Yivli tüfek güvenli atış meskenleri
Merhabalar Forumumuza yeni katıldım ismim Gurkan üyeliğimin onaylandığı için teşekkür ederim. Huğlu Ovis 308win Yivli av tüfeğine sahibim. İstanbul Avrupa yakası ağırlıklı 1 km civarı atış yapabileceğim güvenli bir alan var mı?  bilgisi  olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Bul
Zor bir soru. Önceki forumda millet Silivri’ye kadarki alanda yivsiz ile atış yapacak yer bulamıyordu da….
 Fortis Fortuna Adiuvat
[+] 1 kullanıcı diyor ki Bu gönderi için Sabri'e teşekkür ederiz.
Bul
Merhaba Arkadaşlar,

konu ile alakalı Cimer üzerinden sordum. soru ve cevabı paylaşıyorum.

Sayın İlgili,

Adıma kayıtlı ruhsatlı yivsiz tüfek ile meskün mahal dışında gerekli güvenlik önlemlerini alarak yaban hayata zarar vermeden tek kurşun ile atış antrenmanı yapmak istemekteyim. yaptığım araştırma neticesinde bu hususu düzenleyen yasal mevzuata ulaşamadım. Meskün mahal dışında yivsiz tüfeğimle atış yapmam için yasal mevzuatın tarafıma bildirilmesi hususunu emir ve müsaadelerinize arz ederim.

Not : Atış yapılması planlanan yer Kocaeli il sınırlarında bulunan İnönü yayılası

Gizle
Başvuru hareketleri için tıklayınız.
Cevaplar:
Cevap: JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI > BAŞİSKELE İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI (10.05.2024 14:55)
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiştir. Başvurunuzda belirtmiş olduğunuz "Meskun Mahal Dışında" gerekli güvenlik önlemlerini alarak yaban hayata zarar vermeden yivsiz tüfeğinizle tek kurşun ile atış antrenmanı yapmak istediğinizi ve bu konu hakkında yasal mevzuat hakkında tarafınıza bilgilendirme talep etmeniz ile ilgili, yapılan araştırmada; Meskun Mahal Dışında da silahla ateş edilmesinin TCK. nın 170. maddesinde Topluma Karşı Suçlar/Genel Tehlike Yaratan Suçlar kapsamında olduğunu bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımızı sunarız.
[+] 3 kullanıcılar diyor Bu gönderi için corvette'e teşekkür ederiz.
Bul
Saçma sapan bir cevap. Bunu yazanlar herhalde hiç bir şey okumuyorlar. TCK. 170.madddesiyle
meskun alan dışında atış antremanının ne ilgisi var?
Dünyanın harç parasını al,tüfeği ithal edip bir sürü vergi al,adama ruhsat ver.Sonra
"sakın ha,atış antremanı yapma,suç oluşturur" de.
Tam Aziz Nesin'in kitaplarına geçecek olay.

TCK.170.maddesi,maç kutlamaları,düğün dernek,askere gönderme sırasında vs nedenle milleti
korkutacak şekilde meskun mahalde havaya ateş edenlerle ilgili.
Meskun mahal dışında atış antremanını yapmanın bu maddeyle ilgisi yok.Suç da oluşturmaz.
Ne günlere kaldık ya!
[+] 11 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ceycey'e teşekkür ederiz.
Bul
Haklısınız , gelen sorunun sistemden karşılığını kapatmak için baştan savma bir cevap.
Barış istiyorsan savaşa hazır ol...
Bul
Soru sorup gündeme getirmek yoluyla her şeye yasak yahut vergi getirtmek mümkündür.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Gunduz'e teşekkür ederiz.
Bul
(29-05-2024, 19:19)Sabri yazdı: Zor bir soru. Önceki forumda millet Silivri’ye kadarki alanda yivsiz ile atış yapacak yer bulamıyordu da….

Teşekkür ederim Silivri ve Arnavutköy civarında yivsiz ve tabanca atış antrenmanı için çok güzel yerlerimiz var, fakat yivli için bulamıyoruz.
Bul
CİMER hiç bir konuya kendi cevap vermiyor, ilgili birime yolluyor. Birimlerde genlde angarya telakki edilen bu işle görevlendirilmiş bir memur cevaplıyor. İşlem tamamlanmış oluyor. Bence bu cevap baştansavma verilmiş, yeterli değil ve sizi bağlıyor. 5237sayılı kanunun 170'e 1.inci maddesiSad1) Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;
a) Yangın çıkaran,
b) Bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına neden olan,
c) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan,
kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Fiil meskun mahal dışında olduğundan, buna göre mahalde başka kişi bulunmadığından bu maddedeki suçun oluşması mümkün değil.

2016 senesinde Fetö sonrası sıkıyönetim zamanında Ankara çıkışında çevirme yapan jandarma komutanına 'Bu civarda tüfekle atış yapabilir miyim?' diye sorduğumda, 'Karşı tepeleri geç, sağa sola istediğin tarafa gir at' diye cevap vermişti.

Sn. Gunman'den dinlediğim bir olayda ise bizimkiler bir kaç kişi Ankara dışında bir hafriyat döküm alanında atış yaparken polis ekibi geliyor. ne yapıyorsunuz, burada. atış yapamazsınız yasak diyorlar. Bunu yasaklayan bir yasa olmadığı şeklinde cevap verilince, 10-15 dakika tartışılıyor, sonunda polisler ikna oluyorlar ve onlar da beraber tüfek atışı yapıyorlar.

Yine sıkıyönetim sırasında birgün Polatlı'ya gittik. Bilenler bilir, orada Duatepe mevzilerinin dibinde Avcı klübünün 2 kulvarlı bir poligonu var. Zaman zaman Avcı festivali yapılır. Biz gittiğimizde polisler eğitim yapıyorlardı. Biz de atış yapacağız dedik, yandaki kulvarı da siz kullanın dediler. AKşama kadar yanyana atış yaptık, çay demledik içtik, tanıştıktan sonra kimse ne hüviyet ne ruhsat sordu, ne de engellemeye kalktı, hatta atıcılık merakımız yüzünden takdir ettiler. Malüm, her Türk asker doğar.

Diyeceğim, yasalara ve kolluk güçlerine göre bir sıkıntı yok. Yapılacak iş gogglemaps'i açıp, ev olmayan bir bölgeyi tesbit etmektir. Tüfek sesini duyacak yani 2-3 km gibi mesafede ev, yapı vs. içinde insan olabilecek bir yer olmamalı. Bu işler hep şikayet üzerine patlıyor. Şikayet olunca kolluk mecburen gelip bakmak zorunda. Şikayet olmazsa karşınıza çıkabilecek kolluk ormancı olacaktır ki o zaman sakat. Kötüsüne denk gelirseniz işiniz iş. Bu yüzden ava uygun sahalardan, dere yataklarından, ormanlardan uzak, av yapılamayacak bir yer olmalı. İnternetten Avlak haritasına bakarsanız heryerin avlak olduğunu göreceksiniz. Yaban hayatı üreme alanı olanlardan kesinlikle uzak durmak gerek. Mecburen bir Genel Avlaktan avcılıkta mera tabir edilen, bol avlı bölgeler dışında kalan tercihan bir tepeye bakan alanlar seçilmeli. Yanınızda atıcılık gereçleri, hedef vs olursa daha ikna edici olur. 
İstanbul civarında yukarda anlattığıma uyan bir alan bulmanın çok zor olduğunun farkındayım ama durum bence budur.
Ahmet Özalp
[+] 9 kullanıcılar diyor Bu gönderi için ahmetozalp'e teşekkür ederiz.
Bul
Cimer istek bölümünden bu şekilde bi talep oluşturdum eksiği hatası var mıdır bilmiyorum ama isteyen kişiler değiştirerek kullanabilirler.

Gelecek olan cevabı da burda paylaşırım.

Adıma kayıtlı ruhsatlı yivsiz av tüfeği ile düzenli olarak atış antrenmanları yapmak istemekteyim. Bu antrenmanları, Şanlıurfa il merkezine en fazla 30-35 km mesafede MESKÛN MAHAL dışında, gerekli güvenlik önlemlerini alarak ve yaban hayatına zarar vermeden gerçekleştirmek istiyorum. Ayrıca, kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlike oluşturmayacak, yangın çıkmasına, bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına neden olmayacak bir alanda ve ilgili mevzuata uygun olarak bu faaliyetleri yürütebilmek için gerekli iznin tarafıma verilmesini ve en önemlisi UYGUN GÖRÜLECEK BİR ATIŞ BÖLGESİNİN TARAFIMA BİLDİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUM.

Böyle bir alanın bulunmaması durumunda, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde şehirdeki atıcıların atış antrenmanlarını yapabileceği bir tesisin veya daha basit bir Poligon alanının oluşturulmasını istemekteyiz.

Gereğinin yapılmasını arz ve rica eder, saygılarımı sunarım.

Ruhsatlı yivsiz av tüfeğimin bilgileri aşağıda yer almaktadır:
• Tüfek Marka ve Modeli: *********
• Tüfek Seri Numarası: *******
• Ruhsat Seri No: *******
• Ruhsat Kart No: ********
• Ruhsat Geçerlilik Tarihi: *********
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için saidkarabulut'e teşekkür ederiz.
Bul
Önceden yivli atış alanı aramalarında epey zahmet çekmiş birisi olarak tecrübelerim şu şekildedir. İlki devlet atış alanlarına girebilmenin bir yolunu arayacaksınız ki, çok zordur. Girebilseniz de en uzun mesafe 200 metredir, tatmin etmez. Mutlaka yanınızda birisi olur, at bitir de gidelim diye dır dır eder, işinize yoğunlaşamazsınız. Benim bulduğum yol şudur. Av sezonu açılınca, avlak sahalarında kalan elektrik iletim hatlarını bulun. Bu hatların altı orman yangını çıkmasın diye temizlenmiş olduğundan yeteri açık alanı sağlar. Yalnız en yakın köyün muhtarını ve civarda ev varsa vatandaşları kibarca bilgilendirin. Çünkü ülkemizde nerede olursanız olun, hangi sezonda bulunursanız bulunun, birisi çıkar sizi devlete "sınaypır tüfeğiyle" eğitim yapıyorlar diye şikayet ederse epey sorun yaşarsınız. Bu hatların altı temiz olduğundan köylü çoğunlukla mera niyetine kullanır. Buna da azami dikkat etmek gerekir.
[+] 2 kullanıcılar diyor Bu gönderi için Pinus'e teşekkür ederiz.
Bul

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: