Tisaş Fatih 13 te mermi dikme problemi
25.09.2025 itibari ile durum güncellemesi:
Fabrikadan 2 hafta sonunda geri gelen silahımı izin kağıdı çıkarıp teslim almaya gittim. Teslim alırken raporda 27 mermi ile deneme yapıldığını , bir sorun görülmediğini, temizlenip bakım yapıldığını yazmışlar! mke den sıfır aldığım ilk denemede bunların gerçekleştiği silaha daha iyi bakım yapmamı tavsiye etmişler. Sorunun çözülmediği içime doğdu ve canım hayli sıkıldı bunları okuyunca.Ve bingo! Bugün poligona gidip 50 mermi daha ateşledim, her 3-4 mermide bir yine mermiyi fişek yatağına süremeden dikti! üstüne 3 adet canlı mermiyi dikmeden doğrudan atış hattına olduğu gibi fırlattı! videolarını çekip Bölge müdürüne ilettim. şimdi tekrar polisten izin kağıdı alıp tekrar fabrikaya gönderip 15 gün daha bekleyeceğim ve bu sefer gerçekten baksınlar silaha diye dua edeceğim. Poligondaki Beretta bir silahın namlu rampasını yanyana kıyasladık bariz bir açı farkı vardı. Fişek rampasının yapısal hatalı olduğuna dair bir fikir oluştu bende ama , tabi üreticimiz daha iyi bilir. Ne diyeyim bilemiyorum artık. Sad
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Kharkivchanin yaşadığınız sorun inşallah kısa sürede çözülür.Tuhafıma giden koskaca fabrikanın sadece 27 adet mermi ile deneme yapması.Bir sorun varki kullanıcı silahını fabrikaya yollamış.En az 100 150 tane fişek ile bunu denemesi çokmu zor.Bu üreticileri anlamak gerçekten çok zor.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için barış06'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu tabanca eski forumda tespit edilmiş (poligon kullanım ölçüsüyle) en başarılı yapıldığı düşünülen "yerli klon" tabanca idi.

Anlaşılan TİSAŞ, ortaya koyduğu sorunsuz ürün hatasını düzeltmiş görünüyor.

Tebrikler (!)
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
(25-09-2025, 15:13)Kharkivchanin yazdı: 25.09.2025 itibari ile durum güncellemesi:
Fabrikadan 2 hafta sonunda geri gelen silahımı izin kağıdı çıkarıp teslim almaya gittim. Teslim alırken raporda 27 mermi ile deneme yapıldığını , bir sorun görülmediğini, temizlenip bakım yapıldığını yazmışlar! mke den sıfır aldığım ilk denemede bunların gerçekleştiği silaha daha iyi bakım yapmamı tavsiye etmişler. Sorunun çözülmediği içime doğdu ve canım hayli sıkıldı bunları okuyunca.Ve bingo! Bugün poligona gidip 50 mermi daha ateşledim, her 3-4 mermide bir yine mermiyi fişek yatağına süremeden dikti! üstüne 3 adet canlı mermiyi dikmeden doğrudan atış hattına olduğu gibi fırlattı! videolarını çekip Bölge müdürüne ilettim. şimdi tekrar polisten izin kağıdı alıp tekrar fabrikaya gönderip 15 gün daha bekleyeceğim ve bu sefer gerçekten baksınlar silaha diye dua edeceğim. Poligondaki Beretta bir silahın namlu rampasını yanyana kıyasladık bariz bir açı farkı vardı. Fişek rampasının yapısal hatalı olduğuna dair bir fikir oluştu bende ama , tabi üreticimiz daha iyi bilir. Ne diyeyim bilemiyorum artık. Sad

Bir gelişme oldu mu acaba?
Bul
(04-12-2025, 11:10)1905sss yazdı:
(25-09-2025, 15:13)Kharkivchanin yazdı: 25.09.2025 itibari ile durum güncellemesi:

Bir gelişme oldu mu acaba?

Merhabalar , bir süredir bakamamıştım foruma görmedim mesajınızı kusura bakmayın. Evet son durum şöyle : ikinci kez fabrikaya gittiğinde üst kapak takımını , irca milini yenisi ile değiştirdiler ve sanırım namlu yatağına da bir şeyler yaptılar , (bu raporda yazmıyor, benim tahminim) Teslim aldıktan sonra poligona gidip 50 mermi daha yaktım , yine 2 tanesini dikti, bu orana razı oldum artık konuyu kapattım Smile). zaten 4,5 yıl sonra ruhsat sürem dolunca hibe edeceğim , bu harçlarla devam edilemez. bir tane Huğlu horozlu çifte aldım , başka tüfeklerle envanteri o yönde genişleteceğim artık. saygılar
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-12-2025, 21:53)Kharkivchanin yazdı: Teslim aldıktan sonra poligona gidip 50 mermi daha yaktım , yine 2 tanesini dikti, bu orana razı oldum artık konuyu kapattım Smile). 

Mermi dikme probleminin pratik bir ayırma yöntemi şudur: Aynı tabancayı başka bir atıcıya denetin. Eğer sorun onda da devam ediyorsa büyük ihtimalle şarjör, mühimmat veya mekanik sebeplidir. Eğer sorun kayboluyorsa, tutuş ve bilek kilitleme tekniği ana nedendir.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(20-12-2025, 22:25)Sabri yazdı:
(20-12-2025, 21:53)Kharkivchanin yazdı: Teslim aldıktan sonra poligona gidip 50 mermi daha yaktım , yine 2 tanesini dikti, bu orana razı oldum artık konuyu kapattım Smile). 

Mermi dikme probleminin pratik bir ayırma yöntemi şudur: Aynı tabancayı başka bir atıcıya denetin. Eğer sorun onda da devam ediyorsa büyük ihtimalle şarjör, mühimmat veya mekanik sebeplidir. Eğer sorun kayboluyorsa, tutuş ve bilek kilitleme tekniği ana nedendir.

Saygılar

Merhaba
zaten poligonda görevli arkadaş nezaretinde atışlarımı yaptım hep ve o da denedi dediğiniz gibi, dikme onda da oldu , yani benden kaynaklanma ihtimalini elemiştik. Sonuçta  50 ye 2 dikmeye razı olarak mevzuyu kapattım , evde bulundurma ruhsatlı bir silah için daha fazla emek ve zaman harcayamayacağım artık. Zaten bu ruhsat harçları ile 4 sene sonra süre bitimnde hibe kesin Smile
saygılar
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-01-2026, 21:45)Kharkivchanin yazdı:
(20-12-2025, 22:25)Sabri yazdı:

Saygılar

Merhaba
zaten poligonda görevli arkadaş nezaretinde atışlarımı yaptım hep ve o da denedi dediğiniz gibi, dikme onda da oldu , yani benden kaynaklanma ihtimalini elemiştik. Sonuçta  50 ye 2 dikmeye razı olarak mevzuyu kapattım , evde bulundurma ruhsatlı bir silah için daha fazla emek ve zaman harcayamayacağım artık. Zaten bu ruhsat harçları ile 4 sene sonra süre bitimnde hibe kesin Smile
saygılar

Sn.Kharkivchanin bir teselli olur mu bilemem ancak burayı gören hiç kimsenin bu silahı tercih edeceğini artık sanmam bu insanlara büyük bir iyiliğiniz dokundu.

Tabi size pahalıya mal oldu gerçekten üzgünüm.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Çok ilginç gerçekten. Eski forumda bu başlık silahın alınması için vesile olmuş ve alanlar teşekkür etmişti. Çok keyifli bir tabanca idi. Şimdi ise tam tersi yaşandı.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-01-2026, 03:21)alpSaral yazdı: Sn.Kharkivchanin bir teselli olur mu bilemem ancak burayı gören hiç kimsenin bu silahı tercih edeceğini artık sanmam bu insanlara büyük bir iyiliğiniz dokundu.
Tabi size pahalıya mal oldu gerçekten üzgünüm.
Saygılarımla.

Çok teşekkürler, tabi ki teselli olur , forumumuz çok değerli bir bilgi kaynağı.Tecrübelerimizi paylaşarak birbirimize destek oluyoruz , doğru hatırlıyorsam Orhan Pamuk Kara Kitap romanınında bir markanın toplantısında buluşan anadoludan gelen bayilerin toplantısını '' Kırık kalpli bayiler toplantısı'' diye adlandırır. Biz de bu ülkede çile çeken silahseverler olarak Kırık Kalpli Tabanca Tüfek forumdaşlarıyız Smile) Bir katkı verebildiysem ne mutlu
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi