Yorumları: 42
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 108
Teşekkür Verildi: 104
Sayın Atakan27
Bu dediklerinizden anlaşılan ve hepimizin de bildiği ama pek söyleyemediği gerçek, Maalesef şuan Kaptırmatör özelleşen M.K.E. ve Vergi Tutarlarını belirleyen devlet yetkililer olmuştur.
Gerçek aslında Kaptırmatörlüğün kurumsallaşmış olduğudur. Acı ama gerçek, durum tam olarak budur...
Saygılarımla.
Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
Merhabalar, güncellemeleri paylaşıyorum…
MKE’ye bugün tam 9 yeni yerli tabanca eklendi.
Özellikle Stoeger modelleri hem fiyat hem görünüm olarak çok hoşuma gitti…
Liste:
- 9X19 MM YAVUZ 16 DEFENDER TUNGSTEN PRİVATE TAB. (Silah)
- 9X19 MM YAVUZ 14 CLASSIC TUNGSTEN PRIVATE TABANCA (Silah)
- 9X19 MM YAVUZ 14 X-TREME PVD PRİVATE TABANCA (Silah)
- 45 CAL STOEGER STR-45 SİYAH CERAKOTE TABANCA (Silah)
- 45 CAL STOEGER STR-45 SİYAH MAT TABANCA (Silah)
- 9X19 MM STOEGER STR-9 THINLINE SİYAH CERAKOTE TAB (Silah)
- 9X19 MM STOEGER STR-9 THINLINE SİYAH MAT TABANCA (Silah)
- 9X19 MM STOEGER STR-9 THINLINE+ SİYAH CERAKOTE TB (Silah)
- 9X19 MM STOEGER STR-9 THINLINE + SİYAH MAT TAB (Silah)
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
(24-03-2025, 16:43)Atakan27 yazdı: fakat karaborsayla birlikte bu fiyatlarla ne yazık ki silahseverlerin de beli kırıldı.
Haklısınız.
Zaten sistem
harçtan muaf kişilere
yerli tabanca veya yivli tüfek satmak yolunda gidiyor. Ancak bu kişilerin sayısının bu sektöre yetmeyeceği ortada.
Bunun dışında kalan sivil kullanıcı artık istisna. Fakat istisna yüzdesi düştükçe düşüyor. Satış azaldıkça, toplanan vergi düştükçe fiyat artacaktır. Bir kaç yıl içinde MKE'de Glock ve benzeri markalarda 5,5 - 6 bin dolarları görmek çok mümkün.
Harçlar yeniden değerlendirme oranı ile çılgınca artarken (sadece 2023'te % 122 + 50= % 172 arttı) muaf olanlarda sıkıntı yok. Ama geldiğimiz yer itibariyle 2500 dolara satılan tabancayı almak isterlerse artık 4100 dolar veriyorlar. Demek ki gemi batıyorsa içindeki herkes batıyor.
Yorumları: 86
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 70 mesajda 214
Teşekkür Verildi: 372
Şimdi bu işin bir ekonomik/bürokratik/siyasal ayağı var bunlar defalarca kez tartışıldı tekrar girmeyeceğim ama bunun bir de alt parantez finansal ayağı var. Eskiden bir günde kapış kapış giden satılan tabancakarın çoğunu bunun ticaretini yapan kaptırmatörler ve daha makul bir kar ile satacak olan hem de kendi hevesini de depreştirecek olan meraklı ve ticaretini yapan kişiler alıyordu.
Mevcut ekonomik durum, aldığını satmanın zorluğu ve yüksek mevduat faizi hesaplandığında artık böyle bir ticaretin de herhangi bir karlılığının kalmamış olduğunu belirtmek isterim.
si vis pacem, para bellum
Yorumları: 2
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 0
Merhaba, açıkçası stoeger str 45 beni çok heyecanlandırdı. Polimer gövdede 13 mermi alabilen 45 acp iddialı.. sanırım glock 21 muadili olarak düşünülmüş..fiyatı uygun sizce tercih edilebilir mi? Teşekkür ederim iyi günler
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tbnc'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tbnc'e teşekkür ederiz.
• ERDAL TOKER (06-04-2025)
Yorumları: 70
Konuları: 7
Teşekkür Alındı: 43 mesajda 109
Teşekkür Verildi: 32
(25-03-2025, 12:14)Tbnc yazdı: Merhaba, açıkçası stoeger str 45 beni çok heyecanlandırdı. Polimer gövdede 13 mermi alabilen 45 acp iddialı.. sanırım glock 21 muadili olarak düşünülmüş..fiyatı uygun sizce tercih edilebilir mi? Teşekkür ederim iyi günler
Tamamen aynı fikirdeyim. Firmadan 27 Mart günü MKE’de sergiye çıkacağı ve depoya geleceği bilgisini aldım. Aklımda yeni bir tabanca almak yoktu ama şuan belge hazırlıyorum…
G45 - PX5.7 - MC9 - M1911 - TP9
Yorumları: 2
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 2
Teşekkür Verildi: 0
Aslında yerli modellerde 1911, k2 45) ve stoeger couger 8045 bunlar gerek mermi sayısı gerekse ağırlıklarından dolayı çok tercih etmediğim modeller oldu. Sarsılmaz k2 45 (cz disiplini) mermi sayısı olarak tatmin edici ancak ağırlık olarak tercih edemedim. Yabancı forum sitelerinde dahi str 45 ile ilgili yorum ve bilgi bulamadım hatta paylaşılan video altında dahi yorum sayısı çok çok az umarım güzel ve dayanıklı bir modeldir. Tepmesinin kuvvetli olma ihtimali beni biraz korkutuyor ama yine de diğer firmalarda umarım bu tarz modelleri çeşitlendirirler özellikle 2011 model bir 45 acp çift sıra şarjörlü 45 acp çıksa keşke
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tbnc'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Tbnc'e teşekkür ederiz.
• ERDAL TOKER (06-04-2025)
Yorumları: 36
Konuları: 4
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 75
Teşekkür Verildi: 141
Sayın Üyeler,
Bugün ABD'nin gümrük vergilerini arttırması nedeni ile ABD pazarı ile ilgili şirkette toplantı yaptık, toplantı sonrası aklıma şu soru geldi.
Mevcutta ülkemizde tabanca üreticilerinin sayısı oldukça arttı ve belki de artmaya devam ediyor. Bu firmaların bildiğim kadarı ile ana hedef pazarı ABD. Bu vergi artışı nedeni ile ABD'li ithalatçıların alımlarında azalma olursa yerli firmalarımız ve bizim oluşturacağımız kamuoyu baskısı ile taşıma ve bulundurma mevzuatında bazı kolaylıklar sağlanabilir mi? Vergi ve harç bakımından bir kolaylık şahsen beklemiyorum ancak taşıma için meslek gruplarının genişletilmesi veya gerekli eğitimlerden geçmiş tüm yurttaşların taşıma ruhsatı alabilmesi açısından bakıyorum.
MKE tarafından da bakarsak elindeki stokların satılması ve kurumun karının artması açısından fırsat olur.
Sizce olası bir durum mudur?
Saygılarımla,
Bilhan
Not: Ayrı konu başlığı açmak yerine buraya yazmak doğru geldi, yönetim uygun görmez ise silinebilir.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
• Amerikali JTAC (09-04-2025), jfmrk (09-04-2025)
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 893
Teşekkür Verildi: 470
(09-04-2025, 16:05)bilhan yazdı: Not: Ayrı konu başlığı açmak yerine buraya yazmak doğru geldi, yönetim uygun görmez ise silinebilir.
Sn.bilhan bu mesajınız burada kalsın, ayrı bir konu açın buraya da linkini koyarız.
Bu konu MKE'den haberler olduğu için her seferinde bir haber var diye giriyorum (benim gibi başka üyelerde) ancak konudan bağımsız bir içerik çıkıyor.
Eski forumda da dikkat edilirdi bundan sonra bu başlığı bende yakından takip edeceğim.
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• dgnucak (22-04-2025)
Yorumları: 36
Konuları: 4
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 75
Teşekkür Verildi: 141
Sayın alpSaral,
Çok haklısınız, kusura bakmayın. Link koymaya gerek yok bence yeni başlık açarak devam edebiliriz.
Saygılarımla
Bilhan
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için bilhan'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (09-04-2025)