Yorumları: 15
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 26
Teşekkür Verildi: 143
Değerli arkadaşlar,
Konu biraz eski, ama yeni başlık açmamak ve bilgilerin bu başlıkta derli toplu kalması adına buradan devam ediyorum.
Avcılık eğitimi sınavına girdim, belgenin çıkmasını bekliyorum. Avcılık Belgesi Harcı ve Avlanma İzin Kartı ücretlerinde, avcılık derneklerine üye olanların belli maddi avantajları oluyor. Bu avantajlardan yararlanmak cazip geldi. Fakat herhangi bir avcılık derneği ile bir münasebetim bulunmuyor.
Ankara için önerebileceğiniz, tanıdığınız bir adres var mıdır?
Şimdiden teşekkürler,
dekaya
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için dekaya'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için dekaya'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (22-12-2025), Taygunho (23-12-2025)
Yorumları: 51
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 33 mesajda 91
Teşekkür Verildi: 253
Sayın dekaya;
Bende yakın zaman içerisinde yivsz av tüfeğimi alıp avcılık belgesi almayı planlıyorum. Benim sorunum ise yaşadığım İstanbul/Tuzla'da ve civarında avcılık kursu bulamamak. Siz bu konuyu nasıl aştınız? Nerede hangi kursa gittiniz?
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Yorumları: 15
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 10 mesajda 26
Teşekkür Verildi: 143
Merhaba sayın Taygunho,
Ben de forumdaki eski önerilerden hareketle Ünvan Kursları isimli bir kursla sınava girdim:
https://www.unvankurslari.com/kurslar/avcilik-kursu
Firmanın hem İstanbul'da hem Ankara'da ofisi bulunuyor.
Sınav geçtiğimiz haftasonu yapıldı. Sonraki ne zamandır maalesef bilmiyorum. Kursun sahipleri genel olarak ilgili ve bilgilendirici idi. Ama detaylara sizin de hakim olmanızda fayda var. Daha detaylı konuşmak isterseniz telefonlaşabiliriz/PM'den yazabilirsiniz.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için dekaya'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için dekaya'e teşekkür ederiz.
• Taygunho (23-12-2025)
Yorumları: 75
Teşekkür Alındı: 39 mesajda 105
Teşekkür Verildi: 21
Niğde de kaçak yaban keçisi avlamaya çalışan avcıya 984.000 TL ceza kesilmiş.
Yaklaşık 45.000 ABD doları.
Ceza lazımda bu kadarı abartı saçmalık hatta manyaklık. Yıllık KBMG yaklaşık 5-600.000 TL.
Asgari ücret 30.000 TL. Bu ücretten biri 3 senede ödeyemez bunu.
Askeri polisi öğretmeni yurttaşı şehit edene bile bu kadar para cezası verilmiyor.
Aynı saçmalık Trafik cezalarınada yansıdı
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
• jfmrk (11-03-2026), Shepherd (09-03-2026)
Yorumları: 51
Teşekkür Alındı: 33 mesajda 91
Teşekkür Verildi: 253
(08-03-2026, 00:39)musti267 yazdı: Niğde de kaçak yaban keçisi avlamaya çalışan avcıya 984.000 TL ceza kesilmiş.
Yaklaşık 45.000 ABD doları.
Ceza lazımda bu kadarı abartı saçmalık hatta manyaklık. Yıllık KBMG yaklaşık 5-600.000 TL.
Asgari ücret 30.000 TL. Bu ücretten biri 3 senede ödeyemez bunu.
Askeri polisi öğretmeni yurttaşı şehit edene bile bu kadar para cezası verilmiyor.
Aynı saçmalık Trafik cezalarınada yansıdı
Sayın Musti627;
Bence ceza makul ama söylediğinizde haklısınız diğer cezalar çok az. Öncelikle tüm canlıların yaşama hakkına işlenen suçlar çok ağır ve afsız olmalı ardından diğer cezalarda caydırıcı olacak şekilde ağır olmalı. Trafik cezaları çok güzel bir şekilde ağır cezaların insanları ne kadar caydırdığını gösterdi yeterki diğer tüm cezalardaki gibi adil olup herkese ayrım gözetmeksizin uygulansa. Ruhsat harçları makul düzeye inip Ruhsatsız silah bulundurmak satmak gibi suçlarada yatarı olmayan ceza yerine çok ağır para ve hapis gelse bu kadar ruhsatsız silah olmaz.
Saygılarımla
Ailesini korumak isteyen biri. Canik METE SFT - Aksa Crossfire
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Taygunho'e teşekkür ederiz.
• dekaya (09-03-2026), jfmrk (11-03-2026)