Yorumları: 7
Konuları: 0
Teşekkür Alındı: 2 mesajda 3
Teşekkür Verildi: 5
Sn shepherd mahkeme henüz karar vermedi 6 kasımda ikinci duruşma olacak. Evet dediğiniz gibi hiç bir mala kişiye kamu malına zarar verilmedi sadece tek bir el canlı domuza ateş ettim diye mahkemelik oldum.tabi onlara göre sebep çok. Hatta ve hatta birde şöyle çok saçma insanı kahreden bi gelişme oldu mahkemeye dahil olmak isteyen tarım bakanlığı avukatı bir bayan avukat davaya katılma dilekçesinde demişki, kurum personellerine mukavemet göstermişim kurum personellerinin işlerini yapmaya engel olmuşum, hangi kurum sn avukat hanım olay günü olay yerine jandarmadan başka bir allahın kulu gelmedi çağırdığımız halde gelmediler hangi mukavemetten bahsediyor acaba. İnsanların hayatta zevk aldıkları hobileri vardır benimde avcılık ve atıcılık maalesef burnumdan getirdiler.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Eser'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Eser'e teşekkür ederiz.
• Sabri (02-11-2024), Shepherd (02-11-2024)
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
12-11-2024, 02:13
(Son Düzenleme: 12-11-2024, 02:14, Düzenleyen: blacksea.)
Daha önce yazışmıştık bu konuda. Böyle bir belge resmi dolaşıyor sosyal medyada.
Yorumları: 40
Teşekkür Alındı: 37 mesajda 207
Teşekkür Verildi: 35
(12-11-2024, 02:13)blacksea yazdı: ![[Resim: 54132526587_c1f132bfb6_c.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/54132526587_c1f132bfb6_c.jpg)
Daha önce yazışmıştık bu konuda. Böyle bir belge resmi dolaşıyor sosyal medyada.
Uygulama tam olarak bu şekilde. Her yıl Ocak ayı içinde avlanma harcının yatırılıp, dekontunun sisteme girilmek üzere elden silah ruhsat şubeye teslimi isteniyor. Avlanma pulu ile ilgili bir hüküm bulunmamasına rağmen bazen onu da istiyorlar. Ben 10 yıl boyunca bu şekilde yaptım. Tüfeği atış için aldığımdan bir kez dahi ava gitmedim. Zaten toplamda atışa gidebildiğim günde sayılıdır. uygun alan bul, muhtarı ve yakındaki köylüleri razı et. Jandarmaya bir haber bırak. Artık kaç tane atabilirsen. Tezgahı kur, kaldır derken zaten gün yarı oluyor. En sonunda geçen yıl bulundurmaya dönüştürdüm, kurtuldum bu işlerden. Bir kaç sefer Ocak'ta harcı yatırmama rağmen dalgınlıkla teslim etmeyince tüfeği istemişlerdi.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
• blacksea (12-11-2024), Sabri (12-11-2024)
(12-11-2024, 11:33)Pinus yazdı: (12-11-2024, 02:13)blacksea yazdı: ![[Resim: 54132526587_c1f132bfb6_c.jpg]](https://live.staticflickr.com/65535/54132526587_c1f132bfb6_c.jpg)
Uygulama tam olarak bu şekilde. Her yıl Ocak ayı içinde avlanma harcının yatırılıp, dekontunun sisteme girilmek üzere elden silah ruhsat şubeye teslimi isteniyor. Avlanma pulu ile ilgili bir hüküm bulunmamasına rağmen bazen onu da istiyorlar. Ben 10 yıl boyunca bu şekilde yaptım. Tüfeği atış için aldığımdan bir kez dahi ava gitmedim. Zaten toplamda atışa gidebildiğim günde sayılıdır. uygun alan bul, muhtarı ve yakındaki köylüleri razı et. Jandarmaya bir haber bırak. Artık kaç tane atabilirsen. Tezgahı kur, kaldır derken zaten gün yarı oluyor. En sonunda geçen yıl bulundurmaya dönüştürdüm, kurtuldum bu işlerden. Bir kaç sefer Ocak'ta harcı yatırmama rağmen dalgınlıkla teslim etmeyince tüfeği istemişlerdi.
Benim ruhsat şube 2 defa sormama rağmen, getirmenize gerek yok demişti. Yolum düştüğünde bir kez daha soracağım, hatta dekontları da getirip dosyasına koymalarını isteyeceğim. Can sıkıcı işler.
15-11-2024, 03:12
(Son Düzenleme: 15-11-2024, 12:11, Düzenleyen: Sabri.)
(30-07-2024, 23:00)ceycey yazdı: Sn.Eser,sorunuzun cevabı aslında konunun içerisinde yazıyor.Bir kaç defa ayrı konularda yazdım.
Avlanabilmek için:
1)Ruhsatlı yivli veya yivsiz tüfeğiniz olacak
2)Avcılık belgeniz olacak
3)Yıllık vize harcını yatırmış olacaksınız
4)O yılın avlanma izin ücretini(pul ücreti) yatırmış olacaksınız.
Bu 4 şart varsa,bakanlıkça ilan edilen avlaklarda,belirtilen saatlerde ve belirlenen türler için av
yapabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla, avlak dışında ve pul ücreti ödemeden av yapmaya çalışmışsınız. Üstelik
meskun mahalde ateş etmişsiniz. Genel güvenliği kasten tehlikeye düşürme suçundan(TCK 170)
yargılanırsınız. Suçlu bulunursanız altı ay hapis cezası verilir. Şartları varsa adli para cezasına çevrilir
ya da hükmün açıklanması geriye bırakılır. Suçlu bulunmanız halinde ayrıca silah müsadere edilir.
Cezanın infazından 5 yıl geçtikten sonra tekrar ruhsat için başvuru hakkı doğar.
Ayrıca,izinsiz avlandığınız için para cezası ödersiniz.
Yorumları: 39
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 31 mesajda 81
Teşekkür Verildi: 112
Birbirinden garabet kanun ve yönetmeliklerin içinde cinnet geçirmeye az kala hobimizi yapmaya çalışıyoruz. Konu şu ki, yivli tüfeklerim var. sadece av değil atıcılığa da meraklıyım. İşin hesap kitap mühendislik konusu beni cezbediyor. Ancak başımızda şöyle bir saçmalık var. Yivli-yivsiz tüfeğinizle atış yapmak isterseniz bunu sadece av sezonunda ve gittiğiniz avlaktan kota alarak yapabiliyorsunuz. Bu konuda son zamanlarda yazılan cezalar artmakta. Kısaca biz her yeri avlak yaptık. Avlakta av hayvanlarını av sezonu dışında rahatsız edemeyeceğinize göre atış da yapamazsınız deniyor. Poligon yok. Atış sadece av sezonu ve gününde ama alınan harç 5 yılın her günü için. Ya bizden av sezonu günleri kadar harç alın (keşke hiç almasalar ) , ya da atış yapmamıza izin verin. Ayrıca ben neden yapmadığım avın kotasını alıyorum ki ?? Ya memeli için kota yoksa örneğin bıldırcın kotası alıp atış yapsam bu sefer de yivli tüfekle kuş avcılığı yasak diye mi ceza yazacaksınız ? Bu konuya fikir beyan edecek bir hukukçumuz var mı ??
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (18-03-2025), Sabri (18-03-2025)
18-03-2025, 21:27
(Son Düzenleme: 18-03-2025, 21:30, Düzenleyen: blacksea.)
(18-03-2025, 15:36)Oceanborn yazdı: Birbirinden garabet kanun ve yönetmeliklerin içinde cinnet geçirmeye az kala hobimizi yapmaya çalışıyoruz. Konu şu ki, yivli tüfeklerim var. sadece av değil atıcılığa da meraklıyım. İşin hesap kitap mühendislik konusu beni cezbediyor. Ancak başımızda şöyle bir saçmalık var. Yivli-yivsiz tüfeğinizle atış yapmak isterseniz bunu sadece av sezonunda ve gittiğiniz avlaktan kota alarak yapabiliyorsunuz. Bu konuda son zamanlarda yazılan cezalar artmakta. Kısaca biz her yeri avlak yaptık. Avlakta av hayvanlarını av sezonu dışında rahatsız edemeyeceğinize göre atış da yapamazsınız deniyor. Poligon yok. Atış sadece av sezonu ve gününde ama alınan harç 5 yılın her günü için. Ya bizden av sezonu günleri kadar harç alın (keşke hiç almasalar ) , ya da atış yapmamıza izin verin. Ayrıca ben neden yapmadığım avın kotasını alıyorum ki ?? Ya memeli için kota yoksa örneğin bıldırcın kotası alıp atış yapsam bu sefer de yivli tüfekle kuş avcılığı yasak diye mi ceza yazacaksınız ? Bu konuya fikir beyan edecek bir hukukçumuz var mı ??
Sn Oceanborn,
Bu durumda yivli tüfekle kuş avı yapıldı diye ceza yazılsa, kimse neden yazdın demez. Yivli ile kuş avı yapıyordu ahanda kota da almış derler. Tedbir olarak yivlinin yanında bir de yivsiz olmalı herhalde bagajda. 'Kuş avını tamamladım, zaten kuşta yok, gelmişken yivlinin dürbününü sıfırlıyorum'
Kasım'dan sonra İstanbul'da kota almakta apayrı bir sorun.
Harç fiyatlandırması konusunda haklısınız ama daha önemlisi ruhsat harcı anormalliği. Av 6 ay boyunca haftanın 4 günü açık, kabaca senede 96 gün. En baba avcı senede 30 gün ava gider, gitmez. Hadi 10 günde atışa gitti desek, etti 40 gün. Elimizi korkak alıştırmayalım 60 gün diyelim. Tüfeğin harç bedeli 365 gün üstte taşınan tabanca ile aynı.
Yani eskilerin tabiriyle iler tutar tarafı yok.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Oceanborn (18-03-2025), Sabri (18-03-2025), Yarımcalı (19-03-2025)
Yorumları: 39
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 31 mesajda 81
Teşekkür Verildi: 112
18-03-2025, 22:26
(Son Düzenleme: 18-03-2025, 22:27, Düzenleyen: Oceanborn.)
Sn Blacksea
Gerçekten akıl tutulması. Bu konu hakkında ne yapabiliriz bunun araştırmasını yapıyorum. Umarım bu sefer camiada bir birlik oluşur da bu saçmalıklardan kurtulmak için adım atarız.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Oceanborn'e teşekkür ederiz.
• bilhan (19-03-2025), blacksea (18-03-2025), Yarımcalı (19-03-2025)
Sn ceycey merhaba, ceza avukatı değilsiniz ama tecrübe ve bilginize dayanarak bir soru sormak istiyorum. Daha önce başıma gelen bir olayı anlatmıştım. Mahkeme süreci tamamlandı tck 170 den yargılandım ve hakkımda HAGB kararı verildi ve karar istinaf yolu ilede kesinleşti. Silahım müsadere edildi. Bu silahı tekrar geri alma imkanım varmı? Adliye birimleri ile görüştüm o şş bitti artık dediler silahın devlete geçti alamazsın dediler. Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
25-04-2025, 00:54
(Son Düzenleme: 25-04-2025, 00:58, Düzenleyen: ceycey.)
(24-04-2025, 23:00)Eser yazdı: Sn ceycey merhaba, ceza avukatı değilsiniz ama tecrübe ve bilginize dayanarak bir soru sormak istiyorum. Daha önce başıma gelen bir olayı anlatmıştım. Mahkeme süreci tamamlandı tck 170 den yargılandım ve hakkımda HAGB kararı verildi ve karar istinaf yolu ile de kesinleşti. Silahım müsadere edildi. Bu silahı tekrar geri alma imkanım var mı? Adliye birimleri ile görüştüm o iş bitti artık dediler silahın devlete geçti alamazsın dediler. Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkür ederim
Sn.Eser geçmiş olsun.Bu konuda 7.mesajda suçlu bulunmanız halinde silahın müsadere edileceğini yazmıştım.
Mahkemece HAGB kararı ile birlikte müsadereye karar verilmiş.Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 231/5.maddesi
aynen aşağıda:
(5) "Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, iki yıl veya daha az süreli hapis
veya adli para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Uzlaşmaya
ilişkin hükümler saklıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, müsadereye ilişkin hükümler hariç, kurulan
hükmün sanık hakkında bir hukuki sonuç doğurmamasını ifade eder."
Yani, HAGB kararı ile aynı ilamda müsadereye ilişkin hüküm verilmişse,bu hüküm infaz edilebilecektir.Kısacası,müsadere
kararı geçerlidir.Maalesef silahınızı geri alamazsınız.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• Eser (25-04-2025), jfmrk (25-04-2025)
|