Tabancalarımız
Hayırlı olsun sayın Vamp2, 

Kazasız belasız güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Osman OrtaçRuhsat harçları nedeniyle devredip, yeni tabancalara yer açtığım, çok beğenerek yıllarca kullandığım iki tabancam.
Smith&Wesson Mod. 66/3 1991 yılında, Beretta 92 FS 1993 yılında mkek' dan almıştım.

[Resim: ei171or.jpg]

Osman hocam özellikle  Smith&Wesson Mod. 66/3  modelini devretmek çok üzücü olmuştur. 92Fs yine bir şekilde bulunabilir ya da yerli alternatifleri değerlendirilebilir ama  Smith&Wesson Mod. 66/3  gibi modellerin yeri gerçekten başka.
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ERABEK'e teşekkür ederiz.
Bul
[img][Resim: Whats-App-Image-2025-10-06-at-11-33-03.jpg]

buda benden, HP 245 sanırım biraz bakım gerekiyor.. Cool
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mustafanar'e teşekkür ederiz.
Bul
(06-10-2025, 12:51)mustafanar yazdı: [img][Resim: Whats-App-Image-2025-10-06-at-11-33-03.jpg]

buda benden, HP 245 sanırım biraz bakım gerekiyor.. Cool

Ne yazık ki ülkemiz iklimi genel olarak meneviş silah saklamaya pek müsait değil.

Kabza ön konturu artık pas tutmaya başlamış.

Eğer yaptırabilirseniz silah fabrikalarından birinde tennifer yaptırmaya çalışın (nişangahlar hariç, namlu dahil olarak) ömürlük olur bir daha pas ve çizilme derdinizde olmaz.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn. Mustafanar,
Silahınız Browning HP nin Vigilante Sport modeli, Sport Modellerde şarjör emniyetinin olmadığı ve daha hafif bir tetik olduğu söyleniyor doğru mudur?
si vis pacem, para bellum
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Actionman'e teşekkür ederiz.
Bul
(11-10-2025, 23:13)Actionman yazdı: Sn. Mustafanar,
Silahınız Browning HP nin Vigilante Sport modeli, Sport Modellerde şarjör emniyetinin olmadığı ve daha hafif bir tetik olduğu söyleniyor doğru mudur?

Aynı modelden bende de mevcuttu devrettiğim Nm serisi yani 1990 modeldi. Hatta bu modellerde gez farklı bir model şimdi hatırlayamıyorum markasını sanırım “Millett” diye bir markaydı. Bu modeller biraz nadir, gez ve arpacıkları farklı. Bende ki tabancanın tetiği çok hafifti (büyük ihtimalle önceki sahipleri özellikle oynamıştı o konuda hafif olması için) çok isabetliydi gerçekten 511 serisi Browning HP tabancam yanında takoz gibi kalıyordu tetik anlamında, ayrıca şarjör emniyeti vardı silahta. Saygılarımla.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Cotyora'e teşekkür ederiz.
Bul
(13-10-2025, 00:04)Cotyora yazdı:
(11-10-2025, 23:13)Actionman yazdı: Sn. Mustafanar,

Aynı modelden bende de mevcuttu devrettiğim Nm serisi yani 1990 modeldi. Hatta bu modellerde gez farklı bir model şimdi hatırlayamıyorum markasını sanırım “Millett” diye bir markaydı. Bu modeller biraz nadir, gez ve arpacıkları farklı. Bende ki tabancanın tetiği çok hafifti (büyük ihtimalle önceki sahipleri özellikle oynamıştı o konuda hafif olması için) çok isabetliydi gerçekten 511 serisi Browning HP tabancam yanında takoz gibi kalıyordu tetik anlamında, ayrıca şarjör emniyeti vardı silahta. Saygılarımla.

Mark III'ler yani 1989'dan 1994 senesine dek millett tipi gez 94'den itibaren LPA tipi gez ile çıktılar. Arpacıklar her iki gez modelinde de aynı idi. 1994 yılı tabancaları yani 245 NW serilerinde bir kısım LPA bir kısım Millett olarak karışıktır.

BHP'ler 1935'ten 2016'ya dek hiç bir model şarjör emniyetsiz üretilmemiştir. Özel müsabaka modelinde bile tasarım değiştirilmesine rağmen şarjör emniyeti konulmuştur.

BHP'lerin üretim şekli şöyle işler, silahların parçaları kesilir, işlenir yani üretilir ancak kaplaması yapılmaz bazı marklar bu aşamada vurulur ve bekler. Planlamalara göre üretilmiş bu parçalar alınır kromsa krom, fosfat ise fosfat, meneviş ise meneviş kaplamaları yapılarak birleştirilir ve en son seri numaraları vurulur.

Burada menevişin farkı malzeme üzerine bir katman olmadığı için bir doldurma/dolgunluk/kalınlık efekti yoktur. Dolayısıyla silahı salladığınızda bir fosfat kaplama modele göre daha fazla boşluk olduğunu anlarsınız, şüphesiz bu tetik çekişini de etkiler çünkü parçalar daha serbest hareket etmektedir.

Özetle bir farklılık yoktur. Fabrikadan çıkan tabancalarda, kaplamadan ya da kalite kontrolden kaynaklı farklar mevcuttur.

Tetik kolu (trigger lever) ve yuvası, tetik irtibat kolu (sear lever) ve yuvası, horozun ve çenenin (sear) yuvasında çapak temizliği ve düzgün yağlama ile biraz kullanılmış yaylar çekişi önemli ölçüde değiştirebilir.

Ek olarak 90'ların ortalarından itibaren gelmeye başlayan plastik şarjör emniyet parçaları özellikle mec-gar gibi daha pürüzsüz kaplamaya sahip şarjörlerde gerçekten kötü bir çekiş hissi bırakmaktadır.

Saygılarımla.
75BΩ - G43X - 686/3 -  USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba sn Actionman ve sn. Cotyora
    sn alpSaral hocamız tam ayrıntısı ile açıklamış, benim söyleyeceğim, şarjör takılı değilse tetik basmıyor, yani şarjörü çıkardınız, ancak yatakta mermi kalmış olabilir, bu durumda silah patlamayacaktır.. Ama ne olursa olsun önce emniyet demekte fayda var. Bu silahı babam 30 yıldan fazla taşıdı, yaşı gereği ruhsatını yenileyemedi ve bende ondan bulundurma olarak devraldım, ben taşımıyorum ama; gövdesi ince olduğundan, belde, diğer polimer tabancalar kadar rahatsızlık vermiyor, diyebilirim, ancak ağırlığı biraz fazla yaklaşık (dolu) 1.2 kg. Atışta ise tetik sertliği glock, canik sarsılmaz gibi tabancalara göre bence biraz daha sert.. ama bana göre duruşuyla, şeklindeki sadelikle, tam bir tabanca...
  Saygilar..
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için mustafanar'e teşekkür ederiz.
Bul
Bir süredir Streamlight TLR-7 arıyordum ama bulamıyordum. Ararken bunu buldum. Glock GTL II. Bu da fena durmuyormuş silahta Wink 

[Resim: gtl2-1.jpg]

[Resim: gtl2-2.jpg]

[Resim: gtl2-3.jpg]
Glock 19 + Holosun SCS MOS, Beretta 92FS, Springfield Garrison SS 45 ACP, Benelli M4, Keltec KSG 410
[+] 10 kullanıcılar diyor Bu gönderi için yavuzg'e teşekkür ederiz.
Bul
Çok beğendim, güle güle kullanın.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi