MKE'DEN EN SON HABERLER
(13-03-2026, 15:09)yavuzg yazdı: Yeni CZ Shadow 2 ler MKE de satışa başlayacakmış bayramdan sonra...
Haber için teşekkürler; randevular da haftaya başlıyormuş. Fiyatlar nasıl olacak acaba?
Bul
Yani birşey söylemek istemiyorum ama sanki Türkiye'de tabanca müsabakaları çok popülermiş gibi "Target" modeller gelmiş. Carry modeline gelirsek "drop safety" hatırına "firing pin block" koydukları bir müsaba silahını niye taşıyayım?

Bu modelleri gerçekten ilgilenenler değil vergiden muhaf bir grup alıp ertesi gün ikinci el sitelerinde satışa koyacaksa ne anladım ben bu işten???

Gerçekten kullanılabilecek veya koleksiyon değeri olan modeller yerine yurt dışında bile çok ilgi görmemiş, hatta çok eleştiri almış modelleri affınıza sığınıyorum ama "mal fazlası" modeller bize reva görülüyor...

CZ Shadow 2 orijinalin fiyatı MKE de 7000 USD ise bunlar da herhalde o civarda satışa sunulur kanaatindeyim...

Bu ekstra ithalatın yanına 2-3 tane Colt Python kaptırırlar diye bekliyordum. Hani Colt artık CZ ya...

Yok.

Colt Python, CZ nin bile olsa, hala çok popüler. Bizim gibi "küçük" bir pazara gelemez... Onun yerine yurt dışında satılamayan modeller gelir... Anlamak mümkün değil, 6" namlu uzunluna sahip bir müsabaka silahını kim alsın Türkiye'de, olimpiyatlara mı katılıyoruz?
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-03-2026, 22:24)yavuzg yazdı: Yani birşey söylemek istemiyorum ama sanki Türkiye'de tabanca müsabakaları çok popülermiş gibi "Target" modeller gelmiş. Carry modeline gelirsek "drop safety" hatırına "firing pin block" koydukları bir müsaba silahını niye taşıyayım?

Bu modelleri gerçekten ilgilenenler değil vergiden muhaf bir grup alıp ertesi gün ikinci el sitelerinde satışa koyacaksa ne anladım ben bu işten???

Gerçekten kullanılabilecek veya koleksiyon değeri olan modeller yerine yurt dışında bile çok ilgi görmemiş, hatta çok eleştiri almış modelleri affınıza sığınıyorum ama "mal fazlası" modeller bize reva görülüyor...

CZ Shadow 2 orijinalin fiyatı MKE de 7000 USD ise bunlar da herhalde o civarda satışa sunulur kanaatindeyim...

Bu ekstra ithalatın yanına 2-3 tane Colt Python kaptırırlar diye bekliyordum. Hani Colt artık CZ ya...

Yok.

Colt Python, CZ nin bile olsa, hala çok popüler. Bizim gibi "küçük" bir pazara gelemez... Onun yerine yurt dışında satılamayan modeller gelir... Anlamak mümkün değil, 6" namlu uzunluna sahip bir müsabaka silahını kim alsın Türkiye'de, olimpiyatlara mı katılıyoruz?

Carry modeline yükselmiştim ama siz pek beğenmemişsiniz. Eksi gördüğünüz özellikleri nelerdir.. Emniyet çok önemli değil tetik düşürme var bence iş görür.. Ama işte düşünemediğim bilmediğim şeyleri öğrenelim 7000 $ çok para yapıyor.. İlginize teşekkürler.
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
Bul
CZ firması ve Shadow 2 modeli hem firma hem de silah modeli olarak çok başarılılar.

Bana ters gelen, CZ nin gayet güvenilir bir çok taşıma modeli varken başarılı bir müsabaka silahını "başarılı" yapan özelliklerini bozup (namlusunu kısaltıp, ağırlığını azaltıp, tetiğini ağırlaştırıp) bir başka "taşıma" modeli çıkartıp (muhtemel amerika piyasasına yönelik) bunu MKE de satışa sunulması.

Bir senedir Colt Python beklerken bu modelleri görünce sinirlendim sadece Big Grin
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-03-2026, 11:22)yavuzg yazdı: CZ firması ve Shadow 2 modeli hem firma hem de silah modeli olarak çok başarılılar.
Bana ters gelen, CZ nin gayet güvenilir bir çok taşıma modeli varken başarılı bir müsabaka silahını "başarılı" yapan özelliklerini bozup (namlusunu kısaltıp, ağırlığını azaltıp, tetiğini ağırlaştırıp) bir başka "taşıma" modeli çıkartıp (muhtemel amerika piyasasına yönelik) bunu MKE de satışa sunulması.
Bir senedir Colt Python beklerken bu modelleri görünce sinirlendim sadece Big Grin

