Tabancalarımız
(06-04-2024, 06:40)Mesut yazdı:  Kaliteli bir red dot ve adaptör arayışındayım. 

Sayın Mesut,

Forum kuralları gereği resimlerin 100 kb boyutunu pek geçmemesi gerekli. O nedenle resminizi uygun boyuta indirgemek zorunda kaldık.
Bu arada Glock uyumlu pratik bir adaptöre rastladım. Sizinle paylaşmak istedim:

İnternette "Install red-dot on a non optic ready pistol" olarak arama yaparsanız, başka çözüm önerileri de var...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Tabancanın sol tarafında marka, model ve kalibre bilgileri mevcut
https://ibb.co/KNhrPt0

Sağ tarafında ise üretim yeri ve seri numaraları mevcut
https://ibb.co/zS7KsBm

Sahra sökümü yapılmış hali
https://ibb.co/pRzPrpr

Tabanca iki adet Mec-gar şarjörle birlikte geliyor
https://ibb.co/hHKtTR3

Namlu içi
https://ibb.co/Lp93SRj

Yeni konu açıp tabancayı tanıtacak bilgi düzeyine sahip olmadığım için bu başlık altında paylaşmanın daha uygun olacağını düşündüm.

(24-02-2024, 20:57)ceycey yazdı: 4)Sonra kullandığım resim yükleme sitesine bu resmi yüklüyorum.(Ben imgBB kullanıyorum.)
5)Yüklenen resmin linkini kopyalıyor ve forumdaki yazımın içine yapıştırıyorum.(imgBB'de BBcode tam görünüm seçeneği)

Bu şekilde yaptım ama yine de olmadı sanki.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(15-04-2024, 00:53)jfmrk yazdı: Tabancanın sol tarafında marka, model ve kalibre bilgileri mevcut

Sağ tarafında ise üretim yeri ve seri numaraları mevcut
https://ibb.co/zS7KsBm

Sahra sökümü yapılmış hali
https://ibb.co/pRzPrpr

Tabanca iki adet Mec-gar şarjörle birlikte geliyor
https://ibb.co/hHKtTR3

Namlu içi
https://ibb.co/Lp93SRj

Yeni konu açıp tabancayı tanıtacak bilgi düzeyine sahip olmadığım için bu başlık altında paylaşmanın daha uygun olacağını düşündüm.

(24-02-2024, 20:57)ceycey yazdı: 4)Sonra kullandığım resim yükleme sitesine bu resmi yüklüyorum.(Ben imgBB kullanıyorum.)
5)Yüklenen resmin linkini kopyalıyor ve forumdaki yazımın içine yapıştırıyorum.(imgBB'de BBcode tam görünüm seçeneği)

Bu şekilde yaptım ama yine de olmadı sanki.

YÖNTEM ŞÖYLE:
-Fotoğrafı imgbb'yi yükledikten sonra oluşan resim adresine gidiyorsunuz.
Misal sizin ilk link (
Tabancanın sol tarafında marka, model ve kalibre bilgileri mevcut
-Fotoğrafın üzerine geliyorsunuz ve mouse'un sağına tıklıyorsunuz
-Açılan menüden  "Resim adresini kopyala" kısmına tıklıyorsunuz.
-Tekrar foruma geliyorsunuz ve yukarıdaki menüden zarf imgesinin hemen solundaki kare görsele(RESİM EKLE) tıklıyorsunuz
-Açılan ekranda  URL  kısmına mouse'un sağına tıklayıp YAPIŞTIR diyerek az evvel kopyalamış olduğumuz resim adresini yapıştırıyoruz ve EKLE kısmına tıklıyoruz.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Herkese selamlar,

Ben de resim yüklemeyi denemek maksadıyla bir tabancamı paylaşmak istiyorum.

Canik Tp9DA, online mağazadan tetik temin ettim. Daha sonraki planlarım arasında yüksekliği ayarlanabilir şarjör düşürme mandalı, şarjör hunisi ve kapasite arttırıcı eklemek yer alıyor.

[Resim: 20240409-205448.jpg]
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 8 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-04-2024, 06:40)Mesut yazdı: Herkese merhabalar. Forum yıllar sonra tekrardan açıldığı için çok mutlu oldum. Tüm silahseverler için hayırlı olsun. Benim edc’yi aşağıya bırakıyorum. Kaliteli bir red dot ve adaptör arayışındayım. Saygılarımla. 

[Resim: agst6gz.jpg]

Sn Mesut,

Gen4 ler ilk ithal edilmeye başlandığında, standart gri renkli 24N iğne yayına sahipti. Sert kapsüllü MKE mühimmatı ile nadiren de olsa görülen kapsül patlatmama sorununa binaen sonraları daha güçlü 28N kırmızı iğne yayı ile gelmişti (o zamanlarda henüz özel sektör mermi işine girmemişti). Ambargo sonrası artık Avusturya yapımı ürün gelmediğinden ve Amerikalıların bu mevzuyla uğraşacaklarını düşünmediğimden Amerikalı Glock 19 Gen5 lerde standart gri yay olduğunu tahmin ediyorum.

Hiç sürgüyü demonte ettiniz mi bilemiyorum ama ettiyseniz Gen5 G19'unuzda iğne yayı gri mi yoksa kırmızı mı?
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba hocam. Hayır ne yazık ki sürgünün içerisini, iğne tertibatını hiç sökmedim. Avusturya üretimi modellerde de bildiğim kadarıyla o yay hep gri. Hiç kırmızısını görmedim. Mke mermileri atıyorum şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. Olurda ilerde temizlemek için sökersem mutlaka incelerim.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Mesut'e teşekkür ederiz.
Bul
(16-04-2024, 01:55)blacksea yazdı:
(06-04-2024, 06:40)Mesut yazdı: Herkese merhabalar. Forum yıllar sonra tekrardan açıldığı için çok mutlu oldum. Tüm silahseverler için hayırlı olsun. Benim edc’yi aşağıya bırakıyorum. Kaliteli bir red dot ve adaptör arayışındayım. Saygılarımla. 

Sn Mesut,

Gen4 ler ilk ithal edilmeye başlandığında, standart gri renkli 24N iğne yayına sahipti. Sert kapsüllü MKE mühimmatı ile nadiren de olsa görülen kapsül patlatmama sorununa binaen sonraları daha güçlü 28N kırmızı iğne yayı ile gelmişti (o zamanlarda henüz özel sektör mermi işine girmemişti). Ambargo sonrası artık Avusturya yapımı ürün gelmediğinden ve Amerikalıların bu mevzuyla uğraşacaklarını düşünmediğimden Amerikalı Glock 19 Gen5 lerde standart gri yay olduğunu tahmin ediyorum.

Hiç sürgüyü demonte ettiniz mi bilemiyorum ama ettiyseniz Gen5 G19'unuzda iğne yayı gri mi yoksa kırmızı mı?

Sn blacksea bahsettiğiniz partilerden, Avusturya'dan ithal edilen bir Glock alma şansım olmuştu.28n iğne yayı ve - connector ile geliyordu.
Şu an kullandığım Glock 26 gen5 ABD den ithal gümüş 24n iğne yayı ve standart connector ile geliyor.

Saygılarımla.

[Resim: cj7qjig.jpg]

[Resim: 3ygxi1r.jpg]
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mTa'e teşekkür ederiz.
Bul
(18-04-2024, 00:35)mTa yazdı:
(16-04-2024, 01:55)blacksea yazdı: [quote="Mesut" pid="686" dateline="1712371208"]
Herkese merhabalar. Forum yıllar sonra tekrardan açıldığı için çok mutlu oldum. Tüm silahseverler için hayırlı olsun. Benim edc’yi aşağıya bırakıyorum. Kaliteli bir red dot ve adaptör arayışındayım. Saygılarımla. 

Sn Mesut,

Sn blacksea bahsettiğiniz partilerden, Avusturya'dan ithal edilen bir Glock alma şansım olmuştu.28n iğne yayı ve - connector ile geliyordu.
Şu an kullandığım Glock 26 gen5 ABD den ithal gümüş 24n iğne yayı ve standart connector ile geliyor.

Saygılarımla.

Teşekkürler Sn mTA,

Amerikalıların talep olsa bile değişiklik yapmayacaklarını tahmin etmiştim. Gerçi talep oldu mu, onu bilmiyoruz.

Eski konfigürasyondaki tabancanızda veya mevcut G26'nızda hiç mermi patlatmama sorunu oldu mu? İki tabancanın tetik çekişinde hissedilir bir fark var mıydı?
Bul
(18-04-2024, 12:57)blacksea yazdı:
(18-04-2024, 00:35)mTa yazdı:
(16-04-2024, 01:55)blacksea yazdı: [quote="Mesut" pid="686" dateline="1712371208"]
Herkese merhabalar. Forum yıllar sonra tekrardan açıldığı için çok mutlu oldum. Tüm silahseverler için hayırlı olsun. Benim edc’yi aşağıya bırakıyorum. Kaliteli bir red dot ve adaptör arayışındayım. Saygılarımla. 

Sn Mesut,

Saygılarımla.

Teşekkürler Sn mTA,

Amerikalıların talep olsa bile değişiklik yapmayacaklarını tahmin etmiştim. Gerçi talep oldu mu, onu bilmiyoruz.

Eski konfigürasyondaki tabancanızda veya mevcut G26'nızda hiç mermi patlatmama sorunu oldu mu? İki tabancanın tetik çekişinde hissedilir bir fark var mıydı?

Önceki silahımda da şimdiki g26 gen5te de kullandığım mke ve sterling mermilerde patlatma sorunu yaşamadım.

Ancak 2 defa Özkursan poligon fişeğinde patlatma sorunu oldu,onlarda da kapsüllerdeki iğne izleri derindi,o yüzden iğne yayından kaynaklandığını düşünmüyorum.

Aslına bakarsanız gen5 tetiği bana göre çok daha net ve eski jenerasyonlardan çok daha iyi bir hissiyatı var.

Gen3 gen4 jenerasyon glockların alışması zor olan tetiğine oranla çok daha net ve kolay aşılan bir duvar var.

Yabancı forumlarda eski jenerasyonlarla bir fark göremediğini söyleyen insanlar da var.Ancak büyük çoğunluk gen5 tetiklerinin hissedilir derecede daha iyi bir çekiş sağladığı yönünde.

Önceki g17 silahımda 28n iğne yayı ve - connector ile aslında 24n iğne yayı ve standart connector ile sert kapsüllerin güvenle patlaması sağlanırken aynı tetik ağırlığının yakalanması hedeflenmişti.

Sn Lupus eski forumda bu özel konfigürasyona sahip partilerin o dönemki sert kapsüllü mke fişekleri için özel olarak bu şekilde gönderildiğini anlatmıştı.

Saygılarımla
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mTa'e teşekkür ederiz.
Bul
mTa yazdı:

Önceki silahımda da şimdiki g26 gen5te de kullandığım mke ve sterling mermilerde patlatma sorunu yaşamadım.

Ancak 2 defa Özkursan poligon fişeğinde patlatma sorunu oldu,onlarda da kapsüllerdeki iğne izleri derindi,o yüzden iğne yayından kaynaklandığını düşünmüyorum.

Aslına bakarsanız gen5 tetiği bana göre çok daha net ve eski jenerasyonlardan çok daha iyi bir hissiyatı var.

Gen3 gen4 jenerasyon glockların alışması zor olan tetiğine oranla çok daha net ve kolay aşılan bir duvar var.

Yabancı forumlarda eski jenerasyonlarla bir fark göremediğini söyleyen insanlar da var.Ancak büyük çoğunluk gen5 tetiklerinin hissedilir derecede daha iyi bir çekiş sağladığı yönünde.

Önceki g17 silahımda 28n iğne yayı ve - connector ile aslında 24n iğne yayı ve standart connector ile sert kapsüllerin güvenle patlaması sağlanırken aynı tetik ağırlığının yakalanması hedeflenmişti.

Sn Lupus eski forumda bu özel konfigürasyona sahip partilerin o dönemki sert kapsüllü mke fişekleri için özel olarak bu şekilde gönderildiğini anlatmıştı.

Saygılarımla

-----

Bilgilendirme için teşekkürler Sn mTa, sayenizde USA imalatı Glock lar hakkında bilgi sahibi olduk.

Evet, eski forumda kendisinden öğrenmiş idik değişikliği. Ben de sözkonusu parçaları kendi tabancama tedarik etmiştim, ne olur ne olmaz diye.

Hatta tahminim, konfigürasyon değişikliğinin fikir sahibinin Lupus üstad olma ihtimali de çok yüksek. 

Saygılar.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi