Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 534
Teşekkür Verildi: 353
Canik tti için çıkılan yol glock 19 la son buldu.
Canik tti ın yüzüncü yılda çıkacağı düşüncesiyle ekim ayında satın alma kağıdı aldım,tti olmasa bile özel birşey çıkar diye düşünüyordum ki,bende çok hayal kırıklığı yaratan bir silah çıkardı canik,sonra yine tti yı beklemeye başladım sürekli takip ediyordum,en sonunda amerikada 22 nisanda çıkacağı belli oldu,bende sürekli bilgi almaya çalışdım canikden hiç bir bilgi paylaşmadılar maillerime cevap vermediler,tam tarihide sormadım sadece satın alma kağıdımın biteceğini o tarihden önce çıkma ihtimali olup olmadığını sordum cevap dahi vermediler.
Glocklar gelince(satışa çıkmadan önce) bir şekilde canikden bir yetkiliye ulaşdım,15 nisanda üretime başlanıcağını çok az adette (bir kaç tane)üretileceğini ondan belki bir tanesini bana vereceklerini söylediler,20 sinde aramam için üretimden bir kişinin numarasını verdiler,glockların satışı başlanınca üretimdeki yetkiliyi aradım,20 mayıs civarlarında satışa çıkacağını, nisanda çıkmasının imkansız olduğunu söyledi,sonra 1 mayısda olabilir belki dedi,bende kağıdımın süresinin yetişmeyeceğini söyleyip teşekkür ettim.
Glock un hangi modelini alacağıma bir türlü karar veremedim,zamanında g17 ve g19 arasında çok araştırma yapmış g17 e karar vermişdim,en sonunda bütün kayıtlarda glock un ürettiği en iyi silah olarak geçen g19 a karar verdim,daha önce hiç kullanmamış atış yapmamışdım.
Silahı mke de elime alır almaz elime oturmadığını hissettim,eve gelince ilk işim diğer silahlarım ve g17 ile kıyaslamak oldu,zamanında çok doğru karar verip g17 yi seçmiş olduğumu anladım.
Kabzesi g17 den kısa olduğu için, glockların kabzesinde dışarı bombe yapan kısmı g19 da çok yukarıda kalıyor,yani daha yüksekde buda elimi dışarı itiyor,bu yüzden elime oturmuyor,silahı yukarı kaldırıp nişan aldığımda da, gez aşağıda arpacık yukarıda kalıyor,direkt nişan hattına oturtamıyorum,düzeltmem gerekiyor her seferinde,silahın sanki sürgüsü uzun kabzesi kısa hissiyatı veriyor.
Atış hissiyatına gelince,çok farklı silahlarla kıyaslama imkanım oldu,şahlanması geri tepmesi g17 ye yakın,ama g17 de çok rahat bir şekilde atış yapsanız dahi grupmanı çok iyi,g19 da gerçekden konsantre olmanız tabancayı ekstra sıkmanız gerekiyor aynı grupmanı yapmak için,g17 hataları tolere edebilirken g19 hataları kesinlikle cezalandırıyor,bir iki siparişim oldu g 19 için kabze bandı vs gibi onlarla nasıl olacak bakalım atış hissiyatı,şu ana kadar ki tecrübelerim bu yönde.
Saygılarımla.
Yorumları: 784
Konuları: 231
Teşekkür Alındı: 730 mesajda 3,905
Teşekkür Verildi: 1,311
Sn.acillues,yeni tabancanız hayırlı olsun.Allah kaza,bela vermesin.
Glock 19 compact sınıfında bir tabanca.Ben Gen 4 modelini taşıdım.
Ellerim küçük olduğu için standart kabza sırtıyla kullandım. Elime oturmuştu.
Ama hiç bir hiç bir zaman atışına alışamadım. Alışmak için bayağı bir antreman
yapmak gerekiyor.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
• Achilles (18-04-2024), alpago (12-05-2025), BigSword (27-05-2024), yaaslanturk (10-10-2024)
Sayın ceycey,güzel dilekleriniz için teşekkür ederim,dilerim ki silah tutkusu olan herkese daha iyileri nasip olur.
Çok haklısınız benimde ilk atışlardan izlenimim o yönde zor bir tabanca,alışmak,antreman yapmak lazım,bende hiç bir kabze sırtlığı takmadım,kunduz kuyruğunuda uzatan medium sırtlığı takınca tabanca kontrolunu biraz daha sağlayabiliyorsunuz,ama elimi dahada dışarı ittiriyor,bazı yerlerde (aftermarket)sadece kunduz kuyruğunu uzatan parça var araştırıyorum.
Atış hissiyatı olarak hk usp compact ilede neredeyse herşeyi aynı,hk bana daha çok şahlanıyor gibi geldi ama bir arkadaşım daha vardı yanımda o aynı dedi, onun elleri çok büyük olduğu için kabze sırtlığı olmadığı zaman elini kızarttı acıttı,hk da öyle birşey olmuyor,hk usp compacta elimi iterdi dışarı ama g19 kadar değil, ama kesinlikle g19 hk usp compactan çok daha taşınabilir bir tabanca,sürgüsü daha ince,
yükseliği daha az,isabetlik olarakda hk dan daha iyi gibi,şimdi bir irca yayı sipariş ettim şahlanmayı ve tepmeyi azaltıcı birde onla deneyimleyim biraz antreman yapayım,tekrar paylaşım yaparım.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• alpago (12-05-2025)
Yorumları: 133
Konuları: 6
Teşekkür Alındı: 101 mesajda 303
Teşekkür Verildi: 1,402
Sayın acillues hayırlı uğurlu olsun,
Kazasız belasız atışlar yapmanız dileğiyle.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
• Achilles (18-04-2024)
Yorumları: 363
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 334 mesajda 1,355
Teşekkür Verildi: 1,167
Sn.acillues, yeni tabancanız hayırlı olsun. Allah kötüye kullanmak zorunda bırakmasın.
Envanterde G17 olduğundan yeni partideki G45 ve G47 mantıksız olurdu.
Envanterde 2 ayrı mikro kompakt olduğuna göre subcompact G43X'te mantıksız olurdu (gerçi tabanca işlerinde çoğu zaman mantık devre dışı kalıyor, o ayrı  ).
Geriye iki ihtimal kalıyor: 19 ve 48. Zannediyorum sizin yerinizde olsam ben de aynı tercihi yapıp G19 alırdım. Zayıf ihtimal belki G48 de olabilirdi.
Bence genel olarak Glock atışında sıkıntı yaşanmasının birinci sebebi Glock un tetiğinin yapısı gereği konforsuz olması ancak siz zaten Glock kullanıcısı olduğunuzdan bu seçenek devre dışı.
G19 eski jenerasyonlardaki parmak izleri kimi kullanıcıda hiç sorun olmazken, kimisinde sorun olabiliyor. Ancak Gen5 te parmak izi olmadığından bu seçenek te devre dışı.
Geriye kabzadaki kambur kalıyor ki 17 ye nazaran 19 daki kambur daha çok rahatsız edici olabiliyor. Glock ta nedense pek çok şeyi değiştiriyor ama o kamburu kabzada tutmaya devam ediyor. Gaston amcanın öteki tarafa intikal etmesi sonrası belki ilerleyen yıllarda değişebilir.
Bir ihtimal de 17 nin kabza konforuna alışmış olmanız olabilir. Ancak tahminim G19 la biraz haşır neşir olduktan sonra memnun kalacağınızı tahmin ediyorum.
Bahsettiğiniz şahlanma azaltıcı irca yayı hakkında hiç bilgim yok. Bol antrenmandan sonra ihtiyaç olursa, tetiği hafifletmek için original veya tercihan Wolff'un (-) konnektörü düşünülebilir.
Tekrar hayırlı olsun.
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Achilles (18-04-2024), alpago (12-05-2025), Kararsız (18-04-2024)
Sayın jfmrk güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Sayın blacksea,sizin yaptığınız mantığın aynısı yaptım  aklın yolu bir.
G48 in hem görünüşü bana garip geliyor (sürgünün ön kısmının alt taraf eksik gibi görünüyor)hemde ince,benim tecrübelerime göre ince kabzeli tabanca ile grupmanlar çok başarılı olmuyor.
Kabzedeki kambura alışmaya çalışıyorum,zorluyor ama inat edeceğim.
İrca yayının markası dpm, hem şahlanmayı hemde geri tepmeyi azalttığı söyleniyor,kısmet ise yarın test edeceğim,bahsettiğiniz konnektörü araştıracağım teşekkür ederim,zaten tetik arayışındayımda,tetik oldukça sert rahatsız edici,g17 nin bu kadar değildi diye hatırlıyorum,zaten artık g17 nin ki istediğim kıvama geldi,buda mutlaka yumuşayacakdır,birde solak olduğum için ilk iş şarjör çıkarma tuşunu değişdiriyorum,bunda çok zorlandım yayı çok sertti.
Saygılarımla
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• blacksea (18-04-2024), jfmrk (18-04-2024)
Dpm irca yayını deneyimleme şansı buldum,çok atış yapamadım ama ilk izlenimlerin şöyle ki,gerçekden işe yarıyor,özelikle şahlanmayı inanılmaz azalttı,geri tepmede de bir iki tık azalma oldu,g17 den çok daha az şahlanmaya ve geri tepmeye başladı,2-3 defa kurduğum zaman tabancayı canik gibi sürgü bir kaç milim geride kaldı ateş almadı,herhalde daha sert kurmam gerekiyor ,medium sırtlığın kunduz kuyruğu uzatması inanılmaz kontrol sağlıyor, tepmeyi çok çok daha az hissetmenizi sağlıyor ama tabi eli 1 mm daha fazla dışarı itiyor,şu aşamada onu çıkardım sadece kunduz kısmına uzatma takma ihtimali var mı onu araştırıyorum,bir yandan da tetik,kompansitör (dişsiz namluya takılabilen)arıyorum,belki reddot da takabilirim,şu kabzeyede alışabilirsem süper olacak.
Taşıma olarak hellcat pro ile dünyalar kadar fark var,glock a göre hs yok gibi ,genelde sol arkada kalça üstünde taşıyorum,diğer yandan geri tepme şahlanmada karşılaştırılamaz bile g19(dpm irca yayı takılıyken) la hellcat pro,artıları eksileri üst üste koyup ona göre karar vermek gerekiyor
Saygılarımla..
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• blacksea (20-04-2024), jfmrk (20-04-2024), neslikagan (13-05-2024)
Yorumları: 4
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 4 mesajda 6
Teşekkür Verildi: 9
(20-04-2024, 19:28)acillues yazdı: Dpm irca yayını deneyimleme şansı buldum,çok atış yapamadım ama ilk izlenimlerin şöyle ki,gerçekden işe yarıyor,özelikle şahlanmayı inanılmaz azalttı,geri tepmede de bir iki tık azalma oldu,g17 den çok daha az şahlanmaya ve geri tepmeye başladı,2-3 defa kurduğum zaman tabancayı canik gibi sürgü bir kaç milim geride kaldı ateş almadı,herhalde daha sert kurmam gerekiyor ,medium sırtlığın kunduz kuyruğu uzatması inanılmaz kontrol sağlıyor, tepmeyi çok çok daha az hissetmenizi sağlıyor ama tabi eli 1 mm daha fazla dışarı itiyor,şu aşamada onu çıkardım sadece kunduz kısmına uzatma takma ihtimali var mı onu araştırıyorum,bir yandan da tetik,kompansitör (dişsiz namluya takılabilen)arıyorum,belki reddot da takabilirim,şu kabzeyede alışabilirsem süper olacak.
Taşıma olarak hellcat pro ile dünyalar kadar fark var,glock a göre hs yok gibi ,genelde sol arkada kalça üstünde taşıyorum,diğer yandan geri tepme şahlanmada karşılaştırılamaz bile g19(dpm irca yayı takılıyken) la hellcat pro,artıları eksileri üst üste koyup ona göre karar vermek gerekiyor
Saygılarımla.. Merhabalar bir iki gün evvel bende bir g19gen5 edinme fırsatı buldum, yazınızı okuyarak dpm (captured version)
sipariş vermek üzereyim ancak, araştırdığım kadarıyla çokta fazla bir etkisinin olmadığını belirten yabancı kullanıcı sayısı az değil, sizin daha sonra dolduruş yaparken bir kaç kez takılma yaptığını belirttiğinizi okuyurum, sizce bu kullanıcıdan kaynaklı mı? yoksa dpm yay sisteminin yumuşak olması sebebiylemi teşekkür ederim.
Glock 19 son hali.
Glock performans tetik takdırdım.
Gez arpacık değiştirdim.
Kunduz kuyruğu takıldı.
Yorumları: 23
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 16 mesajda 31
Teşekkür Verildi: 21
20-05-2024, 21:55
(Son Düzenleme: 20-05-2024, 21:59, Düzenleyen: Bvrak.)
Merhaba Sn.Achilles
Forumdaki ilk post'um buraya nasipmiş.
Glock 48 kabzesinin elime biraz ince kalkmasından dolayı ardıl atışlarda tutuşumun bozulduğunu fark edince back strap aramaya başladım. Malum 48 de kutudan çıkmıyor. ABD de bir 43x kullanıcısı geliştirip 3d üretip satmaya başlamış yorumlarda iyi olunca getirdim. Amaç kabzeyi elime göre biraz büyütmek iken kamburdan da kurtuldum. İlk şarjör atışta sizin muzdarip olduğunuz Glock kamburunun ne kadar konforsuz olduğunu o zaman anladım. Saygılar
[url= ![[Resim: IMG20240519112223.jpg]](https://i.ibb.co/346h88j/IMG20240519112223.jpg) ] ![[Resim: IMG20240519112223.jpg]](https://i.ibb.co/346h88j/IMG20240519112223.jpg) [/url]
Glock 48 & Beretta 1301 Tactical
Silah Sever Aile Babası
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Bvrak'e teşekkür ederiz.
• Achilles (02-06-2024), alpago (12-05-2025)
|