01-12-2024, 23:31
5,7 imkanınız varsa, fazla düşünecek bir şey yok.
| Anket Taşımak için hangi model? Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok. |
|||
| FN Five Seven | 3 | 12.00% | |
| Glock 19 Gen 5 | 22 | 88.00% | |
| Toplam: | 25 | 100% | |
| * Siz bu anket için oy kullanmışsınız. | [Anket Sonuçlarını Göster] |
|
Taşımada 9mm mi yoksa 5.7x28 mi?
|
|
01-12-2024, 23:31
5,7 imkanınız varsa, fazla düşünecek bir şey yok.
9X19 ve 45 ACP olduğuna göre 5.7 tercihe edebilirsiniz.
19-12-2024, 10:00
Naçizane kendi görüşüm tercihim taşımada 9x19 mm den yana olacaktır.
Sebebine gelirsek; 1. Maliyet (mevcut ithal üretim mühimmatların hemen hemen 3 katı fiyata sahip olması , ileride yerli üretim mühimmat olursa da malum fiyatların istenilen düzeyde olmayacağı kanısındayım) 2. Günümüz şartlarında mevcut üretimi yapılan silahların halihazırda taşımaya pek uygun boyutlarda olmaması (tabi ki ileride üretilecek olan silahların boyutları küçülme durumu olduğunda tekrardan düşünülebilir.) 3. Gereksiz penetrasyon (delme) kuvveti ki bunun güzel bir şey olduğunu fakat bazı durumlarda gerçekten tehlikeli olabileceğini düşünüyorum. Fakat kısa ve orta vadede benim görüşüme göre 5.7x28 bir süre daha fantastik olarak kalacak , uzun vadede 9x19 un piyasadaki liderliğini elinden alma ihtimali olasılığını mümkün görüyorum.
20-12-2024, 23:20
(16-11-2024, 15:21)sentinel yazdı: 5.7 bir gönül macerasıdır, mantık zeminine oturtmaya gerek yok. İmkan ve heves varsa neden olmasın. Ben olsam sırf keyif için alırdım. An. Sentinel aynen katılıyorum, ancak ben keyif için bile almayı pek düşünmem, 100 kadar silahım olursa sonrasında belki… İlk ve tek silah olacaksa kesinlikle 9 mm olmalı, İkinci silah alınacaksa ve farklı kalibre düşünülecekse .357 mag kalibre bir revolver dururken 5.7 tamamen gereksiz bir kalibre diye düşünüyorum… (20-12-2024, 23:20)melihaga yazdı:(16-11-2024, 15:21)sentinel yazdı: 5.7 bir gönül macerasıdır, mantık zeminine oturtmaya gerek yok. İmkan ve heves varsa neden olmasın. Ben olsam sırf keyif için alırdım. Sn. melihaga, haklısınız. 5.7'nin tabancada kullanılmasının sebebi kısa süreli yoğun temaslarda kevlar zırhlı modern birliklere karşı smg'lerin yetersiz görülmesi üzerine yüksek mobilite, yüksek kapasite ile karşılık verebilmek için pdw (Personal Defense Weapon) kategorisinde geliştirilen p90 silahına aynı muhimmatı kullanmanın avantajı ile eşlik etmesidir. Bu kalibreyi kullanan bir tabancanın sivil kullanımına ben 'keyif'ten başka açıklama getiremiyorum. Ulaşması zor ve nadir görülen bir silaha sahip olmanın keyfini de görmezden gelmek olmaz.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla
27-12-2024, 12:18
Dün Twitter platformunda konusu geçti 5.7 nin. Tisaş üretimi alan bir arkadaş vardı. Fişeğin tanesi 60 TL imiş. Ve silahta biraz heybetli. Evet hemen öldürmek istemiyorsanız yaralama amacıyla harika. Fakat bu fişek fiyatıyla nasıl antrenman yapacağız ? Para mutlaka sorun. Ve silahın kalıbı dolayısıyla bir süre sonra taşıma da yorar. EDC olarak tavsiye etmezdim. Param var taşıyacağım diyorsanız elinizin buna alışması için bolca antrenman şart.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|