Yorumları: 39
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 108
Teşekkür Verildi: 101
24-11-2024, 23:57
(Son Düzenleme: 25-11-2024, 00:06, Düzenleyen: TongeL.)
(23-11-2024, 22:46)thearoperator yazdı: (22-11-2024, 23:15)TongeL yazdı: …
Ben Silahı satın aldığımdaki fatura ile 2 kez poligona gittim herhangi bir sorun yaşamadım.
…
Merhabalar sayın hocam, bu pazartesi bende aynı şekilde bir bulundurma ruhsatlı tabanca alacağım ve MKE çıkışında poligona gitmek istiyorum. Fakat tek bir poligonla telefonda görüştüğümde ruhsat çıkmadan ve nakil belgesi almadan atış yapmanın mümkün olmadığından bahsettiler. Bu yazınıza istinaden birkaç poligonla daha görüşeceğim. Özellikle İstanbul içinde bu şekilde satın alma faturasıyla aynı gün atış yapabileceğim, deneyiminiz olan bir poligon varmıdır? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar Sayın thearoperator,
Ben Avcılar da bulunan Poligon E5 e gittim. ayrıca evime uzak olduğundan gidemediğim Esenler de bulunan Poligon Safari ile de telefon ile görüştüğümde yol belgesi ile atış yapabileceğimi belirtmişlerdir.
(24-11-2024, 00:41)alpSaral yazdı: (22-11-2024, 23:15)TongeL yazdı: Nakil belgesi ile silahın şarjörü boş olacak şekilde üzerimde sadece poligona giderken taşıyorum
Yol nakil belgesi, bulundurma ruhsatlı silahınızı çanta/kutu içerisinde ve boş olarak nakletmenize müsaade eder. Silahı üzerinizde taşımanıza müsaade etmez.
Bu durum açıkça yazmasa da, kolluk tarafından bu şekilde yorumlanıyor yarın öbür gün sorun yaşamamak adına herkesin bu noktaya dikkat etmesini tavsiye ederim.
Saygılarımla.
Haklısınız Sayın alpSaral,
Benim evim ile Poligon arası araç ile 5 dk lık mesafe olduğu için bu şekilde sevk ediyorum. ayrıca silahım CANİK METE SF olduğundan, diğer silah kutularına göre biraz büyük. dediğinizi bende uzak bir poligona gideceksem eğer kutusunda ve boş bir şekilde aracın bagajın da sırt çantası içinde sevk ediyorum.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (25-11-2024), Sabri (26-11-2024)
Yorumları: 1
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 1 mesajda 1
Teşekkür Verildi: 0
14-01-2025, 21:43
(Son Düzenleme: 15-01-2025, 15:20, Düzenleyen: blacksea.)
İyi günler ;
Bulundurma ruhsatlı tabancam var. Bulunduğum ilde atış poligonu olmadığı için, başka ildeki poligon için 3 günlük nakil belgesi aldım. Ben sekiz gün istemiştim verilmedi.
Acaba bu şekilde gittiği ilde hastalanan bir kişi (sağlık raporu olan) bu süreyi aşması halinde ne yapmalıdır.
Yorumları: 352
Konuları: 33
Teşekkür Alındı: 322 mesajda 1,278
Teşekkür Verildi: 1,135
(14-01-2025, 21:43)Davut YILDIRIM yazdı: İyi günler ;
Bulundurma ruhsatlı tabancam var. Bulunduğum ilde atış poligonu olmadığı için, başka ildeki poligon için 3 günlük nakil belgesi aldım. Ben sekiz gün istemiştim verilmedi.
Acaba bu şekilde gittiği ilde hastalanan bir kişi (sağlık raporu olan) bu süreyi aşması halinde ne yapmalıdır.
Doktor raporu olduktan sonra, bir sorun olmaması lazım ama malum bizde her zaman 2+2= 4 etmez.
Çok enteresan bir soru. Mutlaka birilerinin başına gelmiştir bu durum. Benim bir bilgim yok, umarım bilen vardır forumda.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (16-01-2025), Sabri (15-01-2025)
Yorumları: 783
Konuları: 230
Teşekkür Alındı: 725 mesajda 3,850
Teşekkür Verildi: 1,288
(14-01-2025, 21:43)Davut YILDIRIM yazdı: İyi günler ;
Hukukta mücbir sebep denilen durumlar vardır.Bu hallerde(iflas,ölüm,tutukluluk,afet,hastalık,darbe vb) borç veya
edimin yerine getirilememesi haklı görülür.Bahsettiğiniz durumda da bu hastalık seyahat edilmesini engelleyecek
kadar ağırsa ve yol belgesindeki süre aşılırsa da sorun olmaması gerekir. Ama, bahsettiğim durum hukukun tüm
kurum ve kurallarıyla uygulandığı ülkeler için geçerli.Şu anda bizde durum böyle mi,tartışılır.
Aşağıdaki 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (16-01-2025), blacksea (16-01-2025), dekaya (28-06-2025), jfmrk (16-01-2025), Sabri (16-01-2025), Yarımcalı (16-01-2025)
Yorumları: 243
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 208 mesajda 857
Teşekkür Verildi: 441
Jandarma bölgesinde yol belgelerinin e-devlet üzerinden alındığını söyledi bugün birisi poligonda.
Var mı acaba aslı?
Saygılarımla
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (16-01-2025)
Yorumları: 19
Konuları: 3
Teşekkür Alındı: 15 mesajda 41
Teşekkür Verildi: 464
16-01-2025, 21:03
(Son Düzenleme: 16-01-2025, 21:05, Düzenleyen: Yarımcalı.)
Merhaba,
Jandarma bölgesi için yol nakil belge başvurusu e devlet veya jasbis üzerinden çok kolaylıkla yapılıyor.
Yol belgesi kaymakamlık tarafından onaylandığında telefonunuza belgeniz elden almanız için randevu mesajı geliyor ve gidip alıyorsunuz.
Jandarma bölgesi sanırım polis bölgesinden teknoloji, personel ilgisi ve yardımı bakımından daha avantajlı ( benim bulunduğum Jandarma bölgesinde tüm.islemlerim çok hızlı ve personel nazar değmesin çok çok iyi, umarım diğer tüm bolgeler içinde böyle yorumlar yaparız hep birlikte)
Bu arada Kocaeli - Kartepe bölgesindeyim.
Tüm silahsever ve forumdaşlara tekrar selam ve saygılarımı sunarım.
Jandarma bölgesi tüm ruhsat, ruhsat başvurusu, yol nakil vb isler için giriş linki
https://vatandas.jandarma.gov.tr/Elektro...ount/Login
E -devlet şifreniz ile.giris yapabilirsiniz.
Yorumları: 243
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 208 mesajda 857
Teşekkür Verildi: 441
(16-01-2025, 21:03)Yarımcalı yazdı: Merhaba,
Jandarma bölgesi için yol nakil belge başvurusu e devlet veya jasbis üzerinden çok kolaylıkla yapılıyor.
Yol belgesi kaymakamlık tarafından onaylandığında telefonunuza belgeniz elden almanız için randevu mesajı geliyor ve gidip alıyorsunuz.
Jandarma bölgesi sanırım polis bölgesinden teknoloji, personel ilgisi ve yardımı bakımından daha avantajlı ( benim bulunduğum Jandarma bölgesinde tüm.islemlerim çok hızlı ve personel nazar değmesin çok çok iyi, umarım diğer tüm bolgeler içinde böyle yorumlar yaparız hep birlikte)
Bu arada Kocaeli - Kartepe bölgesindeyim.
Tüm silahsever ve forumdaşlara tekrar selam ve saygılarımı sunarım.
Jandarma bölgesi tüm ruhsat, ruhsat başvurusu, yol nakil vb isler için giriş linki
https://vatandas.jandarma.gov.tr/Elektro...ount/Login
E -devlet şifreniz ile.giris yapabilirsiniz.
Üstadım bende Kocaeli Gölcük'te, Polis bölgesindeyim. Sizinle yarım saatlik mesafedeyiz. Daha geçenlerde randevu gününü tutturamadım, git tekrar randevu al dediler 3 hafta geçti hala randevu bulmaya çalışıyorum.
Yani hastaneleri bile anlamamıştım bir de karakola gitmek için randevu bulmaya çalışıyoruz ne diyeyim.
Hayırlısı olsun merak etmiştim teşekkürler.
Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Yorumları: 2
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 0 mesajda 0
Teşekkür Verildi: 3
Tabanca ruhsatımı yenilemem gerekiyor işin saçma kısmı tüm belgeleri vs tekrar aldık, ama silahı yenileme başvurusu yaparken götürmem gerekiyor dolaysıyla yol belgesi almam lazım. Yol belgesini alamıyorum çünkü sistem randevu vermiyor. Randevu verse/verince o tarihe kadar yol belgesi alabilecek miyim soru işareti?
Sistem süper vallahi...
Yorumları: 549
Konuları: 139
Teşekkür Alındı: 525 mesajda 3,317
Teşekkür Verildi: 1,053
26-06-2025, 18:04
(Son Düzenleme: 26-06-2025, 18:07, Düzenleyen: Sabri.)
(26-06-2025, 14:09)Gazza yazdı: Tabanca ruhsatımı yenilemem gerekiyor işin saçma kısmı tüm belgeleri vs tekrar aldık, ama silahı yenileme başvurusu yaparken götürmem gerekiyor dolaysıyla yol belgesi almam lazım. Yol belgesini alamıyorum çünkü sistem randevu vermiyor. Randevu verse/verince o tarihe kadar yol belgesi alabilecek miyim soru işareti?
Sistem süper vallahi...
Sayın Gazza,
Ben geçen yıl tabancalarımın ruhsatlarını iki ayrı tarihte yeniledim. Önce belgeleri şubeye teslim ettim. Belgeler teslim edilip, harçlar yatırıldıktan sonra şubeden yol belgesi verip tabancaları kontrola götürmemi sağladılar. Uygulama mı değişti?
Saygılar
Fortis Fortuna Adiuvat
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
• ceryanci (30-06-2025), karabasan (20-07-2025)
Yorumları: 4
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 3 mesajda 19
Teşekkür Verildi: 0
Bende yarın yenileme için, evrakları teslim edeceğim. Randevu almak imkansız, bir şekilde yolunu buldum.Görüştüğüm arkadaş, işler değişti evrakları Kaymakamlığa bırakacaksın, onlar emniyete yönlendiriyor işlemler sonra başlıyor dedi. Yakın zamanda yenileme işlemi yapan bar mı? Yanlış bir şey yapmayayım.
|