Sayın yavuzg,

Bence sinirlenecek bir durum yok:

CZ Shadow 2 Compact modelinin piyasaya sürülmesi ilk bakışta garip görünebilir; çünkü CZ 75 Compact, CZ P‑01 ve CZ PCR gibi zaten taşıma amaçlı CZ modelleri vardı. Ancak Shadow 2 Compact farklı bir boşluğu doldurmak için üretildi. Temel sebepler şöyle:

Shadow serisi (özellikle CZ Shadow 2) IPSC / dinamik atış dünyasında çok popüler.
Çok iyi tetik, düşük namlu ekseni ve ağır çelik gövde sayesinde kontrolü çok iyi.
Ancak klasik Shadow 2: çok büyük,  çok ağır, gizli taşımaya uygun değil
Shadow 2 Compact, bu yarış tabancasının atış karakterini daha küçük gövdeye taşıma fikriyle çıktı.

CZ P-01 / PCR’den daha iyi tetik ve yarış ergonomisi P-01 ve PCR aslında görev tabancalarıdır.
Shadow 2 Compact ise: Shadow serisi tetik geometrisini, daha iyi reset, daha ince sürgü toleransları ,yarış tipi kabza açısını kullanır.
Yani hedef: “Görev tabancası değil, performans odaklı taşıma tabancası.”

Modern “performans taşıma silahı” trendi son yıllarda birçok üretici şu kategoriyi oluşturdu: “Yarışma sınıfı taşıma tabancası”
Örnekler: Staccato C2,  Walther PDP Compact, SIG Sauer P229 Legion. Shadow 2 Compact bu pazara CZ’nin cevabıdır.

Shadow 2 Compact:
  • optics ready sürgü
  • modern ray
  • daha modern kabza
gibi özelliklerle güncel taşıma trendlerine uyum sağlar.

Üreticiler aynı kategoride birden fazla model üretir çünkü: farklı kullanıcı profilleri vardır,  koleksiyon ve marka sadakati oluşur, yarışma kullanıcıları markayı bırakmadan taşıma modeli almak ister. Shadow kullanıcılarının önemli bir kısmı “aynı hissi taşıma tabancasında da istiyoruz” diyordu.

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Zam furyasının son adresi STOEGER oldu. 16 Mart itibari ile yeni fiyatlar şu şekilde:

[Resim: Screenshot-20260314-205851-Chrome.jpg]
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Ali Galip,
Bir diğer değişiklik de daha önceden reddot ready versiyonları olmayan tabancaların da RD versiyonlarının satışa sunulmuş olması. Yanlış hatırlamıyorsam str9c ve str9sc de bu yoktu.
si vis pacem, para bellum
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-03-2026, 22:47)Actionman yazdı: Sn. Ali Galip,
Bir diğer değişiklik de daha önceden reddot ready versiyonları olmayan tabancaların da RD versiyonlarının satışa sunulmuş olması. Yanlış hatırlamıyorsam str9c ve str9sc de bu yoktu.

Haklısınız, ikaz için teşekkür ederim. Şu durumda atış keyfi, kabze tutuş konforu açısından MC yerine SC optic ready almak çok daha mantıklı.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Ali Galip ben de benzer kararsızlıklar yaşıyorum.
Bu hazirandaki prohunt fuarına gidip hepsinin kabza, tetik hissiyatına bakıp öyle karar vermeyi düşünüyorum. Maalesef harçlar nedeni ile denene yanılma lüksümüz kalmadı.
si vis pacem, para bellum
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-03-2026, 11:22)yavuzg yazdı: CZ firması ve Shadow 2 modeli hem firma hem de silah modeli olarak çok başarılılar.

Sn.yavuzg,
Bence CZ Shadow 2 Compact modeli ile yarışma tabancası olarak ABD VE Avrupa'da IDPA müsabakalarındaki (Ülkemizde IDPA-IPSC yarışmaları mevzuat nedeniyle yapılamamakta)  model eksikliğini tamamlamış oldu. Çünkü standart fabrika çıkışı CZ Shadow 2  ile ağırlığından dolayı IDPA müsabakalarına katılmak mümkün değil. Diğer taraftan tetik hassasiyeti için iğne blok emniyetinin olmadığı bir tabanca  bence günlük taşıma için de güvenli değil. Özellikle atım yatağı dolu taşıma açısından CZ Shadow 2 Carry modelinin de bu amaçla piyasaya sürüldüğü kanaatindeyim. 
Ülkemizdeki mevzuat, eşi benzeri olmayan fahiş harç düzenlemeleri ve MKE A.Ş.'nin yüksek fiyatlı satış politikası gerçek silah severlerin envanterlerine böyle güzel ve kaliteli tabancaları katması maalesef çok zor....
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Emre Baykurt'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi