06.09.2025 Ruhsat harç GÜNCELLEMESİ
(28-08-2025, 12:52)dgnucak yazdı:  
Talep 1: Silah ruhsat harçları kaldırılmalı ya da yürürlükte bulunan asgari ücret göz önünde bulundurularak makul oranlarda (%5-10) ve tek seferlik harç ücreti tahsil edilmeli, ruhsat yenileme işlemleri esnasında tekrar harç tahsil edilmemelidir.

Çok değil bundan sadece 10 gün önce Doğan üstadın öncülük ederek hazırlayıp forumda paylaştığı imza kampanyasının ilk maddesi neydi, biz neyle karşılaştık. Akıl alır gibi değil. İnşallah bir düzenleme yapılır ve yanlış olan bu karardan dönülür.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Arkadaşlar, bu saatten sonra biz de bulundurma ruhsatlarımızı yenilemeyeceğiz. Zaten bulundurma ruhsat harcı 25 bin lira iken bile artık çoğu insan bulundurma ruhsatını yenilemiyordu. Artık insanlar yivsiz tüfek yeter diyorlar.
Bul
Cimer e dilekçemizi ilettik ben ve ailemden 5 kişi daha iletti

2 sene önce araçlardan alınan ekstra 2 mtv mahkemeye gitmesine rağmen iptal edilmemişti. Bununda iptal edileceğini sanmıyorum inşallah yanılıyorumdur da iptal ederler ve ben haksız çıkarım.

Bu arada değerli forum üyelerimizden ve adminlerimizden isteğim artık bizimde bir şeyler yapıp gerekiyorsa bir dernek çatısı altında topalnmamızdır. Ben elimden geldiğince her konuda destek vermeye hazırım.

Saygılarımla
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
Bul
Bugün İzmir de şehit olan polislerimiz, için yastayız. Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin. Türkiyemizin başı sağolsun.

Bir olay üzerinden  tv kanallarında ruhsatlı silahlar azaltılmalı,  yivsizler toplatılmalı ,...... vb. söylemler içeren haberler ve herbogologlar konuşmaya başladı.

2 şehidimizin üzüntüsünü yaşarken kendini bilmez cahillerin  bu tür söylemleri can sıkmıyor değil. Yasal ve illegal ayrımı yapamıyorlar.

Bu olayı suistimal edip bırakın harçların düzeltilmesi, düşünmesi bile üzücü kararlar çıkabilir gibi.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Yarımcalı'e teşekkür ederiz.
Bul
(08-09-2025, 12:43)Yarımcalı yazdı: Bugün İzmir de şehit olan polislerimiz, için yastayız. Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin. Türkiyemizin başı sağolsun.

Bir olay üzerinden  tv kanallarında ruhsatlı silahlar azaltılmalı,  yivsizler toplatılmalı ,...... vb. söylemler içeren haberler ve herbogologlar konuşmaya başladı.

2 şehidimizin üzüntüsünü yaşarken kendini bilmez cahillerin  bu tür söylemleri can sıkmıyor değil. Yasal ve illegal ayrımı yapamıyorlar.

Bu olayı suistimal edip bırakın harçların düzeltilmesi, düşünmesi bile üzücü kararlar çıkabilir gibi.

Yapmıyorlar.
18 yaş altı medeni kanuna göre çocuk. Çocuk ehliyet alamadığı gibi ateşli silah ruhsatı da alamaz. TV deki herbokologlar en azından bunu biliyorlardır. Kendi mamasının peşindeki bu güruh konuları evirip, çevirip, şirazesinden kaydırıyor.

Ölen polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 18 yaş altı suç işlenmesi ülkemizde 4-5 yıldır çok büyük problem. Özelikle İstanbul Avrupa yakasında. İlgili youtube videoları var. İzleyince insan şaşırıyor, ne kadar çok kişi öldürülmüş veya yaralanmış, diye. 
Kalashnikovlarla motorsiklet üstünde konvoy görüntüleri var. Sokaktaki insanlar bile kanıksamış, konvoy geçerken herkes işine gücüne devam ediyor.

Bu sefer cürüm devlete karşı işlendiği için karşı tedbir olarak muhtemelen yeni zamlanan harçlara tekrar zam ve yivsiz tüfeğe ilave kısıtlamalar gelebilir.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın forum üyeleri,

İlgili değişiklik akla, mantığa uygun olmadığı için yorum yapmakta zor.
Bence en kötü olanı, insanların silah zaten tüh kaka, benim silahım yok ki, olan düşünsün demesiyle değişikliği göz ardı etmesidir.
Böyle mantığa sığmayan vergi artışları, diğer bir çok kalem içinde örnek olabilir. Benim evim yok, emlak vergisi artışı beni ilgilendirmez. Arabam yok ÖTV ya da MTV artışı beni ilgilendirmez vs.
Ancak her vergi artışı toplumsal fakirleşmeyi de beraberinde getirmektedir. Herhangi bir şey satın alırken sınır komşumuz Yunanistan' dan ya da Bulgaristan' dan neden en az iki kat fazla ücret ödeyerek sahip olabiliyoruz, önce bunun cevabını bulmak lazım.

Silah ruhsat harçlarındaki artışın, insanları kayıt dışı silaha yönlendirmedeki etkisi olayın bambaşka ve belki de en korkunç boyutu.
Allah yardımcımız olsun, sonumuz hayırlı olsun.

Selamlar, saygılar.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sirflayer'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-09-2025, 23:47)blacksea yazdı:
(06-09-2025, 22:23)yavuzg yazdı: Ben 1 Eylül'de taşıma ruhsatı başvurumu yapmıştım, harç olarak da 79.000 ödemiştim. Acaba ruhsatlandırma aşamasında harç farkı ödememi isterler mi? Yoksa başvuru sırasındaki kanun mu geçerli olur?

Ceycey Üstadımın dediği gibi tamamen mülki amir onayına bağlı. Şayet dosyanız onaylandı ise yani mülki amirin kutsal kırmızı kaşesi ile taltif edildiyseniz sorun yok. Henüz dosya imzalanmadı ise dosyanız eksik evrak sebebiyle ruhsat şubeye geri gider, harç farkını isterler. Kırmızı mühürle taltif edilme şansına nail olduğumuz gün ruhsatımızın 5 yıllık süresi başlıyor, silahı ne zaman aldığımızdan bağımsız olarak. 

Dosyanız onaylandı ise satın alma belgeniz çıkmıştır. Kendi ruhsat şubemde 5 günde dosya onaylandığı da oldu, 1 ayda da. Ancak, moral bozmak istemem ama  tabanca taşıma ruhsatı dosyasının 5 günde onaylanması zor, normal şartlarda tabi.

İnşallah mağdurlardan biri olmazsınız. Bugün bir arkadaşla konuşmuştuk, şu anda dosyası onay aşamasında olanların işi zor, şeklinde.

Bugün komutana sordum (ben jandarma gölgesinde olduğumdan JASBİS kullanıyorum) benim başvurumu etkilemiyormuş cevabını aldım (artık zaten onaylandığı için mi yoksa Jandarma'da süreç daha farklı olduğundan mı bilemiyorum).

Yorum yapan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim Wink

Gelişmeleri yazarım buraya...
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer başvurumu Sn.ceycey'in hazırladığı metin ile yaptım .Sağlık raporumu almıştım ve 10.ay gibi bulundurma ruhsatı için başvurmayı planlıyordum ama bu zamlar ile bundan vazgeçtim. Bunun yerine galiba 4.av tüfeğimi alacağım. Zaten şuan ki durumda ne kimse silah ruhsatı alır nede yenileyebilir.Bu yapılan sadece ruhsatsız silahlanmanın önünü açmaktan başka bir şey değil.Tek üzüldüğüm sağlık raporunu alırken çözdüğüm 500 küsür soru oldu.Zaten yivsiz tüfek için aile hekimimden rapor alabiliyordum.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için barış06'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer e yaptığımız başvuru içişleri Bakanlığına sevk edilmiş bu gün bakalım nasıl bi cevap dönecekler sizin başvurular ne durumda
Bul
Başvurumuzu, vazifemizi yaptık ancak bir şey beklemeyin. dün yurt dışı çıkış harcına da zam yapıldı 1000 lira oldu, yılbaşını bile bekleyemiyorlar, yılbaşında zaten otomatik bir zam daha binecek. Tencerenin dibini kazıyorlar belli ki! Ben iç çamaşırlarımı güvenceye almak için kasaya kitledim!
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kharkivchanin'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi