06.09.2025 Ruhsat harç GÜNCELLEMESİ
Yazık bizlere ki ne yazık. Bu kötü niyetten başka bir şey değil. İki üniversite bitirmiş, kanunlara, yasalara uyan, suç işlemeyen, vergisini ödeyen, işinde gücünde, ailesiyle ilgilenen benim gibi bir vatandaşın bu ülkede hiçbir hakkının ve öneminin olmadığını göstermektedir. Buraya neler neler yazabilirim durumun vahametini gösteren ama neye yarar? Herkes her şeyin farkında zaten. Bir şey yapabilecek, bu saçmalığı engelleyebilecek hiç kimse yok. Kalkıp protesto edelim diyeceğim bu seferde başımıza neler geleceği, daha nelerimizi kaybedeceğimiz belirsiz. Utanıyorum, korkuyorum, üzülüyorum, kahroluyorum..

Bir adet taşıma, bir adet bulundurma ruhsatım var. Yenilemeleri 2028 yılında. Nasıl bir tabloyla karşılacağım aklım hayalim almıyor. Benim için şu ortamda silah taşımak, araç içinde emniyet kemerini takmak gibidir. Ne yaparsanız yapın bir şekilde biriktirip, ödeyip, lanet getirip, SİLAHIMI TAŞIYACAĞIM!
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Mesut'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir de bunun üstüne hala emniyet müdürünün 25 bin TL de polis vakfına bağış isteyeceğini düşündükçe kan beynime hücum ediyor.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Husrev'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-09-2025, 20:42)blacksea yazdı: Lütfen 'bir şeye yaramaz' demeyip, başvurumuzu yapalım. Çevremize yaptıralım. Yılbaşında bir bulundurma ruhsatı 70 bin TL civarlarında olacak. Hiç bir şey yapamıyoruz, en azından başvuru konusunda üşenmeyelim. Nasıl olsa başka birileri başvurur dememek lazım. Gün birlik günüdür.

Bugün birlik olmazsak, olamazsak başka ne zaman olabiliriz ki. Çok kaba bir tabirle ölmüş eşek kurttan mı korkar. Düşünüyorum da  en fazla ne olabilir, olsa olsa dosya yenileme döneminde onay vermezler. Ne olacaksa olsun. 

(06-09-2025, 19:49)Sabri yazdı: Herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerekir. 

Sabri abinin dediği gibi elimizi taşın altına koyma vakti.

Doğan üstadın dediği gibi, sokakta sayısız sabıkasıyla cirit atan suçluların cezasına %100 zam yapamayanlar, bizim sahip olduğumuz tabanca ruhsat harçlarına canları istediği zaman zam yapıyorlar. Alabiliyorlarsa, ruhsatsız silah taşıyanlardan da alsınlar bu parayı.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer başvurusunu yaptım az önce. Teşekkürler.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için dekaya'e teşekkür ederiz.
Bul
Meslek mensubu taşıma yapan biri olarak ben de başvurumu yaptım. İnşallah bir aksiyon alınır.
"Araçlara cam filmine yüksek ceza" konusunda yıllar önce alınan karara vatandaş yoğun teoki gösterince, karardan vazgeçilmişti.
Pasif kalmanın kimseye yararı yok. Madem bilinçli, yasal silahlanma diyoruz; o zaman e-devlet başvurumuzu da yapacağız.
İnsanlar ikiye ayrılır: ONURLULAR ve onursuzlar
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için AliGalip'e teşekkür ederiz.
Bul
Tüm forum üyelerimizin ivedi olarak tepkilerini cimer üzerinden iletmesi önemlidir.

Ben eşimin e-devletinden gönderdim.

Kabul edecek tanıdıklarınızı da bu şekilde yönlendirmeye çalışalım lütfen.

Bunu bile yapamıyorsak 5 sene sonra airsoftlara da harç ve ruhsat gelir hiç olmaz demeyin.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Perşembe günü için emniyetten randevu almıştım ve tabiki şimdi yeni tarifeden makbuz isteyecek.. Yazık günah bu paralara.. 158.000 TL yi belirleyen ekip sizi 158 de durduran şey ne oldu..?
Beretta A400 Xplor Action Slug - Mossberg 590 Marinecote - Beretta 92FS
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için LocLu'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer'e dilekçe gönderilmiştir , bu yanlış karardan en kısa sürede dönülmesini umuyorum..
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için KPZ53'e teşekkür ederiz.
Bul
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için dgnucak'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın hocalarım. Haberi ilk gördüğüm andan itibaren şoklar içerisindeyim. İlk gördüğümde acaba taşıma ruhsatı alma şartlarını kolaylaştırıp hak edenlere taşıma ruhsatı vererek yeni bir gelir kapısı mı yaratacaklar diye düşündüm ama malesef mantıklı düşününce geçmişte asla vatandaşın yararına yapılmış bir hamle olmadığı gibi ileride de olmayacak. Hepimizin aldığı zamlar ortada, yapılan %100 zam ortada. Biz bu parayı sokakta bulmuyoruz. Tüm ateşli silahlarımı ruhsat süreleri bittikçe devredeceğim ya da emniyete hibe ededeğim. Yazıklar olsun!
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için olrayt'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi