(06-04-2026, 10:51)Taygunho yazdı: Herkese merhaba;
Sadece hobi amaçlı olarak bu tarz dönüşüm kitlerini denemeyi düşünüyorum. Ülkemizdeki yasal mevzuata uygun modeller arasından PATRON modelini gözüme kestirdim. https://www.balistikmarket.com/patron-ta...kiti-canik
Aranızda bu markanın başka modeller için vb de olsa modelini veya başka bir markanın modelini kullanan var mıdır? Kullanıcı yorumlarını çok merak ediyorum. Özellikle 20m+ mesafelerde atışta fark edilir bir etkisi var mıdır?
Saygılarımla
Sn Taygunho;
Nasıl bir fark umuyorsunuz?
Tabanca namlusu değişmiyor yani menzil, etkili menzil değişmiyor.
Tepmeden daha az etkilenmek istiyorum diyorsanız bunun mt üzeri atışlar ile ilgisi yok.
Red dot takarak kullanmayı düşünüyorsanız ve refleks atışlarda faydasını görerek kullanmak istiyorsanız, tabanca gibi sade bir silahı bu şekilde çetrefilli hale getirmenin efektif bir faydası da yok. Tabancaya takılabilen iyi bir optik zaten size istediğiniz sonucu verecek fazladan 500 euro harcamanıza gerek yok.
Tabanca kolay taşınabilirlikten de çıkıyor.
Metal nişangah kullanacağım diyorsanız bu tür modellerin metal nişangahları sağlıklı sonuç vermez hele uzun vadede mutlaka ayarı vs bozulur.
Tüfek gibi nişangahlar ile daha rahat nişan alırım diyorsanız, yüzünüze o kadar çok yapıştırmanız lazım ki bu eklentili tabancaları, konfor/çevresel farkındalık/kolay kullanım/kolay taşıma parametrelerinin hepsinde negatif etkenler yaratmış oluyorsunuz.
Tepme ve dolayısı ile şahlanmaya pozitif etkisi dışında bir getirisi yok. Bu kadar olmasa da sürgü altına takılan bir fener şahlanmayı azaltmak için kullanılabilir.
Nişan alarak keskin atış yapmak amacı ile soruyorsanız, dipçik ve ön kabza desteği ile, atıcıya silahı daha sıkı kavrama ve hedefe bir nebze daha hassas nişan alma konusunda yardımcı olabilir evet. Ama yukarıda belirttiğim üzere mekanik nişangahlarını güvenilir bulmuyorum. Ve bu durumda, sürekli nişangahların sağlıklı olarak işini yaptığının kontrol edilebilmesi mümkünse, nişan alarak hassas atış yapmak gibi bir amacınız var ise bir nebze işe yarayabilir.
Bir sürü eklenti/aksesuar takıp dizi filmlerde kullanılabilecek hale getirmek isteniyor ise tabanca görsel olarak iyileştirme anlaşılabilir.
Ama unutmayın eşek aynı eşek, roni benim gözümde -o da en fazla- olsa olsa altın semer olur..
Kas hafızasını yeniden oluşturmaya çalışmaktan bahsetmiyorum bile.
Hacim ve ağırlık artışından da bahsetmeye gerek yok.
Gelelim en kritik duruma.. Gerçek hayata gözlerimizi açalım hep birlikte.
O tabanca tutukluk yaparsa ne olacak, nasıl müdahale edeceğiz?
İlla modifiye istiyorsam o bütçeyi de red dot bütçesine ekler, daha iyi bir red dot alırdım.
Saygılarımla