06.09.2025 Ruhsat harç GÜNCELLEMESİ
2023 yılında % 50 ile alıştırma yapmışlardı, 2025 yılında ise % 100'ü denediler. Bence asıl hedef 2027 yılındaki % 200 lük zam. Smile Smile 

İzahı olmayan şeylerin mizahı olurmuş dedikleri bu olsa gerek.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
(21-09-2025, 21:15)jfmrk yazdı: 2023 yılında % 50 ile alıştırma yapmışlardı, 2025 yılında ise % 100'ü denediler. Bence asıl hedef 2027 yılındaki % 200 lük zam. Smile Smile 

İzahı olmayan şeylerin mizahı olurmuş dedikleri bu olsa gerek.

2023'te % 50 ara 'güncelleme' deprem nedeniyle A dan Z ye tüm harçlara gelmişti Sn jfmrk, noter ücretinden damga vergisine akla gelen hepsine.

Silah ruhsat ücretlerine bu şekilde bir ara 'güncelleme', benim bildiğim kadarıyla, tarihte bir ilk. Hem de % 100. 

Her yılbaşı yapılmakta olan yeniden değerleme oranındaki artışlara ilaveten önümüzdeki bir kaç yılda tekrar % 100, hatta daha fazla ara 'güncelleme' olabilir. 
Aslen zam dememek lazım, antipatik bir kelime. Güncelleme daha iyi.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
Bul
2022 Silah Taşıma Ruhsat  10.359 TL

2022 Silah Bulundurma Ruhsat  3.315  TL

06 Eylül 2025 itibariyle ;

Silah Bulundurma Ruhsatı 5 Yıl  50.565
Silah Taşıma Ruhsatı 5 Yıl  158.000
Bul
Bu gün ruhsat şubeye gittim. İşimizi bitirip çay içerken konu ruhsat zamlarına geldi. Zam gelmeden önce yaklaşık elinde 50 adet başvuru dosyasının olduğunu zammın gelmesi ile birlikte bu başvurulardan kırk adetinin müracaat sahipleri tarafından iptal edildiğini hatta şehrin önde gelen zenginlerinden birinin dört taşıma ruhsatlı tabancasından üçünü bulundurmaya çevirip yalnızca bir adet taşıma ruhsatını yenilettiğini hayretler içinde anlattı. Daha da kötüsü ve ilginci ruhsat süresi bitme yaklaşanların tabancanın çalındığına/kaybolduğuna dair başvuru yapmaya başladıklarını söyledi. Yani ruhsatlı silah sahipleri artık silahlarını ruhsatsıza çevirmeye başladılar.
Ruhsat şubeden çıkıp MKE bayiine gittim. 10 mm fişek siparişi verdim. Bana dediği önceden olsa her hafta MKE ye fişek almaya gidiyordum bu hafta getirirdim ama harçların artırılmasından sonra pek fişek satamadıklarını bu nedenle gideceği vakit bana haber vereceğini söyledi. Hatta ruhsatlarını iptal ettirenlerin ellerinde kalan mermilerini satmaya çalıştıklarını söyledi.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için nebukadnazar'e teşekkür ederiz.
Bul
Alıntı:. Daha da kötüsü ve ilginci ruhsat süresi bitme yaklaşanların tabancanın çalındığına/kaybolduğuna dair başvuru yapmaya başladıklarını söyledi. Yani ruhsatlı silah sahipleri artık silahlarını ruhsatsıza çevirmeye başladılar.

O konuda mevcut uygulama yanlış yada kanunsuz. Silah sahipleri çok haklı. Yurttaş bedel ödeyipte alıyor. Kaçak değil yasak değil. 

Doğrusu silaha el konulur. Açık artırmada satılır. Bedel tabanca sahibine geri ödenir.

Bence  İdari mahkemede  kazanılır.

Mevcut uygulamanın kanuni dayanığını aradım ama bulamadım.  Ruhsatı geçmiş silaha kaçak silah muamelesi  yapılıyor. 

Yasal Mülkiyete bedelsiz şekilde devletin bile  el koyma hakkı yoktur.  Ya bedelini öder yada açık artırmaya gider. 

Hatta yükselen harç için bile dava mümkünmüş. İdari mahkemede iptal edilebilirmiş.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için musti267'e teşekkür ederiz.
Bul
2022 Aralık ayında taşıma ruhsat harcı olarak 10.359₺ ödedim. Bugün, 2.5 yıl sonra 158 bin lira. 2023 Ocak ayında 10.500₺ bedelle aldığım tabanca artık üretilmiyor ama muadili 40 bin Türk Lirası. Yıl ortası zammını daha evvel de yapmışlardı. Basit bir hesapla aldığım tabanca 2.5 yılda 4 kat artarken, ruhsat harcı 15 katına çıktı. Bu mantıkta devam ederlerse ve sadece %50 zam gelirse, ruhsatımı yenilemek istediğimde en az 533 bin ₺ ücret ödeyeceğim.

Aynı zam oranları devam ederse 650 bin lira civarına geliyor. 15 bin Amerikan dolarının üzerinde bir tutar. Tek karta, bir harç ödeyerek kaydettirdiğim yivsiz tüfeklerin her biri için harç ödeyeceğim. Oradaki zam oranı, tabancanın 6-7 katı. Harç bedeli düşük olduğu için çok canımızı yakmayacak zannediyoruz ama katlanarak artıyor.

Ruhsat döneminin sonunda tabancamı devretmek istesem, yerli bir tabancaya 15-20 bin lira ikinci el değeri bile biçemem. Harçtan muaf kamu görevlisi bir dosta hediye etmek en mantıklısı. Aynı tabancanın ruhsat süresini uzatmaya kalksam, silahın ederinin 30 katını ödeyeceğim. O parayla ruhsatsız silah almak istesem, sanırım 3-5 tane edinebilirim. Yasalara saygılı ve vatanperver bir Türk olarak böyle yollara tevessül etmek istemem. Ama müstemleke memleketinde bile böyle harçlar, usüller olmaz. Buradaki motivasyonun sadece yüksek vergi toplamak olmadığı zannımca çok açık.

Maaşlı çalışan birisi olarak gelirimin %40’ndan fazlasını peşinen vergi olarak ödüyorum. Üzerine satın aldığım her şeyin vergisini ayrıca ödüyorum. Ülkemde üretilen silahlar ve mühimmatlar yurtdışında çok daha ucuza satılıyor. Akıl, izan alacak gibi değil. Düyûn-ı Umûmiye yıllarında ki gibi cizye ve gümrük kolcuları yine cadde-sokak, çarşı-bayır gezerek Türk’ten vergi tahsilatını yapadursun. Türkmen’in sırtının teriyle, kıçını yağlayıp, hacetini gidermeye alışmış düzen sürsün, gitsin.

Saygılar, selamlar…
[+] 17 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Kıraç Ata'e teşekkür ederiz.
Bul
Bu hızla taşıma gelecek sene 300.000 olur galiba.
Bul
Yeniden değerlendirme oranının belli olmasıyla beraber beklenen 2026 yılı harçları

[Resim: Ekran-g-r-nt-s-2025-11-03-135310.png]
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için 1905sss'e teşekkür ederiz.
Bul
Daha yeni 160 verdim 5 yıl sonra kırar atarım böyle giderse
Bul
Soygunun yeni adı Harç değil Haraç
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi