HS 11 ve 11 Pro
MKE'de HS'lerin fiyatları açıklanmış:

9X19 MM HS PRODUKT H11 PRO 3.3"(3,7 olması lazım) BLACK TABANCA    2854.84 Dolar

[Resim: dumlwtn.png]
HS Pro 11'in  sitesindeki bilgiler:

Caliber 9x19 mm
Barrel length (Namlu uzunluğu) 94 mm
Lenght (overall)(Uzunluk)167,5 mm
Width (Genişlik) 27 mm
Height (15rd) (Yükseklik) 125,5 mm
Weight of empty magazine (15rd) (Boş şarjör ağırlığı)  73 g
Weight of pistol without magazine (Şarjörlü ağırlık) 515 g
Magazine capacity (Şarjör kapasitesi) 15 rd

9X19 MM HS PRODUKT (HS H11 3.1") TABANCA              2727 Dolar

[Resim: 4jhtrrk.png]
HS 11'in sitesindeki bilgiler:

Caliber 9x19 mm
Width (Genişliği) 27 ± 0,7 mm
Lenght (overall) (Uzunluk) 153 ± 0,7 mm
Height (with magazine 11rd – flat base) 106,5 ± 0,7 mm
Height (with magazine 11rd – extended base) 119 ± 0,7 mm
Height (with magazine 13rd) 119 ± 0,7 mm
Barrel length (Namlu uzunluğu) 79,50 ± 0,3 mm
Weight of pistol without magazine (Şarjörlü ağrlık) 455 ± 15 g
Weight of empty magazine (11rd flat base) 58,5 ± 5 g
Weight of empty magazine (11rd extended base) 61 ± 5 g
Weight of empty magazine (13rd) 68,5 ± 5 g

Bu tabancalarla ilgili forumda bilgi yok.Springfield Armory markasıyla ABD piyasasına sunulan
tabancalarla ilgilii olarak sadece Sn.Acillues'in Hellcat'ı diğer tabancalarla karşılaştırdığı
bir konu var. Eski forumda da tartışılmamış.

Tabancalarla ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşların bunları paylaşmasını rica ediyorum.
HS9'larda olan kabza emniyeti HS 11'lerde kaldırılmış. Başka manuel emniyet mandalı yok.
Kabza emniyeti varken, tetik tam kurulu halde oluyordu. Kabza emniyeti kaldırıldığına göre,
Glock gibi yarı kurulu tetik sistemi mi var? (Safe action)Yoksa, tetik tam kurulu mu kullanılıyor?
Bul
(08-05-2024, 09:06)ceycey yazdı:  Kabza emniyeti kaldırıldığına göre,
Glock gibi yarı kurulu tetik sistemi mi var? (Safe action)Yoksa, tetik tam kurulu mu kullanılıyor?

Canikler gibi tetik kurulu kalıyor ve sadece tetik emniyetine güveniliyor biliyorum. Yanılıyorsam düzeltiniz ?
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için nutkey'e teşekkür ederiz.
Bul
Handgunhero silah karşılaştırma sitesinde, 
Glockla aynı tetiğe sahip olduğu belirtilmiş ama yine de net bir bilgi sahibi değilim.

[Resim: g19vsh11pro.jpg]

Üstadım cahilliğimi mazur görün. Canikle karşılaştırınca da aynı sonuç çıktı.
Zannedersem orada tetik emniyetinden değil tetik yapısından yani horozlumu yoksa iğne vuruşlumu olduğundan bahsediyor.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için jfmrk'e teşekkür ederiz.
Bul

Osman Ortaç üstadın bu konudaki videosunu kopyalayalım.
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Hs 11 hakkında bir deneyimim henüz olmadı,kıyaslama yapamam, ama h11 pro yu bir yıldır kullanmaktayım,onun hakkında deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Bu tabancayı alıpda hedef atıcılığı yapmaya çalışmak tabiki mantık dışı olur,yinede yavaş yavaş hedef alarak tek tek attığınızda(5-8 metre) grupmanı iyi(atıcısınada bağlı,bazı üstadlar aynı delikden geçiriyor,bu tabanca ile),tabi kullanmanız gerektiğinde, muhtemelen yavaş yavaş  tek tek atma imkanınız olmaz ,daha seri bir biçimde atış yapmak zorunda kalırsınız.

İşte işler bence orada biraz karmaşık bir hal alıyor,çünkü hızlı art arda atışlarda isabet çok zorlaşıyor,gerek şahlanmasından gerekse çok ince ve hafif olmasından dolayı ,tabancayı kontrol etmek,isabetli atışlar yapmak inanılmaz zorlaşıyor,5-7 metrede  bir insan büyüklüğüne isabetler mutlaka olur ama çok dağınık olur ve bir çoğuda kaçabilir,hele hareketli hedef olursa çok daha zor.

Şöyle bir örnek vermem gerekirse,30 metre civarında glock 19 ile double tap yaptığımda,grupman 0-30 cm(maksimum)civarlarında oluyor,glock 17 ile dahada az,hellcat pro ile bazen 5-7 metre oluyor grupman, bazen daha az, bazen daha fazla,bir standartı yok,bu tabi tamamen bana özgü,tabanca elime oturmuyor, doğru kavrama yapamıyor olabilirim,kullanıcı kaynaklı olabilir tüm bu yazdıklarım.

Asıl yapılış nedeni olan taşımaya  gelince,inanılmaz rahat taşınıyor (ve 15 mermi),glock 19 la boyutları kalınlık dışında  neredeyse aynı,inanılmaz ince ve hafif,hatta bence canik mc9 dan bile daha rahat taşınıyor.

Taşıma konusunda inanılmaz başarılı,bol antremanla atış konusunda da kendinizi geliştirebilirsiniz,bence alınır,nispeten diğer markalara göre fiyat olarakda uygun,bende arada taşıyorum,hatta ceketinizin yada az sıksanız pantalonunuzun cebine bile sığabilir,araştırmalarım sonuncunda,kişisel fikrim h11 in yanından bile geçmem,çünkü o h11 prodan çok daha fazla şahlanıyor ve geri tepiyor,glock 19 u hellcat pro mu deseniz durur düşünürüm artıları eksilerini,bence bu bile iyi bir tabanca olduğunu gösterir

Saygılarımla.
[+] 5 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
Sn.Achilles teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla HS 11 Pro,inceliği ve hafifliğiyle taşımaya uygun bir tabanca.
Ancak,poligon atışları için çok tavsiye edilecek bir tabanca değil.Çok fazla antreman 
yapılacak ki gurupman yapılabilsin.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
(16-05-2024, 17:23)ceycey yazdı: Sn.Achilles teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla HS 11 Pro,inceliği ve hafifliğiyle taşımaya uygun bir tabanca.
Ancak,poligon atışları için çok tavsiye edilecek bir tabanca değil.Çok fazla antreman 
yapılacak ki gurupman yapılabilsin.

Aynen dediğiniz gibi, taşımak için mükemmele yakın diyebilirim ve bence canik mc9 dan bile daha kolay taşıması, hemde  daha büyük olmasına rağmen,incelik taşımayı çok etkiliyor,bildiğim kadarı ile glock 43 x den de ince.

Saygılarımla.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul
H11 serisi tabancalar Safe Action (Yarı Kurulu) tetik sistemine sahiptir.
H11 Pro ile grupman rahatça yapılabilir.
Atıcının bir silahla hemhal olması için bir süre atış antremanı yapması mutlak şarttır.
[+] 6 kullanıcılar diyor Bu gönderi için hasso1'e teşekkür ederiz.
Bul
Photo 
Bu bilgide bir hata olduğunu düşünüyorum. Springfield ve HS dahil hiçbir resmi veya gayri resmi kaynakta bunu doğrulayan bir bilgiye rastlamadım. Eğer yetersiz İngilizcem ile yanılıyorsam şimdiden özür dilerim. Ancak okuduğum tüm kaynaklar, HS11 Hellcat'in emniyet sistemini şu şekilde sayıyorlar:
1-Tetik emniyeti
2-İğne blok emniyeti.
Glock safe action benzeri ve iğnenin yarı kurulu durumda kaldığı bir pozisyonu açıklayan hiçbir kaynağa rastlayamadım. Örneğin aşağıdaki makalede:

''Hellcat'i sökün ve sürgüyü ters çevirin. Makat yüzünün hemen arkasında parlak gümüş bir silindir göreceksiniz.
Şimdi çerçeveye bir göz atın ve sağ tarafta yukarı doğru çıkan büyük çelik çıkıntıya dikkat edin. Bu silindir, ateşleme iğnesini varsayılan konumunda fişekten uzağa kilitleyen yaylı bir ateşleme iğnesi bloğudur.
Bahsettiğim çıkıntı, tetiği çektiğinizde öne doğru kayar ve ateşleme iğnesi emniyetini otomatik olarak devre dışı bırakır. Bu kritik işlemlerin hiçbiri bilinçli bir düşünce gerektirmez.''

''Gövdeden yukarı doğru çıkan gümüş çıkıntı (aşağıda) tetiğe bastığınızda ateşleme iğnesi bloğunu (sürgüde kama yüzeyinin hemen arkasındaki gümüş silindir) hareket ettirir.'' (Çeviri için kusura bakmayın yapay zeka makatı nerden buldu bilemedim Smile )

https://www.thearmorylife.com/does-the-h...-a-safety/

Guns & Ammo dergisi de emniyetleri aynı şekilde saymış:

SAFETIES: Trigger lever, striker-pin block

https://www.gunsandammo.com/editorial/sp...iew/368037

Yine bir başka makalede şöyle denmiş:

''Even the trigger shoe and some of the trigger springs in the frame look very similar to a Glock setup. Of course, the parts are unique and the operation is different in that the Hellcat is a true single-action instead of having the striker be partially charged on trigger pull like a Glock.''

''Tetik pabucu ve çerçevedeki bazı tetik yayları bile Glock kurulumuna çok benziyor. Tabii ki, parçalar benzersizdir ve Hellcat'in Glock gibi tetik çekişinde kısmen şarj olması yerine gerçek bir tek hareketli olması nedeniyle çalışması farklıdır.''

https://gununiversity.com/springfield-ar...at-review/
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için nutkey'e teşekkür ederiz.
Bul
Aynı konuyu bende araştırmışdım,benim bulduğum bilgiler tam kurulu olmadığı yönünde,bulduklarımı aşağıda paylaşıyorum,en sağlıklısının mail atıp bilgi istemek olduğunu düşündüğümden,üretici firmaya konu ile ilgili mail attım,cevap gelirse forumdada paylaşacağım.

Saygılarımla

https://www.reddit.com/r/SpringfieldHell...ly_cocked/

[Resim: IMG-8272.png]
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi