MKE'DEN EN SON HABERLER
Browning olmadıktan sonra Springfield yada Girsan bence pek bir farkı yok.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(29-12-2024, 23:09)blacksea yazdı:
(01-05-2024, 00:16)blacksea yazdı:
(30-04-2024, 19:55)jfmrk yazdı:
(30-04-2024, 14:09)blacksea yazdı: Anladığım kadarıyla H11 lerde HS-9 larda mevcut olan kabza emniyeti yok. Üretici kendi web sayfasında manual emniyetli modeli resimlememiş ya da ben görmedim, karışık iş.

Üstadım, Amerika'da satılan bazı H11 Prolarda manuel emniyet mandalı var. Belki eyaletlere göre değişebilir tam olarak bilemiyorum. Ülkemize gelenlerde yok.

Sn jfmrk, HS tabancaları benim ilgimi çok fazla çekmediğinden pek bilgi sahibi değilim. Ancak emniyet mandalı mevzusu enteresan gerçekten. Firmanın kendisi ile tabiri caizse özdeşleşmiş kabza emniyetinden vazgeçmesi de bir o kadar enteresan.

Distribütör firmanın sahibine ulaşılıp sorulabilir. Kendisi eski forumda kullanıcı ve hatta bir süre sponsor idi. Ben HS harici bir ürününü almıştım, her soru ile yakından ilgilenmişti.

(30-04-2024, 15:31)alpSaral yazdı: Müsaadeniz olursa 1-2 kelam etmek isterim.

Bu tabanca Tisaş'ın ilk versiyon Zig-14'leri ile hemen hemen aynı dönem çıktı. Enteresan bir biçimde her iki firmada MK3 öncesi formları kopyaladılar. Benim bildiğim Slide'ın arka tarafındaki eğim hatalı ölçülmüştü (Tisaş bunu daha sonra çıkardığı modellerde düzeltti, Dursun Usta'nın firmaya doğrudan ilettiği geri bildirim olarak)

Ancak benim anlamakta zorlandığım "sear lever" eski tipte üretildi. Bu da tabancanın iğne blok emniyetinin olmadığı anlamına geliyor (Tisaş'ta bu şekilde Girsan'ı bilmiyorum).

SA-35'te ilginç olan Tırnak MK3S tipinde yani iğne blok emniyetine uygun üretilmiş. Ayrıca Browning'lerde tırnak yukarıdan aşağıya doğru belirli bir açıda yerleştirilmiştir. Bunlar direk düz takıp geçmişler.

Okuyan herkesten çok rica ediyorum bu silaha kesinlikle bu paraları vermeyin aşağıda paylaşacağım video en az FN Herstal kadar BHP üretimine hakim ve bundan para kazanan BhpSpringSolutions'a aittir. Orada üretim hatalarını gördükçe çok daha iyi anlayacaksınız diye düşünüyorum.

Genel olarak Tisaş'ın Sport modellerini çok daha başarılı buluyorum. Ne yazık ki onlarda da iğne blok emniyeti yok.

Sn alpSaral, sorunları olmasa, çok rafine bir tabanca olsa dahi bu fiyat klon bir tabancaya verilmez bence. Özellikle de bizde bu kadar yerli klonu varken. Konu rakam belki üretimi durmasaydı sıfır BHP ye verilebilirdi, o da belki. Efsanesine ve hatırasına binaen.  Springfield lar özellikle de SA-35 4700 dolar ile uzun yıllar vitrinde kalabilir, 5 tane yerli 14 lü fiyatı bu. Gerçi kaç adet geldi o da önemli. 

Girsan'ın klonlarında iğne blok emniyeti var. MKE de görevli de söylüyor tabancaların MK3 klonu olduğunu. 2 tane modeline bakmıştım, bir tanesi arkadaşımın aldığı model, ikisinde de vardı. Bizim yerli üreticilerde bir modelin haddinden fazla varyasyonunu yapma merakı olduğundan her modelinde olmayabilir, bilmiyorum, ama tahminim üretim standartı dolayısı ile maliyeti nedeniyle hepsinde vardır. 

Tisaş larda iğne blok emniyeti yok. Tisaş Sport görsel olarak güzel bir model, özellikle paslanmaz olanı. Ancak dediğiniz gibi onda da iğne blok emniyeti yok. İyi tarafı sonunda şarjör emniyetinin iptal edilmiş olması. Bu arada Girsan'ın benim gördüğüm tüm modellerinde şarjör emniyeti var. Şarjör emniyeti derken tabancadan sökülüp alınması zor bir şey değil ama Fransız ordusunun at üstündeyken şarjör çıkar düşüp kaybolur diye istediği özelliğin aradan geçen 100 yıla yakın sürede halen devam ettirilmesi şaşırtıcı.

Benelli'nin vitrin fiyat tahminimde yanıldığım gibi Springfield SA-35 hakkında da yanılmışım. 

Tabanca şaşırtıcı bir sürede bitmiş. Diğer modellerin yanında ilgi gören tek model olmuş. Bu fiyattan bu sürede bitmesi çok ilginç. İnsanımızın 14 lü aşkı mıdır, yoksa tabanca 2-3 tane mi gelmişti, bilemedim.

Net söylüyorum Zig-14 Sport, sa-35'ten çok daha kaliteli ve orijinaline daha sadık üretilmiş bir tabanca.

Umarım 1-2 tabanca gelmiştir ve bitmiştir

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
MKE'de yeni bir yerli tabanca satılmaya başlamış. İlk kez gördüm:

[Resim: Bays.jpg]

Bays 22 modelinde  9X19 mm mermi kullanılıyor.Bays Defence tarafından üretilmiş.
Fabrikası Balıkesir Gönen'deymiş.Teknik özellikler sitesinde mevcut.

Kalibre:9x19 mm,Uzunluk:188,3 mm,Yükseklik:144,4 mm,Genişlik:34,2 mm,
Namlu uzunluğu: 103.5 mm, Ağırlığı: 750 gr ±10 gr, Gövde tipi: Polimer,
Şarjör kapasitesi: 18 adet,Emniyet sistemleri: Tetik ve kabza emniyeti,
Sürgü tutucu: Kapak bırakma parçası, Çalışma sistemi: Tek hareketli tetik

Resimden anladığım kadarıyla,HS9 klonu kompak bir polimer.Bu tabancalar
hakkında bilgisi olan var mı?

Bu da Aselkon AS P9:

[Resim: Aselkon.jpg]
Bunu herhangi bir tabancaya benzetemedim.10.500 TL'den satılıyor.

Bu Reximex TRX9. 9.500 TL'ye satılıyor.

[Resim: Reximex.png]

Bu kadar çeşit yerli silah ne zaman çıktı? Şaşırdım.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(02-01-2025, 22:28)ceycey yazdı: Bays Defence.

Aselkon 

Reximex.

Sistem 'sabah erken uyananın polimer yerli tabanca imal etmesine' dönmüş gibi görünüyor.

İşin şaşırtıcı tarafı bu kadar çok firmanın üretim iznini sonrasında da MKE satış iznini alabilmesi.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(03-01-2025, 02:10)blacksea yazdı:

Aselkon 

Reximex.

Sistem 'sabah erken uyananın polimer yerli tabanca imal etmesine' dönmüş gibi görünüyor.

İşin şaşırtıcı tarafı bu kadar çok firmanın üretim iznini sonrasında da MKE satış iznini alabilmesi.

Hadi inşallah.

Tekstilciler gibi hepsinin birbirini MKE aracılığı ile batırmasını dört gözle bekliyorum Smile

Bu arada Browning klonu üreten bir firma daha var, ancak anlaşmaları nedeniyle mi yoksa MKE istiyor diye mi bilmiyorum bizde satışı da reklamı da yok.

Anlayacağınız üretim yapan firma sayısı daha fazla.

Saygılarımla.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar gelen son yorumlar hakkında;
Reximex bir poligonda kullanma fırsatım oldu 9mm ile oldukça rahat ve düşük bir geritepmesi vardı, ama genel olarak kabaydı pek beğendiğimi söyleyemem.

MKE Hakkında;
Bende en son bugün incelediğimde BRG markasının tüm ürünleriyle tamamen satıştan kalktığını gördüm.
Ayrıca Sterling markasında tüm mühimmat fiyatlarına zam geldiğini gördüm…
Selamlarımla.
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
(03-01-2025, 23:28)alpSaral yazdı:

Aselkon 

Reximex.

Hadi inşallah.

Tekstilciler gibi hepsinin birbirini MKE aracılığı ile batırmasını dört gözle bekliyorum Smile

Bu arada Browning klonu üreten bir firma daha var, ancak anlaşmaları nedeniyle mi yoksa MKE istiyor diye mi bilmiyorum bizde satışı da reklamı da yok.

Saygılarımla.

Çelik Arms’tan mı bahsediyorsunuz Sn. AlpSaral?
“Korkmadık, savaştık.”
Bilge Vezir Tonyukuk
Bul
(04-01-2025, 05:33)cos30 yazdı:
(03-01-2025, 23:28)alpSaral yazdı:

Aselkon 

Reximex.

Hadi inşallah.

Saygılarımla.

Çelik Arms’tan mı bahsediyorsunuz Sn. AlpSaral?

Özerbaş - Konya / Beyşehir

Kanadalı Inglis firmasına klon BHP yapıyorlar fason olarak. Inglis firması 2.dünya savaşı sırasında BHP'nin lisanslı kopyasını üreten ilk firma idi zamanında.

Hatta BHP'lere köstek halkasını ilk koyan firmadır.

Silahlar hk.bilgi için:

https://highpowercollectors.proboards.co...-inglis-on

Çelik Arms ile bir ortaklıkları var mı bilmiyorum, tabancalar birbirine çok yakın.

Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün sitesini incelediğimde dört çeşit yeni fişeğin MKE listelerine eklendiğini gördüm;
9X19 MM KOMANDO DEFENCE (FMJ 124 GRN) LUGER FİŞEK
9X19 MM KOM.DEF. (FMJ 124 GRN) LUGER ÇELİK KOV.FİŞ
7.62X39 MM TURAÇ-STERLING (SP-125 GRN) FİŞEK
308 WIN. TURAÇ-STERLING (FMJ-147 GRN) FİŞEK

Ayrıca BPS ve Özkursan marka fişeklere zam gelmiş…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için thearoperator'e teşekkür ederiz.
Bul
(17-01-2025, 01:25)thearoperator yazdı: 7.62X39 MM TURAÇ-STERLING (SP-125 GRN) FİŞEK
308 WIN. TURAÇ-STERLING (FMJ-147 GRN) FİŞEK

Yukarıdaki iki mühimmat yıllardır satışta Sn thearoperator. Listeye tekrar eklenmişler.

308 W bitince listeden silmişlerdi. Listede gören insanlar gidip eli boş dönüyorlardı. Bildiğim kadarıyla mermi bugünlerde Ankara'da vitrine çıktı, İstanbul'da yok.
İstanbullu kullanıcı yine eli boş dönebilir. Beklemesi, randevusu, git geli. Çile bülbülüm çile.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi