Anket Sizce idal ev savunma silahı hangisi?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Pompalı tüfek
15.17%
27 15.17%
Yarı-otomatik tüfek
20.79%
37 20.79%
Revolver (Emniyetsiz)
9.55%
17 9.55%
Polimer tabanca
23.03%
41 23.03%
Çelik veya alaşım tabanca
21.91%
39 21.91%
Bıçak,av bıçağı,sağlam bir çakı
1.69%
3 1.69%
Sopa ya da beyzbol sopası
0.56%
1 0.56%
Kırma Çifte
6.18%
11 6.18%
Diğer
1.12%
2 1.12%
Toplam: 178 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

İdeal Ev Savunma Silahı Nedir?
Beymen bile bıçak, çakı satmaya başlamış. Deprem çantalarınna koymak ve güvenlik için  bıçaklara  yoğun talep var. Ev savunması için ise  /apartman dairesi ) tabanca yegane çözüm gibi duruyor. Çocuklardan saklanmış , dolap üzerinde kutusunda duran yivsiz yerine tabanca her zaman kullanışlı olur.  Fakat maliyet nedeniyle yivsiz var bende de.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için tatarsuvari'e teşekkür ederiz.
Bul
İkea da 0.9 metrelik metal ayakkabı çekeceği var 130 tl.

Uğraşılsa çalı palası bile çıkabilir. Kapının girişine 1-2 tane konulabilir.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
Yaklaşık 1 sene böyle saçmalamışım, neler yazdığıma inanamadım:

' kurtulabilmenin en iyi yolu evimizde sağlam kapısı olan güvenli bir oda kurmaktır. Bu oda, evimize girenler tarafından ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bize kolay ulaşamaması amacıyla tasarlanmalı. Bu yöntemde zor olan ise o an evde olanları güvenli odada toplayabilmek.'
Terminolojiye katkı yapmak isterim. Kişilere ve dinleme gibi kişilerin yaptığı şeylere karşı odalara Panik odası diyorlar. Güvenli Oda (Safe Room) ise Fırtına, Sel ve doğal afetlere karşı da güvenli odalara deniyor.'

Günümüzde düşüncelerim çok değişti. Artık kimi bölgelerde evinize  bir saldırı ihtimali çok daha yüksek. Panik odası filan gibi fantastik çözümler değil, gerçekçi, sağlam çözümler gerek. Konuyu tekrar irdeledim. 
Öncelikle karşı tarafı (düşmanımız) tahlil edelim.
Düşman, asker, polis olmayacaktır, onlara kapımız zaten açık. Yabancı ülke ordusu veya silahlı terör örgütü olmayacaktır. İşler o boyuta gelirse evde olmayız, çoğunluk kırsala geçmiş oluruz. Dolayısıyla yüksek olasılıkla karşımızda, hırsız, soyguncu, kanun kaçağı gibi 1-2 belki 3, silahlı veya silahsız kişiler olacak. Bunlara karşı benim seçeceğim silah 12ga kısa namlu, silindir şoklu, gaz tahrikli, 7+1, otomatik bir tüfektir.  Tabanca'ya nazaran isabet oranı çok daha yüksektir. Yivli tüfeğe göre hakeza. En önemli nokta, en az 7+1 olması (çünkü kriz anlarında şarjör doldurmak neredeyse imkansızdır) ve tahrik sisteminin kendini kanıtlamış, iyi çalışan güvenilir bir sistem olması. 
Pompalı tecrübeniz varsa, hızlı fişek sürebiliyorsanız, pompalı sistem de olabilir. Ancak otomatiğin hızına erişemezsiniz.

Tüfeği nerede ne şekilde bulunduracağınıza gelince. etraflıca düşünerek, çocukların ulaşamayacağı fakat sizin kolay ulaşacağınız, güvenli bir yer seçin. Tüfek dolu olmalı, ancak aynı zamanda güvenli olmalı. Tüfeği doldurup emniyete almak en yaygın uygulama. Ancak mekanizmanın sürekli kurulu durumda kalması uzun sürelerde yayda yorulmaya ve hataya sebep olabilir. Emniyet düğmesi kriz anlarında başa bela olabiliyor. Basmayı unutuyorsunuz, yerini bulamıyorsunuz filan gibi. Emniyet açık şekilde tutmak ise kaza açısından yüksek riskli. Benim şeklim, ilk fişeği sürüp şarjörü doldurduktan sonra, sürgüyü yavaşça çekerek, yataktaki fişeği çıkarmak, sonra tetiği düşürerek tetik mekanizması yayını serbest bırakmak, tetik düşürme sırasında şarjördeki fişeklerden biri gelip kaşığın üstüne yerleşir ve orada kalır. Şarjördeki 7 fişekten biri eksilince yaydaki basınç da azalır, yorulma olmaz. Kullanmam gerektiği zaman, sürgüyü çekerek kaşıktaki fişeği sürmem gerekecektir,  daha sonra atışlar otomatik devam eder. Yarım otomatik tabanca mantığı gibi. İlk reaksiyon süremden biraz fedakarlık ederek, daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde bulunduruyorum.
İşin yasal boyutuna bakarsak, eğer karşınızdakini öldürürseniz her şartta (örneğin o sizi silahla yaralamış bile olsa) ceza alırsınız.
Bu durumlar için yasalara göre: Bir saldırıya en fazla aynı silahla karşılık verebilirsiniz. Örneğin size bıçakla saldıranı tam boğazınıza bıçağı saplarken, tabancanızı çekip öldürürseniz, taksirle adam öldürmeden ceza alırsınız. Diyelim hırsız bıçak çekti, siz adama yumruk attınız, düştü kafayı bir köşeye vurdu öldü, Aynen içerdesiniz. Saldırgandı, ölünce mağdur oldu, yasa ise mağduru öncelikle korur. Yasal sorumluluğunuzu en aza indirmek için, özellikle hedef alırken belden aşağı, ayaklara doğru atış yapmakta fayda var. Yeraltı dünyasında bir ayaktan vurma raconu vardır. Bu hasmı aşağılama algısı yaratsa da aynı zamanda öldürmeye teşebbüs suçunu, yaralamaya teşebbüs olarak hafifletmeye yarar.
Bu şartlara göre, kullanacağımız fişeğin, öldürücü olmaması gerekiyor. Sterling 9'lu Kauçuk Şevrotin seçilebilir, ancak kısa mesafelerde öldürücü olabileceğini dikkate almak gerek. Baş ve göğüse doğrultmak riskli.
Bir diğer seçenek ses fişeği olabilir. İçinde bulgur ve bolca barut vardır, top gibi patlar, panik korku yaratır, dar alanda, kısa mesafede etkili olur.  Kurşun saçma ne kadar ince olursa olsun kısa mesafede delicidir, başa, göze gelirse öldürücü olabilir. 

Bence temel kural olarak, içgüdüsel olarak göğüse, başa değil, belden aşağıya nişan almaya alışmalıyız.
İnşallah hiçbirimiz bu durumları yaşamayız.
https://www.yabanavmalzemeleri.com/urun/...hot-12-cal
Ahmet Özalp
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ahmetozalp'e teşekkür ederiz.
Bul
Bende bu kauçuk şevrotinden de var ses fişeğinden de ve her ikisini de tüfeklerimde denedim. Pompalıda sorun yok ama yarı otomatik tüfeğiniz benimki gibi kinetikse (Stoeger M3000) yeniden kurmada sorun yaşıyorsunuz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için axoy68'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-10-2025, 18:16)axoy68 yazdı: Bende bu kauçuk şevrotinden de var ses fişeğinden de ve her ikisini de tüfeklerimde denedim. Pompalıda sorun yok ama yarı otomatik tüfeğiniz benimki gibi kinetikse (Stoeger M3000) yeniden kurmada sorun yaşıyorsunuz.

Doğrudur, zaten kinetik tüfeklerin ev savunmasına uygun olmadığı anlatılmıştı tecrübeli arkadaşlar tarafından.
Ahmet Özalp
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ahmetozalp'e teşekkür ederiz.
Bul
Yari Kırsal bir bölgede yaşıyorum. Fiilen can güvenliğimi tehdit eden bir durumum yok. Hırsızlık ve azılılar dahil olmak üzere yoğun bir domuz sorunum var özellikle yaz aylarında. Nasıl bir hayvansa arazinin engebesi ve örtüsünü kullanarak citleri rahatlıkla aşıp dibime kadar geliyor ve görünmüyor. Hırsızlar domuz kadar akıllı ve meziyetli değil kurduğum kuru dal engeline takılıp epey ses çıkartıp hem de gece vakti. Hatta birisi komsunun taktirdigi guvenlik kamerasını fark edemeyip bizim araçla evi terk ettiğimiz bir zaman evi gözetlemiş. Kayıtlar bende mevcut beyefendi kanunlara ve komşuluk iliskilerine güveniyor. Uyarmak haricinde pek bir sey yapamadık.

Domuz sorununa karsı insanlara ve yasalara saygılı bir vatandaş olmamdan ötürü silah kullanamıyordum. Ses fişeği de oldukca yuksek cietlak bir ses çıkartıyor komsulari rahatsiz ediyor.
Burada çözüm sahiplendiğim terroer mix köpeğimden geldi. Domiz sicak havaya ragmen nadiren gelebiliyor. Ufak boyutuna rağmen en ufak bir kokuda seste havlayıp atom karınca gibi domuzlara gidiyor. Fazlasıyla etkili.

Fiilen can güvenliğimi tehdit edilmese de ülkemizde arsızlık ve kriminal olaylar tavan yapmış durumda. Bunun için gelişmiş pahalı guvenlik sistemleri kurana kadar sensörlü lambalar ve çeşitli foto kapanları temin edip sınır güvenliğinde yıllardır çalışan aile dostumuzun tavsiyeleriyle belirli başlı yerlere yerleştirdim. Bu sistemlerin en sevdiğim yanlari fark edilmesinin zor mobilizasyonunun oldukca kolay olması. Yani karşıdaki kişiye bir belirsizlik yaratması. Gelişmiş kamera ve alarm sistemlerine karsi bana göre en büyük avantajı bu.
Gelelim can güvenliği kısmına saldırıya ugramanin ilk atesi yemenin verdiği ağır piskolojik baskıyı bilen birisi olarak evde silahları rahatlıkla erisebiliecegim noktalara yerleştirdim. Evde bahçede avantajli duruma dönüştürebilecek yerlero çıkış ve hareet yollarini düşünüp belirleyip buna göre tahliye etmek amaçlı savunma planlari hazırladım
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi