12 Kalibre Yivsiz Av Tüfeği İçin Reddot/Sight Önerileri
Açık sistem Red-dot geniş görüş açısı, hafiflik ve fiyat gibi avantajlar sunsa da,
  • Kir ve toz tutmaya açıktır
  • Daha çok bakım ve temizlik ister
  • Yağmurlu havalarda içine giren su kullanımı bozar
  • Açıkta kalan lens rutubetli ve yağmurlu havalarda buharlanıp görüşü kapatır
  • Darbe Dayanıklılığı düşüktür.
  • Pil ömrü genellikle düşüktür

Benim aldığım açık reddot'un lensi  5-10 atışta düştü, yapıştırmak zorunda kaldım. Ben bir yeni red-dot alacak olsam, paraya kıyar kapalı sistem alırım.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Efendim cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Su aralar yoğunluktan ötürü okuma ve araştırmalara bile doğru düzgün vakit ayıramıyorum. Allah seneye nasip ederse gonlumde olan tactical benelli m4, jm930pro tufeklerinden edileceğim.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
Bul
(03-06-2024, 20:56)Shepherd yazdı:  Allah seneye nasip ederse gonlumde olan tactical benelli m4, jm930pro tufeklerinden edileceğim.

Sn. Shepherd,

İnşallah gönlünüze göre olur. Her ikiside rüştünü ispatlamış harika tüfekler. Maddi sıkıntı yaratmıyorsa ikisini de alın. Mossberg JM 930 yerine, acaba JM 940 Pro daha güzel olmaz mı?

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
Bul
(03-06-2024, 00:54)Shepherd yazdı: Sayın Blacksea, yivsiz tufeklerde dot kullanımı hakkında bilgi verebilir misiniz? Aklımda yivsiz tufeklerin basıncı sebebiyle dot kullanımında kaliteli markalar dahil dikkate alınacak derece de dotların yerinden fırlama sıkıntısı kalmıştı.
Tabi eğer bu sorum vaktinizi almayacak ise kendimde araştırabilirim.
Saygılarımla

Yivsizde red dot kullandım ama konu hakkında çok fazla tecrübeli değilim, çok uzun süreler çok miktarda atış ile denemedim. Şöyle ki:

Mak montaj ayağı (tak - çıkart şeklinde) ile Docter red dotu eski bir 12 ga ithal tüfeğimde bir süre kullandım. Çok güzel kombinasyondu. Sorunsuzdu. Dezanatajı setin fiyatı 1000 euro civarlarındaydı. Bu tüfeği üstündekiler ile beraber elden çıkarttım.

Truglo red dotu (red dota bütünleşik markaya özel tek parça montaj ayağı ile beraber) halen sahip olduğum 12 ga ithal tüfeğimde kullandım. Fiyatını net hatırlamıyorum ama uygundu, zaten Truglo uygun fiyatlı bir marka. İşgören ithal etmişti. Kısa bir süre kullanıp, çok uygun fiyata bir forumdaşımıza devretmiştim. İki açıdan hoşuma gitmemişti. Birincisi ekipmanı takıp çıkartırken tüfeğin kasasını hafif te olsa çiziyordu. İkincisi dot çok büyüktü.

Sightmark Mini red dotu .410 yivsizde kullandım, halen de nadiren kullanıyorum. Tüfeğin plastik gez arpacığı çok hoşuma gitmediğinden ve de üstünde fabrikasyon weaver ray olduğundan boş kalmasın diye almıştım. Tavsiye etmem. Dotta az da olsa harelenme var, benim sağ gözde hafif te olsa astigmat olduğundan harelenme daha çok rahatsız ediyor. Sıfırı bozuluyor. Pili çabuk bitiyor (otomatik kapanma özelliği yok) ve pili değiştirmek için red dotu sökmek gerekiyor, gene sıfır bozuluyor. 

Yivsizde red dot kullanmak, bence, şayet topuz arpacıkla veya gez-arpacıkla rahatça netice alabiliyorsanız olmazsa olmaz bir şey değil. Avantajı iki göz açık kullanıma uygun olması. 

Aklınızda kalan ekipmanın komple tüfeğin üstünden fırlaması mı yoksa ekrandaki dotun olması gereken yerde olmaması durumu mu tam anlayamadım ama, iyi montaj yapılmış kaliteli veya orta kaliteli bir red dotun yerinden fırlayıp çıkacağını hiç zannetmiyorum. Mesela yukarıda yazdığım Sightmark Mini de 12 ga tüfeğe düzgün  monte edildikten sonra fırlayıp gitmez. Sıfırı bozulur veya dot tamamen kaybolur, orası kuvvetle muhtemel ama fiiziksel olarak dağılacağını tahmin etmiyorum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın blacksea ve Sayın Sabri cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. (Flood olmaması icin alinti yapmadim) Bir kaç kez okudum ve iyice anladım.
Efendim bir kaç senedir is ve gelecek planlarına yogunlasmamdan ötürü silahlara okuma dahil pek fazla zaman ayıramıyorum. Bu sebepten ötürü Jm940pro modelini bile kaçırmışız haberimiz yok. Efendim Malum sebeplerden ötürü eldeki Ata venza, severek atis yaptığım m3k, şansa iyi çıkan adam etmek için biraz uğraştığım capitol 12 ga ciftem dahil hepsini envanterden çıkardım. Yivsiz tufek maceram ayrı bir pişmanlıktır ama neyse.
Seneye istediğim şekilde olması için çaba sarfediyorum bu çaba da zaman gerektiyor. Allah nasip ederse tüm envanterimi yeniden istediğim gibi iyice okuma ve araştırma ile yeniden oluşturacağım.
Saygılarımla
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
(03-06-2024, 17:49)sentinel yazdı:
(03-06-2024, 15:28)emreknr yazdı:
(02-06-2024, 21:46)sentinel yazdı: Berid ve G-Sniper yerli markalar, incelemenizi tavsiye ederim.

Selamlar, yerli olması direkt cezbetti zaten de kullandınız mı hiç veya kullanandan tavsiye aldınız mı?

İki markayı da şahsen kullanmadım ve inceleme imkanım olmadı ama berid ile ilgili olumlu yorumlar duydum. G-sniper markasının sahibi de eski pöh gazisi ve ürünlerinin arkasında duran birisi. Bir videosunun linkini bırakıyorum;

G-Sniper'ı tercih edicem. Yorumlarımı yazarım. Çok teşekkürler.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için emreknr'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-06-2024, 13:49)emreknr yazdı: G-Sniper'ı tercih edicem. Yorumlarımı yazarım. Çok teşekkürler.

Ürünü temin ettikten sonra görüş ve tecrübelerinizi de forumda paylaşmanız faydalı olur. İyi günler.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Thorndike'ın "Deneme-yanılma" yöntemi de, bir öğrenme yöntemidir. Kaybolan, zaman ve paradır.
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(05-06-2024, 13:49)emreknr yazdı:
(03-06-2024, 17:49)sentinel yazdı:
(03-06-2024, 15:28)emreknr yazdı:
(02-06-2024, 21:46)sentinel yazdı: Berid ve G-Sniper yerli markalar, incelemenizi tavsiye ederim.

Selamlar, yerli olması direkt cezbetti zaten de kullandınız mı hiç veya kullanandan tavsiye aldınız mı?

İki markayı da şahsen kullanmadım ve inceleme imkanım olmadı ama berid ile ilgili olumlu yorumlar duydum. G-sniper markasının sahibi de eski pöh gazisi ve ürünlerinin arkasında duran birisi. Bir videosunun linkini bırakıyorum;

G-Sniper'ı tercih edicem. Yorumlarımı yazarım. Çok teşekkürler.
Merhaba. Ürünü kullanma imkanınız oldu mu? Bilgilendirme yapabilir misiniz?
Bul
Merhabalar, iş seyahatleri vs... derken ilgilenemedim burayla da tüfekle de.
An itibari ile kafayı kırıp alaksak bir kere alacağız bari tam alalım diyerekten Sig Sauer Romeo 5 aldım bugün.
Akşam montajını yapacağım hafta sonu da denemeye çalışacağım. Denedikten sonra fikirlerimi sizinle paylaşacağım.

Çok teşekkürler yardımlarınız için
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için emreknr'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi