Mermiye zam geldi! Siz 9X19 MM için hangi markaları kullanıyorsunuz?
(18-01-2025, 00:53)Jeronimo yazdı: Bu hafta atışa niyetlendim, bu sebeple kutuları kontrol ederken kimisinin üzerinde küf gibi lekeler, büyük çoğunluğunun kapsül kısmında beyaz tortular gördüm. Yaklaşık 10 senedir ilk defa kendi istihkakımı MKE almak için kullandım ve onda da durum bu.

https://ibb.co/PzzF5Hw

https://ibb.co/5sryh5q

Ben bu fotoğrafları görünce, merak edip ofisimde dolabımdaki fişekleri kontrol ettim şimdi. Elimde 2015-16-17 yılından kalma fişekler var 350 adet, hiç birinde böyle bir gözlemim olmadı.

Geçmiş olsun.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Ahmet Efe'e teşekkür ederiz.
Bul
MKE fişeklerine bir zam daha gelmiş. En son 12TL/adetten almıştım. Son zam ile 13,86TL/adet olmuş.
Sanıyorum diğerleri de yakın zamanda zamlanacaktır.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Ethan'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2025, 00:17)Onyedi-Cetinkol yazdı: Sayın üyeleri MPS fişekleri konusunda uyarmak istiyorum. Son zamanlarda bir kaç yerden bu fişekler ile yapılan atışlarda “squip load” denilen olayın meydana geldiğini ve atıcıların dikkatsizliği sonucu silahlarda kırım(kaboom) meydana geldiği haberini alıyorum. Bu ciddi yaralanmalara sebebiyet verecek olay. 
Bilindiği üzere genellikle hatalı fişeklerin sebebiyet verdiği bu olayda atıcı atış yaparken normal patlama sesini duymaz fakat kısık bir kapsül ateşleme sesi duyar. Bu durumda mekanizma veya sürgü geriye çekildiğinde fişek yatağından çıkan fişeğe dikkat edilmeli eğer sadece kovan çıktıysa atışa son verilip namlu içerisinde çekirdek olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Mps ile 200 adet fişekte 1 kez squip load( namlu içinde çekirdek kalması) , 4 kez fişek patlatmama, 1kez düşük yoğunluklu patlamadan dolayı kovan tahliye problemi yaşattı. Dikkatimiz sayesinde herhangi bir kırım ve kaza yapmaktan kurtulduk. Böyle sorumsuzluk olmaz .
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Demir57'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2025, 00:17)Onyedi-Cetinkol yazdı: Sayın üyeleri MPS fişekleri konusunda uyarmak istiyorum. Son zamanlarda bir kaç yerden bu fişekler ile yapılan atışlarda “squip load” denilen olayın meydana geldiğini ve atıcıların dikkatsizliği sonucu silahlarda kırım(kaboom) meydana geldiği haberini alıyorum. Bu ciddi yaralanmalara sebebiyet verecek olay. 

Allah göstermesin başımıza böyle bir olay gelse, mermiyi üreten firma bu durumdan sorumlu mudur? (Yaralanma olmadığını sadece maddi zarar söz konusu olduğunu varsayıyorum, İşin içine birde yaralanma girerse olay çok farklı yerlere gider diye tahmin ediyorum) Yaşadığımız olayın mermi kaynaklı olduğunu nasıl ispat edebiliriz. Sorular daha da arttırılabilir. Tek tek atışlarda anormal olan durumu belki fark edebiliriz ama double tap dediğimiz çift atışlarda farkedip durmak mümkün değil gibi sanki. 

Saygılarımla...
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(14-02-2025, 00:17)Onyedi-Cetinkol yazdı: Sayın üyeleri MPS fişekleri konusunda uyarmak istiyorum. Son zamanlarda bir kaç yerden bu fişekler ile yapılan atışlarda “squip load” denilen olayın meydana geldiğini ve atıcıların dikkatsizliği sonucu silahlarda kırım(kaboom) meydana geldiği haberini alıyorum. 

Aşağıdaki resimler bir moderatörümüze 2 gün önce geldi:

[Resim: Whats-App-Image-2025-02-21-at-17-42-05.jpg]
Resimle beraber gelen açıklama şöyle: "Yeni MPS diye mermi dağıtımı yaptılar 3 günde 6 tane silah parçaladı. Kadro atışlarında bazi yerlerde mps marka mermi dagitiyorlarmiş"

Burada tabancaların neden parçalandığı yazmıyor. Ama hepsinin atım yatağı paralanmış. Elbette squip load olabilir ancak çok yüksek basınçlı mermi de ihtimal dışı değil.

Midyat Patlayıcı Sanayii (MPS) nin ürettiği 9x19 124 grn FMJ fişekler MKEK de satılan tabanca fişekleri arasında

saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar,
Forumumuzda hukukçular bulunmakta en güzel yanıtı vereceklerdir.
Ben düz bir vatandaş olarak acizane fikir beyan etmek isterim.
Memlekette bir şeyin mağduru olup mahkemede hak arama süreci o kadar yıpratıcı ve uzun soluklu oluyor ki,, bir yerde "giden gitmiştir yeni bir tabanca alıp işime bakayım" bari dedirttirirler. Üzerimden araç geçti, aynı olayda 6 kişi daha yaralandı, üzerinden 6 yıl geçti VE hiçbir ilerleme YOK. Duruşmalar ötelenip duruyor. Dosyası 5 yılda bitirilebildi Smile Konuyu uzatıp, kendim bir de sanık sandalyesinde bulmamak için burada noktalıyorum : )

Ez cümle... şahsen seriye takıp, peş peşe atış yapanlardaki cesarete(!) şaşıp kalıyorum. Şahsen hiç yapmadım. Her atışı duyup, algılayıp, sonraki için tetiğe basıyorum.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
(24-02-2025, 23:23)jfmrk yazdı:

Allah göstermesin başımıza böyle bir olay gelse, mermiyi üreten firma bu durumdan sorumlu mudur? (Yaralanma olmadığını sadece maddi zarar söz konusu olduğunu varsayıyorum, İşin içine birde yaralanma girerse olay çok farklı yerlere gider diye tahmin ediyorum) Yaşadığımız olayın mermi kaynaklı olduğunu nasıl ispat edebiliriz. Sorular daha da arttırılabilir. Tek tek atışlarda anormal olan durumu belki fark edebiliriz ama double tap dediğimiz çift atışlarda farkedip durmak mümkün değil gibi sanki. 

Saygılarımla...

Sayın jmfrk işin hukuki boyutunu bilmiyorum ama bu arıza sebebiyle hızlı atışlarda da bilinçli bir atıcı hata yapmaz. 
Sayın üyeleri uyarma sebeplerinden biri yukarıda paylaşılan fotoğraflar fakat tek sebep bunlar değil , atış sırasında Sayın Demir57 gibi sorunu fark edip kaza olmadan atlatılan çok olay duydum. Bu arızanın sadece tabancalarda veya sadece bu fişek markası ile alakalı olmadığını tekrardan belirtmek isterim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Onyedi-Cetinkol'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-02-2025, 13:17)Onyedi-Cetinkol yazdı: Bu arızanın sadece tabancalarda veya sadece bu fişek markası ile alakalı olmadığını tekrardan belirtmek isterim.

Sn. Onyedi-Cetinkol,

Aynı marka fişekle farklı tabancalarda, üst üste sorun yaşanması, sizde çekirdek çapı ve barut miktarı ile ilgili kuşku yaratmıyor mu? Elinde olanların bu marka fişekten söküp, çekirdek çapı ve barut miktarlarını ölçmesi yararlı olmaz mı?

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
(26-02-2025, 14:18)Sabri yazdı:
(26-02-2025, 13:17)Onyedi-Cetinkol yazdı: Bu arızanın sadece tabancalarda veya sadece bu fişek markası ile alakalı olmadığını tekrardan belirtmek isterim.

Sn. Onyedi-Cetinkol,

Aynı marka fişekle farklı tabancalarda, üst üste sorun yaşanması, sizde çekirdek çapı ve barut miktarı ile ilgili kuşku yaratmıyor mu? Elinde olanların bu marka fişekten söküp, çekirdek çapı ve barut miktarlarını ölçmesi yararlı olmaz mı?

Saygılar

Sayın Sabri , tabiki de kuşku yaratıyor, bu kuşku sebebiyle ilk uyarımı yapmıştım. Sorduğunuz haklı sorular normal işleyişin olduğu yerlerde ilk başta yapılması gereken adımlar. Benim ölçme imkanım ve bu fişeklere ulaşma imkanım şu an mevcut değil, umarım sayın üyelerden bu imkana sahip olanlar ölçüp sonuçları bizimle paylaşır.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Onyedi-Cetinkol'e teşekkür ederiz.
Bul
Bizim fabrikasyon fişekleri, fişek doldurma ile uğraşan kişilerin son kontrol için kullandığı fişek kalıpları ve hassas terazi ile kontrol etmek gerekiyor.

[Resim: CG9-100-MIU-55801.jpg]
[Resim: l-749003107-2.jpg]
[Resim: 81s0k-YTX0r-L-AC-SY879.jpg]
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi