BD 1911
(16-02-2025, 00:23)Umut yazdı: 14.02.2025 tarihinde Ankara MKE'den Balistik Defence Adam 9b tabanca satın aldım. Aldığım tabancayı sökmeye çalıştım ancak namlu ucunda bulunan bushing denen parça sağ tarafa az şekilde dönüyor sanırım silahın üst kızağında bulunan kanala tam yerleşmiyor bu da silahın sökülmesine engel olmaktadır. Ayrıca bushingi çevirmeye yarayan aparat çok zayıf olduğundan daha ilk kullanımda yıprandı. Gerçekten tabancadan soğumuş bulunmaktayım. 1000 km yol yaparak gidip beğenerek aldığım tabancanın bu şekilde olmasından dolayı çok üzgünüm. 

Öncelikle silahınız hayırlı olsun. 

1911 sınıfı tabancalar günümüz polimer tabancalarından genel olarak sökülüp takılması biraz daha zor tabancalar. Ancak bir kaç sefer sök taktan sonra el alışınca zor olmaması gerek. Amerikonyalı arkadaş bir video yapmış (gerçi o da çok kolay sökmüyor).

Bizim yerli üreticiler nedense ürünlerinin sökülüp takılması, yağlanması, dikkat edilecek hususlar vs konusunda kısa videolar yapıp web sayfalarına koymaktan imtina ediyorlar (konu üreticiyi bilmiyorum, genel konuşuyorum).

Sorunuz hakkında benim bilgim yok, konsepte hakim olan forumdaşlarımız yardımcı olabilirler. Naçizane önerim deforme olan aparatı üreticiden istemeniz ve gelişmeleri buradan paylaşmanız, böylece silahı almayı niyetlenenlere yol gösterici olur.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Satın almış olduğum Balistik Defence Adam 9b tabancamda aklımı kurcalayan ve beni gerçekten rahatsız eden durumlar için firmaya mail atmıştım pazartesi sabahı firma genel müdürü vedat bey tarafından telefonla arandım.
Kendileri konu hakkında satmış oldukları tabancanın arkasında durduklarını, aklıma takılan ve çözülmesini istediğim her türlü konu için fabrikaya davet edildim. Tabancayla ilgili her türlü sorun için fabrikada ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve teknik bilgi için fabrika ustaları mustafa bey ile beni görüştürdüler.

Saolsun ustam konu hakkında bana hak verdi ve fabrikaya gelmem durumunda aklıma takılan tüm sorunlara çözüm bulacaklarını söyleyerek beni rahatlattı doğrusu. Ancak yaşadığım şehir ile fabrikanın bulunduğu ile gitmek şuan için maddi açıdan pek uygun olmadığımdan dolayı sanırım bir süre kalacak yada böyle istemeye istemeye kullanmak zorunda kalacağım. Yapım itibari ile biraz pimpirikli olduğumdan dolayı kısa sürede bunları çözmek istiyorum ancak istanbul-mardin birbirine uzak şehirler malesef.
Ayrıca vedat bey'e ve mustafa bey'e nazik davetlerinden dolayı teşekkür ederim

(16-02-2025, 18:33)blacksea yazdı:
(16-02-2025, 00:23)Umut yazdı: 14.02.2025 tarihinde Ankara MKE'den Balistik Defence Adam 9b tabanca satın aldım. Aldığım tabancayı sökmeye çalıştım ancak namlu ucunda bulunan bushing denen parça sağ tarafa az şekilde dönüyor sanırım silahın üst kızağında bulunan kanala tam yerleşmiyor bu da silahın sökülmesine engel olmaktadır. Ayrıca bushingi çevirmeye yarayan aparat çok zayıf olduğundan daha ilk kullanımda yıprandı. Gerçekten tabancadan soğumuş bulunmaktayım. 1000 km yol yaparak gidip beğenerek aldığım tabancanın bu şekilde olmasından dolayı çok üzgünüm. 

1911 sınıfı tabancalar günümüz polimer tabancalarından genel olarak sökülüp takılması biraz daha zor tabancalar. Ancak bir kaç sefer sök taktan sonra el alışınca zor olmaması gerek. Amerikonyalı arkadaş bir video yapmış (gerçi o da çok kolay sökmüyor).

Bizim yerli üreticiler nedense ürünlerinin sökülüp takılması, yağlanması, dikkat edilecek hususlar vs konusunda kısa videolar yapıp web sayfalarına koymaktan imtina ediyorlar (konu üreticiyi bilmiyorum, genel konuşuyorum).

Sorunuz hakkında benim bilgim yok, konsepte hakim olan forumdaşlarımız yardımcı olabilirler. Naçizane önerim deforme olan aparatı üreticiden istemeniz ve gelişmeleri buradan paylaşmanız, böylece silahı almayı niyetlenenlere yol gösterici olur.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim,

Firmanın bu tabanca için sökü takma videoları var ama videoların sessiz olması, videoların birinde silahı üstten birinde ortadan söküyor olması  kafa karıştırdı. bende üstten sökme videosunu baz alarak (ayrıca bildiğim 1911 ler üstten sökülmeye başlıyor) namlu ucundaki parçayı sağa çevirdim zorlanınca daha da zorladım fakat sökülmedi ve malesef tabanca ortadan sökülüyormuş.

Vesselam sıfır aldığım silahı çizdim biraz buda ister istemez can sıkıntısı yarattı bende. ve sanırım yolladığınız videoda önce sağa çeviriyor benim gibi sonra sola çeviriyor ve yay öyle fırlıyor bu videoda da bir gariplik var. firma sağolsun fabrikaya davet etti ama buda malesef maliyet olacak benim için. ben bu gidişle fabrikaya gidemesem elden çıkarırım gibime geliyor
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Umut'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Umut,öncelikle geçmiş olsun.BD hakkında ilk şikayeti görmüş olduk.BD ilgili ve ciddi bir firma.
Sizinle iletişime geçip, fabrikaya davet etmeleri de bunu gösteriyor. Umarım sorun kısa sürede çözülür.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Syn ceycey, teşekkür ederim.

Evet iletişime geçip görüştüler sağolsunlar fabrikaya davet ettiler ancak mesafeden dolayi fabrikaya gitmem şuan için zor gibi. Ve malesef fabrikaya gitmesemde bu sorun çözülmeyecek çünkü başka bir malzeme değil atesli silahlarda sizde takdir ederseniz kargo olayi yok bu tür işlemlerde.

Yani tüm samimiyetimle söylüyorum tüm firmalar yeni üretime geçmiş bir firma için caydırmaya çalıştılar ancak kimseye aldırış etmeden ve mke deki görevlide israrla 9 mm yok hepsi 45 lik demesine rağmen onunla biraz cebelleşerek aldim tabancayi. (Ayrica ben 9s modelini istemistim o an fark etmedim dönüş yolunda 9b verdigini farkettim buda ayri bisey ama hata bende kontrol etmeliydim) Ve mesleğimden dolayi çoğu firmada iyi indirimlerimiz vardi yinede bd almaya karar kildigim icin aldim. Yani benim yerimde kim olsa morali bozulur her konu acildiginda birlikte mke ye gittigimiz arkadaslar sana demedik mi diye soyleniyorlar Sad

[Resim: Bd1.jpg]

[Resim: Bd3.jpg]

[Resim: Bd5.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Umut'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn Umut,

Tetik korkuluğunun altında 2 tane çizik değilde bere gibi bir görüntü var, silahı sökmeye çalışırken olmamıştır. Bahsettiğiniz çizik sökme mandalının altındaki ise resimde göründüğü kadarıyla gayet önemsiz. Bir yere çarpsa, temizlerken vs bu kadar çizik olabilir. Kaplama mı bilmiyorum, paslanmaz çelik ise saten kumlama ile kolayca giderilir. Hatta ince bulaşık teli ile denenebilir o kadar çok kafaya takıyorsanız (ben olsam dokunmazdım ki ben de silahtaki çiziklerden rahatsız olan biri olmama rağmen). Fabrikada zaten her türlü giderirler sorununuzu.

Beğenip, almışsınız hem de mahalle baskısına rağmen. Bence sağlıklı çalışıyorsa, tuttuğunuz yeri de vuruyorsa keyfini çıkartın. Bazen büyük aşklar büyük kavgalarla başlar.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
(16-02-2025, 18:33)blacksea yazdı:

izim yerli üreticiler nedense ürünlerinin sökülüp takılması, yağlanması, dikkat edilecek hususlar vs konusunda kısa videolar yapıp web sayfalarına koymaktan imtina ediyorlar (konu üreticiyi bilmiyorum, genel konuşuyorum).

Umut bey tekrar merhaba müdürümüz vedat bey 'le yapmış olduğumuz toplantı sonucunda ürünümüz ile alakalı tüm isteklerinizi yerine getireceğimizi tekrar iletmek isteriz yerli kullanıcılarımız bizim için çok değerlidir. En kısa süre içinde görüşmek üzere
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mustafa Yilmaz'e teşekkür ederiz.
Bul
Sürgü tutucunun yaptığı oval çiziği görünce tatlı tatlı gülümsedim. İlk silah sahibi olduğum dönemlerde tabanca kolay bulunmuyordu. 9 mm fişek kullanabilirim diye görece uygun fiyatlı bulduğum .38 Super kalibreli bir 1911 tabancayı balıklama balıklama atlayıp satın almıştım. Tabi söküp-takma konusunda en ufak bir fikrim olmadığı gibi nasıl sökülüp takıldığına dair bir kaynak bulabilme imkanı da yok. Gittim silahtan anlayan bir amcaya, o da tam nasıl söküldüğünü bilmiyor, nasılsa becerdi. Fakat bir türlü sürgü tutucunun pimini halkaya denk getirip içinden geçiremiyoruz. O arada uğraşırken gövdeyi sizinki gibi çizdik. Ama oldukça kötü çizdik. O gün bu gündür 1911 söküp takmak hiç unutmadığım bir şeydir. Muhtemelen siz de unutmazsınız.

O çizik kafaya takılacak bir sorun olmayıp, asıl tabancanın burnuna bakıp, harika fem ağzı taçlamasını seyredin derim. Bu seri tabancaları incelediğim için söylüyorum, toleransları çok sıkı, tetikleri harika. O sıkılıklar rodaj süreci sonunda normale döner. Bence siz atışının keyfine varmaya çalışın. Tabancanız hayırlı olsun. Çok güzel bir tercih yapmışsınız.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul
(19-02-2025, 13:08)blacksea yazdı: Sn Umut,

Tetik korkuluğunun altında 2 tane çizik değilde bere gibi bir görüntü var, silahı sökmeye çalışırken olmamıştır. Bahsettiğiniz çizik sökme mandalının altındaki ise resimde göründüğü kadarıyla gayet önemsiz. Bir yere çarpsa, temizlerken vs bu kadar çizik olabilir. Kaplama mı bilmiyorum, paslanmaz çelik ise saten kumlama ile kolayca giderilir. Hatta ince bulaşık teli ile denenebilir o kadar çok kafaya takıyorsanız (ben olsam dokunmazdım ki ben de silahtaki çiziklerden rahatsız olan biri olmama rağmen). Fabrikada zaten her türlü giderirler sorununuzu.

Beğenip, almışsınız hem de mahalle baskısına rağmen. Bence sağlıklı çalışıyorsa, tuttuğunuz yeri de vuruyorsa keyfini çıkartın. Bazen büyük aşklar büyük kavgalarla başlar.

Sn blacksea, 
Evet beğenip aldım etrafımada baya reklam yaptım doğrusu Smile çünkü çalıştığım kurumdaki arkadaşlarım 
tabancayı beğendiler. İşte bir kaç talihsiz olay olmasa çok daha farklı olurdu diye düşünüyorum. kısmet olursa fabrikaya gidebilirsem tabanca hakkinda olumlu olimsuz yönleri kendilerine daha iyi aktaracağımı düşünüyorum. Dediğiniz gibi tetik korkuluğunda ve tabancanın arka kisminda da olmak üzere ekstra bir iz var buda benim şanssızlığım diyelim.

(19-02-2025, 15:38)Mustafa Yilmaz yazdı: Umut bey tekrar merhaba müdürümüz vedat bey 'le yapmış olduğumuz toplantı sonucunda ürünümüz ile alakalı tüm isteklerinizi yerine getireceğimizi tekrar iletmek isteriz yerli kullanıcılarımız bizim için çok değerlidir. En kısa süre içinde görüşmek üzere

Mustafa ustam merhaba, inşallah kısmet olursa gelebilsem size biraz masraflı olacam gibi. Gönül ister ki bir an evvel gelip tabancayı istediğim kıvama getirmek ama mesafeden dolayı şuan için zor. Birde ustam firmanin sitesinde ve mke nin sitesinde çekme kertikleri arka ve ön kısım olmak üzere 2 tane bulunmakta ama benim silahta tek arka kısımda bulunuyor görseldeki ve gerçekteki aynı değil malesef.
Bul
Sayın Umut,

Öncelikle silahınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Benim yine bu forumdan öğrendiğim konulardan bir tanesi de silahtaki boya aşınmalarının ve çiziklerin çok çok önemsiz olduğu. İlk başta ben de sizin gibi düşünüyorken üstatların bu konudaki tutum ve davranışlarını görünce emin olun hiç dert etmiyorum artık. Çünkü şunu öğrendim. Bir silahtan beklenen en önemli üç özellik; çalışması, çalışması ve çalışmasıdır. Düşünsenize silahınız cillop gibi parıl parıl parlıyor ama bir kusuru var o da tutukluluk yapması. Bence dert edilecek bir durum değil. 

Tüm forumun affına sığınarak bir espri yapmak istiyorum, önemli olan boyası değil,  işlevi...   Smile

Saygılarımla...
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(19-02-2025, 22:41)jfmrk yazdı: Sayın Umut,

Öncelikle silahınız hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Benim yine bu forumdan öğrendiğim konulardan bir tanesi de silahtaki boya aşınmalarının ve çiziklerin çok çok önemsiz olduğu. İlk başta ben de sizin gibi düşünüyorken üstatların bu konudaki tutum ve davranışlarını görünce emin olun hiç dert etmiyorum artık. Çünkü şunu öğrendim. Bir silahtan beklenen en önemli üç özellik; çalışması, çalışması ve çalışmasıdır. Düşünsenize silahınız cillop gibi parıl parıl parlıyor ama bir kusuru var o da tutukluluk yapması. Bence dert edilecek bir durum değil. 

Tüm forumun affına sığınarak bir espri yapmak istiyorum, önemli olan boyası değil,  işlevi...   Smile

Saygılarımla...

Sn jfmrk, çok teşekkür ediyorum, daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

Aldığım zaman mke de 30 fişek denedik sorun yok çok şükür. Tabi daha kendim deneyemedim açıkçası bende merak ediyorum. İnternette yerli kullanıcıların atış videoları yada deneyimleri yok halen. Yeni çıkan tabancalara herkes önyargılı malesef atış yaptıkça tabanca hakkında yorumlarımı paylaşırım.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Umut'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi