Anket Sizce idal ev savunma silahı hangisi?
Bu ankette oy kullanma yetkiniz yok.
Pompalı tüfek
15.17%
27 15.17%
Yarı-otomatik tüfek
20.79%
37 20.79%
Revolver (Emniyetsiz)
9.55%
17 9.55%
Polimer tabanca
23.03%
41 23.03%
Çelik veya alaşım tabanca
21.91%
39 21.91%
Bıçak,av bıçağı,sağlam bir çakı
1.69%
3 1.69%
Sopa ya da beyzbol sopası
0.56%
1 0.56%
Kırma Çifte
6.18%
11 6.18%
Diğer
1.12%
2 1.12%
Toplam: 178 100%
* Siz bu anket için oy kullanmışsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

İdeal Ev Savunma Silahı Nedir?
Pazar günü için zevkli ama aynı zamanda önemli bir konu açıp,anket ekleyelim.
Eski forumda da  14 yıl önce açılmış, ancak sonuçlar arşivden silinmiş.Az 
çok hatırlıyorum.Bakalım bu kez sonuçlar nasıl çıkacak?
Oy verirken bir kaç cümle de yazarsanız, iyi bir konu yaratmış oluruz.
Saygılarımla. İyi pazarlar.

(Not:Birden fazla seçenek işaretlenebilir.)
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın ceycey,

Yıllardır tartışageldiğimiz, ancak pek de bir sonuca ulaşamadığımız bir konu açmışsınız, teşekkür ederim.
  • Ev savunması kavramı bize ABD den ithal bir kavramdır
  • Ev içinde silah kullanmayı gerektirecek bir durum ortaya çıkması ülkemizde milli piyangodan büyük ikramiye çıkması kadar olasılıktır
  • Ev savuması için, sağlam kapı, panjur, alarm, imkan varsa köpek ilk alınması gereken tedbirlerdir.

Ha, illa ki bir silah kullanılacaksa, kullanımı açma, doldurma, kapaması en basit, hiçbir kafa karıştırıcı yanı olmayan ÇİFTE (listede yok) ev halkından herkesin kullanabileceği bence ilk seçenektir.

Anket çok seçmeli imiş, fark etmedim. Ben oyumu yarı-otomatik av tüfeği olarak kullandım. Çünkü yivsiz tüfek çok amaçlı, değişik mühimmat seçenekleri olan, yakın mesafede tahribat gücü korkunç bir silahtır. Tek atışta durdurma gücü en üst sıradadır. 

Ben şehir dışında bir köyün dışında bir sitesin dış cephesinde, bahçeli, müstakil bir evde oturuyorum. Üç tarafımız orman. Sadece iki ayaklılara değil, dört ayaklı hatta sürüngenlere karşı da savunmamız olması şart. Bahçemin yüksek sivri uçlu demirli duvarları, evde sağlam kapı, panjur, kamera sistemi, alarm var. Bahçemde geceleri serbest bıraktığım 2 kangal, onlarla barışık geçinen kedilerim, Bahçenin bir köşesinde korunaklı bir kümesim var (her sabah taze yumurta garanti...)

Daha evvelki sabah 06.00 gibi çayımı içmek üzere verandaya çıkmıştım, bahçenin giriş tarafında bir kıyamet koptu, hırıltı çiyaklama ve boğuşma gürültüsüne seyirttiğimde, benim yeni yavrulamış kedinin, bir çakal (tilki de olabilir) alt alta üst üste boğuştuğunu gördüm. Hemen içesri seyirtip av tüfeğine (side saddle da hazır) bir şevrotin basıp dönünceye kadar, yabani kaçmıştı. Kediyi kontrol ettiğimde bir yara bere görmedim. (Kangallar gün doğduğundan kulübelerine kapanmıştı). Kedinin saldırganı da bayağı beter...

[Resim: ahsap-poster-kopege-dikkat-kedi-de-az-ma...d3cfd5.jpg]

Bahçedeki kedilerin son yıllarda, bahçeye giren 1-2 metrelik iki yılan öldürdüklerini belirteyim. Üç dört yıl önce de tavuklar göz diktiğini düşündüğüm, kocaman bir tilkiyi de kangallar gece yarısı halletmişti. Tavuklarda akrep, kene, kırkayak gibi zararlılara birebir.

Henüz dış korumayı aşıp evin içine kadar giren olmadı. Bundan sonrasında giren düşünsün. İri saçmalarım, elimin altında...

Saygılar
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 15 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Sayın ceycey , ben tercihimi ülkemiz şartlarında daha ulaşılabilir olduğu için yarı-otomatik tüfek ve tabancadan yana kullandım.

Yarı otomatik tüfek olarak Armsan Rs a2'yi tercih edip, tüfeğime 6'lı side saddle montaj ettim.       Rs a2'yi tercih sebebim tüfeğin şarjör borusundan kaşığa fişek yüklemek için herhangi bir butona basmaya gerek olmadan yalnızca kurma kolunu çekip bırakarak fişeği atım yatağına sürebilmemdi. 
Bu sistem kişinin hiç bir kafa karışıklığı yaşamadan tüfeğini atışa hazır hale getirebilnesini sağlıyor.  Bu özellik kesinlikle tercih sebebim oldu.
2011 yılında forum ile tanışınca tüfeğimin yanına bir adet de 9x19 mm. tabanca almıştım. Tabanca tercihim de o zaman Canik L 120 modeli olmuştu
 Tercihlerimden de memnunum.
Herkese saygılar.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Hunter12'e teşekkür ederiz.
Bul
Birden fazla seçme şansımız olduğu için benim tercihlerim; yarı otomatik ve pompalı tüfekle birlikte tabanca oldu.
Tüfek envanterimi kinetik sistemle çalışan Stoeger M3000, Pompalı olarak Winchester SPX oluştururken mevcut tek tabancam Canik L120. 

En ideal savunma silahı, aslında en iyi kullandığımız silahtır. Bu tüfek te olabilir beyzbol sopası da.

Saygılarımla...
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul
Boyutu ve hızı sebebiyle yari otomatik tabanca, silahla hareket edilmesi oldukça rahat ve evde sağa sola takılma derdi yok. Hızlıca mermileri hedefe gönderebiliyorsunuz.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Evin içi maksimum bir hol mesafesi kadar olacağından, varsa tabanca yoksa bir bıçak iş görecektir. Yivsiz tüfeklerin düşük mobilite, yüksek tepme, ses şoku, düşük kapasite, yavaş dolum ve kurşun sekmeleri gibi birçok dezavantajı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca düzenli pratik yapılmıyorsa (ki kimsenin yapmadığına eminim) yivsiz tüfeğin taktiksel kullanımı çok zor.
Yanlışım varsa düzelt, eksiğim varsa tamamla  Shy
[+] 7 kullanıcılar diyor Bu gönderi için sentinel'e teşekkür ederiz.
Bul
Benim tercihim polimer tabanca olurdu,tabi ülkemizin ekonomik şartları ve ulaşılabilirlik açısından, yivsiz tüfekler daha çok tercih edilecekdir,yivsiz tüfeklerde ise kesinlikle (olabilecek en kısa ) 410 kalibre basit bir pompalı,çifte hatta superpoze olurdu seçimim,fişek olarakda içinde muhtemelen tek kurşun,doppia palla ve şervotin dolu olurdu,tamda bu sıralamayla.

Saygılarımla.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Aslında ev savunma konsepti de değişken bir durum.
Ev savunma diyoruz, bununla birlikte çoğumuz şehirde apartman dairelerinde yaşıyoruz. Üstelik apartman dairesinde yaşayan insanlar olarak ev savunma için yivsiz tüfeği tartışıyoruz.

Önemli olan ilk adım ihtiyaçları doğru belirlemek olacaktır.
Apartman dairesinde yaşayan bizler için muhtemelen çelik kapı - iyi kilitler - mümkünse 2 den fazla kilit - hırsız alarmı - görüntülü diafon - apartman genelinde kamera sistemi - apartman için şifreli dış kapı - panjur vbi önlemler çok daha öncelik arzedecektir. Bunları tamamladıktan sonra ulaşımı kolay bir noktada içinde yaşadığımız evin şartlarına uygun ışık şiddetinde bir fener ile desteklenmiş bir tabanca yeterli olacaktır.

Kişi kendini ve soğukkanlılığını, kişisel yeteneklerini, silaha yatkınlığını az çok bilir. Profesyonelleşmiş kullanıcılar için yorum yapmaya bile gerek yok. Acemi veya vasat çizgisi civarındaki herkes için revolver mantıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Hele kullanıcı bir hanım veya silaha aşina olmayan bir aile büyüğü olabilecek ise revolver her şartta candır benim kişisel tecrübelerime göre.

Apartman dairesinde yaşayan biri için savunma amaçlı yivsiz tüfek bulundurmanın ideal bir seçim olması oldukça tartışmalı. Bir köy evinde veya çiftlik evinde veya bahçeli bir evde yaşıyor olsam mutlaka önce iyi bir yarı otomatik yivsiz ve tabanca edinirdim.

Salonumuzda başka bir penceremiz daha var oradan da bakalım, veya bir de balkona çıkıp bakalım Smile Siyasete girmeden durum değerlendirmesi yapalım.
Eğer bir batı avrupa ülkesinde yaşıyor olsak silaha ihtiyacımız olma ihtimali kıyıda yüzerken köpekbalığı ile karşılaşma ihtimali ile eşdeğer. Ancak (garp zihniyetlilerin gözünden bakarak ifade edersek) orta doğu (ve balkan) coğrafyasında yaşıyoruz. Güç çekişmelerinin tampon bölgesindeyiz. Üstelik başarılı veya vatansever görülmesi mümkün olmayacak şekilde atılan bazı adımlar sonucunda ülkemizin içine düştüğü problemler ile ordumuz halk nezdinde eskisi kadar güçlü görülmüyor.

Biz yıllarca bu toprakların halkı olarak barış içinde birlikte büyüdük, birlikte karnımızı doyurduk, etnik köken veya dini inanç çatışması çukurlarına düşmeden birbirimizi niteliklerine göre değerlendirdik, evlendik kaynaştık.

Ancak nüfusun içine sürekli ne olduğu belli olmayan; görüşleri genel olarak toplum algılarına, ahlakına uyamayan farklı etnik unsurlar dahil ediliyor. Ciddi bir kısmı da problemli bölgelerden gelmiş, kendi görüşlerine radikal şekilde bağlı, görüşüne uygun yaşamayan bireylerin yaşama hakkı olmadığını düşünebilecek, toplum için faydalı olabilecek şekilde ıslah edilmeleri mevcut şartlarımızda mümkün olamayacak bireyler. Ekonomik hayata katılmaları da ülkemiz şartlarında kola değil. Sağlıklı kaynaklardan bakınca nüfus içindeki oranları 1/9 - 1/10 gibi. Savaşma çağında erkek nüfus olarak bakarsak sanırım oran 1/6 - 1/7 gibi. Üstelik bunlar savaş ve çatışma deneyimli.

Bu şartlar altında baktığımızda ülkedeki polis asker sayısından daha fazla ne olduğu belli olmayan; silah kullanmada ortalama bir Türk vatandaşından daha deneyimli misafirlerimiz var. Üstelik sürekli bu kişilere vatandaşlık verilip ülkemiz nüfusuna dahil ediliyor ki sığınmacı sayısı düşük tutulsun. Tüm sağlık, eğitim vb sosyal ihtiyaçları da Türk vatandaşlarının sırtına yüklendiği için gerçekte ülke halkını oluşturan bizim gibilerin aile ekonomisi iyice yerlerde geziyor. Bu durumda ev savunma konseptine bakış açısı nasıl olurdu?

Saygılarımla
[+] 17 kullanıcılar diyor Bu gönderi için turkmenoglu'e teşekkür ederiz.
Bul
Ben yazmak istemedim ama sayın turkmenoglu yazmış. Geçen haftanın gündemi Iraklı çocuk tarafından katledilen öğretmen ve yabancı otostopcu cinayetiydi. Geçen ayların ve yılların gündeminde infial yaratan pek çok adi cinayete tanıklık ettik maalesef. Bazı grupları maalesef topluma kazandırmak mümkün değil geçim kaynağı olarak illegal işleri ve suçu tercih eden çeşitli guruhlar türedi maalesef. Kazandıkları para öyle az uz bir para da değil de neyse.

Biz burada sade vatandaş olarak kendimizi korumayı düşünürken bu insanlar polisin askerin canına kastedecek kadar ileri gidiyorlar.

Artık eskisi gibi kapıyı pencereyi açık yatma devri bitti.

Bunların yanında bizzat konu ile alakalı tek tercih yapılmasının gereği yok. Kişi imkanı ve ihtiyaçları dahilinde hem yivsiz hem tabanca ile meskenini savunabilir.
Benim imkanlarım ve bulunduğum yer doğrultusunda bina da tabanca bahçedeki evde yivsiz tüfekle tedbirimi alıyorum. Tasima ruhsatim olsa bahceli eve de götürürüm.
Saygılar.
Tehlikeli silahlar yoktur. Sadece tehlikeli insanlar vardır.
Şehit Amfibi Uzman Çavuş Muhammet Fatih Durhan
Şehit Polis Memuru Şeyda Yılmaz
Kurban İkbal Uzuner Kurban Ayşenur Halil
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Shepherd'e teşekkür ederiz.
Bul
Benden önce yazan arkadaşlarla hemen hemen aynı şekilde düşünüyoruz.
Benim evim,bir site içerisindeki 8 katlı binanın 6.katında.Kapıda sağlam bir çelik kapı ve
alarm sistemi mevcut. Gece başucumdaki sehpa üzerine revolverimi koyuyorum. Ayrıca
küçük bir fenerim var.Bence bunlar yeterli.Ama,bahçeli veya müstakil bir evde yaşasaydım,
mutlaka pompalı veya yarı-otomatik bir tüfek yanında bir tabancayı(revolver/yarı-otomatik)
hazır tutardım.
[+] 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi