Yivsiz Tüfek Ruhsatnamesi
(22-01-2025, 21:54)Septia yazdı: Sn. ceycey yönetmelik değişikliğinden kast edilen nedir? Ruhsat almayı mı zorlaştıracaklar yivsizler için?

Ruhsat süresi dolduğu ve yenileme için süre verildiği halde yenilemeyenler için bir
değişiklik olacağını düşünüyorum. Ceza miktarı, yenileme için yeni süre vb.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(12-09-2024, 11:40)emre tunca yazdı:
(16-06-2024, 15:09)EnginD yazdı:
(29-05-2024, 01:26)Sabri yazdı: Şimdi tüfek başına işlem yapıldığı için prosedür farklı işliyor diye biliyorum. Zaten tek hekim (Aile hekimi) sağlık raporu en fazla 6 ay geçerli.

Ocak 2024'te aile hekiminden aldığım yivsiz tüfek sağlık raporunda 1 yıl geçerlidir yazıyor. 
Acaba emniyet bu raporu sadece ilk 6 ay mı geçerli sayıyor?

Sayın EnginD, sizin yazınızın üzerinden hayli zaman geçmiş ama genel bir bilgilendirme olabilir diye de yazmak istedim. Geçen yıl sonu güzel bir indirim yakalayınca yivsiz tüfek alma niyetine girdim, malum silah alırken en büyük handikap sağlık raporu çünkü artık aile hekimleri de çoğu yerde bu raporu vermiyorlar dolayısı ile devlet hastanesinden kurul raporu gerekiyor. Bende ilk başta aile hekimine gidip olumsuz yanıt alınca vazgeçecektim ama aklıma tabanca alırken kullandığım sağlık raporunu kullanabilir miyim sorusu geldi. Açtım baktım E-devletten raporda 2 yıl geçerlidir ibaresi yazıyor. Bunun üzerine emniyet ruhsat büroyu aradım ve durumu anlattım olur tabi niye olmasınlar cevabını alınca aynı gün bütün resmi işlemlerimi hallettim. Yani demek istediğim eğer raporun üzerinde 2 yıl diyorsa 2 yıldır, 1 yıl diyorsa 1 yıldır geçerlidir. Öyle kurumlar ya da şahıslar ben bunu şu kadar sayarım diye bir uygulamaya gidemezler.

Bu durumda Tabanca için Devlet hastanesinden alınmış olan Sağlık Kurulu raporunu yivsiz tüfek başvurusunda da kullanabiliyoruz, doğru mu anladım? Mantık evet diyor ama devlet işlerinde mantımk herzaman geçerli olmuyor.  Hastane'ye gittiğmde doldurulması için verilen formda Tabanca, yivsiz tüfek ayrı ayrı seçenekler olarak vardı, ikisini birden işaretliyebilir miyim diye sorduğumda hayır yanıtını almıştım...
Bul
Sn Gazza,

Süresi dolmadı ise kullanabilirsiniz.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
Süresi geçmiş belge ile araçta yivisiz bulunursa kolluk tüfeğe el koyar mı ? Bunu cezası nedir ?
Bul
2026 şubat ayında ruhsat süresi bitecek av tüfeklerim için pazar günü mesaj geldi.Rhst.Yenile adında bir sms göndermişler.Eskiden pek önemsenmiyordu ama galiba artık yivsizleride sıkı takibe almaya başladılar.
Bul
(18-11-2025, 23:16)musti267 yazdı: Süresi geçmiş belge ile araçta yivisiz bulunursa  kolluk tüfeğe  el koyar mı ?  Bunu cezası nedir ?

Sn..musti267,bu konudaki 5.mesajda ayrıntılı açıklama var. Ruhsat süresi bitmiş tüfek de bu maddeye giriyor.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Selamlar, 9 Temmuz'da belgelerimi tamamlayıp ilçe emniyete teslim etmiştim, başvurumu alan görevli "Kaymakamlığa başvuru açtık, 10-15 gün içerisinde satın alma iznin onaylandığına dair sms gelicek onunla tüfeğini alıp geleceksin." demişti. Yaklaşık 20 gün oldu ve emniyet veya kaymakamlıktan satın alım iznimin oluşturulduğuna dair bir bilgi gelmedi. Devlet işleri yavaş yürür hepimizin bildiği bir şey şu sıralar üstüne düşmüyorum. Bir ayın dolmasını beklesem mi yoksa bilgi almak için aramalı mıyım? İlk tüfeğim olacak çevremde bu işlerle uğraşan bilgi alabileceğim birileri de yok yardımcı olursanız sevinirim.
Bul
(29-07-2026, 16:43)Pittmanboa yazdı: Selamlar, 9 Temmuz'da belgelerimi tamamlayıp ilçe emniyete teslim etmiştim, başvurumu alan görevli "Kaymakamlığa başvuru açtık, 10-15 gün içerisinde satın alma iznin onaylandığına dair sms gelicek onunla tüfeğini alıp geleceksin." demişti. Yaklaşık 20 gün oldu ve emniyet veya kaymakamlıktan satın alım iznimin oluşturulduğuna dair bir bilgi gelmedi. Devlet işleri yavaş yürür hepimizin bildiği bir şey şu sıralar üstüne düşmüyorum. Bir ayın dolmasını beklesem mi yoksa bilgi almak için aramalı mıyım? İlk tüfeğim olacak çevremde bu işlerle uğraşan bilgi alabileceğim birileri de yok yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar.

Bu süreçler ilçeden ilçeye değişiklik gösterebiliyor.

Malum içinde olduğumuz dönem tam izin/tatil dönemidir aceleniz yoksa 1 ay olmasını bekleyin sonra şube ile görüşün bence.

Saygılarımla
75BΩ - G43X - 686/3USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi