıştır. Genel olarak, çok uygun fiyatlı bir midilli istiyorsanız, fena 
değil. Ancak, benim fikrime göre, bu fiyat aralığında daha iyi seçenekler var. Colt XSE'lerin artık 900 doların 
üzerinde olduğuna inanıyorum. Ayrıca, standart olarak plastik ana yay yuvası ve ön tırtıklarla birlikte gelirler. Bir 
commander'da ön tırtıklara pek önem vermem. Aslında, ön kurma tırtıklarına sahip sahip olduğum tek commander
bu. Poligonda, bu 1911 kusursuz ve kabul edilebilir derecede doğruydu.Bu 1911, Colt'un 80 Serisi ateşleme iğnesi
emniyetini kullanır.

Boş ağırlık: 35,6 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1000 dolar

[Resim: 54488996289_1421c57e79_z.jpg]

ORTA SINIF ÜRETİM

Daha iyi bir terim bulamadığım için, 1000-1300 dolar aralığındaki bu gelişmiş 1911 grubuna böyle diyeceğim. 
Bu fiyat aralığında, altı silahı, bir öne çıkan modeli, bir klasik modeli, bir hafif taşıma modelini, bir bobtail 
modelini ve bazı ek özellikler ve kozmetikler nedeniyle daha yüksek fiyatlı iki düşük seviyeli modeli tartışacağım.

Colt Gold Cup Trophy

Kategoriye Colt Gold Cup Trophy'deki klasikle başlayacağız. Benimki paslanmaz çelik model. Gold Cup,bu gruptaki 
diğer tabancalardan tamamen farklı bir tabanca. Günümüzde yaygın olan tüm modern özelliklere sahip olmayan 
eski tarz bir 1911. Gold Cup, 50'lerin sonlarında pazara giren ilk gelişmiş modellerden biriydi. Belirttiğim gibi, 
genişletilmiş emniyet, kunduz kuyruğu, hafızalı ped veya yüksek el kavrama yeri gibi modern geliştirmelerden 
yoksun. Colt Gold Cup'ın bir ticari markası, tetik koruyucusuyla neredeyse aynı genişlikte olan geniş tetiktir. Bu, 
tabancaya benzersiz bir his verir. Daha önce de belirttiğim gibi, benimki Colt'un 90'ların sonlarında üretmeye 
başladığı "Trophy" modeli. Tamamen paslanmaz, üç delikli tetik ve eski Gold Cup National Match'te olmayan 
iskeletli çekiç var. Ayrıca, ellerinizi pürüzsüz ön kayışa sabitlemek için sarmal kavramalara sahiptir. Yuvarlanma 
izleri biraz kraterlidir, bu daha yeni üretim Colt'lar için yaygındır, ancak bunun dışında zevkli bir şekilde yapılmıştır. 
Tipik Colt tarzında, çerçeveye gevşek bir şekilde oturur. Söz konusu tam model ne olursa olsun, Gold Cup uzun 
zamandır piyasada olan iyi yapılmış bir tabancadır. Bu 1911'i sık sık poligona götürüyorum ve yaklaşık 2000 
mermide mükemmel bir şekilde güvenilirdi. Bu 1911, Colt'un 80 Serisi ateşleme iğnesi emniyetini kullanır.

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1150$

[Resim: 54489081088_f40244128e_z.jpg]

STI Trojan

Sırada, bu kategorideki en sevdiğim 1911 olan STI Trojan var. En akıcı kontrollere, en iyi tetiğe ve açıkçası, 
fiyatına göre deneyimlediğim en iyi yapı kalitesine sahip. Trojan'ın çerçevesi döküm ve tetik koruyucusunun 
altındaki kesik nedeniyle çok yüksek bir tutuş sağlıyor. Ön kayış, güvenli bir tutuş için popüler zincir bağlantı 
desenini kullanıyor. Benim için iyi çalışsa da, ben tırtıklı olanı tercih ediyorum. Sürgü tırtıkları büyük ve biraz 
çirkin, ancak kavraması çok kolay. Tetik ve ana yay yuvası plastik, bu da aksi takdirde mükemmel bir tabanca 
için bir dezavantaj. Benimkinde sert krom kaplama, ambi emniyet ve kırmızı fiber optik ön nişangah gibi birkaç 
seçenek var. Bu 1911, poligonda atış yapmak için bir zevk ve her şeyi olağanüstü iyi yapıyor. Logolu cocobolo 
sapları hoş bir dokunuş. Trojan'ın standart olarak ince saplarla geldiğini unutmayın, ancak benimkinde ambi 
seçeneği var, bu nedenle  standart kalınlıktaki saplar kullanılmak zorundaydı. Rulo işaretleri büyük ve sol 
tarafta bir okul öncesi çocuğu tarafından çizilmiş gibi görünen bir at var. Neyse ki, yeni üretim Trojan'larda 
bu tasarım yok. Piyasadaki en iyi 1000$ 1911'i istiyorsanız, başka yere bakmayın. Bu 1911'i yıllardır potansiyel
alıcılara zorluyorum ve bunu yapmaya devam edeceğim. Bu 1911'de ateşleme iğnesi emniyeti yok.

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1150$

[Resim: 54487957442_0d905a096a_z.jpg]

Para Ordnance 1911 Limited

Para'nın 1911 Limited modeli bu fiyat aralığındadır ve temelde Para'nın en üst düzey tek yığınlı 1911'idir. 
Daha önce de belirttiğim gibi, Para'nın büyük bir hayranı değilim. Bu "amiral gemisi" model, döküm bir kızak
ve çerçeve, plastik bir tetik ve ana yay yuvası ve çekici kurmadan çıkarmak neredeyse imkansız olacak kadar 
kaygan bir kızak tırtıl/kaplama kombinasyonu kullanır. Bu silahın kaplamasında dört farklı ton vardır. Kızak 
"gümüş" ve siyahtır, çerçeve ise paslanmazdır. Kontroller daha sonra saten çelikten yapılmıştır. İlk bakışta 
iyi görünüyor, ancak garip bir kombinasyon. Kılavuz çubuk tam uzunluktadır ve ambi emniyet standarttır. 
Saplar güzel yapılmış kareli çift elmas kokobolodur, ancak üzerlerinde gereksiz bir altın Para logosu vardır. 
Altın harflerle yazmak bence bir hataydı, özellikle de silahın zaten dört renk gösterdiğini düşünürsek. 
Ayrıca 1100 dolarlık bir 1911'in bir tür ön kayış işlemine sahip olması gerektiğini düşünüyorum, ancak 
bu bir bebeğin kıçı kadar pürüzsüz. Bu tabancada gerçekten sevdiğim tek şey nişangah. Burada parlak 
kırmızı fiber optik ön tarafa sahip büyük Bo-Mar tarzı arka hedef nişangahımız var. Bunlar STI Trojan ve 
Springfield TGO1'imdeki nişangahlarla neredeyse aynı ve onları seviyorum. Ne yazık ki, harika nişangahlar 
1100 dolarlık bir Para'yı kötü bir değer olmaktan kurtaramaz. Poligonda, bu 1911 yeterince iyi performans 
gösteriyor, ancak benimkinden 1000'den az mermi geçti. Bu silah, güvenilirliği artırdığı söylenen genişletilmiş
bir çıkarıcı olan Para'nın "Power Extractor" özelliğine sahip. Bu tür gösterişli öğeler genellikle beni etkilemez, 
ancak şimdiye kadar her şey yolunda. Bu 1911, seri 80 tarzı ateşleme pimi emniyetini kullanıyor.

Boş ağırlık: 38,6oz

Slayt: Döküm paslanmaz çelik

Menşei ülke: Kanada

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1200$

[Resim: 54487961502_d0d99a1b78_z.jpg]

Kimber Pro CDP II

Orta seviye üretim kategorisinde bahsedeceğim bir sonraki 1911, güvenilir Kimber Pro CDP II'm. Bu, sahip 
olduğum tek alüminyum çerçeveli 1911 ve bunu yıllar önce taşıma silahı olarak satın aldım. Paslanmaz sürgü 
hafifçe eritilmiş ve saten gümüşle kaplanmıştır. Silahın ön kayışında ve tetik koruyucusunda düzgünce yapılmış 
30lpi tırtıklı desen, bir ambi emniyet, gece görüş cihazları ve 4 inçlik bir boğa namlusu bulunur. Ana yay yuvası, 
hayal kırıklığı yaratacak şekilde, 1100 dolarlık bir 1911'de bulunmaması gereken plastiktir. Bu silahı bir süredir 
taşıyorum ve beni hiç yarı yolda bırakmadı. Bu noktada yaklaşık 1500 mermi attım.Boğa namlularının hayranıyım 
ve bu silahı 4 inçlik bir üretim 1911 için oldukça isabetli buluyorum. Sapları güzelce damalı çift elmas gül 
ağacından yapılmıştır. Tipik Kimber tarzında, rulo işaretlemesi iyi yapılmış, solda Kimber Custom Shop ve sağda
küçük harflerle yazılmış model adı var. Üç Kimber'ımda olduğu gibi, bu model de ateşleme pimi emniyetini 
içeren bir seri II modelidir. Alüminyum 1911'lerin büyük bir hayranı değilim, ancak günlük taşıma için kullanışlı 
buluyorum.Bu 1911, Swartz ateşleme pimi emniyetini kullanıyor.

Boş ağırlık: 29.0oz

Çerçeve: Alüminyum

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1200 $

[Resim: 54488814366_cdef0e3a60_z.jpg]

Dan Wesson CBOB

Dan Wesson CBOB'umu da bu kategoriye ekleyeceğim. Benimkini 2007'de aldığımda fiyatı 1000 doların biraz 
altındaydı. CBOB temelde 2010'da üretimden kaldırıldı, ancak kullanılmış örneklerin maliyeti fahiş bir oranda arttı. 
Günümüzde yeni durumda en az 1200 dolara mal olduklarına inanıyorum. CBOB çok sıkı, iyi oturmuş bir komutandır. 
Birkaç Ed Brown parçasına sahiptir ve etkileyici performansıyla eşleşen bir görünüme sahiptir. Paslanmaz çelik kaplama
iyi yapılmış, tetik net ve cocobolo sapları güzel. Dama tahtası deseni 25 lpi'dir ve bazı daha pahalı modeller kadar 
güzel yapılmasa da atıcıya sıkı bir tutuş sağlar. CBOB döküm bir çerçeve kullanır ve standart olarak gece görüş 
nişangahıyla birlikte gelir. Bobtail'in kendisi bir Ed Brown parçasıdır ve herkese göre değildir. Ancak, görünümünü 
ve kullanım şekillerini seviyorum. Bu model, bu yıla kadar piyasadaki en ucuz bobtailed 1911'di. Tüm Dan Wesson 
1911'lerinde olduğu gibi, CBOB de harika görünümlü, harika bir atış tüfeğidir. Bu tabanca sadece birkaç yıl önce 
müthiş bir değerdi, günümüzde ise daha uygun bir fiyata sahip. Bahsedilecek MIM parçası yok. 2010 yılında, CBOB
Valor tabanlı VBOB'a dönüştü ve dövme bir çerçeve kullanıyor. Poligonda, bu 1911 ilk başta aşırı sıkıydı, ancak güzelce
yerleşti ve şimdi mükemmel bir atıcı. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 35,8 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1500 $

[Resim: 54489096673_9523910083_z.jpg]

Sig STX

Bu kategorideki son giriş de Sig Sauer'den aldığım tek 1911'im. STX, Sig'in özel atölyeden çıkan en üst düzey 
modelidir. Bu model, tuhaf bir renk şemasına sahip olsa da iyi bir uyum ve bitişe sahiptir. Ayarlanabilir gece 
nişangahları, şarjör yuvası, ambi emniyeti ve Sig logosu bulunan güzel pürüzsüz burled akçaağaç saplarıyla 
tam donanımlı olarak gelir. Ön kayışta 25 lpi tırtıklı desen bulunurken, ana yay yuvasında 20 lpi tırtıklı desen 
bulunur. STX'in standart bir GI geri tepme kılavuzu kurulumu ve harici bir çıkartıcısı vardır. Sürgüde ön tırtıklar 
yoktur ve arka tırtıklar, onsuz yapabileceğim o özel atölye görünümünü vermek için kavislidir. Sürgünün üst 
kısmı da düzleştirilmiş ve tırtıklıdır. Sig 1911'lerde sevmediğim bir şey, sürgünün geleneksel olmayan şeklidir. 
Sig'in servis tabancaları gibi, üst yarısında kare şeklinde kesilmiş ve daha ince olacak şekilde kesilmiştir.Ancak, 
bu 1911 ve kullandığım diğer Sig 1911'ler hakkındaki en büyük şikayetim tetik. Aynı fiyat aralığındaki diğerlerinin 
hissiyatından yoksun gibi görünüyor. Ağır değil, ama aynı zamanda keskin de değil. Elbette, bu benim fikrim ve 
kesinlikle herkes tarafından paylaşılmıyor. Sig STX, poligonda güçlü bir performans sergiliyor ve iyi parçalar 
kullanılarak yapılmış sağlam, kaliteli bir yapı, ama benim tarzım değil. Başkaları Sig 1911'leri seviyor, bu yüzden 
kendiniz de inceleyin. Bu 1911, 80 serisi tarzı ateşleme pimi emniyetini kullanıyor.

Boş ağırlık: 40,4 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1000 $

[Resim: 54489020924_e1acd0e971_z.jpg]

YÜKSEK SINIF ÜRETİM

Bunlar 1300-2000 dolar fiyat aralığındaki üretim 1911'lerdir. Açıkçası, bu fiyatlar daha önce tartışılan modellere
göre bazı üstün 1911'ler üretecektir. Daha önce de belirttiğim gibi, burada başka bir yerde yayınlanması gerektiğini
düşündüğünüz bir veya iki model girilmiş olabilir. Ancak, biraz düşündükten sonra, aşağıdaki tabancaların 1911 
serisinin büyük şemasına uyduğunu düşünüyorum ve bunları buna göre sınıflandırdım.

Springfield TRP

Buradaki ilk girişim, Springfield TRP'deki son derece sağlam bir üretim tabancası. Paslanmaz çelik modele sahibim, 
ancak TRP siyah kaplamalı iki farklı konfigürasyonda mevcuttur. Birçok kişi bunun herkes tarafından üretilen en iyi 
üretim 1911 olduğunu düşünüyor ve bu bakış açısına itiraz etmem. TRP, ambi emniyet, ön kayışta ve ana yay yuvasında
kaba 20 lpi tırtıklama, G10 kavramalar, savaş tarzı gece nişangahları ve bir şarjör yuvası dahil olmak üzere bir dizi özellik 
ile standart olarak gelir. İyisiyle kötüsüyle, TRP'nin ayrıca iki parçalı bir kılavuz çubuğu var. Ben onları seviyorum, çoğu 
kişi sevmiyor. TRP'nin olağanüstü pürüzsüz bir 1911 olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmeyeceğim, ancak hissiyatında 
kesinlikle sağlam bir şey var. Sadece elime aldığımda bile "ağır hizmet tipi" diye bağırıyor. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, 
sahip olduğum en ağır 1911 bu. 20lpi'ye gelince, lütfen dikkatli olun. Ben beğendim, ancak alışkın değilseniz sert. 
Görmeden satın almadan önce bunlardan birini elinize almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. TRP'ler genellikle 
yapılandırmaya bağlı olarak 1300-1500 dolara satılıyor. Paslanmaz kaplama güzel yapılmış ve mat bir görünüme sahip. 
Rulo işaretleri, çoğu Springfield 1911'de olduğu gibi zahmetli ve bu silahın ayrıca ana yay yuvasında geleneksel anahtar 
kilidi var. Atış poligonunda, bu silah çok az geri tepme ve yüksek doğrulukla dikkat çekici bir performans sergiliyor. 
Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 42.0oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1400$

[Resim: 54487978212_17f9dc16c5_z.jpg]

DoubleStar DSC

DoubleStar, 2009 yılında birçok üreticiden çok kaliteli parçalar kullanarak bir 1911 tanıttı. Bu silahı en başından 
beri beğendim. Beni bir tane almaktan alıkoyan tek şey raydı. Ray olmadan satışa sunulduğu anda bir tane almam 
gerektiğini biliyordum. Bu 1911'in Novak beyaz nokta savaş nişangahı, strider kabzaları, eğimli şarjör yuvası ve önde 
standart bir GI fişi gibi bazı güzel özellikleri var. Üretiminde kabza emniyeti, çekiç, başparmak emniyeti ve birkaç dahili 
parça dahil olmak üzere birkaç Ed Brown ürünü kullanılıyor. Silahın ön kayışında ve ana yay yuvasında 25lpi tırtıklı 
desen var, bu benim favorim. Sürgü rulosu işaretleri minimum düzeyde, sol tarafa 45ACP ve sağ tarafa DoubleStar 
ejderha logosu damgalanmış. Kaplama, çok pürüzsüz olan yarı parlak koyu gridir. Bu 1911, sürgü ve çerçeve arasında 
oldukça sıkıdır ve dikkat çekici derecede iyi atış yapar. İçinden birkaç yüz mermiden fazla geçmedi ama %100 güvenilir, 
akıcı ve isabetliydi. Piyasadaki en güzel 1911 olmasa da, dolara göre sağlam bir değer olduğunu düşünüyorum. Silahın 
tek dezavantajı, gece nişangahının standart ekipman olmaması. DoubleStar'ın parça kalitesinde bir üstünlüğe sahip 
olduğunu düşünsem de, daha önce bahsedilen TRP, gece nişangahı dahil olmak üzere aynı paraya daha fazla özellik 
sunuyor. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 39,4 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1500 $

[Resim: 54488831456_12194542c9_z.jpg]

Ithaca 1911A1

Sırada 2011 İlkbaharında piyasaya yeni sürülen bir 1911 var. Ithaca uzun yıllar sonra 1911 sektörüne geri dönüyor. 
Çoğu kişinin bildiği gibi Ithaca, II. Dünya Savaşı sırasında USGI 1911A1'ler üretti. Aslında bu rehberde bunlardan 
biri resmedilmiş. Yeni ürünlerine gelince, bence olağanüstü. Burada sağlam yapı kalitesine sahip çok temiz 
görünümlü bir tabancamız var. Yeni Ithaca, Kensight muharebe veya hedef nişangahlarıyla sunuluyor. İkisi de 
elimdeydi ve ikincisini seçtim. Bu 1911, hem ön kayışta hem de ana yay yuvasında 22lpi tırtıklı desen, tek taraflı 
başparmak emniyeti, iki parçalı kılavuz çubuk, eğimli şarjör yuvası, düzleştirilmiş sürgü üst kısmı ve çok düzgün 
ama donuk koyu gri bir kaplama ile donatılmıştır. Çerçeve, yüksek bir el tutuşu sağlamak için tetik korumasının 
altında keskin bir şekilde kesilmiştir. Kunduz kuyruğu güzel bir şekilde oturtulmuştur ve hafızalı bir pedi yoktur. 
Temiz görünümlü sürgüde ön tırtıklar yoktur ve sol tarafta küçük, düzgün ve çekici bir yazı tipiyle "Ithaca Gun 
Company Upper Sandusky, OH" damgası vardır. Sürgünün sağ tarafı boş bırakılmıştır. Tutacaklar, harika bir 
görünüm için içlerine "Ithaca" kazınmış yarı kareli kokobolodur. Son olarak, güzelce taçlandırılmış namluyla 
birleşen ve bu modelin muhteşem görünümüne katkıda bulunan kalın bir namlu burcuyla birlikte gelir. 
Benimkini henüz ateşlemedim, ancak bir diğerinden birkaç mermi geçirdim ve kusursuz bir performans sergiledi. 
Ithaca hakkındaki tek şikayetim, köşelerde herhangi bir erime veya eğim olmamasıdır. Bu silahın sürgü uçlarından 
başparmak emniyetine kadar bazı keskin kenarları vardır. Ancak, çok kötü değil ve kesinlikle yeni 1911'in fiyat 
aralığındaki en iyi yapılı ve güzel görünümlü modellerden biri olmasını engelleyecek kadar değil. Ne yazık ki,erken 
dönemlerinde bunları bulmak biraz zordu. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 41.2oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1800$

[Resim: 54489114338_f39fe70081_z.jpg]

Fusion Custom Commander Elite

Fusion son zamanlarda çok iyi bir sebepten ötürü eleştiriliyor. Benimkini 2007'de aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. 
Benimkinin özel modeli Custom Commander Elite. Fusion ile ilgili bir şey de temelde istediğiniz her şeyi elde 
edebilmenizdir. Kaplama, özellikler, kavramalar, kalibre, namlu uzunluğu vb. dahil olmak üzere birçok şekilde 
özelleştirilebilirler. Benimkindeki kaplama, Fusion'ın "Pro Serisi Siyah Oksit" dediği şeydir, ancak bugün piyasadaki 
siyah kaplamaların çoğuna benzer. Bu silah, bir şarjör yuvası, ön kayışta ve ana yay yuvasında tırtıklı desen,bir ambi
emniyeti ve tırtıklı bir sürgü üstü içerecek şekilde oldukça donatılmıştır. Kavramalar pürüzsüz benekli akçaağaçtan 
güzelce yapılmıştır ve sürgü her iki tarafta çıplaktır, bu da onu temiz görünümlü, çekici bir tabanca yapar. Çerçeve, 
tetik korumasının altında biraz daha yüksek bir kavrama sağlamak için kesilmiş bir çentik içerir. Kılavuz çubuk, 
damalı fişe sahip standart kısa versiyondur. Silahın tamamına gelince, pürüzsüz ve isabetli bir atıcı ve şimdiye kadar 
%100 güvenilir. Ancak yarı özel bir silah değil. Füzyonlar, sürgünün içindeki alet izlerinden parçaların genel uyumuna 
kadar üretim kalitesinde. Ben yepyeni olanına sadece 1200 dolar ödedim, ancak maliyetleri önemli ölçüde arttı ve 
özellikle son zamanlarda ortaya çıkan tüm kalite kontrol sorunlarıyla birlikte, bunların fiyatına değmediğini 
düşünüyorum. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 38.0oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2000 dolar

[Resim: 54489124683_043ec74f76_z.jpg]

Dan Wesson Valor

Dan Wesson benim için zor bir giriş oldu, çünkü ikisini de aldığımdan beri epey değiştiler. Burada 24 seri numaralı 
2008 Valor modeli var. Bu erken Valor, Dan Wesson'un ilk üst düzey üretim modeliydi ve kesinlikle birkaç yıl sonra 
bulundukları yerin öncüsüydü. Kaplama, paslanmaz çelik üzerine siyah seramik bir tabandır ve şu anda kullandıkları 
kadar iyi değildir, stok kavrama yerleri ince VZ'dir ve 2010'da farklı bir setle değiştirilmiştir. Bu erken Valor kavrama 
yerleri, kir ve siyahlığın hemen ortaya çıkması nedeniyle korkunçtur. Uygun görünümlerini geri kazanmak için her 
atış poligonundan sonra çıkarılıp sabunla temizlenmeleri gerekir. Bu nedenle, benimkini Ahrends'ten ince bir lale 
ağacı setine çevirdim. Tüfek 25lpi tırtıklı desen, tek taraflı emniyet, gece nişangahı ve standart geri tepme tapasına 
sahiptir. Ayrıca dövme bir çerçeveye (artık tüm Dan Wesson 1911'lerde standarttır) ve kolayca tanınan bir Ed Brown 
kavrama emniyetine sahiptir. Bu muhteşem görünümlü 1911'de rulo işaretleri neredeyse yok denecek kadar az. 
Valor'un bahsedilecek MIM parçası yok. Bu, fiyat aralığındaki en iyi seçeneklerden biri ve pürüzsüz, isabetli bir atıcı. 
Valor ilk çıktığında 1250 dolara satıldı, ancak o zamandan beri Dan Wesson serisinin geri kalanıyla birlikte maliyeti 
önemli ölçüde arttı. Şu anda, Dan Wesson serisinin ne kadar değer temsil ettiğinden gerçekten emin değilim. 
Geçmişte, bu konuda olağanüstü olduklarını düşünürdüm. Yine de, 1500-1600 dolar aralığında harika bir 1911 
arıyorsanız, Valor kesinlikle uygun bir seçenektir. Paslanmaz kaplama Valor'un yeni siyah paslanmaz modelden 
önemli ölçüde daha ucuz olduğunu unutmayın. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmaz.

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1800$

[Resim: 54487999127_75f745154b_z.jpg]

STI Legacy

Buradaki bir sonraki girişim STI Legacy. Bu, ne yazık ki, 2009'da durduruldu, ancak kesinlikle rehberin ana 
bölümünde tutmam için yeterince yeni. Legacy, Sentinel Premier ile değiştirilmeden önce STI'nin en üst düzey 
1911'iydi. Dövme çerçeve dahil olmak üzere STI'nin tüm en iyi parçalarını kullandı. Ön kayışta ve ana yay 
yuvasında 30 lpi tırtıklı desen, bir ambi emniyeti, bir dizi ayarlanabilir muharebe tarzı nişangah ve tam 
uzunlukta bir kılavuz çubukla standart olarak gelir. Sürgünün üst kısmı düzleştirilir ve ardından çekici bir elmas 
deseninde tırtıklı hale getirilir. Bunun hoş bir dokunuş olduğunu düşünüyorum. Sürgü ayrıca, bu silahta güzel 
görünen Fransız bordürü adı verilen bir tasarımla kaplanmıştır. Sapları pürüzsüz cocobolo ve bu silahın döngüsü, 
tabiri caizse sapları kadar pürüzsüz hissettiriyor. Bu 1911'i sık sık poligona götürüyorum çünkü atış yapmak bir zevk. 
Sahip olmadığı tek şey STI'ın normal stili. Aslında, stili STI'ın diğer tekliflerinde gördüğünüzden çok daha geleneksel. 
Benimkinde STI'ın kısa bir süre sunduğu isteğe bağlı PVD kaplama var. Bu silahla ilgili tek şikayetim tetik korumasının 
altındaki çerçevede yüksek kavrama kesiminin olmaması. Döküm çerçeveli Trojan'da var, ancak Legacy'de yok. Çok 
büyük bir sorun değil, ancak kesinlikle ilginç. Bu silahı sık sık görmediğiniz benzersiz, harika görünümlü, harika atışlı 
bir 1911 buluyorum. Ara sıra kullanılmış pazarda ortaya çıkıyorlar, ancak STI zaten bunlardan pek çoğunu üretmedi. 
Legacy, isteğe bağlı PVD kaplama olmadan yaklaşık 1600 dolara satıldı. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 39,6 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1800 dolar

[Resim: 54488850411_9968e8a101_z.jpg]

Colt Special Combat Government

Colt'un günümüzdeki en üst düzey 1911'i Special Combat Government'tır. Bu tabanca Springfield TRP gibi 
olağanüstü bir değere sahip olmasa da kesinlikle stile, kişiliğe, varlığa ve 1911 dünyasındaki en iyi bilinen 
isme sahiptir. Special Combat üç farklı kaplama konfigürasyonunda gelir: mavileştirilmiş, sert kromlanmış ve 
sonuncusu iki tonlu mavileştirme ve nikel kaplama. Benimki ise açıkçası iki tonlu. Bu silah, rakiplerine ve hatta 
istikrarlı arkadaşı Colt XSE'ye kıyasla biraz geride kalmış. Special Combat'ın gövdesi, günümüzde bu fiyattaki 
1911'lerde garip olan yüksek bir el kavrama yeri için hiç değiştirilmemiş. Bahsedilecek bir tırtıklanma veya 
kavrama emniyetinin ucunda herhangi bir hafıza pedi yok. Standart olarak bir ambi emniyet, hedef nişangahı 
ve bir şarjör yuvası ile birlikte gelir. Koyu renkli ahşap kavrama yerleri renk şemasıyla iyi uyum sağlar ve dikey 
tırtıllar benim favorimdir. Bunları geliştirilmiş bir silahta görmek nadirdir. Tipik Colt tarzında, kızak-çerçeve uyumu
oldukça gevşektir. Yuvarlanma işaretleri bağlam ve stil açısından harika görünür, ancak tüm yeni üretim Colt'larda
yaygın olan kraterleşmeden muzdariptir. Bu, akıcı atışları, klasik görünümü ve başarılı geçmişiyle eğlenceli bir atış
poligonu silahıdır. Bu nedenle, onu sık sık yanımda getiriyorum. Bu 1911, Colt'un 80 Serisi ateşleme iğnesi 
emniyetini kullanır.

Boş ağırlık: 41.0oz

Kızak: Dövme karbon çeliği

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1800 $

[Resim: 54489206175_5933cb34a4_z.jpg]

Smith & Wesson PC1911

Sırada diğer Smith & Wesson 1911'im var. Bu sefer şirketin kendi bünyesindeki özel yapım dükkanı olan 
Performance Center'dan. Bu silahların perakende fiyatı 2000 doların çok üzerinde, ancak sokak fiyatı yenisi 
yaklaşık 1900 dolar. Bu silahı yarı özel yapımlarla sınıflandırıp sınıflandırmamak konusunda kararsız kaldım, 
ancak sonunda tam olarak ait olduğu yerin burası olduğunu hissettim. Ne kadar iyi olsalar da, o özel yapım 
hissiyatı vermiyorlar. Açıklaması biraz zor. Bu kategorideki silahların çoğu gibi, bu 1911 de tüm özelliklerle 
standart olarak geliyor. İncelikle yapılmış 30lpi tırtıklı desen, bir ambi emniyet, tam uzunlukta bir kılavuz 
çubuk ve bir şarjör yuvası dahildir. Nişangahlar Wilson Combat ayarlanabilir. Tüm Smith & Wesson 1911'lerde 
olduğu gibi, Performance Center modeli harici bir çıkartıcı kullanır, ancak Performance Center'ın çıkartıcısı SW 
serisinde kullanılan standart çıkartıcıdan daha kalındır. Benimki mat paslanmaz çelik modeldir, ancak melonit 
kaplamalı karbon çelikten de mevcuttur. Bu silah iyi yapılmış, ancak aşırı sıkı değil. Sürgü ve çerçeve arasında 
kesinlikle bir miktar hareket hissedebilirsiniz. Ancak endişelenecek bir şey yok. Bu silahla ilgili hayal kırıklığım, 
Smith & Wesson'un hala bir ateşleme iğnesi emniyeti eklemeyi gerekli görmesidir. 1911'e 2000 dolar harcayan 
müşterilerin görünürde bir sebep olmaksızın ekstra aletler eklemek istemedikleri inancındayım. Bence bu 
emniyet bu premium silahlarda bulunmamalı. Tahmin edebileceğiniz gibi, Performance Center 1911 akıcı ve 
isabetli. Benimkinde oldukça fazla mermi var. Bu model bir Smith & Wesson ateşleme iğnesi emniyeti kullanıyor.

Boş ağırlık: 40,8oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 1900 $

[Resim: 54489209240_196632ec2e_z.jpg]

Kimber Super Match II

Yarı özel silahlara girmeden önceki son giriş, grubun kişisel favorim olan Kimber Super Match II. Bu, Kimber'ın 
amiral gemisi modeli ve doğruluk garantisiyle ürettiği tek 1911'dir. Bu, 1 inç veya daha az ölçen 25 yarda, 5 
atışlık bir grup. Çerçeve ve sürgü paslanmaz çelikten, sürgü siyah KimPro II ile kaplanmıştır. Bu model,ön kayışta, 
ana yay yuvasında ve tetik koruyucusunun tabanında ince 30 lpi tırtıklama özelliğine sahiptir. Bir ambi emniyet, 
tam uzunlukta kılavuz çubuk ve şarjör yuvası standarttır. Nişangahlar, siyah üzerine siyah ayarlanabilir hedeftir. 
Rulo işaretleri güzelce yapılmış ve sürgüdeki KimPro kaplaması olağanüstü görünüyor. Son birkaç yıldır bu 1911'e
olan sadık desteğim için biraz eleştiri ve eleştiri aldım, çünkü birkaç MIM parçası içeren 2000 dolarlık bir şey. 
Doğru, aynı fiyata Les Baer'den daha kaliteli bir 1911 alabilirsiniz. Ancak, bu silah o kadar pürüzsüz, o kadar 
isabetli ve o kadar güzel bir şekilde bitirilmiş ve döşenmiş ki, parçalarının toplamından daha fazlası olduğu 
bana açık. Bu fiyat aralığındaki 1911'lerimden herhangi birinden ve 1911'ler daha pahalı. Bu hafife alınamaz. 
Alev söndürüldü, ama ben bu Kimber'ı gerçekten seviyorum. Bugün mevcut olan en sevdiğim kişisel üretim 
1911. Bu 1911, Swartz ateşleme pimi emniyetini kullanır.

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2200 $

[Resim: 54488860896_30a64593aa_z.jpg]
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
YARI ÖZEL

Şimdi, en üst düzey 1911 arayanlar için bazı seçeneklere geçiyoruz. Göreceğiniz gibi, aralarından seçim 
yapabileceğiniz çok sayıda seçenek var. Rehberin bu bölümünü üretim bölümünden biraz farklı şekilde 
düzenleyeceğim. Bu 1911'leri fiyat aralığına göre gruplandırmak yerine, üreticiye göre gruplandıracağım. 
Öncelikle şirketin kendisinden kısaca bahsedeceğim ve ardından sahip olduğum modellere geçeceğim. 
Bunu yapmamın nedeni, çoğunlukla, her yarı özel üreticinin fiyat aralığının her iki ucunda da aynı kalite 
seviyesini elde etmenizdir. Genel olarak, farklar esas olarak özellikler, kaplamalar ve ara sıra verilen 
doğruluk garantisidir. Bu silahlar çok yüksek kalitededir ve son derece yüksek standartlara göre 
üretilmiştir. Bunlardan herhangi biri harika atış yapan ve ömür boyu dayanan bir 1911 olurdu.
Üst düzey 1911 dünyasının en eski isimlerinden biri olan Wilson Combat ile başlayacağım. Bu dükkan
Arkansas'ta bulunuyor ve 70'lerden beri bir şekilde faaliyet gösteriyor. Wilson 1911'ler şüphesiz yarı özel 
yapımların en popüler olanlarıdır. En çok silahı sattıklarına ve en çok kişiyi istihdam ettiklerine inanıyorum. 
Rafine, iyi işlenmiş ve çivi kadar sağlamlar. Sahip olduğum iki örnek CQB ve Classic Super Grade. Hem en 
popüler Wilson'a hem de en üst düzey modele sahip olmak için bu iki modeli seçtim.

Wilson CQB

İlk olarak CQB'den bahsedeceğim. Bu tabanca aslında Wilson'ın "giriş seviyesi" modelidir. Elbette, günümüzde
2750$'lık MSRP'den başlayan fiyatına rağmen buna giriş seviyesi demek zor. En iyi 1911'ler tartışıldığında birçok
kişinin aklına ilk gelen silah budur. Bunun iyi bir nedeni var çünkü bu 1911 her bakımdan birinci sınıf. Özellikler 
standarttır ancak ihtiyacınız olan her şeye sahiptir. Kılavuz çubuk standart GI kurulumudur. Bitiş, seçtiğiniz renkte
Wilson's Armor-Tuff'tır. Ön kayış ve ana yay yuvasındaki tırtıklı desen 30lpi'dir ve çok iyi yapılmıştır. Çerçeve, güvenli
bir tutuş için yüksek kesimlidir ve nişangahlar Wilson's Combat Pyramid gece nişangahlarıdır. Benimkinde ambi 
güvenlik seçeneği var ve yeni sipariş verirseniz Wilson istediğiniz değişiklikleri yapacaktır. En popüler 1911'leri olan 
Wilson, diğer tüm modellerden daha fazla CQB satmaktadır. Tabanca, Wilson'ın 25 yarda doğruluk garantisiyle standart
olarak gelir. Tipik Wilson tarzında, sürgü yuvarlama işaretleri olağanüstü temizdir. Söylemeye gerek yok, bu harika 
bir atış 1911'idir. İlk üst düzey modellerimden biriydi ve bu noktada oldukça fazla mermim var. Wilson CQB ayrıca çeşitli
kalibrelerde mevcuttur. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 40.0oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2900 $

[Resim: 54488929856_c7f2948ece_z.jpg]

[Resim: 54489211433_dd13af7757_z.jpg]

Wilson Classic Super Grade

Daha sonra Wilson'ın en üst düzey 1911'ini, Classic Super Grade'i ele alacağız. Bu silaha gelince, yarı özel 
atölye modelleri arasında eşit üretim kalitesi hakkındaki ifadem pencereden uçup gidiyor. Super Grade 
(hem Classic hem de Tactical), dünyadaki en iyi 1911'lerden biri ve kesinlikle yarı özel modellerin zirvesi 
olarak kabul ediliyor. Super Grade tam da budur; süper. Silahla ilgili her şey mükemmel, tırtıklı desenden, 
uyumdan, silahın tüm hissine kadar. Tek bir demirci tarafından tam bir özel yapım gibi yapılmış. Bu üst 
düzey demirciler, Wilson'daki diğer "üretim" demircilerinden ayrı çalışıyor. Söylemeye gerek yok, Super 
Grade, tırtıklı sürgü üst, damalı sürgü arka, ayarlanabilir gece nişangahları, ambi emniyet ve şarjör yuvası
dahil olmak üzere tüm güzelliklerle standart olarak geliyor. Ayrıca tam uzunlukta bir kılavuz çubuğu ve 
standart Wilson 1" doğruluk garantisi var. Atış poligonunda, bu silah inanılmaz derecede pürüzsüz. Sürgü
döngüsünü bile hissedemiyorum ve pirinç her seferinde aynı şekilde uçuyor.Bu tabancayla ilgili tek şikayetim,
5000 dolarlık bir 1911'de standart kaplamanın yükseltilmesi gerektiğini hissetmem. Yine de Armor-Tuff'ta 
yanlış bir şey yok. Benimki paslanmaz çelik bir çerçeveye sahip. Bu tabanca ne kadar harika olsa da, fiyatı 
onu dünyanın en iyi demircilerinden bazılarının son derece iyi özel silahlarıyla rekabete sokuyor.Bu 1911 
ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 40,4 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 5200 dolar

[Resim: 54489215238_f8c217d250_z.jpg]

[Resim: 54488936096_504c5b00fc_z.jpg]

Sırada yarı özel yapım dünyasındaki bir diğer önemli oyuncu var ve o da Ed Brown'dan başkası değil. Ed Brown
60'larda silah ustası olarak işe başladı ve 80'lerin sonlarında öncelikle parçalar üreterek kendi dükkanını açtı. 
Çok geçmeden komple silahlar üreten bir dükkanın sahibi oldu. Bugün, Ed Brown birçok kişi tarafından ülkedeki 
en iyi 1911'leri ürettiği düşünülüyor. 1911'leri bakmaya değer ve kesinlikle yapı kalitesi, uyum ve bitiş açısından 
rakipsiz. Hepsini sevdiğim için onlara en iyi yarı özel yapımlar demeyeceğim, ancak Ed Brown'ı diğerlerinden 
ayıran şey, çok sayıda şirket içi parça kullanmaları. Dahası, Ed Brown'ın parçaları birçok başka şirketin 1911'lerine 
de giriyor. Kunduz kuyruğu muhtemelen piyasadaki türünün en iyi ve en kolay tanınan parçasıdır ve bobtail birçok
kişi tarafından kullanılan bir Ed Brown icadıdır. Wilson gibi, sahip olduğum iki Ed Brown modeli de sırasıyla Kobra 
Carry ve Classic Custom olmak üzere en popüler ve en üst düzey modellerdir.

Ed Brown Kobra Carry

Kobra Carry ile başlayarak, bobtail çerçeveli bir commander length 1911'imiz var. Benimki tamamen paslanmaz, 
ancak bu model karbon çeliğinin yanı sıra iki tonlu olarak da mevcuttur. Bu silahın ön kayışında, sürgüsünde ve 
ana yay muhafazasında "yılan derisi" adı verilen bir Ed Brown metal işleme deseni bulunur. Klasik damalı görünümü 
tercih etsem de, bu desen de çok iyi çalışıyor ve bolca kavrama sağlıyor. Benimkinde ambi emniyet seçeneği var, 
ancak bu Kobra Carry'de standart değil. Tüm Ed Brown'larda olduğu gibi, bu da sağ tarafta adın işaretlendiği ve 
sol tarafın boş bırakıldığı temiz bir 1911. Daha yeni Ed Brown'lar işaretleme açısından biraz farklı bir stil kullanıyor. 
Eski işaretlemeleri tercih ediyorum, ancak ikisi de güzel görünüyor. Saplar çift elmas kareli kokobolo, nişangahlar 
savaş tarzı gece nişangahları ve geri tepme yayı kılavuzu standart fiş kurulumudur. Bu, tartışmasız ateş ettiğim en 
isabetli komutanlardan biridir. Bobtail'in kendisine alışmak biraz zaman alıyor, ancak görünümünü ve hissini 
seviyorum. Ana amacı, gizlendiğinde silahın dipçik kısmındaki baskıyı azaltmaktır. Ed Brown Kobra Carry yalnızca 
en popüler Ed Brown değil, aynı zamanda tüm zamanların en popüler üst düzey 1911'lerinden biridir. Yaklaşık beş 
yıldır sahip olduğum için bu silahla birçok mermi kullandım. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 35,6 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2900 $

[Resim: 54488941876_304c408cc4_z.jpg]

[Resim: 54488943116_7591758f8f_z.jpg]

Ed Brown Classic Custom

Ed Brown Classic Custom her bakımdan bir şaheser. Tüm özelliklere sahip ve Ed Brown'ın amiral gemisi tabancası.
Bu 1911'i diğer Ed Brown'lardan ayıran şey yapı kalitesi değil, çünkü tüm Brown'lar Wilson'ın aksine aynı demirciler
tarafından aynı kalite seviyesinde üretilmiştir. Onu farklı kılan şey yüksek cilalı sürgü. Bir ayna gibidir. Ayrıca Ed 
Brown'ın sunduğu hemen hemen tüm seçeneklere sahiptir. Sürgü arkası kareli, sürgü üstü düzleştirilmiş ve tırtıklıdır, 
emniyet ambi'dir, şarjör çıkarma düğmesi büyük boyutludur ve iki parçalı kılavuz çubuk standarttır. Ön kayış ve ana 
yay yuvası, en sevdiğim sertlik seviyesi olan 25lpi'de güzelce karelidir. Ed Brown şarjör yuvası 75 dolarlık bir seçenekti
ve standart ekipman değildi. Nişangahlar büyük ayarlanabilir hedef stilindedir. Classic Custom'ın muhteşem bir atıcı 
olduğunu söylemeye gerek yok, bu yüzden hem poligonda hem de poligon dışında etkilemek için bir 1911 arıyorsanız, 
Ed Brown'dan daha iyisini bulmanız çok zor. Gördüğünüz gibi, ben iki tonlu versiyonu seçtim, ancak aynı fiyata tamamen 
karbon ve tamamen paslanmaz çelik olarak da mevcut. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 41.0oz

Sürgü: Dövme karbon çelik

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3700$

[Resim: 54489229518_2f9c5871ac_z.jpg]

[Resim: 54489231123_29ff595e06_z.jpg]

Listedeki bir sonraki üretici Les Baer. Bu adam uzun yıllardır 1911 işinde ve kendi işini kurmadan önce Springfield
Custom'ın başındaydı. Şu anda ayda birkaç yüz tabanca üreten yarı özel bir dükkanın sahibi ve birçok kişi tarafından
sektördeki en iyi tabancaları ürettiği düşünülüyor. Les Baer 1911'ler her zaman dikkat çekici derecede sıkıdır. Saha 
çizgileri çizerken verilen burç anahtarı kesinlikle şarttır. Bir dereceye kadar "alışsalar" da sıkılıklarını korurlar. Bence 
Les Baer 1911'lerin gerçek bir kişiliği var. Gönderdikleri karton kutudan, yapımında yer alan herkesin imzaladığı 
sertifikaya, açıkça elle damalı ön kayışa kadar, Les Baer'lerin onları rakiplerinden ayıran bazı özellikleri var. Sahip 
olmadıkları şey Wilson veya Ed Brown'un tüm inceliğidir, ancak bunu karakter ve "ruh" ile telafi ederler. Sahip 
olduğum iki model, giriş modeli olan Concept V ve amiral gemisi taşıma tabancası SRP'dir.

Les Baer Concept V

Öncelikle, tam boy, tam paslanmaz hedef tabancası olan Concept V'yi tartışacağım. Concept serisi temel olarak Les 
Baer'in giriş seviyesi silahlarıdır. En ucuz olanı, şu anki perakende fiyatı 1690 dolar olan mavi Concept I'dir. Concept V, 
hedef nişangahlarıyla tam paslanmazdır ve 1870 dolara satılmaktadır. Her ikisinin de sokak fiyatı belki 50 ila 100 dolar 
daha azdır. Bu tabancalar çok iyi donanımlıdır ve Baer, 1911'lerinin tamamını aynı özen ve kaliteyle üretmektedir. 
Concept V bir hedef tabancasıdır ve büyük bir başparmak emniyeti,bir ambi emniyeti ve Baer arka hedef nişangahlarıyla
 donatılmıştır. Ön kayış 30 lpi'de elle damalı, ana yay yuvası tırtıklıdır ve çerçeve yüksek bir el kavraması sağlamak için 
işlenmiştir. Bu, rahat bir kunduz kuyruğu ile birlikte Concept V'yi atış için keyifli hale getirir. Saplar damalı kokobolodur 
ve standart bir GI geri tepme kılavuzu ve fişi kullanır. Baer'in ince sürgü tırtıklarını estetik olarak hoş ve kavraması çok 
kolay bulduğumu da ekleyeceğim. Sürgü işaretleri Les Baer'in tipik özelliğidir; sol tarafta "Baer Custom" ve sağ tarafta 
kalibre belirtilir. Concept serisi standart olarak 50 yardada 3" doğruluk garantisiyle gelir. Bu 1911 ateşleme iğnesi 
emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 39,2 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2200 $

[Resim: 54489239303_e194c60deb_z.jpg]

[Resim: 54488959826_4dc38199c3_z.jpg]

Les Baer SRP

Diğer Les Baer'im amiral gemisi görev silahı, Swift Response Pistol veya SRP. Bu, isteğe bağlı sert krom kaplamalı
karbon çelik bir silahtır. Benimkinde ayrıca 50 yarda doğruluk garantisi olan 295 dolarlık 1,5 inç var. SRP, yükseltilmiş
doğrulukla 2490 dolara veya 2785 dolara satılıyor. Bu silah her açıdan inanılmaz. Bu 1911'de açıkça bazı ekstra işlemeler
var, çünkü çerçeve her alanda çok güzel bir şekilde çapaksızlaştırılmış. Ön kayış ve ana yay yuvası, 30 pli'de elle kontrol 
edilmiştir. Savaş gece nişangahı ve bir ambi emniyeti de standarttır. SRP, karton kutusuyla birlikte bir ahşap sunum kutusu
ve birkaç şarjörle birlikte gelir. Söylemeye gerek yok, bu sahip olduğum en isabetli tabancalardan biri, 1911 olsun ya da 
olmasın. Ayrıca sahip olduğum en sıkı tabancalardan biri, hem sürgü ve çerçeve arasında hem de gerçekten önemli olan 
iş ucu. Ultimate Master, en donanımlı üst düzey yarışma tabancası olsa da, SRP, Les Baer 1911'ler söz konusu olduğunda 
favorim. 2500 dolara, kesinlikle daha iyilerinden biri olduğunu düşünüyorum yarı özel dünyadaki değerler, istisnasız.Bu 
1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 39,6oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2800$

[Resim: 54489245398_fb675de8e1_z.jpg]

[Resim: 54489246518_e254db14a0_z.jpg]

Rock River Arms'ı bu bölüme ekleyeceğim, şu anda 1911 siparişleri almıyor olsalar da. Bence çok yeniler ve bu 
kılavuzun ana bölümünden çıkarılamayacak kadar iyiler. RRA, birkaç yıl önce AR çılgınlığı sırasında 1911 üretimini
durdurdu ve yeniden başlama belirtisi göstermiyor. Bu gerçekten utanç vericiydi, çünkü Rock River 1911'ler 
olağanüstüydü ve daha da iyi değerlere sahipti. Rock River Arms'ı kuran kişiler Les Baer için çalışıyorlardı ve 
1911 modelleri arasında kesinlikle bazı benzerlikler var.

Rock River Arms Limited Match

Benim RRA'm, onların en üst düzey Limited Match'idir. Yıllar boyunca bu silaha yığınla övgüde bulundum ve ona 
daha fazlasını verme fırsatını kaçırmayacağım. Bu 1911, Wilson Super Grade ve Springfield TGO1 ile birlikte en 
sevdiğim üç yarı özel modelden biri. Limited Match'te harika yapı kalitesi, inanılmaz doğruluk ve standart olarak 
isteyebileceğiniz hemen hemen her özellik dahil olmak üzere her şey var. Standart özellikler listesinde ambi emniyet, 
şarjör yuvası, büyük boy şarjör çıkarma düğmesi, Bo-Mar arka hedef nişangahı, nişangahla uyumlu tırtıklı sürgü 
arkası, düzleştirilmiş ve tırtıklı sürgü üst kısmı ve ön kayışta, ana yay yuvasında ve tetik koruyucusunda 20, 25 veya
30 lpi tırtıklı desen seçeneği yer alıyor. Limited Match ayrıca iki parçalı bir kılavuz çubuk ve 50 yarda doğruluk 
garantisiyle standarttır. Bu, sektördeki en iyi garantiyle eşleşir ve belirttiğim gibi, Les Baer modellerinde 300 dolarlık
bir seçenektir. Tüm bunlara ek olarak 2500 dolara isteğe bağlı yükseltilmiş bir kaplama (Siyah T veya sert krom) 
elde edersiniz. Değer, tartışmasız üst düzey 1911 dünyasında en iyisidir. Bu silahı özellikle ön tarafta, gerçekten 
önemli olan yerde, olağanüstü sıkı buluyorum. Ayrıca inanılmaz derecede pürüzsüz ve isabetli bir atıcıdır. Namlu bir
Kart NM'dir ve bu silah bir Ed Brown kavrama emniyeti kullanır. Ayrıca bu 1911'in atış yapmak için sahip olduğum en
rahat silahlardan biri olduğunu da belirteceğim. Kavrama çok yüksek kesimlidir ve hiçbir yarıçapı yoktur. Bu şekilde 
sahip olduğum sadece birkaç 1911'den biridir. Bunlar ve Ed Brown kunduz kuyruğu arasında ellerime inanılmaz 
derecede uyuyor. Tüm RRA 1911'lerde olduğu gibi, Limited Match çok temiz görünümlüdür ve üzerinde hiçbir işaret 
yoktur sağ tarafta ve solda sadece küçük harflerle "1911-A1" yazıyor. Sürgünün dış tarafında, zevkli bir şekilde yapılmış, 
ince bir Fransız bordürü var. Benimki de ön kurma tırtıkları olmadan yapılmıştı. Bu silahın artık yeni olarak mevcut 
olmaması son derece talihsiz, çünkü şimdiye kadar yapılmış en iyi silahlardan biri. RRA bunları üretmeye devam ederse, 
fiyatların önemli ölçüde artacağından korkuyorum. Bu silahlar kullanılmış pazarda zaten yüksek fiyatlara sahip. Eğer bir 
tane bulabilirseniz, bunun nedeni RRA'nın 1911 işinde uzun süre kalmamış olması ve o zamanlar çok fazla üretmemiş 
olmasıdır. Bu 1911'de ateşleme pimi emniyeti yok.

Boş ağırlık: 41,4 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3600 $

[Resim: 54489324575_9c9ea97f2b_z.jpg]

Şimdi Springfield Custom'da gerçekten olağanüstü bir üreticiden bahsedeceğiz. Birçoğu bunun gerçek bir özel 
yapım atölyesi olduğunu iddia edecek ve ben bu noktada tartışmayacağım. Standart modelleri ve işin birden 
fazla demirci tarafından yapılması nedeniyle onları yarı özel yapım olarak görüyorum. Yine de, etraftaki diğer 
yarı özel yapım atölyelerinden daha iyi veya aynı derecede iyi iş çıkardıklarını düşünüyorum. Ayrıca, mevcut 
Springfield Custom silahlarının bir veya iki MIM parçası kullanması beni pek de heyecanlandırmıyor. Ne kadar 
küçük olursa olsun, 2500$ ve üzeri 1911'lerde affedilemez.

Springfield TGO1

Tartışacağım model, Springfield Custom'ın en üst düzey 1911'i olan TGO1, Rob Leatham'ın imza tabancası. 
Müşteriye gönderilmeden önce bu tabancaların her birini ateşliyor. Anladığım kadarıyla, Springfield bu 1911'lerden
sadece birkaç yüz tane üretti. Benimki 44 seri numaralı 2002 modeli. Springfield hala Nowlin namlularını kullanırken
ve hiçbir MIM parçası olmadan yapılmış. Sahip olduğum en güzel tamamlanmış 1911'lerden biri. Çerçeve NP3 ve 
sürgü Roguard olmak üzere iki tonlu Robar kaplaması var. Sürgü ve çerçeve uyumu inanılmaz sıkı ve silah çok isabetli 
ve pürüzsüz. Ateş edildiğinde hiçbir aksiyon döngüsünü hissedemiyorum. Standart özellikleri arasında ambi emniyet, 
şarjör yuvası, fiber optik önlü ayarlanabilir arka Bo-mar nişangahı, iki parçalı kılavuz çubuk ve 20lpi ön kayış tırtıklılığı 
bulunur. Ayrıca, resimde görülen RL kabzaları ve bir dizi siyah mikarta içeren iki set ince kabzayla birlikte gelir.Bu silahı 
kalite ve performans açısından daha önce bahsettiğim Wilson Super Grade ve Rock River Limited Match ile aynı seviyede
görüyorum.TGO1 gerçekten o kadar iyi. Bu,en iyi üç yarı özel 1911'imden biri.Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 40.8oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3800$

[Resim: 54489327715_ea767bc8ee_z.jpg]

Springfield Professional

Son olarak tartışacağım Springfield Professional. Bu, 1990'ların sonlarında Rehine ve Kurtarma Ekibi tarafından 
kullanılmak üzere sıkı ve zorlu FBI testini kazanan model olması bakımından oldukça özel bir 1911'dir. Sadece 
bu nedenle bile Professional, üst düzey 1911'ler ve görev tabancaları dünyasında bir ikon olarak öne çıkıyor. 
Professional, ambi emniyet, şarjör yuvası, 20lpi tırtıklı nişangah, Novak gece nişangahı ve güzel bir Black T 
kaplaması dahil olmak üzere uzun bir standart özellik listesiyle birlikte gelir. Tahmin edilebileceği gibi, bu model
çok sağlam bir şekilde inşa edilmiş ve son derece sıkıdır. Bu, Springfield'ın hala Nowlin namlusunu kullandığı 
dönemde inşa edilmiş daha eski bir modeldir. Saplar damalı cocobolo'dur ve kaba tırtıklı nişangahla birleştirildiğinde
çok güvenli bir tutuş sağlar. Tetik son derece keskindir ve yukarıda listelenen TGO1'den biraz daha ağırdır. Bu, bir
hedef tabancası yerine görev tabancası olduğu için çok mantıklıdır. Başparmak emniyeti mükemmel bir şekilde 
ağırlıklandırılmış, ki bu hoşuma gidiyor. Ayrıca ön kızak tırtıklarının olmaması ve simsiyah kaplaması nedeniyle 
temiz görünümünü de seviyorum. Sadece itibarı nedeniyle bile Professional'ı en iyi 1911'lerimden biri olarak 
değerlendiririm. Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Kızak: Dövme karbon çeliği

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3200$

[Resim: 54489258083_3f854b51f7_z.jpg]

Nighthawk Predator II

İlk olarak Predator II'den bahsedeceğim. "II" tam boy bir gövde ve 4,25 inç namlu olan bir komutanı belirtir. 
Predator, Talon ile aynı özelliklere sahiptir, ancak özel boğa namlusu ve patlama kalkanı ile. Predator II 2950 
dolara satılıyor ve tırtıklı bir sürgü üstü, damalı bir sürgü arkası, özel bir boğa namlusu, bir şarjör yuvası ve ön 
kayış ve ana yay yuvası çentiklemesi ile donatılmış olarak geliyor. Bobtail gövde ve ana yay yuvası yerine şarjör 
yuvasını atladım. Ayrıca farklı bir şey için standart çentikleme yerine el noktalama seçeneğini de kullandım. 
Diğer seçenekler arasında fiber optik ön nişangah, ambi emniyet, pürüzsüz lekeli akçaağaç sapları ve daha 
önce bahsedilen tam sert krom kaplama bulunur. Arka nişangahlar Heinie Straight Eights. Dürüst olmak 
gerekirse bu Nighthawk'ta pek fazla mermim yok, belki 200. Boğa namlusu kurulumunun onu doğru bir komutan
uzunluğu 1911 yaptığını ve patlama kalkanından gelen ön taraftaki ekstra ağırlığın onu yumuşak atışlı 45ACP. 
Tüm Nighthawk tabancalarında olduğu gibi, rulo izleri iyi yapılmış. Çerçevenin sol tarafında logo bulunurken, 
sağ tarafında model adı zevkli bir yazı tipi ve stiliyle yer alıyor. Tüm seçeneklerim fiyatı kesinlikle önemli ölçüde
 artırdı, ancak her kuruşuna değdiğini düşünüyorum.Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 38,4oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3600$

[Resim: 54488981516_eb252b6cb0_z.jpg]

Nighthawk Enforcer

Diğer Nighthawk Custom'ım ise olağanüstü Enforcer modelidir. Bu model, artık GRP olarak adlandırılan daha 
eski Enforcer modeliyle karıştırılmamalıdır. Bu silahın taban fiyatı 2995 dolardır ve eski Vicker's Tactical silahına 
dayandığı için Nighthawk'taki favorimdir. Sırasıyla cıvatalanıp kazığa bağlanmak yerine, Caspian çerçevesinin bir 
parçası olan bir şarjör yuvası ve piston tüplerine sahiptir. Buna ek olarak, Enforcer standart olarak üst ve arka 
kızak tırtıkları, ön kayışta ve ana yay yuvasında 25lpi tırtıllı, önde bilye kesikleri, Heinie Straight Eight nişangahları, 
emniyet ipi halkalı yuvarlak dipçik, girintili bir kızak durdurucu ve düz taçlı ve girintili bir namlu ile birlikte gelir. 
Çok hoş görünümlü bir 1911 ve kesinlikle görünüşüyle iş gibi. Seçtiğim seçenekler ambi emniyet, sert krom 
kaplama, ön kurma tırtılları yok ve bir dizi yarı damalı cocobolo kabzasıydı. Enforcer'ın standart bir geri tepme 
fişi var. Muhtemelen Kobra Carry ve CQB'm dışında sahip olduğum diğer tüm yarı özel yapım silahlardan daha 
fazla mermiyi bu 1911'den geçirdim. Poligona ne götüreceğimi seçerken yöneldiğim silahlardan biri.Daha sonra 
bahsedeceğim en sevdiğim üç yarı özel yapım silahı tercih etsem de, Enforcer sadece yarım adım aşağıda.Harika 
bir 1911.Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmıyor.

Boş ağırlık: 41,2 oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3400 $

[Resim: 54489338205_d0f42257a9_z.jpg]

Daha sonra, 50GI gibi yeni bir kalibre etrafında kendini inşa eden genç bir şirketi tartışacağız. Adı Guncrafter 
Industries ve 2004 yılında yeni bir 50 kalibrelik kendini savunma mühimmatı için hazneli 1911'ler üretmeye 
başladılar. Atölyenin başında usta demirci Alex Zimmerman var ve anladığım kadarıyla, iş yapmak için harika 
bir insan. Orijinal modeller sadece Model 1 ve Model 2 idi, ikisi de 50GI için tasarlanmıştı, ancak 45ACP'ye 
dönüştürülebiliyordu. Ancak daha yakın zamanlarda Guncrafter, 45ACP etrafında inşa edilmiş birkaç model 
tanıttı. İlgimi çeken modeller bunlardı.

Guncrafter Industries "İsimsiz"

2010 yılında, ilk Guncrafter 1911'im olarak bir "İsimsiz" modeli aldım. Bu silah, piyasadaki yarı özel yapımların 
çoğundan bazı açılardan ferahlatıcı bir şekilde farklı. İlki, standart Melonite kaplama. Fabrikadan standart olarak 
bu kaplama ile gelen pek çok 1911 yok. İkincisi, 15lpi dama tahtası deseni. Bu kadar kaba dama tahtası deseni 
standart olarak sunan başka birini bilmiyorum. Hem ön kayışta hem de ana yay yuvasında mevcut ve hoşuma 
gidiyor. Üçüncüsü, standart olarak tamamen çıplak kızak. Bu da nadirdir ve bu özelliğe sahip sahip olduğum 
sadece iki 1911'den biridir, diğeri Fusion'ımdır. Birçoğunuzun 1911'lerinizi bu şekilde sipariş ettiğini biliyorum, 
ancak bu, uygun şekilde "İsimsiz" olarak adlandırılanlar için standart özelliktir. Silahın kendisi en üst kalitede, 
çok sıkı ve harika atış yapıyor. Heinie Slant Pro gece görüşlerine ve düzleştirilmiş ve tırtıklı bir kızak üstüne 
sahip. Bu silahta Shredder sapları var, ancak ben Guncrafter için yapılmış zeytin yeşili Alumagrips'i seçtim. 
15lpi dama tahtası deseni ve saplar arasında eliniz hiç hareket etmiyor. Haziran 2010'da bu silah hakkında 
çok olumlu bir atış poligonu raporu hazırladım. İlgilenenlere kolayca bir arama yapılabilir. Alışılmışın biraz 
dışında, üst düzey bir 1911 arayanlara bu 1911'i şiddetle tavsiye ediyorum. Bu 1911 ateşleme iğnesi emniyeti
kullanmıyor.

Boş ağırlık: 40.0oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 2700$

[Resim: 54489269548_d39a7ed836_z.jpg]

Son olarak, yarı özel 1911 dünyasına yeni giren bir diğerinden bahsedeceğiz. Volkmann Custom'dan Luke 
Volkmann, sadece birkaç yıldır iş hayatında. Temelde tek başına bir şov. Luke, kendi dükkanını açmadan 
önce Ed Brown için çalışıyordu. Kendisiyle şahsen konuştum ve harika kalitede işler yapan çok iyi bir adam. 
Volkmann'ın özel bölüm yerine buraya neden girdiğini sorabilirsiniz. Bunun nedeni listelenen modeller ve 
mevcut seçenekler. Yine de, birisi işine tam bir özel dükkan demek istiyorsa, bu kesinlikle anlaşılabilir. 
Volkmann bana aslında Ed Brown'ı oldukça hatırlatıyor ve modeller iyi sıralanıyor. Volkmann Signature, Ed
Brown Classic Custom'a çok benziyor ve ürün yelpazesi boyunca dikkate değer bir şekilde paralel kalıyorlar. 
Volkmann fiyatları iki yıl öncesine göre oldukça arttı ve şimdi rekabetle karşılaştırıldığında doların karşılığının 
biraz eksik olduğundan korkuyorum. Benim düşüncem, Luke'un artan genel giderleri telafi etmeye ve ayrıca 
kendini yarı özel yapım atölyelerinden farklılaştırmaya ve kendisini birinci sınıf bir özel yapım üreticisi olarak 
kurmaya çalıştığı yönünde. İnanın ya da inanmayın, daha yüksek bir fiyat noktası bunu yapmasına yardımcı 
olabilir. Bu önemli fiyat artışının yaşandığı ekonominin ortasında, bu yalnızca Luke'un pazarda yükselmeye 
çalıştığı anlamına gelebilir. Yarı özel yapım atölyelerinden farklı olduğu için, onu denediği için suçlamıyorum.

Volkmann Combat Custom

Benim Volkmann'ım Combat Custom, onun temel tam boy görev silahı. Başladıktan çok kısa bir süre sonra satın 
aldım ve taban fiyatı 2495 dolardı. Şimdi, 500 dolar arttılar, harika bir 3000 dolara. Şüphesiz harika bir 1911, ancak
 3000 dolarlık bir 1911 olduğundan emin değilim. Bana göre, kötü bir şey olmayan bir Wilson CQB ile aynı seviyede. 
Ayrıca Combat Custom'daki seçeneklerden biri (ekstra 100 dolar karşılığında) yüksek kavramalı kesim. Bu standart 
olmalı, özellikle 3000$ için. Combat Custom, ön kayışta ve ana yay yuvasında 25lpi tırtıklı desen, savaş gece nişangahı, 
tırtıklı bir sürgü üst kısmı ve standart bir GI geri tepme fişi ile standart olarak gelir. Benimkinde isteğe bağlı ambi 
emniyeti var. Bahsettiğim gibi, çerçeve yüksek el tutuşu için işlenmemiş. Bu kategorideki tüm 1911'ler gibi, bu Volkmann
da harika bir atış tabancası. Ayrıca, daha büyük yarı özel yapım mağazalarındaki silahlarla karşılaştırıldığında,bunlardan
biriyle elde ettiğiniz ayrıcalığı da seviyorum. Rulo işareti güzel ve Volkmann logosunun görünümünü seviyorum.Seçtiğim
tutamaklar Volkmann madalyonlu VZ. Genel olarak, olağanüstü 1911'ler üreten harika bir adamımız var. Ancak, 
gerçekten biraz daha rekabetçi fiyatlarla satılmaları gerektiğini düşünüyorum. 2011 yılında Luke Volkmann, Volkmann 
Custom'ın kapılarını kapattı ve şirketi Volkmann Precision olarak yeniden tanıttı.Bu 1911 ateşleme pimi emniyeti kullanmaz.

Boş ağırlık: 40.8oz

Yaklaşık 2015 sokak fiyatı: 3100 $

[Resim: 54489274153_b7a3578128_z.jpg]
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sınıflandırmayı ve karşılaştırmayı yapan şahsın 1911 koleksiyonu:

[Resim: 54488315252_f2cac78bf7_z.jpg]

Üst Sıra: Ithaca 1911A1, Springfield TRP, Springfield GI, Springfield TGO1, Springfield Professional, Morris Custom Tactical Elite, Rock River Arms Limited Match, Desert Eagle 1911G, Ed Brown Classic Custom, Ed Brown Kobra Carry, Fusion Commander Elite

2.Sıra: Guncrafter Industries No Name, STI Legacy, STI Trojan, STI Spartan, ATI FX Military, Cimarron 1911A1, Rock Island Armory GI, Iver Johnson Eagle, Firestorm DLX, Charles Daly EFS, Valtro 1998A1

3.Sıra : Doublestar DSC, Auto Ordnance GI, Norinco 1911A1, Ruger SR1911, Taurus PT1911, Remington 1911R1, Thompson Custom 1911, Smith & Wesson PC1911, Smith & Wesson SW1911, Para GI Expert, Para 1911 limited

4.Sıra: Colt Special Combat Government, Colt WWI Replica, Colt Gold Cup Trophy, Colt Commander XSE, Colt National Match, Kimber Pro CDP II, Kimber Super Match II, Kimber Custom II, Randall A111 Service, AMT Hardballer, EMF Hartford

5.Sıra Wilson Classic Super Grade, Wilson CQB, Volkman Combat Custom, Detonics Service Master, Dan Wesson Valor, Dan Wesson CBOB, Infinity Custom, EGW Custom, Les Baer SRP, Les Baer Concept V

Alt Sıra: USFA 1911, Sig STX, Ted Yost Retro Custom, Regent 1911A1, Nighthawk Enforcer, Nighthawk Predator II, Remington Rand USGI, Ithaca USGI, Pistol Dynamics Signature, Unertl DLX
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
12.7mm NATO ve M1911 kırması. Atış yapmak tecrübeli atıcı için bile akıl işi değil.

https://x.com/Mericamemed/status/1982462224724894194
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi