Yorumları: 169
Konuları: 15
Teşekkür Alındı: 144 mesajda 536
Teşekkür Verildi: 353
Benim tecrübem şu şekilde,
Silah/tabanca taşıma için sağlık raporu aldığınızda herşeye geçiyor,yivli/yivsiz tüfek bulunduma/taşıma,tabanca bulundurma/taşıma, ben her seferinde öyle yapıyorum,yivli tüfek için yazıyorsa raporda bencede geçmeli diye düşünüyorum,Sayın alpSaral a katılıyorum hiç birşey demeden bir deneyin derim.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• bilhan (17-05-2024)
Yorumları: 367
Konuları: 37
Teşekkür Alındı: 338 mesajda 1,371
Teşekkür Verildi: 1,183
18-05-2024, 00:06
(Son Düzenleme: 18-05-2024, 00:19, Düzenleyen: blacksea.)
(17-05-2024, 11:30)Pinus yazdı: Silahlardan birinin ruhsat süresi dolunca yine tuttum hastanenin yolunu.
yaptığımız işler belki ideal koşullar altında teoride doğru ama pratikte gerçek karşılığı ne?
Sn Pinus, bence yapılan teoride de doğru değil. Dünyanın başka bir ülkesinde sağlık raporu muhabbeti var mı bilmiyorum ama numunelik bir kaç ülkede varsa da bizdeki gibi 7 branşlık akıllara zarar bir rapor zorunluluğu olmadığına eminim. Varsa da sadece psikiyatri vardır herhalde. Bizde EKG, grafi, polisin gözü önünde kaba işetmeler vs
Misal KBB'de 2,5 metreden fısıltıyı duyma zorunluluğu.
Adam 70 yaşında silah ruhsatı alacak; 2,5 metre fısıltı. 18 yaşındaki genç Hava Harp Okuluna girip savaş pilotu olacak; 2,5 metre fısıltı.
70 yaşındaki adam fısıltıyı duysa ne olur, duymasa ne olur ki diğer branşlarda da benzer absürdlük çok.
Kapıdan girene terörist muamelesi yapanlar veya üst perdeciler değil ama ne kadar kızsakta doktorlar bir açıdan haklı aslında. Adamın önüne koymuşlar yönetmeliği 2,5 metreden fısıltıyı duymuyor ise rapor verme demişler, doktorda kendisine yapılması dikte edilen şeyi yapıyor. Yıllar önce merak edip, bulup okumuştum ilgili sağlık yönetmeliğini, gerçekten oradaki maddeler uygulansa 50 yaş üstü ruhsat almak mucizeye kalır. Yani bence işin yanlış olan teoriği değişmeli ki bu işkence bir son bulsun. Değişir mi derseniz, bizim neslin değiştiğini göreceğini tahmin etmiyorum.
(17-05-2024, 14:30)bilhan yazdı: Sayın Üyeler,
Şubat 2024 tarihli sağlık raporum var ancak rapor üzerinde yivli/yivsiz av tüfeği almasında sakınca yoktur ibaresi var.
Yakın zamanda bulundurma ruhsatı için başvuru yapmayı planlıyorum bu raporu başvuruda kullanabilir miyim? Tahminim kullanamayacağım yönünde ama bilgisi olan varsa ve cevap verebilirse sevinirim.
Teşekkürler.
Bilhan Mutlu
Sn bilhan, raporunuz 7 hekim içeren heyet raporu ise bulundurma ruhsatında sorun yaşamamanız lazım. İstanbul'daki hastanelerden alınan ve üzerinde silah ruhsatı yazan heyet raporu, tabanca taşıma veya bulundurma ya da yivli tüfek taşıma veya bulundurma için kullanılabiliyor. Heyet raporunda, misal, silah (tabanca) taşıma yazıyor ama kişi yivli tüfek bulundurma için başvurduğunda sorun olmuyor.
Ancak raporunuz 'durum bildirir tek hekim raporu' ise, üstünde yivli/yivsiz tüfekte yazsa sadece yivsiz tüfek için geçerli.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için blacksea'e teşekkür ederiz.
• Achilles (18-05-2024), bilhan (20-05-2024), jfmrk (18-05-2024), melihaga (13-07-2024)
Sayın blacksea,
Benim aldığım sağlık raporlarının üzerinde taşıma için mi bulundurma için mi diye açıklama yazıyor,o yüzden alıdınız iş dışında kullanamıyorsunuz,zaten verdiğiniz başvuru dilekçesinde de ne için rapor istediğinizi yazıyorsunuz,ama eğer taşıma için sağlık raporu aldıysanız diğer herşey için geçerli oluyor.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (19-05-2024), blacksea (18-05-2024)
Benim kişisel deneyimlerimden kaynaklı naçizane bir önerim olacak,
Sağlık raporu için gireceğiniz tüm doktorlara ruhsat yenilemem geldi derseniz,tavırları davranışları çok farklı oluyor(pozitif yönde),eğer yeni silah alacağım vs..derseniz farklı(negatif yönde)hatta bir kaç kere öyle silah karşıtı doktorlara denk geldim ki,ya bende sevmiyorum,istemiyorum silahda, iş için mecburi bırakıyorlar taşımak zorundayım bile demişliğim oldu,bir kerede madem yenileme ruhsatlarını göster diyen doktorda oldu.
Uzun lafın kısası ben her seferinde ruhsat yenilemem geldi diyorum ve faydası olduğunu düşünüyorum.
Saygılarımla.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:4 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• alpSaral (19-05-2024), blacksea (19-05-2024), jfmrk (19-05-2024), Shepherd (22-05-2024)
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 894
Teşekkür Verildi: 473
İstinye DH’de son 2 seferde psikolog niye istiyorumu sorduğunda yenileme dedim görebilir miyim dedi o zaman ki kartta 5 tabanca vardı baktı aa tamam dedi ilaç kullanıp kullanmadığıma baktı hemen imzaladı gerçekten fark ediyor
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• 1905sss (22-05-2024), Achilles (19-05-2024), jfmrk (19-05-2024)
Anadolu yakasındaki (eski)GATA 1 yıl süreli rapor veriyormuş,yenilemede dahi 500 soruluk MMPI testi yaptırılıyormuş, bir yerden Sait Çiftçinin silah sağlık raporlarıyla ilgili bir araştırmadan geçtiğini,hatta sonuca göre oradan alınan raporların iptal bile edilebileceğini duydum,çok inanamadım,umarım doğru değildir.
Saygılarımla.
Yorumları: 12
Konuları: 1
Teşekkür Alındı: 11 mesajda 50
Teşekkür Verildi: 76
Değerli silah severler hepimizin de muzdarip olduğu sağlık raporu alma şartlarının zorluğu malumunuzdur ancak daha dün bir arkadaşım yivsiz av tüfeği almak için sağlık ocağında bulunan aile hekimine gitti ve her hangi bir devlet hastanesine veya başka bölümlere sevk etmeden 3 dk içerisinde raporunu teslim etti. Üstüne üstlük bu doktor hanımefendi çok güler yüzlü ve işini layıkıyla yapan ancak silahlardan hoşlanmayan bir hanımefendi. Kendisine buradan da teşekkür etmek istiyorum. Benim de aile hekimim olduğu için çok şanslıyım.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Osmancan3807'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Osmancan3807'e teşekkür ederiz.
• melihaga (13-07-2024)
Yorumları: 254
Konuları: 36
Teşekkür Alındı: 220 mesajda 894
Teşekkür Verildi: 473
(18-08-2024, 13:36)TongeL yazdı: Hoşbulduk sayın blacksea,
Aslinda Hazir randevu almışken bir de silah almak istiyorum.
Son zamanlarda sait çiftçi hastanesinden rapor alan varmı? V Farklı bir hastaneden veya sait çiftçi de nasıl bir süreç ile ilerledi işlemler onu da öğrenmek isterim.
Saygılarımla.
Ben son raporumu 2 yıl önce aldım.
2 yıl önce sait çiftçi yine aynı idi.
İstinye devlet hastaneside sait çiftçi ile aynılardı kolaylık ve hız açısından. Daha merkez dışında olduğundan ben İstinye'yi tercih ediyordum ancak inanın şu anda durumları nasıl bende bilmiyorum.
Gitmeden önce mutlaka hastaneleri telefonla arayarak bilgi alın. Çünkü ek evrak isteyebiliyorlar.
Tecrübelerinizde bizimle paylaşın
75BΩ - G43X - 686/3 - USP - BHP/MK3S - BHP/SC - G42 - 84F - 1911
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için alpSaral'e teşekkür ederiz.
• TongeL (18-08-2024)
Sait çiftci sanırım artık 2 yıl süreli rapor veriyormuş,öyle bir bilgi geldi ama kesinleştiremedim henüz,kesinleştirince tekrar paylaşım yapacağım.
Bu mesajla birlikte konu dışı ama bir bilgi daha paylaşmak istiyorum,bilgisayarımı tamire vermiştim virüs vs den dolayı,ne halt ettiyseler benim bir çok bilgimi ve bu forum dahil bir çok yerdeki bütün yazılarımı paylaşımlarımı silmişler,çözüm ararken kendi çapımda herhalde forum yöneticileri bu durumu farketmiş paylaşımlarım kurtarılmış,tekrar siteye yüklenmiş,bundan ötürü site yönetiminde bulunan üstadlara teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Aşağıdaki 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz:1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Achilles'e teşekkür ederiz.
• blacksea (28-08-2024)
Yorumları: 42
Konuları: 2
Teşekkür Alındı: 30 mesajda 108
Teşekkür Verildi: 104
(27-08-2024, 20:16)Achilles yazdı: Sait çiftci sanırım artık 2 yıl süreli rapor veriyormuş,öyle bir bilgi geldi ama kesinleştiremedim henüz,kesinleştirince tekrar paylaşım yapacağım.
Bu mesajla birlikte konu dışı ama bir bilgi daha paylaşmak istiyorum,bilgisayarımı tamire vermiştim virüs vs den dolayı,ne halt ettiyseler benim bir çok bilgimi ve bu forum dahil bir çok yerdeki bütün yazılarımı paylaşımlarımı silmişler,çözüm ararken kendi çapımda herhalde forum yöneticileri bu durumu farketmiş paylaşımlarım kurtarılmış,tekrar siteye yüklenmiş,bundan ötürü site yönetiminde bulunan üstadlara teşekkür ederim.
Saygılarımla. Merhaba sn Achilles
Ben geçen hafta perşembe günü sait çiftçi heyet e girdim cuma günü raporum e devlet sistemine düştü. Rapor 2 yıl geçerlidir yazıyor
Aşağıdaki 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz:2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için TongeL'e teşekkür ederiz.
• Achilles (27-08-2024), Olcaytopcu (08-09-2024)
|