İzmir'de polis merkezine saldırı! Şehitlerimiz var
Teçhizat ve silah eksikliği de var katil tüfekli ite karşı tabancayla müdahale ediyor. Üzerinde balistik yelek ve otomatik tüfek olması gerekirdi. Aynısı Jandarma içinde geçerli maalesef çoğunlukla kırsalda olmalarına rağmen ellerindeki Ak 47ler şirinleştirme amacıyla eski Mp 5lerle değiştirildi.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(08-09-2025, 21:38)Oceanborn yazdı: Düşünün. Canınız tehlikede . Potansiyel bir teröriste yaklaşıyorsunuz. Az önce 2 arkadaşınızı şehit etmiş. Tabanca belinizde yaylana yaylana yürüyorsunuz. Siper almak yok , hedef küçültmek yok, atışa hazırlık yok. Sanki babasının tarlasında yürüyor. Birisi uyarmasa kesin ölmüştü. Bunu sadece polisin silah kullanma yetkisinin kısıtlı olmasıyla açıklayamayız. Polisimizin maalesef eğitimi yok. Katil gerçekten eğitimli olsa allah korusun hepsini şehit edebilirdi.

Kendi silahımı kullanır mıydım? Kesin kullanırdım. Sonra gerekirse emniyetin sorularına cevap verirdim Smile Burada önemli olan önce halkın ve polisin güvenliğini sağlamak olduğuna göre bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız diye düşünüyorum. Sonrası Allah kerim

Aslında gerçek tamda bu.Eğitim yok yada aldığı eğitimi dinleyen uygulayan yok.Ayrıca ölmekmi yargılanmakmı ? Yargılanmak bana daha mantıklı geliyor.Çoğu polis yaptığı işin aldığı sorumluluğun farkında değil.Saldırganın elinde av tüfeği değilde tam otomatik yivli bir silah olsaydı sonuçlar çok daha farklı kötü olabilirdi.Karakola saldırı oluyor ama saldırganın peşinden sadece iki polis gidiyor.Karakol önünde alınan bir önlemde göremedim.Sadece gördüğüm şehit olan Müdürün üstünün bayrağımız ile örtülmesiydi.Saldırının devamıda olabilirdi.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için barış06'e teşekkür ederiz.
Bul
Geldiğimiz noktaya çok üzülüyorum. Personel, halkı korumak bir yana kendini yasalar karşısında o kadar güçsüz görüyor ki suç üstü halinde dahi olaya doğrudan müdahale edemiyor. En kötüsü de defalarca benzer olaylar olmasına rağmen ne yasal bir düzenleme yapılıyor ne de kolluğa fiili yetki veriliyor. Allah yardımcıları olsun. Başımız sağolsun.
Bul
Bu tür hadiseler yasal düzenlemeler ve yetki ile geçiştirilecek şeyler değil şahsi görüşüm.Liyakat ve eğitimsizlik tamamen şahsi düşüncem.Bir saldırı anında silahıyla anında müdahale edenlerde bizim polisimiz yine bir saldırıda ne silahını kullanmayan nede üzerindeki diğer teçhizatını kullanmayan yine bizim polisimiz.
Bul
(08-09-2025, 19:11)TongeL yazdı:
(08-09-2025, 15:11)AliGalip yazdı: Ve bir şey daha. "Suça sürüklenen çocuk" maddesi işleyecek mi bu saldırıda?

Bir de soru sorayım o zaman: Taşıma ruhsatlı silahı ile bölgeden geçen biri, saldırganı öldürseydi ne olacaktı?

Bu konuyu bende çok merak ediyorum 

Aklımda aşağıdaki senaryo var.

Taşıma ruhsatlı silahımız var ve polisin çatışması esnasında polisler vuruldu kendi silahımız ile polise saldıran kişilere karşı müdahale de bulunabilirmiyiz? Olaylar sonunda polislere saldıran kişi veya kişileri etkisiz hale getirdik herhangi bir cezai yaptırımı varmı? 

Hukukçu forum üyelerimizden bizleri bilgilendirmelerini rica ederiz.

Saygılarımla.

ABD'de polislerin bodycam görüntülerinden derlenen olayları paylaşan youtube kanalları var denk gelmişsinizdir. Onlardan birinde otoyolda suçlu ile çatışmaya giren bir polisin yanına bir sivil gelip yardıma ihtiyacı olup olmadığını sormuştu, sanırım sivilde emekli polisti ve polis kendi yan silahını sivil vatandaşa verip birlikte müdahele etmişlerdi. Böyle bir olayın hayalini dahi bizim ülkede kuramıyorsunuz değil mi? Hem o polis hemde sivil vatandaşı yargı sistemimiz doğduğuna pişman ederdi. Can mevzusu farklı tabi o konuda kimse yargılama vs düşünmez sanıyorum ama onun haricinde ben kimseye gereksiz kahramanlık yapmasını tavsiye edemem bu ülkede.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi