22-05-2024, 11:43
Oldum olası şu Remington pompalıların şırrakk, şırrakk kurma sesine hayranımdır. Mossberg 500 lerin de kurma sesi ona benzer. Aklımın bir köşesinde hep bir Remington 870 almak vardır
![[Resim: Ekran-Resmi-2024-05-22-10-10-39.png]](https://i.ibb.co/Zxg34zV/Ekran-Resmi-2024-05-22-10-10-39.png)
Birkaç yarıotomatik yivsiz aldıktan sonra, bir pompalı almaya karar vermiştim galiba 2018 yılıydı. O sıralar Benelli Nova, Benelli Supernova olarak yenilenmiş ön plana çıkan pompalılardan dı. Hatta piyasanın en iyisi. Sn. Lupus'un da tavsiyesi ile şırrakk, şırrakk sesini bırakıp Tırrak, tırrakk biraz plastik sesi karışık Benelli Supernova Tatik modelini aldım:
![[Resim: IMG-2848.jpg]](https://i.ibb.co/6vsGwd7/IMG-2848.jpg)
Kötümü yaptım, bence doğru bir karardı. Şu ana kadar ki kullanımımda hiç bir sorum yaşamadım. Çok iyi çalışan, değirmen gibi her şeyi öğüten harika bir pompalı.
İkisi arasında kalmış birisi olarak bir karşılaştırmak istedim:
Remington 870 ile Benelli Supernova arasında seçim yapmak, belirli ihtiyaçlarınız, tercihleriniz ve bütçeniz gibi birçok faktöre bağlıdır. Her iki tüfek de popüler olup, çeşitli kullanımlara yönelik güçlü takipçi kitlelerine sahiptir, ancak aralarında bazı belirgin farklar vardır. Karar vermenize yardımcı olacak bir karşılaştırma:
Remington 870
Artılar:
Benelli Supernova
Artılar:
Kullanım Alanları
Ev Savunması:
Sonuç
Hem Remington 870 hem de Benelli Supernova, kendi güçlü yönleriyle mükemmel tüfeklerdir. Daha uygun maliyetli, kendini kanıtlamış ve oldukça özelleştirilebilir bir seçenek arıyorsanız, Remington 870 sizin için en iyi tercih olabilir. Daha modern bir tasarım, gelişmiş özellikler ve daha fazla yatırım yapmaya hazırsanız, Benelli Supernova daha iyi bir seçenek olabilir.
Sonuç olarak, en iyi seçim, belirli ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve kişisel tercihlere bağlı olacaktır. Her iki tüfeği de bir mağazada veya atış poligonunda elinize alıp hangisinin size daha rahat geldiğini görmek de faydalı olabilir.
![[Resim: Ekran-Resmi-2024-05-22-10-10-39.png]](https://i.ibb.co/Zxg34zV/Ekran-Resmi-2024-05-22-10-10-39.png)
Birkaç yarıotomatik yivsiz aldıktan sonra, bir pompalı almaya karar vermiştim galiba 2018 yılıydı. O sıralar Benelli Nova, Benelli Supernova olarak yenilenmiş ön plana çıkan pompalılardan dı. Hatta piyasanın en iyisi. Sn. Lupus'un da tavsiyesi ile şırrakk, şırrakk sesini bırakıp Tırrak, tırrakk biraz plastik sesi karışık Benelli Supernova Tatik modelini aldım:
![[Resim: IMG-2848.jpg]](https://i.ibb.co/6vsGwd7/IMG-2848.jpg)
Kötümü yaptım, bence doğru bir karardı. Şu ana kadar ki kullanımımda hiç bir sorum yaşamadım. Çok iyi çalışan, değirmen gibi her şeyi öğüten harika bir pompalı.
İkisi arasında kalmış birisi olarak bir karşılaştırmak istedim:
Remington 870 ile Benelli Supernova arasında seçim yapmak, belirli ihtiyaçlarınız, tercihleriniz ve bütçeniz gibi birçok faktöre bağlıdır. Her iki tüfek de popüler olup, çeşitli kullanımlara yönelik güçlü takipçi kitlelerine sahiptir, ancak aralarında bazı belirgin farklar vardır. Karar vermenize yardımcı olacak bir karşılaştırma:
Remington 870
Artılar:
- Güvenilirlik: Sağlam ve güvenilir mekanizmasıyla bilinen Remington 870, on yıllardır hem avcılık hem de ev savunmasında bir temel olmuştur.
- Çok Yönlülük: Taktik modellerden av versiyonlarına kadar birçok modeli mevcuttur. 870 ayrıca geniş bir aksesuar yelpazesini destekler.
- Fiyat: Genellikle Benelli Supernova'dan daha uygun fiyatlıdır, bu da bütçe dostu bir seçenek arayanlar için cazip kılar.
- Kendini Kanıtlamış: 1950'lerden beri üretilmektedir ve uzun ömrü, kalitesi ve performansının bir göstergesidir.
- Ağırlık: Bazı modeller Benelli Supernova'dan daha ağır olabilir, bu da uzun süre taşımayı zorlaştırabilir.
- Geri Tepme: Özellikle daha hafif modellerde geri tepme daha belirgin olabilir.
- Bakım: Özellikle zor koşullarda optimal performansı sağlamak için düzenli temizlik ve bakım gerektirir.
Benelli Supernova
Artılar:
- Yenilikçi Tasarım: Comfortech geri tepme azaltma sistemi ve döner başlı cıvata gibi özellikler, daha yumuşak bir çalışma ve daha az hissedilen geri tepme sağlar.
- Dayanıklılık: Korozyon ve aşınmaya karşı dirençli yüksek kaliteli malzemelerle üretilmiştir, bu da zor ortamlar için iyi bir seçim yapar.
- Modülerlik: Supernova, farklı dipçik ve namlu yapılandırmaları gibi çeşitli modüler seçenekler sunar.
- Kullanım Kolaylığı: Birçok kullanıcı, Benelli'nin pompalı mekanizmasını diğer modellere göre daha pürüzsüz ve kolay çevrilebildiğini düşünmektedir.
- Fiyat: Genellikle Remington 870'den daha pahalıdır, bu da sıkı bir bütçeye sahip olanlar için dikkate alınması gereken bir faktördür.
- Bulunabilirlik: Bulunduğunuz yere bağlı olarak, parça ve aksesuar bulmak, yaygın olarak bulunan Remington 870'e göre daha zor olabilir.
- Ağırlık: Modern tasarımına rağmen, Supernova belirli yapılandırmalarla daha ağır olabilir.
Kullanım Alanları
Ev Savunması:
- Remington 870: Güvenilirlik sunar ve ev savunması için tasarlanmış çeşitli taktik modelleri vardır.
- Benelli Supernova: Geri tepme azaltma sistemi, yüksek stresli durumlarda hızlı takip atışları için faydalı olabilir.
- Remington 870: Farklı türde oyunlar için uygun çeşitli modellerle çok yönlüdür.
- Benelli Supernova: Dayanıklı ve olumsuz hava koşullarında iyi performans gösterir, bu da sahada önemli bir avantaj sağlar.
- Remington 870: Kişisel tercihlere uygun özelleştirme için geniş bir pazar aksesuarı yelpazesi sunar.
- Benelli Supernova: Pürüzsüz çalışma ve azaltılmış geri tepme, uzun süreli atış seanslarında daha rahat bir deneyim sağlayabilir.
Sonuç
Hem Remington 870 hem de Benelli Supernova, kendi güçlü yönleriyle mükemmel tüfeklerdir. Daha uygun maliyetli, kendini kanıtlamış ve oldukça özelleştirilebilir bir seçenek arıyorsanız, Remington 870 sizin için en iyi tercih olabilir. Daha modern bir tasarım, gelişmiş özellikler ve daha fazla yatırım yapmaya hazırsanız, Benelli Supernova daha iyi bir seçenek olabilir.
Sonuç olarak, en iyi seçim, belirli ihtiyaçlarınıza, bütçenize ve kişisel tercihlere bağlı olacaktır. Her iki tüfeği de bir mağazada veya atış poligonunda elinize alıp hangisinin size daha rahat geldiğini görmek de faydalı olabilir.
Fortis Fortuna Adiuvat

![[+]](https://www.tabancatufek.com.tr/images/collapse_collapsed.png)